Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: nasilni crtići????

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno nasilni crtići????

E pa ja imam jednu dvojbu, koju nadam se sa vama mogu rješiti..naime dino je za novu godinu dobio disney crtić tarzan kojeg strašno voli i već je dosta finih stvari naučio (životinje, dijelove tjela tipa šake, srce itd, što prije nije znao)..u suštini po meni crtić i nije nasilan niti vidim da nekako negativno djeluje na njega osim što bi se kao tarzan penjao uz vrata (ne znači uz drvo nego uz vrata :? ). Već sam par puta čula kritike na moj račun (sveki) kako je crtić nasilan i kako će dino postati nasilan, pa ja sada molim sve one koji su ga možda pogledali da mi kažu da li oni taj crtić smatraju nasilnim ili ne i da li bi dino trebao ga nastaviti gledati ili ne? Zašto?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da ne otvaram novi topic.

Nisam gledala taj crtić, ali...Jure obožava Boba graditelja. Nedavno sam sva sretna preko "tiska" naručila cijelu kolekciju kad ono, u jednom od crtića, krumpirko, Jurin najdraži lik viče iz sveg glasa bageru "Glupane,glupane, glupane!" :shock: ...i što će Jure prvo usvojiti, upravo TO, a ne npr. "naravno da možemo".
    Baš me razljutilo!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja u Tarzanu ne vidim nista nasilnoga :?

Ako cemo raditi usporedbu Tom & Jerry su mi puno nasilniji.

Moze samo izvuci pouku da se ne isplati biti nasilan jer na kraju crtica "nasilnici" lose prodju

Mozda tvoja sveki samo trazi priliku da kaze nesto "pametno" o odgoju djece.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Da ne otvaram novi topic.

Nisam gledala taj crtić, ali...Jure obožava Boba graditelja. Nedavno sam sva sretna preko "tiska" naručila cijelu kolekciju kad ono, u jednom od crtića, krumpirko, Jurin najdraži lik viče iz sveg glasa bageru "Glupane,glupane, glupane!" :shock: ...i što će Jure prvo usvojiti, upravo TO, a ne npr. "naravno da možemo".
    Baš me razljutilo!
    Pa sad, meni Krumpirko toliko ide na živce da uvijek imam potrebu Andreju dodatno prokomentirati njegovo ponašanje, da ne bi pomislio da je to zgodno i simpatično, kreveljiti se, zabušavati i zezati druge.
    Možda i zato što sam iz djetinjstva alergična na takve tipove

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po mom mišljenju, Tarzan nije nasilan jer prikazuje ajmo reć realnu životnu situaciju (nemojte ovo doslovno shvatiti), za razliku od omrznutih mi Ninja kornjača koje su nedavno na pol sata ušle u naš dom i nadam se da će na dugo biti odsutne - daklem, obrlatio je MMa da mu posudi (ja konstantno odbijam i ponudim nešto drugo i funkcioniralo je), odgledao jedan crtić dva puta najhipnotiziranije na svijetu i poslije se igrao sa svojim figuricama dozivajući ih: 'EJ, burke!!', a jučer je 'napadao' MMa i zarobljavao ga

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja Megica obožava Tarzana, a ona je dijete koje inače ne može smisliti nasilne crtiće poput Pokemona, ninja kornjača i sl.
    Nikad nisam zapazila ništa nasilnog u tom crtiću, naprotiv, one scene gdje mama majmunica mazi, čuva i igra se s Tarzanom su mi predivne.

Megi mi je pravo mjerilo po tom pitanju, jer ona odmah protestira kad su u pitanju ubijanja, tučnjave ili slične bedastoće.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma i meni je super, posebno ona divna muzika i divne pjesmice i ja sam ih sve naučila, a i dino stvarno voli taj crtani već ga zna prepričati, zna kada će ko šta uraditi sve zna i vidim da je svašta finoga pokupio iz tog crtića, stalno mi govori kako i on ima šake

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam za vas, ali ja sam odrasla na Andersenovim bajkama, Ezopovim basnama, pa kasnije na Alan Fordu, povremeno Dilan Dogu... Prema tome je Tarzan dražestan i nenasilan crtić. Još nikog nisam kvrcnula iako me povremeno mami tanki vratić ovog mog anđelčića s rogićima...

Mislim da je najvažnija kućna atmosfera, a tada se utjecaj ostaloga lako eliminira.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

danas više da niti nema crtića koji u jednom momentu ne postane nasilan jer svi koji prodaju crtiće znaju da ih jedino to prodaje. Ne možeš ti više unedogled izmišljati priče o nekim dobricama koji nikoga ne vrijeđaju, ne tuku se, ne svađaju.....
    Mi smo upravo zato još uvijek na Fifi (smatram da je to čisto pristojan crtić za jednog dvogodišnjaka koji će se još u svom životu nagledati svega i svačega). Iako ponekad mi se čini da u tom crtiću niti nema druge radnje nego da se Bocko zapikne na nekakvu hranu i onda svi pet-desetak minuta drve oko toga, ali kad vidim one crtiće na Nov@TV u kojima se stalno netko ubija i mlati, a nitko nikada ne zna zašto, to mi je pregrozno i mislim da ću svoje dijete držati podalje od takvih crtića koliko ću god duže moći, iako znam da u jednoj fazi kad ga to ćopi, više neće biti pomoći.
    Neki dan slušam Pervanov monolog o bajkama kad je s pravom zaključio da poslije priča koje roditelji pričaju djeci prije spavanja, niti on ne bi zaspao - crvenkapicu i baku progutao vuk, onda je došao lovac i rasporio ga, snjeguljicu su otrovali, pepeljugu tjerali na prisilan rad, djevojčica sa žigicama smrzla se na cesti....pa i meni je to pregrozno, ali djeca valjda iz toga svega nešto i nauče - tome valjda bajke, priče, crtići i služe.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Neki dan slušam Pervanov monolog o bajkama kad je s pravom zaključio da poslije priča koje roditelji pričaju djeci prije spavanja, niti on ne bi zaspao - crvenkapicu i baku progutao vuk, onda je došao lovac i rasporio ga, snjeguljicu su otrovali, pepeljugu tjerali na prisilan rad, djevojčica sa žigicama smrzla se na cesti....pa i meni je to pregrozno, ali djeca valjda iz toga svega nešto i nauče - tome valjda bajke, priče, crtići i služe.
    pa da! mi se trudimo zaštititi ih od nasilja u crtićima, a u bajkama krvi do koljena
    možda malo pretjerujemo? možda je potrebno da dijete vidi i malo tog filmskog nasilja, ali primjereno upakiranog, gdje zločesti na kraju uvijek dobije po njonji i td. no, mislim da su npr. tom i đeri još uvijek previše za male pikavce. kad se ivor smije njihovim experimentima s dinamitom i oštrim predmetima mene hvata jeza. sve sam ih posakrivala

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš razmišljam ovih dana da otvorim topic na ovu temu... Naime, poprilično sam zbunjena sama sa sobom i svojim razmišljanjem - ne znam bih li bila protiv nasilja u crtićima ili ne (mislim pritom na crtiće poput Toma i Jerryja, a ne na razne japanske tvorevine s Nove TV, koji po meni nisu uopće za mlađe od 18).
    Evo u čemu je moja nedoumica - svi smo mi, pa i ja, odrasli gledajući Toma i Jerryja, Pticu trkačicu, Ponču i Toru i ostale... Bili su mi, kao djetetu, zanimljivi i smješni ti crtići, i nisu u meni potaknuli nikakve oblike nasilničkog ponašanja. Mogu, dapače, reći da sam bila prilično pomirljivo dijete koje je izbjegavalo svaki konflikt (ili sam se bojala da neću proći kao likovi iz crtića :/ , ali to bi onda značilo da su crtići imali pozitivan utjecaj na mene, jer su me naučili da se nije dobro svađat, tući, maltretirat druge...) Ne znam, zaista...
    E sad, danas više ne gledam crtiće i imam dijete koje ih još ne kuži i ne gleda (njoj su Teletubbiesi zakon ), pa ni ne mislim pretjerano o posljedicama istih. Ali - neki dan u Žutokljuncu crtić o žapcima Ponči i Tori... Počinje ovako: sjede njih dva u bari, i onaj kržljavi veli: "Pončo, hoćemo li raditi to-i-to?", na šta mu debeli ne odgovori ništa već ga samo odalami preko usta. Toro ponovno pokuša predložiti nešto drugo, pa nešto treće, itd. ali na svaki prijedlog dobije šamarčinu... Ja sam ostala :shock: ... Zar ću pustiti svom djetetu da gleda takav crtić? Zaista ne znam što da mislim
    Jedina misao koja mi je u glavi jest - što su mislili oni koji su napravili taj crtić :?

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    koji po meni nisu uopće za mlađe od 18).
    treba pisati - za mlađe od 18

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podižem topic iznervirana jučerašnjim događajem iz vrtića (pa zapravo ne znam da li ovo možda ide pod jaslice i vrtiće ili da nastavim tu?) - uglavnom, jucer odvedemo M. u grupu, pozdravimo se, već odlazim i čujem tetu iz njegove grupe kako viče kolegici u susjednoj grupi koja ima TV da bi došli malo do njih prije izlaska van pogledat Ninje kornjače :shock: Nisam mogla vjerovat da to čujem, mislim, taj je crtić na svim crnim listama koje su vješane po vrtićima, i to obješene od njihovih kolegica (drugih teta i pedagogice u susjednom vrtiću!!!). Vrlo lagano su dokazale da se djeca nakon njega igraju istih "borbi" kao u crtiću i da direktno potiče agresivnost. Usput, općenito mi ide na živce to što gledaju crtiće u vrtiću (ne mogu procjenit koliko ali po zimi kad nisu mogli redovito van, išli su češće, sad tu i tamo ali i dalje idu). Nekako progutam kad to bude benigni Piko i sl. ali Ninje... Što je najluđe, to su donijeli roditelji njegovog vrtićkog kolege...Dakle, da idemo kao kolektivno regirat na nekakvom roditeljskom, mislim da bi sve skupa palo u vodu jer roditelji sami to vide kao zgodnu stvar za zabavu klincima. Osobno sam već ranije probala razgovarat s tetom oko crtića, već na početku, dok je bio na adaptaciji (taj prvi tjedan su išli dva puta) ali sam dobila kratko objašnjenje da ne gledaju često i da gledaju samo "probrano" Susjedi koja je isto reagirala je također rečeno da prije parkića pogledaju "edukativni" crtić.
    Kod koga bi trebalo reagirat? Da li se i u vašim vrtićima gledaju Ninje i sl.?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas u vrtiću se ne gledaju Ninje i mislim da im tamo nije niti mjesto (inače, vidjela sam gore svoj post o tome kak su omrznute mi kornjače ušle u naš dom - još uvijek su u njemu, ali sam ih nakon par dana odlučila ipak maknuti s repertoara isto kao i jugio ).

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sve osim ninja, yu-gi-oh i takvih crtića ne smatram nasilnima. kad ih vidim na tv-u naježim se kako su mi stupidni.
    dapače, djeca sve one scene koje mi doživljavamo i tumačimo kao nasilne skroz drugačije percipiraju.
    čak i paranje trbuha vuka u crvenkapici i tome slično.

moja ne gleda "muške" crtiće (tako ona zove ove spomenute).

u vrtiću se ne geldaju ninje. jučer su bili na repertoaru npr. tabisi.

moja je opsjednuta Jurom i njegovim pustolovinama (a bome i ja ga pogledam, skroz mi je simpa), pink pantherom, T&J-om, tabisima, crvenkapicom.....

da vidim da im tete serviraju ninje ne bi baš primučala. jer i kod nas djeca donose cd s crtićima. i jednostavno mi ne bi bilo po volji da cila grupa "trpi torturu" nekog malca koji voli gledat ninje.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čitam vas pa mi bude drago što kod nas djeca u vrtiću gledaju edukativne sadržaje poput CRVENKAPICE U PROMETU (od tog dana u našoj kući je zakon policajac Mile a da i ne spominjem kako već zna što je lijevo a što desno i kako treba prijeći cestu - a govorimo o trogodišnjaku!) a kako taj DVD slučajno imamo i doma njegovoj sreći nema kraja.... povremeno spominje tek Boba Graditelja (nisam imala pojma za njega dok neki dan nisam vidjela na TV reklamu za crtić tipa:dostupno na kioscima) a čujem niti on nije tako loš..

Mi mu kod kuće dozvoljavamo gledati Disney (Bambi je još uvijek zakon, povremeno Brother Bear ili Lion King) i Animal Planet, Žutokljunca i Sesam Steet ali ono čime se naročito ponosimo jest da je on općenito slabo zainteresiran za televiziju i radije samnom kuha ručak ili čita Ježurku Ježića.
    Većinom će odbiti gledati TV.
    Hm... osim kada je Formula 1... onda se njih dva (MM i Leon) zaljepe za ekran i ne trepću idućih 1,5 sat...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi konkretno Tarzana nismo gledali, ali hoćemo sasvim sigurno.
    Od Boba graditelja smo digli ruke.

Tom i Jerry jesu puni nasilnih scena, ali i ja sam ih gledala kao dijete i ne sjećam se da sam imala agresivne ispade. Tako da nisam pametna.

Meni se sviđa moja Maisy, ili Šoni i njegovo stado,
    Gabi voli Auta, Damba, Teletabise, A je to...

Ništa od ovih "novokomponovanih" ne gleda, bar ne u kući, za vrtić ne znam,znači - nema ninja kornjača isl.

Mi smo najviše problema imali sa Šrekom.
    GAbi je dugo urlao i vrištao i kezio se svima u lice na jedan vrlo vrlo ružan način,
    pri tom držeći podignute ruke sa prstima kao kandže, ako ikako može što bliže očima. :/
    Onda smo zaveli red, malo po malo, nemamo više ni sliku a kamoli crtani.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    danas više da niti nema crtića koji u jednom momentu ne postane nasilan jer svi koji prodaju crtiće znaju da ih jedino to prodaje. Ne možeš ti više unedogled izmišljati priče o nekim dobricama koji nikoga ne vrijeđaju, ne tuku se, ne svađaju.....
    Mi smo upravo zato još uvijek na Fifi (smatram da je to čisto pristojan crtić za jednog dvogodišnjaka koji će se još u svom životu nagledati svega i svačega). Iako ponekad mi se čini da u tom crtiću niti nema druge radnje nego da se Bocko zapikne na nekakvu hranu i onda svi pet-desetak minuta drve oko toga, ali kad vidim one crtiće na Nov@TV u kojima se stalno netko ubija i mlati, a nitko nikada ne zna zašto, to mi je pregrozno i mislim da ću svoje dijete držati podalje od takvih crtića koliko ću god duže moći, iako znam da u jednoj fazi kad ga to ćopi, više neće biti pomoći.
    i mi smo na Fifi i to baš voli
    a naša crvenkapica prije spavanja nosi baki košaricu punu svega finoga, u šumi sluša ptičice i bere cvijeće, dođe k bakici i uživa i to je to.
    onaj vuk joj ne sjeda prije spavanja pa smo ga izbacili

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

M. doma pogleda A je to (oliti po novome Pat & Mat) i to uglavnom zajedno gledamo jer je crtić pregenijalan (ima ih u više nastavaka pa mu ne dosade). Smije se ko lud na njih i već dugo mu je to no. 1. Zapravo, kad kažem dugo, to je nekih cca 5-6 mjeseci jer do ove zime (kad je punio 3 g. nije uopće gledao crtiće).

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neka sveki pogleda "Legendu o medvjedu" pa nek onda komentariše Tarzana
    Moja će u nekim fazama i u Fifi naći neku nepodobštinu koji će imitirati, i izvlačiti dubinske mudrosti iz Yu Gi Oh.
    Ja sam voljela crtane jako, bajke još više. Nisam primjetila da je (sad mislim tako) horor bajka "Ivica i Marica" ostavila ikakve psihičke posljedice na mene
    Svašta će oni u životu ružnoga vidjet, možda bolje ranije, da im možemo objasniti zašto nešto ne valja dok nam još bezuslovno vjeruju. Stakleno zvono nikom nije koristilo, a ne očekuje ih baš ružićast svijet u budućnosti.
    Nemojte me pogrešno shvatiti, ja sam uvijek za umjerenost, u svemu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne očekuje ih ružičast svijet, nego svijet pun agresije i nasilja

dobra strana crtića i bajki je to da ih bez iskustvene posljedice možeš pripremiti na društveno prihvatljivu obranu ali i da se imaju pravo obraniti pa makar i nogama

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Spužva Bob mi je legenda

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

[quote="Strobery Shortcake"]Neka sveki pogleda "Legendu o medvjedu" pa nek onda komentariše Tarzana
    Moja će u nekim fazama i u Fifi naći neku nepodobštinu koji će imitirati, i izvlačiti dubinske mudrosti iz Yu Gi Oh.
    Ja sam voljela crtane jako, bajke još više. Nisam primjetila da je (sad mislim tako) horor bajka "Ivica i Marica" ostavila ikakve psihičke posljedice na mene
    quote]

Mi svakodnevno gledamo Diznijeve crtice i gustamo. Tarzan mi je ok, Legenda o medvjedu odlican i ima krasne pouke (osobno mi suza nerijetko kapne na uvodnu pjesmu), ali npr. Tarzan 2 izbjegavamo-imamo ga, ali je zavrsio na crnoj listi-glup i nasilan, pun besmislenog nasilja i vrijeđanja. Sad nam je in 101 Dalmatiner. meni su poruke tih crtica lijepe, a nasilje mi je ok ako je smisleno-životno i obilježeno negativno- tj. edukativno.

Bajke-hmm, ja ih Filipu ne citam, malo su mi hard core, a i previše ocrnjuju vukove i ružne, stare žene za moj ukus.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Spužva Bob mi je legenda
    a joj je se ja nasmijem s njim. i sa gospon Klještićem

mojoj L. on nije baš napet, ali zato je mami.
    isto ko i Jura i Rita

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Legenda o medvjedu odlican i ima krasne pouke
    Ma meni je crtani prekrasan, pjesme su mi predivne, sinhronizacija na hr mi je tako dobra da nisam ni jednom gledala na eng (što nam je uobičajena praksa). Ali je moja Emina nakon višektarnog gledanja izjavila da "je ljuta na babu, i da će ga sad ubiti!"

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    i mi smo na Fifi i to baš voli
    a naša crvenkapica prije spavanja nosi baki košaricu punu svega finoga, u šumi sluša ptičice i bere cvijeće, dođe k bakici i uživa i to je to.
    onaj vuk joj ne sjeda prije spavanja pa smo ga izbacili
    patriku je upravo vuk u cijeloj toj priči jedini zanimljiv jer dotle ko da uopće ne sluša, ali kad dođe vuk, onda ga "prepričava" još danima. Možda je to ono što je djeci u svemu najzanimljivije. Nekakav strašni lik kojeg nema u stvarnom životu, pa im to raspiruje maštu.
    Zato sam mu neki dan izmišljala priču o bubamari kojoj je vjetar otpuhao točkicu pa ju je onda tražila i srela pčelicu, pauka, tratinčicu.....ma nešto u maniri Fifi, ali to mu je bilo tako zanimljivo, da ne da nije zaspao od toga, nego mi je odmah rekao da bi on gledao traktora Toma

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Duje je gleda sve i na svakom jeziku.
    Muške, ženske, agresivne, blage, Jurski park, peti element, disney, pixar, tom i jarry, dr doolitle, sve.

I da, adresivan je.
    Najbolja igra mu je tuča.
    Kad dođem doma sa posla nema mu većeg gušta, nego baciti mene na krevet i igrati se tučnjave.
    Njemu je to igra, ali meni zna biti jako bolno.
    Kad mu na to ukažem, jako se naljuti sam na sebe, jer zna da je to loše, ali se ne može kontrolirati.

Mi smo lekciju naučili na teži način, saznali o čemu pričaju stručnjaci iz prve ruke. Vrijeme ne mogu vratiti, da sam znala nebi mu dala da gleda te stvari, iako ej iz svakof filma/crtića izvukao dobru pouku, npr. da dobro uvik pobjeđuje i sl.
    Danas gleda samo odabrane, ali...
    Šteta je već počinjena, nemojte se zavaravati.
    TNMT i ostali crtići tog kalibra zbilja štete
    A meni je žao šta sam napravila od svog diteta

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nasilni ili nenasilni, ne vidim šta crtići imaju "raditi" u vrtiću? :?

buba klara ja bih bez pardona otišla do pedagoginje vrtića i priupitala ih od provedbi aktivnosti u vrtiću.

Tamo gdje se djeci umjesto kojekavih igara puštaju crtići, doista se radi o lijenosti dotičnih teta i to se ne smije dozvoliti.
    Samo crtić koji je uvod u neku kasniju aktivnost ima opravdanje i zato su im stavljeni TV-i na raspolaganje.

A od tih BUM-TRAS crtića i meni se diže kosa na glavi i svoje treniram da su ti crtići baš bez veze, odmah ih prebacujemo, tako da se ne uspijevaju niti zakačiti. Vjerojatno kasnije, kad ih vršnjaci u školi (ili još prije u vrtiću) zaintrigiraju, više mi neće biti pomoći, ali nastojat ću ih usmjeravati koliko god mogu.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U vrtiću retko gledaju crtiće. Koje gledaju pojma nemam, uglavnom donose deca svoje diskove ali znam da su mi tražili Snežanu, Ivicu i Maricu i Fifi.

Kući crtiće i doziram i cenzurišem. Imamo ih preko 200kom (mama fan ) ali se stalno vrte sledeći: Baby Einsteini, Igraj se Sezame, Auti, Crvenkapa, Snežana, Graditelj Bob, Noddy, Pingu i Nemo. I ponekad Traktor Tom.

da se razumemo, moji znaju i Za Spajdermena i za Betmena i za Ninje ali im te crtiće ne dozvoljavam. Te likove valjda znaju po figuricama koje donose deca u vrtiću ali ih ne fasciniraju toliko - mi smo još uvek bebe što se tiče omiljenih likova - mede, zeke, kuce

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, pedagog je vjerojatno osoba za razgovor jer ono što sam ja saznala iz razgovora sa tetom nema baš nekog smisla (te priče o "edukativnim" crtićima).
    Doista ne bih htjela vrijeđati tete, to su žene koje se nose same sa njih 15-20 ovisno o grupi, vjerujem da su umorne i da nije jednostavno s njima, i iako to one neće reć, vjerujem da se malo odmore dok oni pogledaju crtić - pa čak i to ne osuđujem ali ako već moraju predahnut, onda neka drže do selekcije materijala, što je, a što ne za gledanje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    mi smo još uvek bebe što se tiče omiljenih likova - mede, zeke, kuce
    Ovako i mi, za te ninje još nije čuo a ni za ostalu ekipu tog tipa, jer to ne gleda niti se njegovo društvance time igra.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    A meni je žao šta sam napravila od svog diteta
    ne sekiraj se, pošalji ga da vježba karate i sl.
    tamo će ga naučiti i kontroli udarca
    logično je da želi se "uvježbati" biti jak, snažan i nepobjediv
    to ti je ugrađen poriv, crtani i filmovi samo potaknu taj nagon

ta želja je dobra, no treba ga naučiti kad vještina postaje zloupotrabljena
    dobro je ako brani prijatelja, loše je ako napada slabijeg ...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja se pridružujem užasnuta tim nekim crtićima jer ne znam isto što da radim. Za sad gledamo Jagodicu, Fifi i Tabbise. Jednom sam prebacila na Tom&Jerry i ostala paf koji crtići. A onda si mislim Bože, dijete mi gleda samo neke tako fine crtiće pa si mislim kako će si onda ona uopće predočit stvarni svijet ako će samo gledati neke takve soft crtiće. Valjda ću se jednom okuražit pustiti joj i Tomya.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja, brat, sestra, naši rođaci... svi smo gledali Toma i Yerrija, pa smo svejedno odrasli kao pacifisti

jako je bitno kako se roditelji odnose prema nasilju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja i moja djevojčica rado gledamo Barbie crtiće. Ona je doduše nešto starija 4 godine i 3 mjeseca, ali ti crtići su mi ok...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam generacija '72 odrasla na Tom&Jerryju.

Veliki X (ko kuća) na post MGrubi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Slažem se da treba paziti što djeca gledaju. Ali moj Max je 5-godišnjak i u vrtiću se dečki igraju raznih omiljenih likova iz crtića. Ako nije upoznat sa imenima likova i njihovim funkcijama, ako ne zna izmjenjivati informacije i glumiti pokrete, biti će odbačen iz grupe. To bi bilo vrlo opasno za njegovo samopouzdanje i status koji je već stekao u grupi. Za njih je to u ovoj dobi vrlo važno.
    Tako da ja dozvoljavam ponekad gledanje i takvih crtića, između svega ostalog.
    A trudim se odgojem, naučiti ga da je agresija neprihvatljiva u bilo kom obliku. Nikada se nije potukao ili gurnuo prvi, izbjegava konfliktne situacije, mogu čak reći i da je dosta "soft".

Uglavnom, zaključujem da dijete ne postaje agresivno "samo" od gledanja takvih crtića, tu su još mnogi faktori.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja, brat, sestra, naši rođaci... svi smo gledali Toma i Yerrija, pa smo svejedno odrasli kao pacifisti

X

vjecno pitanje moje mame kad bi zajedno gledali tv: djeco a sto vi mislite o tome?
    i onda prica... ko sta zasto radi, je l mislimo da je to dobro ili nije, kako bi mi u takvoj situaciji (cak i da smo ninje )... ne odnosi se samo na crtice, nego na bilosto sto bi gledali...

cini mi se da mi je iz tih vremena ostala mozda naporna navika da svasta komentiram dok gledam teve... samo ispada iz mene

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene u stvari ne brinu ti mlat-tras crtići. Mislim da djeca jako dobro znaju razlučiti zbilju od crtića.
    Mene u stvari užasavaju i MRZIM one crtiće tipa Yu Gi Oh (morala sam kopati po postovima da uopće vidim kako se taj užas zove ) i Pockemon.

Oni bljeskovi prilikom borbi mislim da čak doslovce štete dječjem mozgu (bila je afera oko toga prije par godina), a one face bez emocija i izražaja me naprosto užasavaju. Ima još nekih crteža nekvalitetne produkcije gdje svi likovi imaju uglavnom razjapljena usta u nekom grču ili urliku.
    Za poludit.

Par puta mi je došlo da pokrenem inicijativu javne prozivke TV kuća oko kvalitete dječjeg programa. Njima su crtići samo stvar zarade i sponzoriranja (trgovina dječjih igračaka), a ne neke pedagoške funkcije.
    Briga njih šta kroz te crtane djeca uče.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja je od svega iz Tom & Yerri pokupila kad jedan mišić pljucne u vazu u koju je upao Tom, i ona se razbije. Ne pomažu nikakva objašnjenja da ne valja pljuvati, ni to što mi ne pljujemo, osim kad peremo zube. I pored toga i dalje pogledamo Toma i Yerrija.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj Niko najvise voli gledati Piku, Ivicu i Maricu, Sesame street. I da, iz ove perspektive, dakle majcinske, primijecujem da nsu Tom & Jerry doista poprilicno agresivni, je da sam ja odrasla na tom crticu i da sam sasvim ok , ali moj mali ce jos sacekati s tim crticem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nekako mi se ččini da se u svakom crtiću nađe ponešto grubo. Recimo u Juriću kojeg obožavamo ima onaj dio na početku gdje Juriću kad nije promjenio gume kažđu "Budalooooo". Narvno da je to prvo zapamtio, ali nikome nikada nije tak nekaj rekao.
    Mi ne gledamo ove nove kvazi certiće, Ninja, Pokemoni, Transformesri i svi oni neki japanski kakvi su već.
    Niti ga to zanima. Kad vidi Ninja kornjače kaže "Mama, to je Srećko". Srećko je naša kornjača.
    Trenutno mu je super fota "Tomica i družina". A nekad se i MM i ja zapiljimo u taj crtić. . Obuzme nas!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Nekako mi se ččini da se u svakom crtiću nađe ponešto grubo. Recimo u Juriću kojeg obožavamo ima onaj dio na početku gdje Juriću kad nije promjenio gume kažđu "Budalooooo". Narvno da je to prvo zapamtio, ali nikome nikada nije tak nekaj rekao.
    Joj da. Filip sad sve koji su mu nesto skrivili casti s "Budaletino!", "Sram te bilo!" i " Žmigavac". Od koga je ove prve dvije cuo - ne znam, od nas sigurno nije (crtici, vrtic?), a zmigavac je pogresno povezao jer je cuo MM-a kako proziva druge vozace.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam Lei zabranila crtić Sunčani dol radi takvih izraza - "Mali glupani" i slično. Šteta, inače je zgodan crtić, ali stvarno mi se ne sviđa taj rječnik.
    Mi volimo ove pitome - Traktora Toma, Peppu Pig, Tomicu, Pika .. i, da, super je kad se MM i ja ulovimo da umiremo od smijeha na Peppine fore ili kako raspravljamo o tome kako je Traktor Tom baš odličan crtić.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Nekako mi se ččini da se u svakom crtiću nađe ponešto grubo. Recimo u Juriću kojeg obožavamo ima onaj dio na početku gdje Juriću kad nije promjenio gume kažđu "Budalooooo". Narvno da je to prvo zapamtio,
    O, da Neki dan je iz 100× prežvakanog Boba graditelja izvukao rečenicu izgovorenu rugalačkim glasom: "Smetla-rko se bo-ji" i to ponavlja po cijeli dan, na što od mene dobiva jezikovu juhu o ruganju i o tome kako je to ružno...
    I, ne bi čovjek povjerovao, taj nepedagoški moment u crtiću dolazi iz usta najvećeg štrebera - tj. Bagera eto, i savršeni strojevi imaju trenutke slabosti!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nevjerojatni su :/ Lei se tako silno dopalo ruganje u Tomica i prijatelji: Ema kasnilica, Ema kasnilica, i to joj je bio glavni hit par dana, uz prepravljanje u mama, tata i slično. A to je valjda jedini nepedagoški moment u tom čednom i časnom crtiću o korisnim lokomotivama ever!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[quote="maxovamama"]Slažem se da treba paziti što djeca gledaju. Ali moj Max je 5-godišnjak i u vrtiću se dečki igraju raznih omiljenih likova iz crtića. Ako nije upoznat sa imenima likova i njihovim funkcijama, ako ne zna izmjenjivati informacije i glumiti pokrete, biti će odbačen iz grupe. To bi bilo vrlo opasno za njegovo samopouzdanje i status koji je već stekao u grupi. Za njih je to u ovoj dobi vrlo važno.

Dok smo trudne s velikom pažnjom biramo ime za našu bebicu, da bude jedinstveno, posebno. Već imamo u glavi sve moguće scenarije kako ćemo odgajati našeg anđela.
    A onda naša sreća malo naraste, krene među djecu, pokupi i šta treba i ne treba. Zna nabrojiti sve ninje, koje se oružje koristi i kaku uz prezentaciju na mami, tati, bratu, sesri ili prijateljima.
    Ne sviđa nam se to, ali nećemo da ga društvo odbaci, a šta će tek reći naši prijatelji, jer i njihova djeca se igraju s takvim igračkama i gledaju te crtiće.
    Na kraju im popustimo i kupimo crtiće i cijele kolekcije igračaka ninja i sličnih stvari. Naravno, da nikako ne bi dijete odskakalo od vršnjaka nabavimo i kompjutorske igrice, pa će u pauzi između crtića i igranja akcijskim figuricama razvijati motoričke sposobnosti 2-3 sata za računalom.
    Zašto onda dajete unikatna imena djeci kako bi bili posebni i jedinstveni, a na kraju ga gurate u neke grupe, da bi se eto uklopila.
    Kod nas je sve gore zabranjeno, a od crtića gledaju najviše Boba Graditelja, Vatrogasac Sam, Winnie Pooh i sve bajke gdje ima vuka.
    Mislim da je bolje da im negativac bude neka životinja, nego lik iz nečije bolesne mašte.
    Zasada ne vidim da ih je društvo odbacilo, jer oni njima kažu da te njihove ninje ne valjaju i onda oni nametnu svoju igru.
    Ako u budučnosti i ne budu imali stotinu prijatelja, bar će imati svoje ja.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kad sam bila klinka obožavala sam Tom i Jerry crtić i bilo mi je super, iako ako malo bolje pogledate crtić je dosta nasilan. Meni je bio smješan, tek kad sam odrasla i pogledala taj crtić poželjela sam da netko zgazi tog bezobraznog miša. Ista stvar i sa Roadrunnerom, kad će, kvragu, taj kojot uhvatiti tu glupu ptičurinu da vidimo kako perje leti. Hoću reći, percepcija nasilja je u nama odraslima, klinci to drugačije shvaćaju.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tarzan mi je super i uopće ga ne smatram nasilnim. ali Jan najviše voli Izbavitelja (neznam bera šta bi tvoja sveki rekla na njega). uglavnom, gledamo ga i do 2 x dnevno. Prošli tjedan sam mu uvalila aute, pa se i na njiha navuko. tako da sada ujutro gledamo izbavitelja a popodne aute!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Tom &Jerry su zakon!!!!

Mi smo pogledali sve žive crtiće (Potraga za NEMOM, Izbavitelji, tarzan, Preko ograde, Curious George, Shark tale...- ma ne mogu više ni nabrojati - sigurno oko 100 različitih crtića).
    Nije agresivna, ponekad ju zanimaju neke nepoznate riječi, tipa: šeprtlja, gubica.
    Tu i tamo odglumi nešto iz nekog crtića. Al da se razumijemo. Moja kćer je princeza - ona bi samo plesala u haljini, poput Pepeljuge.
    Stoga ja ne strahujem od "crtićke agresije" - ako me razumijete.

No ono što me stvarno muči, da ne kažem smeta, da ne kažem da mi ponekad stvarno digne živac jest masa crića u kojima glavni lik nema mamu.
    Fakat je često i smeta me jer se moje dijete onda stalno pita gdje je ta mama i kako nitko nema mamu i gdje je ona otišla i zašto je otišla...

Kao da to baš mora biti tako...

Baš sam ljuta!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •