Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: magična krpa - potpuno otkriće

Datum pristupanja
    May 2005

Početno magična krpa - potpuno otkriće

Otkad smo se preselili u novi stan mučile su me silne packe na našem novom namještaju. Naime, namještaj je djelomično čokoladno smeđi (iliti popularno wenge, ne?) i nije bilo šanse da bude bez capica (moje N, MM ili mojih) barem pola dana, E sad nije meni problem počistiti te cape, ali počistiti ih s tog namještaja - nemoguća misija, s običnom vodom ne ide, a s Prontom ide, ali opet ostaju tragovi od čišćenja, naročito oko ručkica i sl. Uglavnom, padao mi je mrak na oči kad bih to vidjela - a stan pun svjetla - ne možeš ne vidjeti!
    I, tatatatamm, našla sam rješenja - magična krpa od vilede (nešto tipa univel comfort, tako nekako piše - bacila ambalažu u smeće, pa se ne sjećam) - samo smočiš krpu i prebrišeš mrlje i, sve ČISTO u minuti! Ima za kupiti npr. u DM-u, može se prati na 95, bez omekšivača. Gotovo da mi je gušt čistiti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imam ju i ja (nekoliko komada), plave je boje. Ne sjećam se točno naziva. Najčešće ju koristim za inox tipa pećnica (izvana), napa kad ju treba prebrisati, ploča za kuhanje i sl. Na staklenim površinama pećnice ne ostavlja nikakve tragove. Za svaku je preporuku.
    Imam magičnu i za prozore, tako da ih perem sa običnom vodom.
    Krpice su zakon :D .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja već dugo obožavam Viledinu "jelenjsku" krpu za prozorska stakla i ogledala. Potražit ću si i ovu koju spominješ.
    Je dobra, ta Vileda .

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni su dobre i dm-ove, a puno jeftinije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su najbolje magične krpe iz Getroa - koštaju 10 kn

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koristim i ja magičnu krpu, zakon je , pogotovo za prozore.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam otkrila to još prije više od 10godina, ali su to bile one originalne i bile su oko 100kn (i mislim da su se nabavljale samo preko RSI-a, ne preko trgovina) - i sad još imam jednu kupljenu tada, doduše, više nije bijele boje, već prljavo siva, ali čisti kao zmaj, uglavnom čistim s njom sve, od kupaone i wc-a, preko soba, do kuhinje.

Doduše, sad ih imam nekoliko, uključujući i tu plavu viledinu, naravno da ne koristim istu za wc i kuhinju. Zadnjih par godina pojavilo se više raznih proizvođača tih čarobnih krpa, tako da su sad doista jeftine i ima ih raznih boja i veličina (dobro, možda su koje manje kvalitetne, ali neznatno), tako da isto preporučam da kupite bilo koju i bilo gdje, nećete zažaliti.

Meni je ustvari to najbolja stvar za namještaj (kad se samo sjetim koliko je moja mama glancala elemente i vitrine nekoć raznim sredstvima), prebrišeš mokrom krpom i sve čisto, bez puno muke i ikakvih deterđenata. Pronto nisam kupila u životu..

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i moja mama je nekad kupovala te prave i skupe, ja sad imam one iz dm-a i sasvim su dobre.

njima perem i kupaonu, i kuhinjske elemente, i prozore, i brišem prašinu...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja imam jednu za kuhinju, jednu za sobe, a jednu za kupaonu. Zbilja su mrak.

OT Hrčkić mora da taj wenge namještaj jako lijepo izgleda u kombinaciji s grabovim parketom. Jesi li zadovoljna s njime ?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja krpica za namještaj je viledina žuta i malo je drugačija (deblja) od onih plavih koje imam već neko vrijeme, ali ih nisam koristila za namještaj - uglavnom, eto i ta žuta super čisti!

Amelie32, znaš koliko često te se sjetim - prekrasan nam je parket, jedino nismo zadovoljni kak su ga polakirali (ali to je već druga priča), pa me ponekad primi šiza kad ga pogledam pod jakom svjetlošću. I da ide prekrasno uz wenge-bijeli namještaj u dnevnoj sobi, skroz svijetli namještaj u spavaćoj sobi i bijeli u sobi moje N. - ma nema s čime ne paše, a dobiva se puno na prostranosti i "light" dojmu stana! Hvala još jednom! btw, jel ga ti mažeš s voskom za parkete (onim koji ne traži laštenje) - mi smo ga do sada jednom namazali s time (izbjegavamo zbog N.) i ah, samo sam se divila parketu nakon toga - a da su ga dobro polakirali bio bi takav pod normalno

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..i ja imam te magične krpe..-brdooo njih zapravo.... ..ali recimo za čišćenje u kuhinji najbolja mi se pokazala ona u narančastoj boji a koja je zapravo za kupaonicu..- ne ostavlja po inoxu nikakve tragove...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Moja krpica za namještaj je viledina žuta i malo je drugačija (deblja) od onih plavih koje imam već neko vrijeme, ali ih nisam koristila za namještaj - uglavnom, eto i ta žuta super čisti!

Amelie32, znaš koliko često te se sjetim - prekrasan nam je parket, jedino nismo zadovoljni kak su ga polakirali (ali to je već druga priča), pa me ponekad primi šiza kad ga pogledam pod jakom svjetlošću. I da ide prekrasno uz wenge-bijeli namještaj u dnevnoj sobi, skroz svijetli namještaj u spavaćoj sobi i bijeli u sobi moje N. - ma nema s čime ne paše, a dobiva se puno na prostranosti i "light" dojmu stana! Hvala još jednom! btw, jel ga ti mažeš s voskom za parkete (onim koji ne traži laštenje) - mi smo ga do sada jednom namazali s time (izbjegavamo zbog N.) i ah, samo sam se divila parketu nakon toga - a da su ga dobro polakirali bio bi takav pod normalno
    Hrčkić ja ti koristim Emsalovo sredstvo za parket, dva puta u godini ga premažem s nerazrijeđenim tim sredstvom i to navečer tak da se preko noći osuši, onda nema flekova i nema laštenja. A inače ga održavam tako što ga perem s vodom u koju dodam malo tog sredstva i dobro ocijedim krpu. A kaj ti to koristiš ?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja imam brdo tih magičnih iz getroa - po bojama za različite namjene.Super su mi, a koštaju 10 kn - nema dlačica, mrlja, brišem i auto s njom nakon pranja :D

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne sjećam se sad samo koja je fora točno za auto, ali znam da su prije za one prve čarobne krpe uvijek u RSI-ju govorili da može sve osim auta (navodno može skinuti nešto na metalik boji)...

možda totalno netočno, ali nekako mi je to ostalo u uhu negdje. a možda i ove današnje krpe ne štete ni tome.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    - prekrasan nam je parket, jedino nismo zadovoljni kak su ga polakirali (ali to je već druga priča), pa me ponekad primi šiza kad ga pogledam pod jakom svjetlošću.
    jako dobro mi je poznat taj očaj ali nije za usporediti s očajem kada osim lošeg nanosa laka vidim rupe i tragove igrački koje su završile na podu

Trinny

Početno

Jel ima neko etiketu s tocnim nazivom tih krpa

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mirta30, znam kak ti je, mada kako je grab prilično tvrd toga nema baš puno
    amelie - ne znam kak se zove taj naš vosak, mislim da je od johnsona, ima ga za kupiti u Dm, a gdje kupiš to Emsalovo sredstvo?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Emsal imaš u Mulleru, pa u Ipercoopu, a za drugdje ne znam, ja sam ih tamo kupovala i meni je to sredstvo zakon. Osim toga ako ga 2 puta godišnje tako nerazrijeđenog namažeš po parketu, on ti neće promijeniti boju pod utjecajem sunčevih zraka.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni se te magične krpe samo usmrde

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možeš ih oprati u mašini (bez omekšivača) ili iskuhati na šparetu u lončiću s malo deterdženta.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    možeš ih oprati u mašini (bez omekšivača) ili iskuhati na šparetu u lončiću s malo deterdženta.
    I ja iskuhavam, i trulekse, i spužve za suđe. Zašto bi ih bacila i kupovala nove ako su lijepo čiste i mirisne nakon iskuhavanja. (ja iskuhavam s praškom za veš). A voda od iskuhavanja bude zmazaaaana

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    I ja iskuhavam, i trulekse, i spužve za suđe.
    Mene to živcira jer kipi van i na najslabijem plinu .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Fala bogu sad su po 10-20 kn. japrvu kad sam kupila bila 50 dm

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Pa ne kipi, staviš u dublju teću i ne napuniš vodom baš do vrha.
    Meni se ti truleksi dosta brzo usmrde, a zakaj bacati novce i dodatno onečišćavati i ovako smećem pretrpan planet...

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Pa ne kipi, staviš u dublju teću i ne napuniš vodom baš do vrha.
    Meni se ti truleksi dosta brzo usmrde, a zakaj bacati novce i dodatno onečišćavati i ovako smećem pretrpan planet...
    U mikrovalnu 2 min- i taataaa!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I kod mene je sve glupi Wenge. Dobro da sam ovdje zavirila!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja ih iskuham, i opet se usmrde. Al sam otkrila magićnu moć i sposobost donjeg dijela moje bivše flanel piđame, raskomadala je u krpice, i da vidite kako glanca!!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad ste mi već ovako iskusne dajte mi hintove kako oprati prozore, a da se ne ubijem od posla. Kratke upute, please jer moj finalni rezultat baš i nije reprezentativan :/

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Emsal imaš i u Metrou, ali i u dosta većih samoposluga sam ga vidjela. Ja koristim onaj za laminate i isto mi je super.

Ja prozore perem ili nekim sredstvom za pranje stakla (tipa stellex, ajax itd. - ono sa špricom) ili otopinom octa, malo pošpricam i obrišem papirnatim ručnikom, gotova sam u hipu, stvarno nije neki problem.

Malo se više mučim s krovnim prozorima jer nam je visoko potkrovlje, ali tu imam onaj gumeni brisač (kao kad na pumpama peru autostakla), na nekom štapu, našpricam i povučem s njim, tak par puta, pa je čisto.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za početak odeš na topic pranje prozora

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Je li vi bacate krpe kojima čistite WC nakon svakog pranja ili...?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Kad ste mi već ovako iskusne dajte mi hintove kako oprati prozore, a da se ne ubijem od posla. Kratke upute, please jer moj finalni rezultat baš i nije reprezentativan :/
    Cvijetak - ja sam dugo mijenjala sredstva za čišćenje prozora, od rakije i novine, preko raznoraznih kupovnih proizvoda za stakla koji su mi u kombinaciji sa krpicama ostavljali dlačice i oblake koji su na suncu vrištali... sve dok nisam otkrila plavi Arf za stakla, oduševio me, poprskaš, pobrišeš papirnatim ručnikom - rezultat - blistavo čista stakla!!! :D :D :D

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    Ja sam otkrila to još prije više od 10godina, ali su to bile one originalne i bile su oko 100kn (i mislim da su se nabavljale samo preko RSI-a, ne preko trgovina) - i sad još imam jednu kupljenu tada, doduše, više nije bijele boje, već prljavo siva, ali čisti kao zmaj, uglavnom čistim s njom sve, od kupaone i wc-a, preko soba, do kuhinje.
    identično i kod mene.
    ja i dan danas samo RSI-ovim vjerujem i samo njih koristim.
    blaženi ko je izmislio čarobnu krpu.
    za sve je.
    a najbolja mi je kako čisti prozore :D
    i da, nema je u trgovinama i uvik joj je cijena priko 100kn. ali se isplati i zbog kvalitete i zbog vrimena trajanja.

jedino se s njom ne smije brisat auto: digne boju.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja imam nekoliko različitih krpa, ali su najzahvalnije te za prozore i za masnoću tj. za kuhinju.
    Jedina mana je ta što su mi ruke bile hrapave poslije čišćenja, dok nedavno nisam saznala da su abrazivne, od tad sve u rukavicama.
    A ja sve krivila arf i slične proizvode.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Za prozore, ako su jako prljavi, prvo neki detergent, a ako nisu onda samo mješavina bijelog octa i destilirane vode. Nema fleka!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trinny prvotno napisa
    Jel ima neko etiketu s tocnim nazivom tih krpa
    U getrou , zove se baš magična krpa , Blur
    košta nešto manje od 10 kn

U Metrou imaju one žute krpe za stakla , ko jelenje kožice
    3 kom 12 kn

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj janjica prvotno napisa
    ne. iskuham ih i ponovno upotrebljavam

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Jedina mana je ta što su mi ruke bile hrapave poslije čišćenja, dok nedavno nisam saznala da su abrazivne, od tad sve u rukavicama.
    :shock: vidiš i ja sam skužila hrapave ruke, ali nisam povezala s magičnom krpom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    ne. iskuham ih i ponovno upotrebljavam
    u perilici rublja?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da
    s tim da rijetko čistim krpama
    iznutra s četkom, izvana s papirnatim ručnicima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf... ja ne mogu u ruku primiti tu magičnu krpu - sva se naježim, baš onako grozan osjećaj. Ima li još takvih?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Za prozore, ako su jako prljavi, prvo neki detergent, a ako nisu onda samo mješavina bijelog octa i destilirane vode. Nema fleka!
    a šta bi se mučila s detrđentom ili kvasinom i vodom kad i najšporkija stakla čarobna krpa očisti bez problema. i ne ostavi fleke.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Uf... ja ne mogu u ruku primiti tu magičnu krpu - sva se naježim, baš onako grozan osjećaj. Ima li još takvih?
    Suhu - nema šanse. Mokru mogu primiti. Ali meni je ista stvar s vatom. Čim ju vidim sva se naježim, a tek dok ju trgam... brrrr

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    jedino se s njom ne smije brisat auto: digne boju.
    a s kojom se moze brisati auto, zna li netko?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Suhu - nema šanse. Mokru mogu primiti. Ali meni je ista stvar s vatom. Čim ju vidim sva se naježim, a tek dok ju trgam... brrrr
    a ja vunu.kad promislim na zvuk kidanja vune sva se naježim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •