Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ISOFIX sjedalica, 9-18 kg

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ISOFIX sjedalica, 9-18 kg

Nikola (9 mj, 11kg, 74cm, samostalno se ustaje) se još vozi u svojoj Chicco 0-13 kg sjedalici, i nadam se da će izdržati u njoj još nekoliko mjeseci

Nego, gledamo ISOFIX sjedalice Romer Duo Plus i Maxi Cosi Priorifix, imamo Peugeot 307. Autosjedalice koje su preporučene sa strane Peugeot-a su Duo Plus i Kiddy Isofix. Međutim, Duo plus se prema knjižici auta ne koristi s Top Tether-om, nego bez njega. Također, u servisu nisu mogli naći kukicu iza zadnjeg sjedala za koju bi se trebao zakačiti taj remen.

Koju bi onda preporučili da uzmemo - Duo Plus, ali bez korištenja Top Tether-a ili Priorifix ? Meni se bar čini da je Priorifix tu u prednosti, jer ipak ima onu treću točku ("nogu") koju Duo Plus nema.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam prije par mjeseci pokrenula topic top tether pa pogledaj tamo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E spajalica, puno hvala na informaciji. Međutim, auto mi nema kukicu za koju se Top Tether zakači, i to su nam potvrdili u servisu. Još možemo sami prokopat bo gepeku iza stražnjih sjedala, pa da budemo 100% sigurni ...

Ne bih inače postavljala ovaj post, nego bi se odlučili za Priorifix. Ono što me buni je da proizvođač automobila preporuča svojim kupcima Duo Plus AS ali BEZ upotrebe Top Tether-a. Zato sam i postavila pitanje - da li poslušati preporuku proizvođača ili se odlučiti za neko drugo rješenje ?

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na onom drugom topicu sam pitala sto je top tether. ako je to ono sto mislim (pojas za sidrenje autosjedalice u prtljazniku), kod mene je u autu kukica za kacenje sakrivena ispod tapeta u gepeku (odnosno, tapet mi je zavrnut sa strane da bi je mogla koristiti)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma je, slažem se. Samo nemaju sva auta tu kukicu, a imaju ISOFIX sidra - s druge strane preporučaju Duo Plus AS s kojom vjerojatno prolaze homologaciju, a koju bi opet trebalo koristiti s Top Tether-om.
    Vjerojatno se ova tema ponavlja, ali samo sam htjela provjerit da li da slijedimo naputke od proizvođača ili ne ... Ipak su te ISOFIX sjedalice dosta skupe, pa ne bi da se kasnije lupamo po glavi ...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Malo podizem ovi temu. I mi imamo Pegueot 307, 2007. godiste i isti problem. Nemamo tu trecu kukicu pa smo razmisljali o AS sa sidrenom kukom . Medjutim, naisli smo na podatak da u 307 moze AS sa isofixsom gdje NE treba ta treca tocka. :? Je li to stvarno tako ili?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gdje ste našli taj podatak?

ako je to nekaj službeno (u uputama auta, npr.) - onda je to to

ako je neslužbeno - ja se ne bih igral

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

MM nasao negdje na netu, ne zna tocno. Postavih pitanje na drugoj temi. Hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo našli tu informaciju u knjižici vozila (Peugeot 307) - Peugeot-ova preporuka autosjedalice s ISOFIX-om - Duo Plus, ali bez top tether-a.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Re: ISOFIX sjedalica, 9-18 kg

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Nikola (9 mj, 11kg, 74cm, samostalno se ustaje) se još vozi u svojoj Chicco 0-13 kg sjedalici, i nadam se da će izdržati u njoj još nekoliko mjeseci

Nego, gledamo ISOFIX sjedalice Romer Duo Plus i Maxi Cosi Priorifix, imamo Peugeot 307. Autosjedalice koje su preporučene sa strane Peugeot-a su Duo Plus i Kiddy Isofix. Međutim, Duo plus se prema knjižici auta ne koristi s Top Tether-om, nego bez njega. Također, u servisu nisu mogli naći kukicu iza zadnjeg sjedala za koju bi se trebao zakačiti taj remen.

Koju bi onda preporučili da uzmemo - Duo Plus, ali bez korištenja Top Tether-a ili Priorifix ? Meni se bar čini da je Priorifix tu u prednosti, jer ipak ima onu treću točku ("nogu") koju Duo Plus nema.
    Moja preporuka je BeSafe iZi Combi ISOfix.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •