Stijena prvotno napisa
danas više da niti nema crtića koji u jednom momentu ne postane nasilan jer svi koji prodaju crtiće znaju da ih jedino to prodaje. Ne možeš ti više unedogled izmišljati priče o nekim dobricama koji nikoga ne vrijeđaju, ne tuku se, ne svađaju.....
Mi smo upravo zato još uvijek na Fifi (smatram da je to čisto pristojan crtić za jednog dvogodišnjaka koji će se još u svom životu nagledati svega i svačega). Iako ponekad mi se čini da u tom crtiću niti nema druge radnje nego da se Bocko zapikne na nekakvu hranu i onda svi pet-desetak minuta drve oko toga, ali kad vidim one crtiće na Nov@TV u kojima se stalno netko ubija i mlati, a nitko nikada ne zna zašto, to mi je pregrozno i mislim da ću svoje dijete držati podalje od takvih crtića koliko ću god duže moći, iako znam da u jednoj fazi kad ga to ćopi, više neće biti pomoći.
Neki dan slušam Pervanov monolog o bajkama kad je s pravom zaključio da poslije priča koje roditelji pričaju djeci prije spavanja, niti on ne bi zaspao - crvenkapicu i baku progutao vuk, onda je došao lovac i rasporio ga, snjeguljicu su otrovali, pepeljugu tjerali na prisilan rad, djevojčica sa žigicama smrzla se na cesti....pa i meni je to pregrozno, ali djeca valjda iz toga svega nešto i nauče - tome valjda bajke, priče, crtići i služe.