Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Male nježne navike da lakše utone u san

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Male nježne navike da lakše utone u san

Kad je Lea bila skroz mala bebica voljela je da joj grickam uho ili da ga samo lagano trljam... To bi ju opuštalo dok tone u san

Sada, kad je veća, osobito otkad je prestala sisati, dok ležimo u krevetu kad ju uspavljujem, obavezno gurne svoju ruku u moj rukav i tako zaspi. I kad se noću budi, ak je u našem krevetu, odmah traži moj rukav i zaranja ručicu u nj

Imaju li i vaši mališani takvu posebnu navikicu koja im pomaže da mirno zaspu?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od rođenja si mrsi kosu dok je umoran ili pada u san. Dok mu još nije izrasla samo bi se mazio po glavi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jedno vrijeme mi je drzao prst dok doji pred spavanje

sad stavlja palac u uho i vrti ga, ili slaze i zatvara uho

to s uhom sam i ja radila ko mala, sjecam se. nekak bi mi bilo ljepse zaspati kad mi je uho zatvoreno, toplije je

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja meni petlja po kosi dok doji, ili mi gladi ruku. ali kad stvarno tone u san onda je mirna ko bubica.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gladio je, čupao i vrtio - moju kosu. Imao je i jednu fazu kad je vrtio prstić u uhu. I dudao je prstić.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nia ima groznu naviku da me počen maziti po trepaviti kad joj se spava, i naravno, noću kad se probudi odmah traži trepavicu, to joj je tako milo...

Ali mene izluđuje, i najradije bih vrištala od muke, i jedva čekam da ju to pusti...nadam se da neću još dugo čekati jer sam na rubu živaca...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Igra se sa obrvama osobe koja je uspavljuje, ako se okreneš
    viče "ceprka, ceprka" (čeprka)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petlja mi kosu i siše palac.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uspavljujem ju dojeći, šetamo se i pjevušim (nikako ne može ležeći zbog abdukcijskih gaćica, pa pretpostavljam da joj je nezgodno jer mora skroz glavu okrenuti na stranu), a ona jednom rukom miluje moje lice, ako je malo nervoznija gura prste u moja usta i nos-uh!, a drugom kao da lagano stiska moju kožu na laktu ili si isto tako dira uho

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dok sisa onda me draga po kosi,
    a dok je jako umorna trazi i drugu cicu i onda stavi ruku na nju i tak zaspi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Frče si uho. I to radi praktički od rođenja. Čim ima ruku na uhu, odmah znam da je pospan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uvijek sam imala poteskoce s uspavljivanjem (prije) nikako nije htio zaspat, dok jednom sam ga stavila u krevetić i zazvonio je tel. ja otrčala se javit i zvala moja mama(koja je davilica, i nije me pustila 5 min sa tel.) vratila se u sobu a on zagrlio žapca i spava.. sutradam pokusala isto, legla ga u krevetic pokrila ga upalila malu lampu u sobi, poljubila ga i dala mu žapca. Zagrlio ga je i zaspao, bez da ga uspavljujem. Od tada ima nekih 5-6 mj. Tako da neznam vise sto je to uspavljivanje...više

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...Karlo voli da mu pjevušim i masiram leđa....

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sise palac i dira si uho drugom rukom.

Ako sam ja kraj nje, onda zagrli sa svoje obje ruke moju ruku.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni se svidjelo sto su problemu pristupili i iz tog aspekta da hodalice nisu samo stetne jer se djeca mogu zaletit ili past niz stepenice, vec i zbog krivih informacija o hodanju koje salju mozgu, a i zbog toga sto su djeca koja su prohodala bez hodalice spretnija kod padanja, a kratko je dr. Polovina rekao kako su jako stetne za neurorizicnu djecu.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajmeee...

Znala sam da ce mi se ovo jednom dogoditi kad postam na vise topica odjednom

Sorry!

A sto se ticke slatke navike mog malisana kod uspavljivanja, mozda slatka je, al mi uopce nije draga, no nikak da je se rijesimo. Uglavnom, onako snen mora drzati ruku u mojoj spavacici, ruka je na siki, a to njemu znaci da moze vrtiti bradavicu - brrrr... E, onda mu kazem da lijepo legne u svoj krevetic, jer mama to ne moze izdrzat. A on me pozove da se legnem tako da glavu stavim kraj njega, pa mi svoju malenu slatku rukicu prebaci preko vrata i kaze: Cuvam mamu... E, to mi je raznjez pravi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajmeee...

Znala sam da ce mi se ovo jednom dogoditi kad postam na vise topica odjednom

Sorry!

A sto se ticke slatke navike mog malisana kod uspavljivanja, mozda slatka je, al mi uopce nije draga, no nikak da je se rijesimo. Uglavnom, onako snen mora drzati ruku u mojoj spavacici, ruka je na siki, a to njemu znaci da moze vrtiti bradavicu - brrrr... E, onda mu kazem da lijepo legne u svoj krevetic, jer mama to ne moze izdrzat. A on me pozove da se legnem tako da glavu stavim kraj njega, pa mi svoju malenu slatku rukicu prebaci preko vrata i kaze: Cuvam mamu... E, to mi je raznjez pravi

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja pjevam "bila mama kukunka, bio tata taranta..."
    zlo mi je više od pojedenog jujuja - al on se samo okrene i zaspi

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od kad je imala nekoliko mjeseci ima svoja dva "snjegovića" (ne znam zašto ih tako zove) - dvije moje obične bijele majice i uvijek ih gnjavi i frče... To je konstanta...Inače bilo je svega...od sisanja, preko zajedničkog ležanja u krevetu na način da spremi guzu u moje krilo...pa jedno vrijeme ništa, osim "snjegovića", a sada joj moram staviti ruku na guzu, vrlo lagano je nunati i pjevati "nina - nana..." s tim da ona izabere jedno ime (jer preko dana glumi različite uloge) npr. Bambi...i onda ..."moj Bambi spava."

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Linda se uspavljuje na ciki i za to vrijeme mi obavezno dira kosu.
    Kad tata uspavljuje Megicu, ona mu "šuška" uho, a moje uši ne voli, jer sam imala (estetsku) operaciju, pa su joj pretvrde i zalijepljene
    Nevjerojatno mi je kako je rano skužila da moje uši nisu kao druge (a inače se stvarno ne primijeti).
    Kad je ja uspavljujem najslađe mi je kad kaže "Mama, čuvaj guzu"-onda se skutri kao malo lane, a ja joj čuvam guzu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija se češka ili lupka po glavi dok tone u san, ko malo majmunče .

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Kad je ja uspavljujem najslađe mi je kad kaže "Mama, čuvaj guzu"-onda se skutri kao malo lane, a ja joj čuvam guzu.

btw - imate vi poprilično posla svaku večer s njih dvije, ha?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Legnem ju u krevetić, ona zagrli plišanca (Pipi), prolazim joj prstima kroz kosu, ona me uhvati za prst i čvrsto stisne i dok ne zaspe ne smijem mrdnut od nje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Andora, nama su također mama kukunka i tata taranta na repertoaru
    uz malo "miš mi je polje popasel", ali pjevušenje, bez teksta, jer se ovdje JEDU!!!! :shock:

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ah pjesmice...
    zeko i potočić je jedno vrijeme bio moj najveći domet. druge sam znala samo prepjeve.
    pa moja mala djevojčica... tu sam i izmišljala riječi.

za miš mi je polje popase, je malo je hm...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jazzmama prvotno napisa
    uz malo "miš mi je polje popasel", ali pjevušenje, bez teksta, jer se ovdje JEDU!!!! :shock:
    ..i mi imamo taj repertoar ali i ona "zeko i potočić.."....

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sad se sjetih i proljetne...
    visibaba mala...
    ali ima neki topic s dječjim pjesmicama, mislim da pod kretivni kutak

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U biti poanta kod moje curice je da je pjesma kratka, par nota, arije joj se ne sviđaju!, i možeš ponavljati... i ponavljati... u nedogled!!!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja se igra s lancicem i ja moram disati njoj u lice i ona dise meni i tako se smiri. al me zagrli jednom rukom oko vrata i nema sanse da se iskobeljam prije vremena.

sad pricamo pricice... kad je ona bila mala... il kad je mama bila mala... il tata, pa svakakve dogodovstine iz nase mladosti (nesto izmisljeno, nesto istinito) a najnovija je kako je mama otisla u bolnicu, dosao tata i tamo bio dr. house koji je mamu porodio i rekao tati: vidite vasu zxujicu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Cucla palac, a drugu ruku gura u otvor moje jastučnice (ono između 2 gumba). Jako se ljuti ako promijenim jastučnicu u onu koja nema gumbe, jer onda u snu nema kordinate .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sad sam se sjetila kako sam se ja uspavljivala: lijevi palac u ustima, a u desnoj ruci plahta s čipkom kojom sam se češkala po nosu. Nisam mogla zaspati ako lancun nije imao čipku .

I to ne kao sasvim malo dijete, nego i na početku osnovne škole (ja se toga stvarno sjećam).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja se već 37. godinu uspavljujem tako da diram rub jastučnice 8)
    (ako nije "oštar" ne valja)

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nina ima svoj omiljeni jastučić iliti ga kako ga ona zove kušiiiiin.
    Sa jednog vrha kušina visi končić s kojim se draga po nosiću dok ne zaspi.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj jazzmama prvotno napisa
    upravo se i meni gadi tekst i vražji krokodil.
    (al jedne večeri mi blokao mozak - nijedne druge se nisam sjetila i ta ju upalila. kad bude kužio tekst mijenjam ga isti tren)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    btw - imate vi poprilično posla svaku večer s njih dvije, ha?
    Ma, zapravo nemamo. Lindu uspavam ja oko 8- pola devet, a Megica ide u krpe oko pola 10 i to bez posebnog uspavljivanja, samo neka pričica i pusa za laku noć. Ovo s ušima i guzom se odnosi na popodnevno spavanje, a budući da radim, imam čast čuvati guzu samo vikendom.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uzme moju ruku i stavi na svoje uho,
    voli da ga mazim po leđima,
    odbaca se rundu po krevetu u svim mogućim smjerovima,
    ogradicu kindača stavi na glavu i trlja je rukama,
    uzme moj prst i prstićima "svira frulu",
    maše pa pa,
    nogama odritava poplon dok se ne otkrije,
    ako mi slučajno padne na um pjevanje ili pričanje priča, a njemu se jaaakooo spava, glasa se ko mali tuljan,
    drži me za ruku tako čvrsto da mi zaustavi cirkulaciju, pa kako tone u san, tako otpušta - kad mi ruka pozeleni, znam da je zaspao

...sjetit ću se ja još toga.....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Preko dana uspavljujemo se na ciki uz "u šumici zeko..." a navečer uz mobile. , dok naš stariji (5 g.) još uvijekbez svoje krpice ne može zaspati.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislav voli price
    i citane i izmisljene

sad je u fazi da voli kad mu tata prica price iz vojske (JNA ) i iz garde (stvarno si imao pusku i tako to )

ja mu najvise volim pricati price kako se on rodio, sto smo radili kad smo ga doveli kuci - to gusta slusati...kao i izmisljene price (upravo mu je najdrazi lik jedan djecak Priso koji putuje brodom po svijetu)

a redovito i citamo prije spavnja knjige o svemiru i vulkanima

a sad mu je najnovija fora da se sam probudi ujutro oko 6.30, upali svjetlo i 'cita' u krevetu svoje knjige :shock: ....

postalo mi je tesko istovremeno uspavljivati i jelenu i mislava, jer ona sad hoce dirati knjige koje citamo i zeli skakati po nama i nju moram dojenjem uspavljivati u potpunom mraku tako da tata preuzima mislava a ja nju, pa se zamjenimo
    a najcesce zaspimo i mi u neku ranu uru, sto i nije lose (osim sto ne vidim dr hausa )

houly avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi se prvo satima kupamo i igramo u kadi sa čitavim gumenim zoološkim vrtom , a onda čitamo priče: "Još ovu, i ovu, a sada Vile, a onda još medo Vinnie..." i tako do moje promuklosti... Zatim kaže tati: "Puti mi Massima" pa slušamo koncert iz Gavelle po 1000-ti put i nunamo se u krilu. Ili na rukama, ako je jako umorna. Btw, uskoro će 3. ročkas. Kad zaspi nosimo je u kinderbet. Bude 23.00 h, nekad i kasnije...
    MM & ja rijetko zaspimo prije 1 ujutro! 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi se uspavljujemo u troje... nakon što okupamo Janka, pa Stjepana, zajedno se uvalimo u bračni krevet. Štefeka zanima naravno samo cica, dok Janko mora dirati "mekano". čim legnemo odmah naredba: "mama, daj mekano" i ja dižem majcu da on može dirati moje šlaufeke oko kukova, ili mekano na nadlakticama. tako da ih uglavnom uspavljujem u grudnjaku. taj me prizor podsjeća na lavicu zavaljenu ispod stabla negdje u savani, kad je mladunci navlače sa svih strana, a ona onako zavaljena nema se snage maknuti... uz to sve skupa mora biti priča o kamionu, Yugiću (Jankov najdraži auto), traktoru ili vlaku. ili svemu zajedno. ali nedaj Bože da obučem krivu majcu....

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kristijan se uspavljuje tako da gura kaziprste u coskice svoje dekice koji su sa jedne strane "nezasiveni" i naravno zagrli svog vau-vaua

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..nama je zadnje IN ( ) ... uzmem Karla i legnem na leđa na tepih pokraj krevetića polegnem njega na sebe i onako se ljuljam kao da je u kolijevci i onda mu pjevušim ovisno što njegovo Visočanstvo zatraži..obično su to zahtjevi tipa " zeko!....kukunka!.....hura!..."....

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    ali nedaj Bože da obučem krivu majcu....
    A zamisli tek da smršaviš ... kak bi dijete onda zaspalo bez "mekanog"

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi imamo dudu i jastučić koji ima etiketu ( jastuk je već u fazi raspada) ali bez njega neće zaspati.
    I onda tu etiketu vrti po nosiću , i po licu.
    A ja moram leći kraj njega, izmolimo se ispričam mu koju priču i onda mi prebaci ruku preko vrata ili mi čvrsto zagrli ruku.
    I da, ne smijem mu okreniti leđa dok ležim....
    Ima 3 godine.
    Kupila sam mu isti takav jastuk, ali nema teorije da ga zamjeni.
    Pretvrdi mu je i etiketa nije tako mekana.
    Valjda će i u školu sa tim jastukom....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kada je pospana duda ovog malog Hypaca i draga mekanu dekicu.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj sinčić si od rođenja prolazi rukom kroz kosicu (rodio se s puno kose), kad je jako nervozan pred spavanje onda si objema rukama "vršlja" po kosi. Tako sam i ja, a i dan danas frčem kosu. Zanimljivo je kad si ja frčem kosu on me je u stanju satima gledati kao hipnotiziran (MM kaže: uči se sine od majstora!)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi imamo omiljeni pokrivac bez kojeg nece spavati.kad ga spustim u krevetić on pocne gnjeciti dekicu i stavi si ju na glavu.naravno da su mu noge vani pa ga moram pokriti drugom dekicom

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kad sam D uspavaljivala, petljao bi mu kosu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nema sanse da kira zaspe ako joj noge nisu naslonjene na moje dok sam na boku,i ako joj cici nije u ustima.Ako joj slucajno izvadim dok nije zaspala to je odma plakanje.Ma nebi te njezine navike za nista minjala,bas mi je nekako cakana dok tone u san.Nekad je se tukla po glavi sakom i to prilicno jako sto bi meni uzasno smetalo ali je na srecu s vremenom to proslo.Ali jos uvijek kada je nervozna cupa svoje uho krvnicki,da se toliko zacrveni...Poklempavila je od tog pustog cupkanja.Heh kad vidim sta je sve radila cini mi se da je mala mazohistica,khm...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uzme moj dlan stavi ga preko glave i obicno palcem ili kaziprstom pipka oko ili samo prelazi preko kapka (naravno, s cikom u ustima)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •