Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 133

Tema: tete namjerno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

simple. staviti web kamere i pratit šta se radi. sve se snima. i nek znaju.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nakon par intervjua sa tetama, ja sam svoje cure odlucila dati u vrtic jer je tamo ipak jedna kontrolirana sredina. Sto se tice toga da je za malo dijete bolji odnos jedan na jedan, u to sam sigurna, ali tko danas moze biti siguran da ce naci osobu od povjerenja, dovesti ju u svoj dom i prepustiti joj svoju djecu. Nakon sto sam cula price od frendica, ja u to nisam sigurna.
    A sto se tice snimanja, ma da krsi i sve bozje zakone ja bih snimala jer bi barem tako bila sigurna da znam u kakvim sam rukama ostavila djecu, a ne da ih neka zena samara i silom hrani i pusta da placu po dva sata dok mene nema, a 10 min prije nego dodjem s posla pravi se da im cita slikovnice. A cula sam i gore price.
    Svaka cast vama cure koje se bavite cuvanjem djece i dajete im svoju maksimalnu ljubav i paznju, ali vjerujem da ste u danasnje vrijeme vise iznimka nego pravilo.
    Moda zvucim paranoicna, ali kad su u pitanju moja djeca, cesto sam sumnjicava i kriticna prema samoj sebi, a kamoli ne nekom nepoznatom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Svaka cast vama cure koje se bavite cuvanjem djece i dajete im svoju maksimalnu ljubav i paznju, ali vjerujem da ste u danasnje vrijeme vise iznimka nego pravilo.
    ja vjerujem da ste pravilo, a o iznimkama se više čuje nažalost.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da ću i sama početi sumnjati da neke stvari nisu slučajne.
    Počelo je proljeće i pojavio se veliki broj djece u grupi koja zimus nisu dolazila. Odmah sam primjetila nervozu i predavanje djeteta bez razgovora i smješka. Rečeno mi je da mu donesem kratke rukave jer da je danju jako vruće na terasi. Sutra dan sam zaboravila ponijeti kratke i predložila da samo podvrnu rukave od dugih kad zatopli ali mi teta otela ljuto dijete i lupila vrata u nos jer kao nije to isto. Inzistira da se na bodi kratkih rukava obuće majica kratkih rukava pa dugih a onda će oni skinuti ovu dugih oko podne kad zatopli. Ja tako napravila i naravno mali prokuhao najprije u tri majice a onda ga skinuli u kratke(ni ja ih ne nosim) i još mi ga poslali doma u kratkima jer su greškom stavili našu dugu majicu nekome drugome u ormar. Isti dan nos totalno začepljen,gusti zeleni šmrklji i evo ga danas temperatura..... Glupost ili ipak namjerno?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo sa majicama je totalna glupost,ali ipak ne vjerujem da se maleni zbog toga razbolio,jer zeleni šmrkači znače bakterijsku infekciju,dakle morao je od nekog to pobrati i veliš da se isti dan razbolio,a to je ipak prebrzo,treba ipak dan-dva za inkubaciju prehlade.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne isti dan je samo procurio nos.Ma zapravo neću ni misliti da je to namjerno jer stvarno ne bi bilo lijepo. Valjda ipak samo glupost.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ljudi dragi, ako je pola svega ovoga istina mi imamo veliki problem... Žalosno je da je možda većina teta ok, no samo jedna loša dovoljna je da nam baci crva u uho i da počnemo gledati drugačije. Moja frendica radi u jednom vrtiću i rekla mi je jasno i glasno da rade propuhe iz razloga "previše djece pa nek se malo prorijede"! Znam da su to izolirane sredine, možda je samo nekoliko vrtića sa tim pristupom, no opet mislim možda baš moje dijete sada sjedi na propuhu...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj dada2 prvotno napisa
    Ljudi dragi, ako je pola svega ovoga istina mi imamo veliki problem... Žalosno je da je možda većina teta ok, no samo jedna loša dovoljna je da nam baci crva u uho i da počnemo gledati drugačije. Moja frendica radi u jednom vrtiću i rekla mi je jasno i glasno da rade propuhe iz razloga "previše djece pa nek se malo prorijede"! Znam da su to izolirane sredine, možda je samo nekoliko vrtića sa tim pristupom, no opet mislim možda baš moje dijete sada sjedi na propuhu...
    Đizus, ne mogu vjerovati :shock: Znači, ipak je istina Katastrofa! Brijem da je ipak takva večina a ne manjina

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisam dugo pisala, ali na ovo se moram javiti.
    Ja sam uvjerena da to radi i teta kod nas u jaslicama.
    Od 4 tjedna u vrtiću već je 3 puta bio bolestan jako, a u petak sam došla ranije i našla ga kako se našetava bos po parketu samo u bodiću kratkih rukava.
    Kad sam ga primila na ruke i vidjela kako su mu nogice hladne, mrak mi je pao na oči. Nakon 2 dana se razbolio i evo nas sada doma s začepljenim nosom i kašljem, te jaaaako krmeljivim očima.
    Nemam komentara,osim da sam izvan sebe.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa

Ono što mene čudi,a usudim se reći i smeta je nepovjerenje.Čitam postove o odgajateljima i tetama čuvalicama i često puta ostajem zgrožena načinom razmišljanja pojedinih mama.Počev od potajnog snimanja,kojekakvih provjera,pa na dalje.Ja vam samo mogu na to reći da ako u naprijed vi ulazite sa nepovjerenjem u taj odnos sa tetom koja će praktički cijeli dan biti sa vašom bebom,onda bolje da ni ne ostavljate dijete teti ili u vrtiću,jer paranoja vam sigurno tu ne pomaže,već jako odmaže.Vjerujte mo još jednu stvar,a to je da će te tete sigurno bolje paziti na dijete,nego baka ili susjeda,jer teti je to posao,dakle i odgovornost,ali i egzistencija,a baki nije,baki je malo zadovoljstvo,a malo opterećenje.I vjerujte mi ,znam iz iskustva da djeca koju čuvaju bake,susjede i općenito rodbina manje nauče,a više dobivaju batina,dok u vrtiću ili sa tetom čuvalicom se to sigurno neće dogoditi.
    Potpisujem

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Citiraj Tanči prvotno napisa

Ono što mene čudi,a usudim se reći i smeta je nepovjerenje.Čitam postove o odgajateljima i tetama čuvalicama i često puta ostajem zgrožena načinom razmišljanja pojedinih mama.Počev od potajnog snimanja,kojekakvih provjera,pa na dalje.Ja vam samo mogu na to reći da ako u naprijed vi ulazite sa nepovjerenjem u taj odnos sa tetom koja će praktički cijeli dan biti sa vašom bebom,onda bolje da ni ne ostavljate dijete teti ili u vrtiću,jer paranoja vam sigurno tu ne pomaže,već jako odmaže.Vjerujte mo još jednu stvar,a to je da će te tete sigurno bolje paziti na dijete,nego baka ili susjeda,jer teti je to posao,dakle i odgovornost,ali i egzistencija,a baki nije,baki je malo zadovoljstvo,a malo opterećenje.I vjerujte mi ,znam iz iskustva da djeca koju čuvaju bake,susjede i općenito rodbina manje nauče,a više dobivaju batina,dok u vrtiću ili sa tetom čuvalicom se to sigurno neće dogoditi.
    Potpisujem
    I ja ovo moram potpisati. Osim toga, dijete će odmah osjetiti vaše negativne vibre prema teti koja ih čuva i to onda nikako neće biti dobro.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Podrzavam tete u vrticima i vjerujem u njih.
    Ne kazem da se nikad nigdje nije desilo nesto kao sto vi opisujete u ovim groznim pricama, ali duboko ne vjerujem da je to ista sire od mozda koje patoloske osobe na tisuce i tisuce teta koje predano ili mozda manje predano, ali svejedno korektno, rade svoj posao.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

buduci da mi je tema bila zakljucana evo ovdje je otvaram i zelim reci da to sto posto nisu urbane legende ni ostalo sprdavanje nego istina i istina!!
    mislim da nije toliko problem u tetama nego u "vrhu" vrtica
    a kakvu korist imaju od toga ako im nejdu pare u džep?! pa normalno da imaju kad imaju posla s manje djece!
    a to o bakterijskim i viroznim crticama- da od propuha nisu to dobila je istina al je isto tako istina da kaj dijete bude prehladeno i napuhano (od propuha) i ima jako oslabljeni imunitet (od propuha) i naravno da ce tad jako lako pokupiti bakteriju ili virus kaj je tijelo vec oslabljeno. i naravno da onda niti jedno diejte ne moze samo do sebe se obraniti od bolestina jer su stalno prehladeni i sve se vrti u krug. nikad ne mogu doci na zelenu granu i othrvati se bolestinama kad su stalno na propuhu
    ove price o propuhu i dolaze od mama koje to vide na vlastite oci a i od odgajateljica koje se ne slazu s politikom vrtica ili su ranije radile u takvom vrticu gdje se to radi NAMJERNO
    buduci da sam bila otpiljena malo prije na temu, imala sam potrebu izreci svoje misljenje do kraja
    i jos nesto:NAMJERNO se pregrijavaju sobe kako bi se djeca skinula u kratke rukave ili tanju odjecu i bila vruca (jer kak bi bilo da mame vele da se djeca smrzavaju) a zatim se radi propuh!
    pa si zamisli kako bi bilo odrasloj osobi da vruca stane na propuh
    ne budimo naivni jer se radi o nasoj djeci
    a tko ne zeli u to vjerovati, ne mora, jer znam da je lakse ne vjerovati kad nemas izbora
    moje dijete je frisko ispisano iz jaslica i trazim tetu cuvalicu, uglavnom probat cu se nekako snaci (jer je prosli tjedan zavrsilo na hitnoj radi gusenja od laringitisa koje je POSLJEDICA propuha-tak je krenulo)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nn24, ako si toliko sigurna u to što pišeš zašto se ne žališ? postoje tijela nadležna za rad jaslica/vrtića, možeš uputiti pritužbu.

neka me stručnije cure isprave ali mislim da imunitet ne slabi od propuha , osim toga ima puno roditelja koji dovode djecu koja nisu potpuno zdrava.

nisi bila otpiljena, napisala si da nisi pronašla temu, ja sam ti stavila link na nju i zaključala topic jer smatram da nije potrebno imati dupliće.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eto i mene opet
    držim i dalje da je to urbana legenda.
    mali ide u jaslice i non stop je bolestan, ali ne krivim propuh, nego njegov slabi imunitet i hrpu roditelja koji dovode bolesnu djecu u vrtić. ne znam jesu ti o tome pričale te tete?
    imam 12-godišnju kćer koja je išla u iste jaslice i vrtić i onda su kružile te priče, ali zamisli ona je vrlo rijetko bila bolesna, vjerojatno zato jer je imala bolji imunitet ili možda propuh na nju nije djelovao, ko zna!?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a di su tete dok su djeca na tom propuhu?
    biće da bi i neka od njih uvatila propuh. i one su s njima u kratkim rukavima, valjda, ako nahajcaju grijanje. a možda i to namjerno rade da mogu na bolovanje, nikad se ne zna s tim tetama.:/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ja ovo velim iz osobnog iskustva i iz onog sto su mi pricale samo tete (doduse ne iz tog vrtica)
    a iako imunitet ne slabi zbog propuha dal onda stoji da se neces prehladiti ako si na propuhu?! mislim da ne., cak ljudi znaju imat velike probleme radi toga a kamoli ne djeca
    nisam mislila da sam otpiljena time sto mi se tema zakljucala nego time sto sam izrazila svoj stav koji se interpretirao kao potpuno pogresan i netocan s cim se ne slazem
    ispricam se sto mi je ton sumnjiv (po blagosti, mislim) al eto danas sam se zakacila s ravnateljicom vrtica pa mi je to frisko-bolna tema i jos se nisam ohladila na istu.
    znam da roditelji dovode bolesnu djecu (jer nemaju izbora)al sigurno onda propuh nejde u korist zdravoj djeci na nacin da se lakse othrvaju bolestima

evo za usporedbu: kod kuce svi radimo u drzavnim sluzbama gdje se dnevno susrecemo s vise od par stotinjak ljudi (skola, bolnica) i bilo smo bolesni gotovo svi zadnjih par mjeseci (zadnjih mjesec dana nitko) upravo kada je moje dijete bilo na dva mjesca ispisano iz jaslica da se malo oporavi od bolesti i da ga cijepimo (tada mi nije palo napamet da je i propuh u igri) i u to vrijeme nije bio ni jednom bolestan! kak je to moguce ako je dnevno bio u kontaktu s klicama a i bili smo i trgovackim centrima s njim, i u posjetama, dakle bio je u punom kontaktu s djecom?!
    puno nelogicnosti se javlja, a da im je lakse u jaslicama s manje djece, to je istina
    i kak im nejdu novcu u dzep? pa nekome ide, i tima kojima ide to i zapovijedaju ( smatram da su tu tete pijuni)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a sad vidim da je netko (nazalost ne sjecam se tko) spomenuo da je zabranjena klima u vrticima? nisam znala.. u ovom vrticu je ima i eto u ljeti, kad je vani bilo oko 30, unutra je klima hladila na 18- dosla sam na sastanak i skoro sam se premrzla
    kad sam se pozalila dobila sam odgovor da je 18 stupnjeva idealna radna temperatura ?!
    pa kaj su nasa djeca radnici? i jos spavaju pod tim klimama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    nn24, ako si toliko sigurna u to što pišeš zašto se ne žališ? postoje tijela nadležna za rad jaslica/vrtića, možeš uputiti pritužbu.
    istina mogu al bih to poglavljem zivota rado zakljucala i neda mi se s njim natezat jer je to nemoguce dokazat
    ja jedno- ona meni da moraju imat otvoreno da se prozraci
    ma zraci kad djeca nisu u sobi!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

neka me stručnije cure isprave ali mislim da imunitet ne slabi od propuha

Homeopati se ne bi složili sa tobom.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a di su tete dok su djeca na tom propuhu?
    biće da bi i neka od njih uvatila propuh. i one su s njima u kratkim rukavima, valjda, ako nahajcaju grijanje. a možda i to namjerno rade da mogu na bolovanje, nikad se ne zna s tim tetama.:/
    Kao i obično, s veseljem potpisujem

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    neka me stručnije cure isprave ali mislim da imunitet ne slabi od propuha

Homeopati se ne bi složili sa tobom.

Ozbiljno? Daj mi malo više info, baš me zanima, može i pp

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nn24, ne napadam te ali moram se osvrnuti na ovo:

znam da roditelji dovode bolesnu djecu (jer nemaju izbora)
    misliš da je to u redu? po meni nije. mene to ljuti više od mogućeg propuha.

osobno, radije ću da tete prozračavaju prostor u kojem moje dijete boravi nego da je cijeli dan zatvoreno u prostoriji bez friškog zraka.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: tete namjerno

Citiraj anima prvotno napisa
    Nisam znala koji bih naslov stavila...
    Uglavnom, razgovaram ja s kolegicom kako su nam djeca u jaslicama non stop bolesna - to vam je poznato, i sjetim se kako mi je nedavno muž rekao kako on misli da tete namjerno zaraze djecu tipa daju im iz iste žlice, ostave propuh jer im je preteško s puno djece... e sad, ja to ne vjerujem i ne mogu niti zamisliti kakve bi to osobe trebale biti...moja kolegica isto ali kaže da je čula za to... Jučer je u našoj grupi bilo 17-ero djece, baš me zanima koliko će ih biti danas, ili sutra...

Što mislite o tome? Da li ste čule za to? I zanima me što kažu mame čija djeca idu u privatne vrtiće, da li su i tamo često bolesni ili ipak ova priča ne drži vodu?
    Teta čuvalica mi je pričala da ima prijateljicu koja čisti u vrtiću. Ona je rekla da tete ostavljaju propuh dok spavaju i sutradan odmah dođe manje djece. Meni je to danas čudno. Ja sam išla u jaslice i u vrtić i nisam bila nikad bolesna. Djeca od mojih frendica su stalno bolesna. Možda je to slučajnost. Možda su nam imuniteti slabiji, hrana nezdravija, virusa više.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod nas je situacija ovakva: od petnaestak djece koja idu s T-om u igraonicu deset je konstantno bilo bolesno protekla dva mjeseca. Oni su tamo dva sata, ni ne spavaju tamo, nitko ne pušta propuh (imaju i dežurnog za zatvaranje vrata ).

I opet klinci bolesni. Kad počne neka viroza, skoro svi se zaraze na početku dok ni nema simptoma.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovako pitanje je dal se to radi namjerno! bar tako veli tema
    ja veli da je namjerno i puno vas se slaze s tim jer te price octio dolaze iz samog vrtica
    jasno mi je da djeca u okruzenju bolesne djece ne mogu biti zdrava ali zasto ih onda jos vise maltretirati namjernim propuhom?!
    a i roditelji stvarno nemaju izbora.. gdje ces ostaviti dijete ako eventualno kaslje i kise a MORAS na posao!

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

ne kuzim kak je onda u skolama, tam je uvijek propuh, a djeca su zdrava . Svaki put kad netko otvori vrata,propuh je...., na odmoru su vrata sirom otvorena, prozori sirom otvoreni, a djeca na hodniku na propuhu! Kak to da se oni ne prehlade na propuhu, cudno 8) . Valjda učiteljice moraju na poduku kod teta, ne valja im taj propuh

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nn24 prvotno napisa
    ovako pitanje je dal se to radi namjerno! bar tako veli tema
    ja veli da je namjerno i puno vas se slaze s tim jer te price octio dolaze iz samog vrtica
    pa eto kad opet pitaš, odgovor je ne, nema nikakvog namjernog izazivanja bolesti.
    po meni ti si u ovo ušla s predrasudom da je to jednostavno tako i ne može drugačije biti, a i optužuješ bez konkretnih dokaza.

evo moj je doma već neko vrijeme pa smo noćas završili na hitnoj s laringitisom, a nisam imala propuh doma.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

auuuuuuuuuuuuuu kako je tužno kad jedan roditelj baca tako ružne riječi na odgajatelje

huh....

baš tužno......

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    auuuuuuuuuuuuuu kako je tužno kad jedan roditelj baca tako ružne riječi na odgajatelje

huh....

baš tužno......
    Ma ne brini
    Uvijek ima ekstremnih
    A ja kao i jassi šaljem našim sopotskim jaslićkim tetama

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja u to ne vjerujem.
    Moje dijete je već veliko i rekla bi mi da im je nešto posebno hladno...
    Ja sam za to da im se lagano zrači prostor, u vrtićima je ionako dosta toplo.
    Ja ih oblačim lagano, tanke pamučne majice, nikakve trenirke, veste i sl. i nije im hladno.

Razbolijevaju se jer im imunološki sustav nije zreo kao u odraslih ljudi, puno ih je u grupama, nakon bolesti se vrate u vrtić nakon jednog dana, itd.

O šmrkavcima u vrtićima smo raspravljali, sve me strah opet to započinjati

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa

huh....

baš tužno......
    Potpisujem.

I nekako stalno zaboravljamo da su odgajatelji osobe koji su bitan sudionik odgoja naše djece, znači mi roditelji s njima surađujemo (ili bi barem trebali). U takvom odnosu ne smije biti mjesta za nepovjerenje i ovakve optužbe.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam se prije upisa naslusala prica o namjernim propusima. Al otkad sam upoznala tete ne vjerujem u to. Istina je da je malac cesto bolestan, ali jos ni jednom nisam tamo zatekla propuh, ako je prozor otvoren onda je to onaj skroz gornji i otvoren je na kipu (il kak se vec kaze). Po klincima nista ne puse, a ti gornji prozori se otvaraju za vrijeme rucla da se prolufta prije spavanja.
    Jedino sto sam sigurna da je namjerno je davanje caja iako sam nekoliko puta zamolila tetu da malcu ne daje. Al to je nesto sasvim drugo.
    Ne vjerujem ni da im namjerno zamjene zlice, jednom sam izvana gledala za vrijeme rucka, teta me nije vidjela, kako je malcu pala zlica i bas me zanimalo sta ce napravit, uzela je zlicu i dala mu cistu.
    A da si medusobno tu i tamo zamjene dude i flasice, to me ne cudi, i tesko da 2 tete na njih 15 mogu to primjetit.

A ovu pricu iz busa gdje 2 tete razgovaraju sam i ja cula, navodno ih je cula moja susjeda...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Jedino sto sam sigurna da je namjerno je davanje caja iako sam nekoliko puta zamolila tetu da malcu ne daje. Al to je nesto sasvim drugo.
    Ma da, ali ne misliš da mu je dala namjerno da se zarazi.

Jako su mi glupe te priče. Djeca naših teta idu u naš vrtić, djeca mojih prijateljica i dijete moje sestrične idu u taj isti vrtić u kojem im mame rade. Onda bi to radile i vlastitoj djeci ili njihove kolegice. Ma baš mi je to fuj, tražiti tetama mane.
    I zar ne mislite da su tetama draga vaša djeca?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sami imala tetu-čuvalicu, i bila mi je kao mama, i ja njoj kao kćer...i dan danas sam kao član te obitelji. žao mi je što i ja svojoj malenoj to ne mogu priuštiti jer jednostavno ne bih mogla mirno ostaviti dijete nekome, kao što ga ostavim našim tetama (odgojiteljicama) u jaslicama.
    pusa njima....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm ali ja nisam ni rekla nista lose o tetama nego o politici vrtica
    bas suprotno, tete se trude i super su, ali velim da u puno vrtica tete moraju najmerno raditi propuh
    evo jedna je teta rekla da je MORALA s klincima van kad je vani puhalo ko ludo bas zato jer je puhalo
    pa si ti misli zasto!
    a i nije hladno u vrticima gdje se radi propuh namjerno nego suprotno: pregrijava se i uzas je vruce i nakon toga se lijepo otvori da se "prozraci"
    a dokaza imam kolko hocu: dovoljno je da jednom odem u vrtic i vidim dijete kako spava dva metra od otvorena prozora sad kad je vani 0 stupnjeva
    mislim da me se nije citalo pozorno jer sam i rekla da moje dijete nije dobilo laringitis direktno od propuha ali se od propuha razvila preglada koja je presla u laringitis i isto tako nisam rekla da moje dijete sigurno ne bi dobilo laringitis da nije bilo propuha, ali vjerujem da bi se lakse othrvalo napadima klica
    nije istina da doma tri mjeseca nije mu bilo nista a nakon tjedan dana u jaslicama zavrsimo na hitnoj i da je to radi okruzenja jaslickog jer je i doma bio izložen mnogim klicama
    tak da ovo nije ekstrem nego realnost
    nisam ni rekla da se to dogada u svim vrticima jer znam da ima vrtica gdje toga nema, ali da se dogada, dogada se

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj dada2 prvotno napisa
    evo ovo upravo je ono sto ja brijem
    a ako sam trenutno u tome ekstremnije raspolozena jer mi dijete jos uvijek nije zdravo i skoro je bilo kobnih posljedica i ako sam nekog uvrijedila molim admin da brije sve moje postove vezane uz ovu temu

p.s. i ja radim u skoli, kad se vec spominje i skola, i nedajboze da nekom djetetu nesto napravim i u dobroj namjeri eto ti roditelja na vrata a to su djeca koja se znaju izboriti za sebe za razliku od jaslicke djece

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nn24, ja mislim da je jako dobro da si ispisala svoje dijete iz jaslica, jer je prestrašno imati takvo mišljenje o odgateljicama i jaslicama/vrtićima uopće i dalje dijete voditi u to okruženje u koje, ne da nemaš povjerenja, već si jako sigurna u svoje optužbe.

Meni je nemoguće pomisliti da se bilo koja osoba koja ne voli djecu mogla odlučiti za taj poziv. A kada ih vidim sa kojim strpljenjem njima 25-oro brišu pokakane guze, pa zatim pjevaju sa njima, igraju ringe-ringe-raja .....
    Nekada kada dođem po malecku teta izgleda pregaženo, kao da je dva dana bez prestanka budna ..... i još mi nije palo napamet da namjerno otvori prozor i napravi propuh da bi došlo manje djece.

Sve najbolje u izaboru tete čuvalice.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    ovo moram pokazati svojim šogoricama koje su odgajateljice u vrtiću

Zapravo ako mi se još nekad budu žalile da su umorne, reći ću im - tko ti kriv, otvori prozor.
    Uf, šogorice ti rade u vrtiću a tvoje dijete je doma s bakom.
    I ja biiiii, .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koja katastrofa od razmišljanja..tete koje rade propuh, mislim zbilja..

moja mala je do ove svoje četvrte godine bila bolesna za poludit, tjedan dana vrtića, tri tjedna doma...upala uha, antibiotika, čak i jedna hospitalizacija kad se sumnjalo na meningokoknu sepsu...naravno sve od propuha

a sad kad je navršila četvrtu godinu, cijelu zimu nisam bila NIJEDNOM na bolovanju, zdrava ko dren

a cijelo vrijeme u istoj grupi s istim tetama

bit će da se zaglavio prozor

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sofke zakon

Ma ja mislim da se one možda ponekad znaju zaboraviti, jer sam i ja uletila kad je bio propuh, a njih je pol bilo u sobi pol vani ili kad je G hodao bos i noge mrzle.
    Ali nikako ne mislim da to rade namjerno, pa kakve bi to tete bile

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nekak dobivam dojam da se javlja sve vise i vise odgajateljica 8)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ljudi koji rade u vrtićima su ljudi koji su to odabrali kao zanimanje bilo da su odgojitelji, pedagozi ili ravnatelji.
    i rade to najbolje kako znaju. naravno, i oni su ljudi, ali kao što je netko rekao onaj tko se ne pronalazi u tom poslu, vjerojatno brzo izgubi živce i ode u neko drugo zanimanje.
    i uopće im nije lak posao, pa upravo zato ih treba podržati i imati povjerenja u njih

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

to je sve ok, i podrzavam ih i vjerujem u njihovu predanost (stvarno ima teta koje obozavaju taj posao i koje obozavaju moje dijete)
    al kad ti netko namjerno ugrozava dijete da bi sebi smanjio posao?! to ne podrzavam
    i velim da neke tete moraju tako raditi jer mi visi o poslu
    pa i ja sam im beskrajno vjerovala, nakraju krajeva povjerila sam im svoje dijete i vidim da mu je lijepo bilo tamo
    ustvari cini mi se da se uopce nije razmisljalo o mogucim posljedicama i komplikacijama, kao mala prehlada, nista im nece biti...
    htjela sam samo iznijeti svoju pricu i mozda potaknuti roditelje da ako primijete slicno da reagiraju prije negoli se nesto dogodi
    (ili da mozda nekako pomognemo tetama da im se olaksa posao?)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da si ti sada jako pod dojmom bolesti i da si zabrinuta za dijete, ali moram ti reći da ako misliš da je to teta namjerno napravila, nemoj ići tako daleko da kriviš stručni tim..malo too much

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    mislim da si ti sada jako pod dojmom bolesti i da si zabrinuta za dijete, ali moram ti reći da ako misliš da je to teta namjerno napravila, nemoj ići tako daleko da kriviš stručni tim..malo too much
    ovo su rijeci tete iz vrtica, tako da nije da ja krivim strucni tim
    i nisam rekla da je to praksa svih vrtica

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja bih ti samo jedno savjetovala, umjesto da optužuješ tete za bolesti tvog djeteta, nauči ponešto o laringitisu i budi spremna na mogućnost da će ti dijete opet tako izreagirati, bez obzira što ne ide u vrtić.
    nauči kako mu sama možeš pomoći i u kojem trenutku je vrijeme krenuti kod doktora.
    od toga ćeš imati koristi, od gorčine koja se dobrano osjeti kod tebe nemaš nikakve koristi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja ne podcjenjujem tebe pa nemoj ni ti mene i moje znanje o laringitisu
    ndB da se nadete u mojoj situaciji dak znas da se nesto moglo izbjeci a nije se

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa jel vi citate uopce sto sam napisala? pa tete neke tete su same priznale da su to radile!
    pa o cemu mi pricamo?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Potpisujem Tashunicu i rukama i nogama.

nn24, ima nas puno koje smo, na žalost, bile mnogo puta u takvim situacijama. Koje se pojave i kada su djeca doma i kada su na ljetovanju i kada su u vrtiću, parkiću, s tetama čuvalicama.
    Nemoj niti ti podcjenjivati naše iskustvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •