Dobrodošle drage mamice iz grupe 0-1! Prošlo je i više od godinu dana druženja i vrijeme je za nove korake.
Novi ambijent, novi nickovi, novi problemi i pregršt novih radosti što nam donosi dobna skupina 1-3.
Dobrodošle drage mamice iz grupe 0-1! Prošlo je i više od godinu dana druženja i vrijeme je za nove korake.
Novi ambijent, novi nickovi, novi problemi i pregršt novih radosti što nam donosi dobna skupina 1-3.
Ooo, vidi, vidi novi podforum. KOliko mjesta imaaaa? A tapete kako su zgodne![]()
Boook!
Mi ulazimo u novi podforumčić šmrkavi i sluzavi... :/
pričamo puno, počeli smo sve više samostalno hodati, u jaslicama nam je super...
Mama traži novi posao i možda nešto uleti u skoro vrijeme
Pusa svim mamicama, taticama i bebicama![]()
juhuuu!!!
mi već odavno spadamo ovamo. sad ćemo upoznati neke nove tete, ha?![]()
spooky, vibre za nosić i posao ~~~~~~~~~
za hodanje i jaslice
jesu ti cure u istom vrtiću? mene zgazi svaki dan razvoženje i skupljanje djece na suprotnim stranama grada. jedva čekam jesen i novi vrtić za Jakova, koji će nam biti blizu stana i Laurine škole. do tada, stavila sam živce na led...
jučer došla po Jakova u vrtić, tražim ga, gledam, okrećem se... nema ga nigdje... pitam tetu: di mi je dijete? a ona mi pokaže rukom u kantun sobe: malac sjedi u hranilici, gleda me i ceri se,.... grickajući kroki :shock:
sjetih se bubice i Petre u tom trenu... u sljedećem pregrizoh jezik da ne ispadnem vješica... ali me zato kasnije i cijeli današnji dan sestra špota da što sam prešutila... kad bih reagirala na sve što mi smeta, dijete mi ne bi jelo ni one lazanje jučer, ni smrznute mahune danas, ni tkoznašto sutra... od muke nisam dalje proučavala jelovnik... a kroki? ZBILJA NE KUŽIM DA NEMAJU IDEJA U TIM VRTIĆIMA!!!! je li teško umjesto krokija oguliti npr. jabuku i narezati je na prutiće??? ili im dati da grickaju grožđice... ili BILO ŠTO DRUGO???!!! ma kužim ja da ih kroki i ostala s*anja neće mimoići u životu, ali bar dok su tako mali u vrtićima bi im trebali razvijati zdrave prehrambene navike... a ne u predškolskoj dobi organizirati radionicu zdrave hrane i deklarirati svo to smeće kojim su ih do tog trenutka hranili - nezdravom hranom! ma dajte, ljudi... baš sam ljutazašto su tako nedosljedni???
Evo i nas u novom prostoru! :D
Keti se navikava na mamine "opravdane" izostanke, a ja na odlazak na posao. Njoj je adaptacija nekako lakše krenula...
Meni odvojenost nikako ne odgovara.. al sam se zato u posao ufurala ko da nikad nisam ni bila odsutna. Sve isto, samo novi problemi..
Pusa svim mališanima, i ugodno nam druženje!![]()
Hoćemo neku feštu organizirati za ovo "odrastanje"?![]()
Mi već danima škicamo na ovaj pdf, a sad smo se ohrabrili i javiti. Saru srećom još čuva mama koja u tom jaaaaaaaaako uživa, sve više i više iako se malo brine kako ćemo izaći na kraj sa svim financijskim aspektima u životu.
Možda bi mama trebala više vjerovati tati kad kaže da će sve biti u redu.
Pusa i pozdrav svima!
Drago nam je što ćemo se družiti!
bok curke!
evo mi smo još uvijek doma, Petra je dosta bubana, temp skače na 40 st, neka viroza je u pitanju pa smo dobili i antibiotik..
pluća su joj puna šlajma pa smo kupili inhalator, pedica nam propisala recept za inhaliranje, ali ona se ne da ni blizu inh., a kamoli da joj stavim masku. dosta je bešuman i tih pa ću probat kad zaspe..
A i ja sam u komi ova dva tri dana, uhvatila me mučnina, bol u glavi, grlu, ma sve me boli od neispavanosti i dežuranja nad njom u noći. Sjećam se noćas da je mm P motao nogice u hladne obloge i nešto govorio, al nisam se mogla ni pomaknit..
Ineče, P stalno nešto priča na samo njoj razumljivom jeziku, hoda sama, kad je tata tu, onda mamu ne primjećuje, prava je tatina curica..
Samo provjeravam jeste si zbilja odselile.
wow vidi ti nas 8) 1-3! hvala Olivija što si nas promovirala!
samo kratko, puse ozdravilice Petri i tebi iscrpljena bubice![]()
i pravi jedan grrrrrza te tete u vrtiću šta im sve trpaju u usta...ali vidiš, jakov je sjedio u hranilici! možda to tek s krokijem pali
![]()
MMmmmmmm, pozdravljam vas na novoj adresi..baš je zgodno ovdje!
Pusa svima!!!
:D
sanja, potpisujemo za feštu povodom preseljenja :D neki grupni bundek za vikend?
Oćemo se naći na rasprodaji na velesajmu? Ja bih kupila neku novu majicu i pelene, ako ništa drugo...
I mi smo mislili na Rasprodaju.. pa poslije na Bundek (već smo se dogovorili s našom malom frendicom od godinu i pol).
hellloooooo pa preselili smo se...fino je ovdje!
ajmeeeee ljudi, strke...pa jedno dite, pa drugo, pa rucak, pa kucanski poslovi pa tako svasta... nije lako al izdrzi se nekako.
andrea se napokon prije tjedan-dva odvazila na par samostalnih koracica i tako setuckamo u sitno okolo. vec mi je prerasla prve cipelice i sada smo na broju 22. a sta jeeeedeeee...postala je pravi mali zderonja. smijemo se ja i mm nekidan kada smo je kupali da izgleda kao oni mali crnci iz afrike koliki drobcic ima.
ajd pozdrav svima
Helouuu!
Već neko vrijeme spadamo tu, ne pišemo puno, ali čitamo i pratimo![]()
Š. je prohodao na svoj prvi ročkas, priča na svahiliju, vesel je i zdrav, zaigran, uživa u prekrsnom sunčeku!
bebicama
gle, zbilja smo tu!
boba, mi smo se prepoznali u tvojem postu-i sven ovih dana hoda s masnicom preko pola čela,sad već mijenja sve one boje...![]()
i naš bi mali čovjek trčao,a ne zna, pa je tako i poljubio stolac s čelom. i nije plakao nešto posebno, ali kvrgetina je bilaaaa...MM se zezao da izgleda kao klingonac![]()
Ah cure, evo i mi cemo se napokon pridruziti tu gdje spadamo, tj poceti pisati a ne samo citati![]()
:D
:shock: Dora nosi 18 ,a Pia koja ima 3 godine nosi 23luce2006 prvotno napisa
A Ivor? On nam je također mali Hobitspooky prvotno napisa
Jutro!
Moram vam napisati što sam noćas sanjala: daklem zadesila je s bratom kod Cekane u BM. I vidim lijepo K., Ceki mi pokazuje nove zaštitne gaćice od vune koje izgledaju kao one štrample s kopčanjem na ramenima, a ja komentiram ma da vuna je to, ona je dobra i za po ljeti i za po zimi, kad eto ti L. koji je curica i uzgaja guštere i zmijice koje sam ja u šoku trknula iz kaveza, tako da su se beštijice razbježale po podu (a ja ih iz pristojnosti pokušavam uloviti, a gade mi se). I onde mi u snu izađemo na dvorište - zapravo neki kao trijem. Brat mi širi ruke u svim smjerovima i kaže "evo što je prava arhitektura: naši stari (misleći na Slavonce) su znali kako napraviti kvalitetan prostor" (truć-truć-bla-bla hvalospjevi o arhitekturi), i na kraju "pa tu se može i kralja dočekati"! Kad ono stiže D, nekoliko godina starija u Xena kostimiću s nekom šubaricom na glavi i 5-6 prijateljica obučenih u iste opravice, bubnjevi i fanfare, kroz glavnu kapiju ulaze konjanici, dolazi kralj (u stilu Aragona) i uzima D. za ženu... Za poluditi!
Mi smo od prvih cipela broj 18, došli na broj 21.Već ih zadnjih mjesec dana nosi.
Oli!?!?!? koji snovi!?!?!? Ceki, čuvaj djecu!mislim da bi se i Freud pogubio u ovome...mada nije mi loš ovaj happy end s Aragornom 8) mmmm on mi je zgodan. Danac. izgleda da padam na te Dance beznadežno...ccccc
kako li nam se društvance proširilo u 1-3! super!
dobro zvuči ova kombinacija za vikend s rasprodajom+bundek. ako ostanemo u zg, i mi bi. baš bi rado vidla frajericu Keti :D
a kad smo vecć kod Aragorna i Hobita, i Mila je na broju cipelice 22![]()
Pozdrav svima
Evo i nas među velike mališane. :D
I mi smo na broju 21. Inače super smo, ja još malo pa sam sve napisala (DR) i sad kad Ana napokon spava noću i ja ću uživati. Rekla sam čim završim s pisanjem, tjedan dana ću ići spavati čim Ana zaspe. :D
Čujemo se
Vas dvoje zajedno ste premedeni..Olivija prvotno napisa
![]()
Eto mene opet s nekim datumima, godišnjicama..
Prije godinu dana smo u ovo vrijeme MM i ja jurcali i sređivali zadnje Ketine papire diljem Lijepe naše, ne bi li do 15h stignemo u Dom, i zauvijek je odveli doma.![]()
(a birokracija i tika-taka koja otkucava nisu bili baš senzibilni na našu žurbu)
Sanja74-i da nam za godinu dana opet nešto lijepo preneseš
![]()
Mi smo danas puno bolje!
Grendi- di ste nam ti i Marko? Jesi zadovoljna poslom? ajd javi nam se, fališ nam![]()
Olivija- slikice su za 5, pogotovo one s mora!
E, sad mi palo napamet: zar vam nisu vaša djeca prekrasna? Ja gledam ovog mog malog seronju i topim se kako je lijep! Znam da su mu oke malo asimetrične, da neće biti nekih dugih nogu, ali svejedno je on meni savršen! (stalno se pitamo čime smo zaslužili tako lijepo dijete!?)
da, to ti je na tatu, on ima kus stopala iako nisan ni ja daleko (nosim 39/40, zavisno o modelu)spooky prvotno napisa
ajde skicnite malo i nas:
http://public.fotki.com/luce2006/
pass: icedearth
olivija, super ste, posebno na onoj slici di ste ti i on skupa
sanja74 prvotno napisa
![]()
![]()
dobrodošle, nove curke i bebači![]()
cipelice i nogice - mi nosimo 19, ali su nam knap, pa smo u potrazi za odgovarajućim modelom proljetnih, br. 20
ko kaže da nisu?Olivija prvotno napisa
![]()
zapravo, Laura mi je ne znam na koga... baš, baš lijepa... i zgodnička. nije da je bitno, ali ima duge noge, malu okruglu guzu, sva je vitka i vretenasta. često smo je komentirali još dok je bila curičica... građena je ko mala ženica, a ne ko dijete... oduvijek...
ali zubiiiiovi novi trajni, koma... veliki, nazubljeni, zbog premalo mjesta neki rastu nakrivo... ma koma... a imala je tako pravilne, male, bijele, zdrave zubiće... mliječne. već vidim kako će za par godina šetati ovako
![]()
Jakov mi nije neki ljepotan, ali mi je preslatki... i ne samo meni (teta mi jučer govori kako je dobio nadimak "potkožni pačić"... svim tetama se uvukao pod kožu). ima mi lijepe okice, plave s crnim obrubom oko zjenica (npr. moje su neke mutnjikave, pa mi je to kod njega baš super), elegantan je, ima duge noge (Oli,
), bit će ko Laura sav skladan i vretenast... ali isto tako nos mu je mogao ine biti baš tako krumpirast i tumplasti, zubići su mu čudnjikavo zaobljeni, pa kad se onako zubato raskezi, presmiješan je...
bubice, zašto ste dobili antibiotik ako je viroza u pitanju?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brzo ozdravljenje
džez prvotno napisa
Mi smo oboje kratkonogi, tako da ne pada jabuka daleko od stabla
Gab je građen ful kontra tvog Jakova: plećat, s širkom ramenima, torzo kakvog bacača, i noge k'o u Šekularca...
objasni, molim... nisam ja odavdeOlivija prvotno napisa
![]()
kad smo već kod nogu, leži on neki dan, onako klonuo i bubani, opušten skroz... ja ga presvlačim i pipnem tricepse... a onoooo :shock: tvrdo ko kamen!!! otkad se po prvi put digao na noge sa 6 mj. i 20 dana, ni trenutka nije stao... i sad ima tricepse ko moja mama atletičarka... đizs... kamen i gotovo.
a što se tiče opisa Laurine guze, nije na mamu definitivno... tata joj je proslijedio taj gen![]()
E nema više nogometaša kakvih je nekada bilo.... :smajli sa sjetom u očima:džez prvotno napisa
Bila je nedavno tema "moje dijete je najljepše".Olivija prvotno napisa
Ne kažem da sam realna (mama sam) al meni je moje dijete nestvarno lijepo, pametno, savršeno...
![]()
Ono što mi je najsmješije je da kad gledam njene slike kad je bila mala ne mislim da je bila toliko lijepa, ali sad.. SAD mi je savršena.
Za mjesec dana će biti novo sagledavanje fotki.. i samim time, bit će mi još ljepša nego sada.
luce, prekrasne su ti kćeri.![]()
Andrea ima lijepo oslikane zidove u sobi. To ste sami radili?
džez, meni je Jakov ovako preko slika preslatki.Izgleda mi posebno simpa.
Baš mm jutros prije nego je otišao na posao gleda P i govori ma Ma kako je ona ovako lipa?!!
Prije mi je bilo glupo čut taj komentar kako je dijete lijepo, kao da je to najvažnije, ali sad se ne možemo načudit tome kako je stvarno lipa 8)
A za antibiotik- pa sumnjam da bi ga naša pedica dala bez da je trebala. Prije propisivanja lijeka napravili smo i krvnu sliku, urin, pluća su joj puna šlajma pa pedicu bilo strah da ne ode na gore, temp joj par dana skače na 40, vjerojatno viroza, al dosta jaka. pa je antibiotik tu da je "malo zaštiti".
Inače nam je za pobošljanje imuniteta preporučili matičnu mliječ. Le l to netko koristi?
Mi cemo vam samo na brzinu poslati jednu slatku slinavu pusu .
Od one male bebe, bljedunjavog lica po koju smo dosli u dom sredinom prosle godine narasli smo u pravog deckica koji sada veselo hoda, prica, obozava jogurt, mamu maze po nosu sa svime sto on papa, na Misi sklapa rucice i izgovara AMEN onako slatko kao pravi anđelak.
Rastemo......
Pozdrav mamama i bebama sa ovog podforuma![]()
mah mah
To je "proizvod" meda.. zar ne? Mene bi bilo strah to dati..bubica27 prvotno napisa
emanuel, javi nam se češće!![]()
Evo me opetsanja74 prvotno napisa
![]()
Htjela sam nesto reci vezano za maticnu mlijec i bebe.
Ja sam veliki obozavatelj maticne mlijeci i rado ju koristim, tako sam ju ponudila i Emanuelu u fazi kada mi je bio bolezljiv u nadi da cu mu malo podici imunitet.
No, pogrijesila sam jer mi je dijete nakon par dana dobilo proljev, pa sam mu u apoteci kupila proizvod koji je namjenjen bas za djecu od 1 godine na dalje. Sirup je Propolbaby i namjenjen je upravo za podizanje imuniteta i za lakse iskasljevanje. Vrlo je ukusan i moj malisan ga rado pije.
Evo i nas! Prešli 1 godinu, pomalo hodamo, brbljamo...
Magdalena 28.04.2004.
Matija 26.12.2005.
ma što lijepi - neopisivo prekrasni!!!
fotke su vam divne - oli, ti&Gaba tek ove dvije princezice čupave Andrea i Nina - koja kosica!!! nije moja Mili znači jedina s kečkicama
Mila je bila ovako crna i čupava, samo na irokezu, kao i Nina a sad joj je kosica sve svijetilija i svijetlija...bumo vidli kaj bu to na kraju ispalo - viking & zagorka
8)
jao super! kolko novih!!! baš je fora biti 1-3 8)
eee... samo da vam ovo kažem... na što mm šizi![]()
kad se ja i Laura zaigramo gumicama, špangicama i trakicama pa mu od sina napravimo curicu![]()
džez prvotno napisa
džez, hoćemo fotke!!!! :D
(tekstovi su ti super, al ono.. multimedijalni ugođaj..)
Daaaa, hoćemo fotke! Imaš tako lijepu lijepu djecu, a stalno ih skrivaš.