Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: ah ti umnjaci

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno ah ti umnjaci

Jel imate iskustva s vadjenjem umnjaka, neka preporuka mozda za bolnicu i doktora?

Početno

Da ti odmah kažem - NE idi nikako kod dr. Krhena...on ima privatnu praksu a radi i u Perkovčevoj...

Meni je vadio zub kad sam bila u trećem mjesecu trudnoće bez da je čekao da mi primi anestezija, tvrdeći da sam luda jer sam plakala da me boli i da ne znam šta govorim, a ni sestre nisu bile puno bolje.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesus, jadna Anči, ja bi ga zatukla :shock: :shock: :shock:

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stomatološki fakultet. Imamo super iskustvo i brat i ja (obadvoje imamo premalu čeljust).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je zub vadio dr.Knežević u Vlaškoj- super je bilo- a vadio mi je devetku -to se rijetko vidi- dodatni umnjak

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je umnjak vadila dr. Nives s dva prezimena u Perkovcevoj i bilo je super, cak mi je bilo i zabavno, a nije uopce bolilo.
    prijateljica je isto vadila umnjak u Perkovcevoj, komplicirana operacija zbog polozaja zuba, i jako je zadovoljna.

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Jesus, jadna Anči, ja bi ga zatukla :shock: :shock: :shock:
    Ja sam ga ugrizla za prst i prokrvarilo mu

Mene je muž čekao ispred i malo mu je falilo da mu ne napravi scenu...Anestezija je primila dva sata kasnije, nakon što sam plakala i povraćala od bolova...Bitno da je njihov stav bio 'ma znamo mi tko je dao injekciju i kako ih daje, nije vama ništa, kako ćete rađat ako vas zub boli...E nema te boli koja se može mjerit, porod mi je bio bajka naspram ovog...

Tip me još naručio za tjedan poslije da vadim još jedan...moš mislit kako sam otišla, zub je unutra, prije ću pustit da mi svi poispadaju pa nosit protezu nego ponovo ići tamo...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anči žao mie što si to prošla i ja sam čula za Perkovčevog doktora same užase.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za vadjenje preporucam stomatoloski fax - Doktorica Zore. Super je.

A imam i pitanje - ima li netko PRIVATNOG zubara za preporuciti. Jer onim koji mi popravlja zube na stomatoloskom faxu nisam bas zadovoljna.

Jos da je negdje u Cvjetnom ili na Kneziji...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam ja u jurišićevoj, ako te zanima, super zubarka

meni umnjaci uopće nisu izrasli jer imam premalu čeljust, i 100 puta su mi već rekli da moram na operaciju...a ja neću, i neću, i neću, jedino ako ću imat nekih problema.
    i kod moje mame ista stvar, i nikad problema nije imala zbog toga...

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Insider info sa čeljusne u Novoj bolnici (Dubrava, bivša Vojna b.) - prof. dr. sci. Jakša Grgurević, voditelj Odsjeka za oralnu kirurgiju pri bolničkom odjelu Klinike za kirurgiju čeljusti i lica - najbolji za te slučajeve.

Moja sestra je išla vaditi sva 4 umnjaka odjednom, trebala je pod potpunu anesteziju i sve je prošlo fenomenalno.

Ako te nekaj zanima, info je sljedeći:

bolesnici se primaju bez predbilježbe;

radno vrijeme:
    - ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak 8-16
    - utorak 8-19

telefon: 29 02 785

Nazovi i pitaj.

Što se tiče ostalih, prilično su ljubazni i dragi na Stomatološkom faksu u Gundulićevoj gdje sam ja vadila svoje gornje umnjake. Malo boli nakon što lokalna anestezija prestane djelovati, jer je to ipak "operacija". Imaš ranu u ustima i ne možeš jesti na tu stranu, itd. Ako nemaš konjske živce i visok prag rezistencije na bol, ne preporučam ti vaditi zube u trudnoći, jer analgetici nisu naš prijatelj.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ima na Malešnici super zubar. Ima tako smirenu i nježnu ruku. Ma odličan je. JEdna mi se privatnica tako zamjerila, da sam imala fobiju od zubara, ali pošto su mi u drugoj trudnnoći jako uništeni zubi, morala sam nekamo otići. I tako su mi preporučili dr. Škrbića.

Ime baš i ne obećava ?!
    Ali nećete požaliti. JA nisam. I što se tiče popravka i vađenja zuba.
    Ako te zanima javi na pp pa pošaljem broj i adresu.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zaboravih napisati da je privatnik!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Opet ja s istim problemom.

Da li netko zna gdje se umnjak moze izvaditi privatno?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa mislim da uvijek možeš otići i u Perkovčevu i na fax i u Dubravu i platiti vađenje... ak te tolko svrbe novci u đepu.
    S obzirom da je to ipak operacija, a ima i ljudi koji nepovoljno reagiraju na injekcije protiv bolova, takve je stvari bolje obaviti tamo gdje mogu riješiti i eventualne komplikacije. To je moje mišljenje, ne morate se s njim slagati.
    Naravno da za obični zub koji se klima ne treba sve te cirkuse, to vam izvadi vaš stomatolog u ambulanti. Ali MM je imao problema s umnjacima, mislim da je bilo i malo štemanja, i sve ih je vadio u Dubravi.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da ići ću u Dubravu,ali to je procedura,najprije treba ujutro doci u ambulantu na pregled,pa tek te onda naruce za 2 mjeseca otprilike,pa sam mislila ubrzati.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam znala da se toliko čeka. MM-u se bilo upalilo, lupala mu osmica na sedmicu okomito, pa su ga uzeli hitno. Jel možeš ti proći pod hitno?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam vidjet cu nakon pregleda,jos me ne boli ali moglo bi svaki čas.
    ,i meni lupa na 7,nije izrastao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam vadila oba umnjaka u Rijeci pa ti nemogu dati preporuku za zubara. Samo sam ti htjela spomenuti ako ti je zub postavljen tako da "udara u drugi" -moji umnjaci su rasli horizontalno u celjusti (??) kad ga izvade mozda bude potrebno staviti par savova. Ako je tako pazi da kuci imas nesto protiv bolova da mozes uzeti kad ti popusti anestezija, jer koliko se sjecam prilicno je neugodno.
    Inace, kod mene je anestezija odma prosljakala i sam zahvat je prosao bez problema i prvi i drugi put.
    Nije neka frka, drzi se!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako ikako možete, izbjegnite vađenje zuba (i druge bolne intervencije) dok vam je prisutna jača upala - lokalni anestetik tada ne djeluje, nekad ga neće ni dati jer je uzaludno, a vi ćete misliti "koji su to mesari".

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ljudi zanima me koliko košta od prilike popravljanje zuba kod privatnog zubara (onako koliko vam uzme za plombe, brušenje, na kraju poliranje itd znači bez ikakvog vađenja zuba i nesvakidašnjih intervencija). I još nešto ako je netko stavljao ortodontski aparatić u ovoj malo odraslijoj dobi (preko 20 g.) koliko on košta i imate li nekog dobrog ortodonta za preporučiti, kakva su vaša iskustva s tim. Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jedan moj prijatelj je stavljao aparatić gore i dolje, neposredno prije okreta marke u eure, mora nositi dvije godine i koštalo ga je onda oko 2000 DM, al mislim da je to dosta individualno

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma to je još povoljno, ja sam se raspitivala prije par mjeseci i rekli su mi oko 12 000 kn (obje čeljusti - porculanska bijela - sa bravicama je jeftinija). Stavit ću ja ovo kao novu temu možda mi se tko javi. Ali ipak hvala

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm,to sve zvuci jezivo! Pitanje,jel neko zna,kako to ide vadenje zuba i dojenje? Jel anestezija stetna,jer se pije sta nakon? Ja odgadam vec mjesecima..,a sad moram jer vise nema zubu spasa

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja godinama idem kod profesora Azinovića privatno u Strojarsku i nitko sretniji od mene. A bojim se zubara tak da neću ni zinut ak mi ne opali inekciju :D
    Sada već duže vrijeme radi i njegov sin koji je isto za svaku pohvalu, čupao mi je umnjak prije mjesec i pol. Trajalo je 30 sekundi i kraj. Imaju i onaj waterlaser, bezbolnu tehnologiju i od onda više ne primam anestetik :D Ak te nešto i zaboli, primjerice, u nedjelju popodne , lijepo ih nazoveš i oni se nacrtaju u ordinaciji... Same pohvale za njih imam i ne dam se nikome drugome...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam narucena za vadjenje umnjaka 21.8 na stom,faxu!!
    vec sad mi se tresu gace!!!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ću poludit od boli...umnjak mi raste već dobre 2 god i još nije skroz vani. Par puta bila sam kod zubara i on bi mi ispod mesa stavio dren da mi kao olakša izlazak i 5-6 dana bi bilo dobro ali onda opet sve isto. Rekao mi je da bi ga trebala vadit al... :/
    Šta da radim, da ga vadim?? Kako da si ublažim bol??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa
    Ljudi zanima me koliko košta od prilike popravljanje zuba kod privatnog zubara (onako koliko vam uzme za plombe, brušenje, na kraju poliranje itd znači bez ikakvog vađenja zuba i nesvakidašnjih intervencija). I još nešto ako je netko stavljao ortodontski aparatić u ovoj malo odraslijoj dobi (preko 20 g.) koliko on košta i imate li nekog dobrog ortodonta za preporučiti, kakva su vaša iskustva s tim. Unaprijed hvala
    ovdje imaš neke cijene http://fiziodent.com/

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Budući da imam jedno prilično svježe i drugo ne tako svježe iskustvo vađenja umnjaka, želim ih podijeliti s vama. Možda olakšam odluku nekome podjednako prestrašenom kao što sam bila ja. Dakle ovako:

Umnjak prvi - jednog se dana samo odlomio dio i ja sam ništa ne sluteći posjetila svog zubara. Bila sam uvjerena da mi slijedi liječenje, no on mi je ljubazno objasnio da bi to bilo gotovo neizvedivo jer je na teško pristupačnom mjestu (riječ je bila o gornjoj čeljusti) i da mi preporuča vađenje, između ostalog i zbog dobrobiti ostalih zuba, kojima bi se tako pružilo više mjesta, odnosno manje šanse za karijes. Nikad prije nisam vadila zub pa me i sama pomisao na to tako užasnula da sam izjurila iz ordinacije bez osvrtanja. Nakon probdjevene noći ipak sam došla do spoznaje da je bolje rješavati problem prije no što postane još gori - na primjer dođe li do upale. I tako sam se sutradan dan malo klecavih koljena ipak nacrtala u zubarskoj čekaonici, a moj stomatolog nije skrivao oduševljenje zbog tog, kako je rekao, nadasve razumnog poteza . Sve što se dalje dogodilo, bilo je brzo i bezbolno. Shvatila sam da je moj strah bio neutemeljen i da je dobro što sam to riješila na vrijeme, vjerojatno sam si skratila muke koje upala može priuštiti.

Umnjak drugi - poučena prethodnim pozitivnim iskustvom nisam nimalo dramatizirala, obavila sam to nekako usput, po sistemu: dođoh, vidjeh, izvadih. Mislim da sam se u ordinaciji zadržala oko šest minuta (od toga je pet otpalo na čekanje da anestezija počne djelovati). I još sam poslije otišla na posao i odradila cijeli dan bez ikakvih lijekova. :D

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ako ikako možete, izbjegnite vađenje zuba (i druge bolne intervencije) dok vam je prisutna jača upala - lokalni anestetik tada ne djeluje, nekad ga neće ni dati jer je uzaludno, a vi ćete misliti "koji su to mesari".
    Nikako pod upalom! Ja sam prvo popila konjsku dozu antibiotika u kombinaciji s voltarenom, a termin za operaciju dobila nakon dva mjeseca! Što se operacije umnjaka tiče, porod bez lijekova mi je bio manje traumatičan!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam danas bila na oralnoj kirurgiji - vadili mi umnjak. Stvarno bezbolno (zbog anestezije), ali sada nekoliko sati nakon... kao da u ustima imam knedlu (sva sam natekla) i boli ko ludo. Dobila antibiotike i tbl protiv bolova. Vađenje konaca za 7 dana. To sam bila privatno (u Ozaljskoji). U pravilu zadovoljna (koliko je to moguće u ovoj situaciji).
    Cijena - boli glava! :shock:

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jesi možda bila u ozaljskoj 64??

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Ili 164?? :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ili 164?? :?
    ne, 128!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam prije godinu dana vadila u Zagrebu,privatno, umnjak,tada sam platila 900 kuna vađenje.Dr. Sergea Muškić-Trampuš koja u Kneza Mislava ima ordinaciju.Pozitivno iskustvo što se tiče njezinog nastupa i rada,samo vađenje umnjaka nikako drugačije ne može biti pozitivno :shock: i ja sam iskeširala jer sam htjela odmah doći na red i imati bolji tretman i što se tiče operacije i poslije kontrola i slično.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •