fidji, ako znas njemacki, imas jako puno knjiga s temom "fasten" sto bi bilo gladovanje u smislu prociscavanju organizma. imas i raznih vrsta tog "gladovanja", po doktoru buchingeru, dr mayr kur, sa svjeze cjedenim sokovima , bistrim juhama, cajevima, .. ili u kombinaciji - uz dodak raznih biljnih tinktura koje to potpomazu.
u austriji i njemackoj imas hrpu klinika i wellness hotela sa ljecnickom podrskom koji u proljece nude takve tretmane "proljetnog ciscenja".
mnogi rade razne "light" verzije kod kuce.
to je u germanskom podrucju ocito tradicija, izlozi ljekarni su ti u ovo doba puni cajeva za prociscavanje organizma, tinktura od koprive, articoke, löwenzahna..itd

ja vjerujem da se mozes procistiti, zato sto ja taj "fasten" povremeno provodim (kao ciscenje i tijela i glave i duha ) i osim sto osjecam razliku, ja je i vidim. a vide je i drugi. dakle isprobala sam to na svojoj kozi i mogu reci da meni iznimno pase.

tako da uprkos tome sto tu i tamo procitam kako je to bedastoca i da se u tijelu ne mugu nakupiti "otrovi", se na to previse ne obazirem.

toplo preporucujem knjigu r. dahlke "wege der reinigung" u kojoj opisuje razlicite metode i tradicije od zapadnog do kineskog ili ayurvedskog nacina prociscavanja organizma.

inace uguglaj "fasten" i dobit ces hrpu linkova.