Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: fizioloska - jel se moze pretjerat s kolicinom

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno fizioloska - jel se moze pretjerat s kolicinom

ja bebici od 2 mj poprilicno sipam fiziolosku u nos jer je prehladjena.
    Neznam opce koji je limit toga, jer to ima soli u sebi pa neznam
    koliko je stetno?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko dugo to vec radis? Mislim ako se radi o par dana -tjedan/dva da nije nikakav problem. Ali ako dojite bolje sipaj izdojeno mlijeko - puno je efektivnije, djeca ga bolje podnose i SIGURNO nije stetno.

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preko tjedan dana joj sipam

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne možeš pretjerati !!!! Dnevno 2-3 x bez problema ! Fiziološka se može koristiti i za svakodnevnu higijenu nosa ! Nakon kupanja ili već kad ti odgovara……………..

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja stavljam i po 7-8 puta

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jel dojis??

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da dojim, i zaboravila sam napomenut da sam joj stavljala sa spricom
    fiziolosku, to je sigurno vise nego kap dvije - sigurno pol mililitra. to sam vidila da rade u
    vinogradskoj bolnici, ali vjerojatno u terapijske svrhe. uglavnom
    smanjila sam, a i ona nema vise tako zacepljen nosic

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako dojis, lijepo ti je rekla lejla : tvoje mlijeko je puno puno efikasnije za ciscenje nosa od fizioloske
    znaci, ustrcaj joj mlijeko

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj belurka prvotno napisa
    da dojim, i zaboravila sam napomenut da sam joj stavljala sa spricom
    fiziolosku, to je sigurno vise nego kap dvije - sigurno pol mililitra. to sam vidila da rade u
    vinogradskoj bolnici, ali vjerojatno u terapijske svrhe. uglavnom
    smanjila sam, a i ona nema vise tako zacepljen nosic
    Uzmi sterimar ili marimer u spreju. Puno je bolje jer se rasprši po nosu, a i lakše doziraš. Kapi su najgora opcija.
    Curki mi je s 20 dana imala bronhiolitis pa dobro znam. Važno je da nosić stalno bude prohodan koliko god puta ga čistila (može i 1000x), a pogotovo kad doji da ne mora prekidati dojenje te uzimati zrak.
    Iza svakog špricanja izvuci aspiratorom taj sadržaj kad se razmoči i to tako da jednu nosnicu zatvoriš dok iz druge izvlačiš sekret. Tako se uspije odstraniti sav sadržaj.
    Sretno!

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa da je mlijeko tako ucinkovito, ne bi se taj slajm skupljao u grlu.
    nisam bas sigurna da je jako ucinkovito kad je u pitanju prehlada,
    vise kad je beba OK!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slajm curi iz nosa u grlo, tako da nikakvog utjecaja nema to sto joj mlijeko ide u grlo, ako ne ide u nos

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw, fizioloska nikada nije koristila mojoj zari kad je bila prehladjena, apsolutno nikakvog efekta nije imala. kao ni sljezov korijen.
    na mene je :/

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uzmi sterimar ili marimer u spreju. Puno je bolje jer se rasprši po nosu, a i lakše doziraš. Kapi su najgora opcija.
    Curki mi je s 20 dana imala bronhiolitis pa dobro znam. Važno je da nosić stalno bude prohodan koliko god puta ga čistila (može i 1000x), a pogotovo kad doji da ne mora prekidati dojenje te uzimati zrak.
    Iza svakog špricanja izvuci aspiratorom taj sadržaj kad se razmoči i to tako da jednu nosnicu zatvoriš dok iz druge izvlačiš sekret. Tako se uspije odstraniti sav sadržaj.
    Sretno![/quote]

Iris, i moja curka je s 20 dana imala bronhiolitis i u bolnici je zavrsila.
    ali ja nisam bila bas uspjesna u vadjenju sekreta, imam dojam da sam joj rasturila nos pa sam zato stavljala puno fizioloske jer je bolje da progutaju sekret nego da ga udahnu!!

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pročitajte na cybermedu što dr. Richter veli za fiziološku i nos-naslov teme je upala srednjeg uha od Tie.
    Ja sam sad sasvim zbunjena i nama pedijatar stalno veli da ispiremo nos (što doduše baš i ne radim već neko vrijeme), a Richter tvrdi nešto sasvim suprotno i sad kome vjerovati?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne postoji nista drugo sto ima curativni efekat (sa smije se davati bez posebne indikacije) osim majcinog mlijeka.

Fizioloski samo ispira. Po nekad daju i xilomethazoline (sto smanjuje oteklinu sluznice - ali ne lijeci).

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam sad skroz zbunjena..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fizioloska je nis, bas kakve cure za svakodnevnu higijenu nosa, ispiranje ... s njom il bez nje nama isto
    u odnosu na rihtera - ha uzeti neku sredinu...fizioloska stetiti nemoze a bas da pomaze , ne znam... ja dok je nos zacepljen koristim operil p al on nije za male bebe, dok su bile male dokica nam prepisivala na recept bivacin kapi ili efedrin...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa
    Pročitajte na cybermedu što dr. Richter veli za fiziološku i nos-naslov teme je upala srednjeg uha od Tie.
    Ja sam sad sasvim zbunjena i nama pedijatar stalno veli da ispiremo nos (što doduše baš i ne radim već neko vrijeme), a Richter tvrdi nešto sasvim suprotno i sad kome vjerovati?
    pa sad, richter je specijalist sa srebrnjaka, i ja cu onda radije poslusati njega nego pedijatra "opce prakse". a i ima mi skroz logike to sto govori.

cini mi se da niste spomenule, a takodjer je potpuno prirodno i efikasnije od sterimara (kad vec necete ni probati majcino mlijeko) - kapi od sljezovog korijena (kupite caj i same napravite te kapi)

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam sve probala, od mlijeka, el aspiratora, mucus extractora, pumpica, narolanih vatica i ove vatice su mi jos najbolje od svega. Al nista mi nije bilo preefikasno, sve ziva muka da izvadim par smrkaca.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja je curka (ima skoro 5 mjeseci) bila prehladjena par dana ali više nije, međutim, jos uvijek ima šlajma i uspjesno ga iskasljava, pa se pitam je li to tipicno stanje nakon prehlade ili ......?
    Nosic joj je prohodan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nasa pedica je rekla da nakon prehlade nadrazajni kasalj moze trajati i do dva tjedna. Moja kikica (17 mjeseci) je nedavno prebolila gripu i kasljala je jos tjedan dana nakon zadnje temperature.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj belurka prvotno napisa
    ja sam sve probala, od mlijeka, el aspiratora, mucus extractora, pumpica, narolanih vatica i ove vatice su mi jos najbolje od svega. Al nista mi nije bilo preefikasno, sve ziva muka da izvadim par smrkaca.
    ja cu se opet ponovit. da li ste 100% sigurni da su vam bebe (pogotovo tako mala beba - cini mi se da si spomenula da ima 2 mjeseca) prehladjene?
    krkljajuci zvuk dok beba dise najcesce je u toj dobi posljedica jos nepotpuno ocvrsnutih hrskavica u nosu. nadalje, da je bebi zastopan nos - vjerojatno ne bi mogla ni dojiti kvalitetno. a koji put se zna desiti i da im udje u nos malo mlijeka (dok doje) - a mi mislimo da su smrklji.
    ne kuzim cemu konstantno cackanje nosa? malo tog slajma nece nikog ubit, pa i odrasli uvijek imaju malo "necega" u nosu pa ne zalijevamo nos svakodnevno fizioloskom i slicnim tekucinama.

svojoj curici sam nos ocistila - dok je bila dojence (ne racunam kasnije kad se zbilja kuzi da nos curi i da je u pitanju prehlada) mozda 5 puta, a malome (danas ima tocno 2mj.) jos niti jedamput. i ne vidim kaj bi mu trebala cistiti (evo, zagledam mu u nos bas sada).

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

100% je prehladjena, potvrdjeno kod pedijatrice. A prvi put kad se prehladila, je to bilo tako jako da ni cok-cok dva puta dnevno nije pomogao vec se to sve slilo u bronhiole i zavrsila je s bronhilitisom u bolnici.

Sad nije tako jako ali joj se skupi preko noci, a mene odma panika ulovi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •