E, vidiš, moji uvijek primjete kad uz mamu nema tate. Uvijek pitaju gdje je tata, a ako nema ni mame, pa tako valjda mora biti.![]()
E, vidiš, moji uvijek primjete kad uz mamu nema tate. Uvijek pitaju gdje je tata, a ako nema ni mame, pa tako valjda mora biti.![]()
Mi gledamo Tomicu.
I svi jedva čekamo vikend da ga opet gledamo. I svi skupa pjevamo iz sveg glasa "Vesele su tračnice"....
Sad učimo na engleskom pjevati Thomasa.... 8)
Gledamo i Jagodicu Bobicu.Dalje što gledamo su Moomini. Teletabisi su nas davno prošli.
One grozote od Ninja s onim jadnim kompjuterskim animacijama za sad uspješno zaobilazimo, ali bojim se da ć i to brzo doći na red.
nevjerovatno, moj Dominik isto, prvo sam mislila da je slučajno, ali poslije sam skužila da je jako emotivan i čim je neki lik bez mame ili tate on se rastuži pa moram izmišljati da je kod frizera ili na poslu i sl.bundevica prvotno napisa
![]()
u potpunosti se slažem s tobom, ako moraju biti razbijači da bi se uklopili u okolinu, onda neka se radije ne uklope i budu ovakvi kakvi jesu, pjevaju Vesele su tračnice i ne znaju što je pištolj... vidim da neće biti jedini!
u našem vrtiću nema televizora po grupama, jedino u dvorani i nikad mi niti jedno dijete nije reklo ( niti moji, niti iz kvarta) da su gledali crtiće.
tete su zato tam da se bave s njima, a ne da ih šutnu pred telkač :/
Mi smo još uvijek na Winnie Pooh-u, Fifi, Jagodici Bobici (favoriti), pa onda tu još dođu Miki Maus, Štrumpfovi, Tom i Jerry, Jura, Bob graditelj i tome slični.
Spužvu Boba ne voli, što je meni drago, jer ni meni baš nije napet (puno nepoželjnih izraza).
Kužim da u vrtiću čuje za ninje i power rangerse (koliko je meni poznato ne gledaju ih, već to pokupi iz priča drugih klinaca), ali vidim da nema baš potpuno jasnu sliku o tome. Nama uopće ne pada na pamet ponuditi mu ih. Nedavno smo bili kod kumova koji imaju blizance fiksirane na ninje i naravno da su tamo buljili u njih. Odmah je pokušao i sam prikazati njihove vještine. Sad smo na čišćenju od takvih vrsta crtića.
Mlađi je još fiksiran na Teletubiese (a onda ih i stariji zna pogledati).
Moji su me juče pitali zašto Lolek i Bolek nemaju mamu i tatubundevica prvotno napisa
![]()
A tako me taj crtić podseća na njih dvojicu![]()
Eh baš se i nama to desilo.bundevica prvotno napisa
Leon se prije par tjedana odjednom zainteresirao za crtiće, "skinuo" se sa Bambija i došli smo do Legende o medvjedu.
I mada mu priča još uvijek nije sjela (a tko je ovaj mali medo? a zašto Denahi ganja velikog menu? a gdje je Kenai? a tko je ova ptica?) prva stvar koju je pitao, nakon što je shvatio što se desilo sa Kodinom mamom, jest: a gdje je njegov TATA?
Oš'o radit, sine.
No, nisam se zato opet vratila na ovu temu, nego: iz cijelog prekrasnog crtića njega je najviše fasciniralo ganjanje kopljem sirotog medvjeda kroz cijeli crtić, pa sada po nekoliko puta dnevno nas sačekuje iza vrata sa namrštenim nosićem, drvenom bojicom u ruci (op.a. to je koplje!) visoko uzdignutom u prijetećem položaju, sa oštrim pogledom ispod obrva... :/ , skače sa namještaja (ili još bolje sa mojeg Orbitreka - susjedi: jaaaaaako nam je žao!) kao Denahi sa stijena, juri me po kuhinji i prijeteći reži....
Šmrc, vratite mi nazad Zlato Mamino....![]()
I, što sad - reagirati ili ne? Za sada se uglavnom ograničavamo na priču da to baš nije lijepo, da je to samo crtić, pa na beskrajno objašnjavanje zašto su Kenai i Denahi bili ljuti na medu (kao da to opravdava situaciju..?) ali čini mi se da ga se to baš i ne prima...
S druge strane, valjda je to normalan dio odrastanja, gledali smo mi kao klinci i nasilnije crtiće (Tom&Jerry npr.) pa odrasli normalni (kao što je dobro rekla MGrubi).
Kako se vi nosite sa time? Komentirate li im to? Što im kažete?
jucer mi gledamo pčelicu maju i sad scena...
maja kao nestasna pcelica na koju stalno vice neka dr. starija pcela kasandra, maja se zavuce mislim u sace meda i ostanu joj viriti noge i guza vani, dolazi ljuta kasandra i kaze ...KAD SI SE VEC TAKO DOBRO NAMJESTILA, MOGLA BI TE ISPRAŠITI PO TURU... :shock: