Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kako uravnoteziti ponudu u obje cice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako uravnoteziti ponudu u obje cice?

naime kaj,

desna mi se vise i jace puni nego lijeva. lijeva je taman, sve 5, malac se ne buni ali desna "puca po šavovima". držim se pravila "jedna cica unutar 3 sata" no čini mi se da sam desnu nabildala po noći jer malac spava sa mnom i nerijetko samo okrene glavu i počne cicati a da ja u svom snu-bunilu niti ne skužim da sam ga, možda, trebala prebaciti na drugu stranu...

posljedica toga - desna cica - cica od Godzille. nakon tri sata već se znaju pojaviti i male kvrgice koliko je puna. zadnjih par dana pazim na raspored i redoslijed ali niš se nije promijenilo.

inače, sve drugo funkcionira odlično. riješili smo se grčeva, a jučer na kontroli (2-mjesečnoj) saznali da smo dobili još 1 kg.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super za grčeve i kilograme!
    Meni se desilo slično, ja sam desnu "nabildala" kad sam na lijevoj imala mastitis. Sad nastojim češće ponuditi lijevu, pogotovo noću, i počinju se izjednačavati.
    Inače čitala sam da nije problem ako proizvodnja nije uravnotežena, neke žene doje samo na jednu dojku - samo što tada ta jedna bude veća, što je već hm... estetski problem

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam da li to ima veze sto si mu desnu vise davala jer ja imam taj problem ali u lijevoj dojci imam vise...od pocetka sam davala ravnomjerno obe dojke, ali eto...mozda je to tako normalno...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mozda je iz one koja "puca" efikasnije jeo. nije samo stvar u tome koja ce daje i koliko cesto. praznjenje mora biti efikasno, znaci, pravilan podrazaj i let down. bez toga nema efikasnog praznjnja. beba moze sat vremena biti na sisi a da zapravo nista ne pojede. mlijeko se stvara tako da koliko beba pojede toliko se novog napravi.
    meni L. od pocetka ima problema s desnom (prvo ju je odbijala jer je bradavica bila uvucena, pa jer je bio slabii LD....) a kad bi pogledala mijenjala sam ih "po pravilu", a uvijek je lijeva bila veca i punija. iz desne bi jela puno manje, pa se i manje mlijeka radilo.

obratite paznju kako doje, da li se potakne let down, kako guta, kako prima dojku.

ova "prepuna" ako stvarno puca po savovima, moze se malo izdojiti, ali malo, samo da popusti napetost.

javite kako ide, i puno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

htjela sam ti reci, ako ti ne smeta izgled, i ona fino napreduje, nastavi tako, davaj joj onu koja se brze puni cesce. npr. ja sam se pomirila sa time i znam da ce imati zivaca na desnoj za mozda jedan LD, pa joj dam na pocetku tu, pa kad vidim da pocnne brljaviti prebacim je na lijevu na kojoj se davi u mlijeku. cesce i efikasnije jede onu koju voli. jest da imam sindrom limun-lubenica, ali eto, u skoro godinu dana izborila se za laksu varijantu

pazi na te kvrgre da ti se ne upale i da ne dodje do mastitisa. izdoji da popusti napetost, ali to je stvarno samo par kapi. u suprotnom saljes poruku: stvaraj jos mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam fakat jak let down (ok, nakon zrinkinog savjeta sam to uspjela staviti pod kontrolu) a u toku jednog dojenja osjetim ga, u prosjeku, 2-3 puta na obje cice.
    i uvijek mi jastučić da drugoj cici bude toliko mokar da ga mogu ožmikati i iscijediti mlijeko van. trošim kutiju tjedno.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni mala zna ponekad nabildati jednu dojku. jer onako u snu i ja se zaboravim koja je strana na redu, ali za par dana se sve opet izregulira.
    jedino kako se bliži kraj radnog vremena tako mi se lijeva strana povećava... 8)
    za sad nitko nije primjetio, ili barem skomentirao, meni onako s ptičje perspektive izgleda smješno, kakao veli leonisa limun-lubenica

ah, sve su to čari dojenja... :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nikada obje dojke nisu u potpunosti jednake. To je u potpunosti normalno. Za sve ostalo potpisujem Leonisu

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

To je normalno.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I kod mene ista stvar. Primijetila sam nešto zanimljivo. U desnoj mi krenuo kolostrum već od 4. mjeseca trudnoće, a u lijevoj ne. Nakon poroda mlijeko došlo u lijevu dan kasnije nego u desnu. I još uvijek mi je desna uvijek punija bez obzira na dojenje, pa se često zeznem, "izvažem" ih da vidim koja ima više mlijeka pa opet dam desnu, onda se u njoj stvara više mlijeka i tako u krug. Što se izgleda tiče ne znam što ću kad dođe ljeto jer izgledam ko Picassova slika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •