Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: čudna dugotajna temperatura

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno čudna dugotajna temperatura

Već neko vrijeme me to muči. Vita svako malo ima temperaturicu. Ne visoku : 37 ili 37,5.
    Prije neko vrijeme je pedica rekla da je to gripa. Radili nalaze krvi i sve uredno. Pa smo provjeravali da nije upala pluća (ona neka atipična) i ništa. Prije toga je isto imala takvu temperaturicu 5-6 dana.. I sada opet.
    Cijepili (5 u 1) smo je prošli tjedan. Nožica je natekla, pojavilo se crvenilo, temperatura 38. Stavili obloge, čepić, sve pet. Otok splasnuo, nije više crveno, malo je kao podljev ispod i osjete se tvrde "kvržice" na mjestu gdje je dobila pikicu. Temperatura prestala.
    Do jučer. Opet 37,5, pa ništa. PA 37...37,2, sinoć prije spavanja opet ništa. Jutros opet 37,5 :?

Pedica radi popodne pa ćemo otići da vidimo što će nam reći, ali sad me već to malo zbunjuje. Čini mi se da se ta temperaturica pre često javlja..Inače joj je glavica uvijek jako vruća-čak i kad nema temperature..

Ima li netko koju ideju, što bi moglo biti u pitanju??

A ona je dobre volje, zaigrana, vesela...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda još da napravite urinokulturu, da nije slučajno dole neka upalica?? A može biti i od zubi - ne znam koliko joj je godina
    Sretno!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima 20 mjeseci.
    Svaka urinokultura koju smo do sada radili (kad i krv) je bila uredna.

Ali vjerojatno će nam dati da i to ponovimo..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Loonalee, nemoj se zabrinjavati, ja 37 stupnjeva i ne drzim za nekakvu temperaturu.Osim toga, znas da je svaka temp. ljekovita, znak da se organizam bori.Sjecam se proslog ljeta moja kcerkica je imala iste simptome, bila vesela uigrana,ali uvijek ta temp.Mjerenja u noci, pred jutro, ujutro...dok mi se nije upalila lampica da sa njene tri godine to i nije nekakva temperatura...i pomislila sam, najvejrojatnije je nekakav virus, ali ona se ne da...
    Valjda sam te utjesila...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Onda vrlo lako može biti onaj famozni dentitis. Mojoj L. je u to vrijeme to bila jedina dijagnoza.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sad čitam temu na zdravlje odraslih i mononukleozu. samo čitam - ne paničari odmah! al tamo spominju temperaturu u ovim granicama ko tvojoj malenoj.
    nek ti izvade maloj i jetrene probe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    sad čitam temu na zdravlje odraslih i mononukleozu. samo čitam - ne paničari odmah! al tamo spominju temperaturu u ovim granicama ko tvojoj malenoj.
    nek ti izvade maloj i jetrene probe.
    :shock: paničarim!!!
    kak se to dobije???Mislim, kak to tako malo dijete dobije?? :shock:

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loonalee, ulazimo u treći tjedan sa temperaturom..upravo ovom koju ima tvoj Karlo. Preko dana između 10 i 15 sati, temperatura je između 37.2 - 37.7. Popije čašu vode, spusti se za 0.5 stupnja.

Opće stanje super. Normalno jede (inače ne jede), veseli je, nije NIKADA klonuo, ali nije niti hiperaktivan, ne spava mu se, normalno priča, i da nema tu temperaturu, rekla bih da mi je dijete superzdravo. Ali ima i crveno grlo...tu i tamo mu nosić "pusti".
    Doktorica kaže: ADENOVIROZA. Dugotrajna je i dosadna.

Eh i baš sam se i ja jučer zapitala za mononukleozu. Ali jedna od osnovnih stvari je da dijete nešto promijeni na gore...kod nas je samo na bolje. Super apetiti. Izvrsno raspoloženje. Nema klonutosti, umora , iscrpljenosti...(Lovro to UVIJEK pokaže)...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti mi duboko.....ne znam zašto sam ti dodijelila Karla umjesto tvoje Vite...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak uopce znas da ima tu (po meni malenu) temperaturu? ja zari ne mjerim dok ne osjetim da je vruca ili vidim da je crvena, a to je s negdje 38 C.
    da i ima stalno 37, ne bih imala pojma o tome.
    btw, mozda je takav organizam - mojoj mami je cijeli zivot normalna temperatura 37 C, dok je moja normalna 35.5 C. sve bolesti sam preboljela skoro bez povisene temperature (jer je meni i 36.5 povisena, ali mi doktori to ne priznaju kao temperaturu)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mama-san-upravo tako je i kod mog Karla ups! Vite

Lut, ja joj mjerim temperaturu isto kad mi se učini toplija nego inače. A tada je temperatura takva. Onda kad pratim, mjerim češće i većinom (kad nema temp)ima 36 i nešto sitno, dakle nije joj 37 "normalna" temperatura organizna jer bi inače stalno bila takva, zar ne? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    mama-san-upravo tako je i kod mog Karla ups! Vite

Lut, ja joj mjerim temperaturu isto kad mi se učini toplija nego inače. A tada je temperatura takva. Onda kad pratim, mjerim češće i većinom (kad nema temp)ima 36 i nešto sitno, dakle nije joj 37 "normalna" temperatura organizna jer bi inače stalno bila takva, zar ne? :?
    Slažem se. Tako i kod nas...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo mi smo s tim okončali neki dan... isto je stalno imao temp... dr je rekla ništa ništa, vjerojatno gripica... nakon 7 danaje dva puta povraćao i imao jednu proljevastu stolicu pa samo završili u dnevnoj bolnici na infuziji... imao je rotavirus... eto...
    meni se on isto na momente činio super i onda praktiči u par sati mu je postala katastrofa tak da bi ti ja preporučila da odneseš stolicu na pregled za svaki slučaj...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

radili smo i kontrolu stolice...doduše samo na benzidin (krv u stolici) ali valjda bi vidjeli da nekaj drugo ne štima...ili?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ah ne znam točno kak to ide... znam da su nama na zaraznoj radili test na rotavirus, salmonelu i još nešto... a to im je bio doktor prepisao... rade samo ono što piše na uputnici...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uf..onda ćemo stvarno morati čekati da vidimo što će nam pedica reći.. :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

gle, ti možeš na svoju ruku odnijet na zavod u mirogojsku na pregled... fino uzmeš uzorak, platiš par kuna i sigurna si....
    mališani jako brzo dehidriraju, evo ja sam se jako začudila kod svoga... on stvarno inače pije jako puno, zna popiti čak i do litre vode dnevno, još više je pio dok je bio bolestan jer mu je pasalo tak da meni nije bilo jasno kak je dehidrirao od malo povraćanja i proljevaste stolice...
    neki simptomi jako zavaraju, evo on je imao par dana temp.... i dva dana ništa, zdravvo dijete a prošli ponedjeljak se nije mogao dići... praktički ga ubilo preko noći...
    ne želim te strašiti, al bolje sto puta poduzmi nešto nego dase bezveze zakomlicira kao kod mene... ipak su oni jako osjetljivi bez obzira koliko mi mislili dasu jaki i žilavi
    virus ne pita....

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Loona jeste bili kod pedice?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih napravila SE, KKS, jetrene ezime i urin. Ako bi to bilo uredno, a ona dobro prestala bih mjeriti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bibai, što je SE?

Btw, bili jučer kod pedice i nije ju ni pregledala već je rekla da je vjerojatno reakcija na cjepivo ili neka virozica. Ja joj velim da ni ne šmrca niti kašlje niti kiše niti ide u jaslice već je baka doma čuva. A ona veli: pa nekima je dovoljno da netko kihne pored njih da im se nešto prikelji :/

Uglavnom, jutros smo vadili krv i sutra će biti nalazi. Za urin mi nije dala uputnicu, ali ja ću na svoju ruku u Mirogojsku odnijeti i urin i stolicu.

A pedicu ću tražiti i jetrene enzime iako kad god nešto tražim, ona me uvijek uvjerava kako to nije potrebno...

Ima jedna dodatna stvar koju sam joj isto spomenula, a to je da je maloj od kolegice s posla u brisu nosa(ili grla) nađen streptokok. I sad izgleda da će cijela obitelj morati na pretrage. Inače ta kolegica sjedi samnom u sobi. A unatrag nekoliko mjeseci, čak tri osobe iz moje firme su dobile crveni vjetar...

Može li to biti u pitanju??Da nisam ja nešto donijela doma??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loonalee, daj pričekaj prvo nalaze....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Loonalee, daj pričekaj prvo nalaze....
    znam, znam uvijek paničarim....ali to je valjda jače od mene :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nebi bilo normalno da nepaničariš, pa brineš se za svoje dijete....
    sigurna sam da će biti sve ok
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

danas poslijepodne ćemo dobiti nalaze krvi. Jutros sam poslala urin u ZZJZ. Temperaturicu 37,5 i dalje ima...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas poslijepodne ćemo dobiti nalaze krvi. Jutros sam poslala urin u ZZJZ. Temperaturicu 37,5 i dalje ima...
    I mi smo kod pedijatrice poslije podne...baš me interesira što će biti... :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i nas u klub.
    Od utorka stariji sin mi ima temp. Prvo 39.5 pa padne do 37.5 pa opet raste i tako u nedogled.
    Ne kašlje, ne kiše, nije se cijepio... neznam, ako do sutra ne prodje budem ga vodila u doktora, a btw. on je dobre volje. Nije uopce malaksav ni grintav i jede dobro :? :?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo nažalost isto i kod nas. Samo što je nama ovo već 4. puta u mjesec i pol temperatura preko 39!. Poslije prve je dobio i antibiotik da bi nakon tjedan i pol opet narasla. Pa je i to poršlo. i opet par dana ok pa prošli tjedan trodnevna gorznica s temp. do 40. Tad smo vadili i krv i urin i bilo sve ok. Taman prošo osip i sinoć evo opet 39,5.
    A kad zovnem dr. ili odemo kod nje se ili vratimo s antibiotikom ili je to normalno kad su tak mali. A bojim se ići s njim u zaraznu da i tamo nekaj ne pokupi.
    S obzirom da ne ide u jaslice valjda već 2 mjeseca ne znam gdje to pokupi i što pokupi jer ni MM ni ja nismo bolesni, čak ni prehlađeni.

Jel stvarno normalno kod tako malih (1,5 god) da tako često pokupe neke viruse ili što već (jer mi izgleda jednom tjedno pokupimo neki virus)?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

SE sedimentacija.
    Nadam se da je Vita bolje i da su nalazi uredni.

Lidia, na žalost, normalno je.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako su Vita i Lovro?

Jeste bile kod pedijatra?

~~~~~~~~~~~~~~

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Od kad je pošla u jaslice non stop je kurila, dva dana u jaslicama i gotovo...
    U početku su nalazi bili ok, poslije se već svašta počeli pokazitivati, tj. nisu nalazi baš bili dobri ali naša pedica je napravila dosta propusta pa neću sad o tome. Uglavnom pokazaloa se e.coli.

Htjela sam reći da ukoliko dijete non stop ima temp. ili se često vrača SIGURNO nešto je. I treba to istjerat do kraja da se vidi što je dok se stvari ne zakompliciraju.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Cure kak su Lovro i Vita?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama isto temp. ne pada jos. Budem ga danas odvela u doktora pa vidim, al nazalost nas doktor je uf... Neznam dal da mu uzmem urin i odvedem ga privatno vadit krv i predat urin. Pa da onda odem s tim u doktora.Sto mislite o tome? Jer nas doktor tesko se odvaja od uputnica ikakvih, a nedaj boze od recepata..auuuuuuu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovri je temperatura kod doktorice bila 37.0. Ona veli da je to ok (za male frajere). Naložila je sve pretrage, + briseve..

A napravili smo lukocite i KKS iz prsta, urin, bris nosa i grla.

Leukociti su 12.5 (3,8 - 12.0), a lymphociti 49,5 ( 58-66).
    Još iskaču MONO(nešto) 8,1 (4-8), EO (2-4), PDW 9,0 (9,4 - 14,0).

Urin je ok (ima malo sluzi, ali ok).

Evo ovo nam iskače..čekamo nalaze grla i nosa. I dogovorili smo se da krv iz vene nećemo vaditi ako su brisevi ok..

S obzirom na ove vrijednosti leukocita i lymphocita, ima li koja doktorica?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo i mene s našim nalazima:

Eritrociti 4.36 (4-5)
    Hemoglobin 123 (109-138)
    Hematokrit 0,379 (0,320-0,404)
    MCV 86,9 (73,8-89,4)
    MHC 28,1 (24,3-29,2)
    K-Leukociti 11,2 (6-16)
    Neutrofilni seg. 54 (23-66)
    Eozinofilni 3 (0-6)
    Limfociti 35 (18-60)
    Monociti 8 (5-13)

Trombociti 268 (150-450)

mama san- vidiš kako je tvoja pedica tebe bar poslala na sve pretrage, a ja sam sama nosila urin, a briseve je nešto spominjala-pa ništ.

sretna mama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok

a i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da svoj našoj bubinoj dječici bude ok

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo imali sličan slučaj, traje već više od mjesec dana, na kraju sam prestala mjeriti temperaturu. 1.2. doktorica dijagnosticirala streptokok (bez brisa i vašenja krvi) nakon tjedan dana gripa, onda dva dana bez temperature, onda 8 dana temperatura preko 38, nakon toga nekakva 37-2, do 37,7 dok nisam prestala mjeriti. Leukociti na gornjoj granici, moniciti povećani (12, pa nakon tjedan dana 9) a limfociti ispod granice. Kaže dokica da je to OK. Za svaki slučaj pitala sam i Richtera na cybermedu i on kaže da je OK. I još sam pitala jednog doktoraiz Zarazne koji kaže da se poslije gripe zna zavuči ta dugotrajna mala temperatura i da to nije ništa zabrinjavajuće.

U brisu nosa našli Hemofilus, u urinu pseudomonas, na ponovljenom nalazu u urinu niš. Doktorica kaže da se Hemofilus ne liječi. U međuvremenu je prestalo curiti iz nosa.

Kaže naša pedijatrica da nakon bolesti krvi treba više od mjesec dana da se totalno oporavi, i da su ti nalazi OK.

Imamo 4 godine. Opće stanje je već dva tjedna OK, čak se u ponedjeljak spremamo u vrtić.

Suosjećam sa svima, meni je naša pedijatrica rekla da će dijete to preživjeti, ali za mamu nije sigurna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene s našim nalazima:

Eritrociti 4.36 (4-5)
    Hemoglobin 123 (109-138)
    Hematokrit 0,379 (0,320-0,404)
    MCV 86,9 (73,8-89,4)
    MHC 28,1 (24,3-29,2)
    K-Leukociti 11,2 (6-16)
    Neutrofilni seg. 54 (23-66)
    Eozinofilni 3 (0-6)
    Limfociti 35 (18-60)
    Monociti 8 (5-13)

Trombociti 268 (150-450)

Loonić, pa tvoje dijete je zdravo!! Nalazi su ti super! Da ti maličkoj išta, pokazali bi ti barem leukociti i limfociti..

mama san- vidiš kako je tvoja pedica tebe bar poslala na sve pretrage, a ja sam sama nosila urin, a briseve je nešto spominjala-pa ništ.

sretna mama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok

a i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da svoj našoj bubinoj dječici bude ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nestao mi odgovor u vjetar...

No Loonice, tvoje dijete je zdravo! Da joj je nešto pokazali bi leukociti i limfociti (barem oni!).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Nestao mi odgovor u vjetar...

No Loonice, tvoje dijete je zdravo! Da joj je nešto pokazali bi leukociti i limfociti (barem oni!).
    iako nisam liječnik, vidim i ja de je sve u granicama, ali zašto onda ta temperatura?? :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tintilinić- jel na kraju bio ili ne streptokok?? :? Jeste ga liječili?A pseudomonas?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Streptokok, to je bilo ppočetkom 2 mjeseca (točnije 1.2.) i liječili smo Augmentinom 10 dana, u međuvremenu je dobio gripu i tek nakon toga se stvar totalno zakomplicirala.

Pristala sam jer je ona tako jako rezolutno rekla da je to sigurno streptokok i nije htjela vaditi niti krv niti bris, nakon prve doze Augmentina temperatura je pala i prestalo ga je boliti grlo.

Nakon 10 dana antibiotika, i gripe, našao se Hemofilus Influenze, rekla da se to ne liječi (meni upitnik nad glavom jer smo prošlo proljeće liječili, ali dobro), pseudomonas očito nije bio, nego je bio zagađen uzorak, jer je na ponovljenoj urinokulturi narasla miješana flora, što je navodno uredan nalaz.

loonalee, a temperatura može biti iz gore navedenih razloga, a i navodno kod djece temperatura do 38 i nije temperatura (tako kažu doktori, ja se odmah uspaničim)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mamma san, i Lovrin nalaz krvne slike (za dob ) je uredan.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bibai, misliš da ipak napravimo i sedimentaciju? A briseve?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    mamma san, i Lovrin nalaz krvne slike (za dob ) je uredan.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A nama je danas ujutro u manje od pola sata narasla temp sa 38 na 40,5 ispod pazuha!!!
    Onda mu je pala na 37 (nakon kupanja i paracetamola) da bi predvečer dobio tresavicu i u roku pola sata opet 39,5.
    Bili danas kod pedice i ona kaže da je to normalno i da mu možda raste koji zubić :?
    Jedino što sam predložila da mi da uputnicu za briseve pa idemo ujutro. Ne znam da li da ga vodim sutra i na zaraznu ako mu opet bude tako skakala temp. Ne bi mu htjela davati antibiotik jer smo od 9 mj. popili 3.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bilo bi poželjno.
    Ako je sedimentacija uredna tada pozitivan izolat iz brisa ne znači bolest već kliconoštvo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bili u doktora, jer temp. ne pada, nazalost upala pluća je... kako je dotor rekao da moramo snimit ih sada ic al po njemu da se nije razmahalo...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Bilo bi poželjno.
    Ako je sedimentacija uredna tada pozitivan izolat iz brisa ne znači bolest već kliconoštvo.
    Danas idemo kod pedice i tražiti ću uputnicu i za SE i za briseve...Inače, žali se da je bole skočni zglobovi.(otvorih novi topic na tu temu) .Može li to biti povezano?

Sretnamama, baš mi je žao :/ Obavezno javi nalaze

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nakon dugtrajne temperature napravili jetrene probe, ispalo da da su svi nalazi previsoki....sad smo u otkrivanju što joj je!
    :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

marči, ajde javi kad dobijete i druge nalaze! Dobro da si me sjetila! Moram i jetrene tražiti da joj naprave..

držim fige marči

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lidia, kako je kikic? Moja kikica je imala tako visoku temperaturu 8 dana ali imala je gripu. Non stop je bilo preko 39 i palo bi sa paracetamolom ali ne za dugo.

Meni je to sa zubicima i temperaturom od skoro 40 stvarno malo nevjerojatno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •