Results 1 to 4 of 4

Thread: čudne fleke!

Default čudne fleke!

Prije par dana na potkoljenici sam primjetila par piknica koje su bile blago, ali zaista blago crve, a poslije kupanja su postale malo intenzivnije crvene boje. Kada sam pobliže pogledala izgledaju kao osušena ranica, u suštini kao dio kože koje je veoma veoma suh, ne znam tačno kako da objasnim. To se samo pojavilo na potkoljenici s tim da na jednoj nozi ima više piknica, a na drugoj manje. Ne bole, ne svrbe i općenito ne stvaraju mu nikakve poteškoće samo što se ja grizem. Jučer sam ga htjela voditi pedijatru, ali kada sam vidjela gužvu odlučila sam pričekati bar još ovaj tjedan. Da li neko možda zna šta su te flekice ili piknice?

Andora's Avatar

moj to dobije kad mu je vruće. par flekica na natkoljenici.
    i ne obraćam pažnju više. da su po trupu još bi se i zamislila.

ma nije ni mene brinulo ali nikako se ne povlači samo stoji kako stoji (sada nešto razmišljam izgledaju kao mali lišajevi na to me asociraju), mazala sam bepanthenom ali ništa, jednostavno se ne povlači :?

ninni's Avatar

i h.ima takvu flekicu na nozi, doktorica rekla da je to normalno, kao malo suša koža i preporučila nam neku kremicu koju na kraju nisam ni kupila