Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 133 od 133

Tema: tete namjerno

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja ne vjerujem u takve legende. Ustvari su mi smiješne

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Opet ista priča. Ova legenda valjda ne može zaobići ni jednu generaciju vrtićaša ni njihovih roditelja .

Zanimljivo kako priča kroz generacije mijenja aktere. I ja sam je čula: navodno je izvorni "slušač" iste bila prijateljica moje prijateljice .

I meni je dijete bilo bolesno prvu vrtićku godinu: ne zbog propuha nego zbog nezrelih bronhiola i učestalog prepisivanja antibiotika. Zanimljivo, tete nije mijenjala, a bolesti su prestale.

Za kraj: ja sam dijete odraslo na propuhu: to je stil života moje obitelji. Kod nas je uvijek pola prozora bilo otvoreno. Za čudo-bila sam zdrava.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni su isto ove priče puuuno pretjerane, isto kao i sve ostale o vrtićkim tetama-babarogama. Tete su ljudi kao i svi ostali, pa kakav bi to čovjek itko od nas trebao biti da ide namjerno razboliti malo, nemoćno dijete, a iz ovih "legendi" ispada da je većina teta mrziteljica djece koje jedva čekaju da ih nema. Dajte stanite na loptu malo

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj nn24 prvotno napisa
    nekak dobivam dojam da se javlja sve vise i vise odgajateljica 8)
    zbog čega? zar je tako teško povjerovati da ima nas roditelja koji ne vjerujemo u urbane legende?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    ovo moram pokazati svojim šogoricama koje su odgajateljice u vrtiću

Zapravo ako mi se još nekad budu žalile da su umorne, reći ću im - tko ti kriv, otvori prozor.
    Uf, šogorice ti rade u vrtiću a tvoje dijete je doma s bakom.
    I ja biiiii, .
    A joj, pa zašto? Nisam ja baš sretna što mi je dijete doma, totalno je asocijalna.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako u svakom poslu ima boljih i lošijih radnika, tako i u ovom ima svakakvih teta, na žalost. Djelomično vjerujem da ovo baš nisu sasvim legende...
    Npr. ima teta koje prepričavaju nakon posla svojim prijateljicama kako su umirale od smjeha iza vrata kada su tužni roditelji ostavljali prvi put svoje dijete prilikom adaptacije itd, a na moje pitanje kako vi provodite vrijeme s djecom, tj. što radite, odgovor je bio: pa jedu, pa su u grupi, pa jedu, pa spavaju. :? Ali kako provodite vrijeme, koje pjesmice pjevate, kako se s njima igrate?...
    Pa ne igramo se, oni se igraju, mi pijemo kavu, a da, jedan maleni je cugno tetinu kavu (tursku) kad je otišla pušiti i sva sreća da se pokako u vrtiću da roditelji ne vide talog od kave... i ove ne vode djecu van jer ih je previše i tko će ih vani paziti.
    Da li prave propuh nisu mi rekle.

Ali ima i dobrih teta, kao što u svakom poslu ima i dobrih radnika...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dugo sam izbjegavala nešto pisati na ovu temu jer sam se nadala da će se ugasiti. Kako je prerasla u žučnu raspravu jednostavno ne mogu više šutiti.
    Mučno mi je od ove teme jer znam kako se radi u vrtićima. Znam jer dugo radim u vrtiću, zato što imam puno prijateljica i svaka radi u svom vrtiću i možemo uspoređivati, znam jer znam kako dišu odgajatelji.
    U svemu tome ima pojedinaca. Ali to su pojedinci.
    Ne želim nn24 uvjeravati u nešto i mislim da je jako dobro da je ispisala dijete iz vrtića, ali želim reći nešto onim roditeljima koji slušaju takve vrlo glasne senzacionalističke priče.

Stanje po vrtićima je takvo da se odgajtelju mjeri svaka riječ i svako djelo.
    Za Boga miloga, pa nedavno je bila neka tema gdje se raspravljalo o tome na koji način je teta primila dijete, kako su joj bile okrenute ruke.
    Ne daj Bože da se nekome djetetu nešto desi, sitnica, već se okrivljuje odgajatelj, i roditelji i stručni tim traže objašnjenje za svaku sitnicu.
    I to je u redu.
    Stanje u vrtiću je takvo da smo mi sve navikle raditi sa puno djece i vjerujte jako nam je čudno kad ima manje djece. Više ne znaš raditi s manjim brojem djece.
    JA zaista ne vidim šta ja kako odgajatelj mogu dobiti da idem namjerno učiniit nešto nažao djetetu kao bi smanjila broj djece.
    Jedino što mogu "dobiti" je da trenutno smanjim broj djece u skupini. Šta dobijem od toga? Raditi moram, bez obzira koliko djece imam.
    A ono šta mogu dobiti je da me roditelji tuže, mogu dobit javnu opomenu, mogu dobiti otkaz, mogu dobiti nepovjerenje svih kolegica i roditelja.
    Stanje u vrtiću je takvo da ravnatelj odgovara za svu djecu i za sve šta se dešava u vrtiću i sigurno si ne može dopustiti greške. Zato priča da je netko naredio odgajateljima da namjerno šteti djeci je nezamisliva.
    To si sigurno ni jedan ravnatelj ne može dopustiti.
    Da završim stanje je u vrtiću takvo da je to lijepo mjesto gdje se dešavaju lijepe stvari i gdje djeca nauče puno toga lijepoga.
    Želim naglasiti da je to generalno tako, kao i svugdje postoje ti pojedinci koji svima zagorčavaju život i protiv njih se treba boriti. Zbog takvih se stvara kriva predodžba o vrtićima i nitko nema koristi od toga, samo se stvara nepovjrenje između roditelja i odgajatelja koje u konačnici šteti najviše djeci.
    Tužna sam zbog ovakvih tema, kad znam stotine drugih tema pozitivnih, lijepih...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa, da, logično je, kao u svakom poslu, na faksu sam upoznala dobrih i loših osoba koje su studirale predškolski, sigurno su takve i kao radnice. Kratko sam bila suradnik u jednomn vrtiću i stvarno moram reći da su tete-obe- iskreno, najiskrenije voljele svu djecu.
    Dakle, ne samo da su bile profesionalke, nego su ih voljele (znam, jer ih i dan danas spominju, a prošlo je ohoho godina i ne rade tamo). Jasno mi je i da je svaki roditelj iznimno oprezan i misli na sve kad je malo dijete u pitanju....ali mi samo smeta što se napadaju tete, a roditelji druge djece su zaštićeni aureolom svetog roditeljstva....a eto, iz mog iskustva (kratkog rada, nisam teta, inače) upoznala sam nekoliko tako neuredne djece da su ih tete doslovno prale u vrtiću da ne zaraze drugu djecu, pa roditelje koji ostavljaju prehlađenu djecu jer ono što je jednom roditelji zabrinjavajuće, drugome nije, sve je to i vama još jasnije....ali ono "roditelj je roditelj" uvijek ostaje...kao da se podrazumijeva da su svi naj roditelji .
    Isto vrijedi i za ono to je netko primjetio , a i ja se slažem: djeca koje čuvaju bake, rodbina dobiju batina i manje nauče....ali i ti je "krv" nepogrešiva pa rijetko čujem da se tko žali... :?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ispravak: ali i tu je "krv" nepogrešiva....itd. Uglavnom, tete kao da su lakša meta od loših roditelja, baka itd. Nije fer.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

djeca koju čuvaju bake dobiju batina i manje nauče ??

stvarno svašta

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    djeca koju čuvaju bake dobiju batina i manje nauče ??

stvarno svašta
    Mima, po mom iskustvu (i još nečijem, ne da mi se tražiti) to je tako. Tete mogu imati ovakav ili onakav stav, ali ne smiju udarati djecu.
    A bogme, bake , sve , u mojoj ulici itekako lupaju po pelenama, kao i većina mama. Njima nitko neće oduzeti titulu bake-a teta može izgubiti posao. Da, zakon zabranjuje....ali nije to tako još u nas.
    Kao dokaz možeš vidjeti jednu raspravu gdje se jedna mama na ovom forumu ljutila na pomisao da bilo tko (teta) osim nje same, udara njeno dijete.
    E, sad, iako se mi tu na ovom forumu svakodnevno zgražamo i pitamo svašta....u RL većima roditelja smatra tako, a bake još više-"samo ja imam pravo tući svoje dijete" . Stvarno mislim da stavovi foruimašica nisu reprezenatitivni stavovi našeg društva po ovom pitanju, daleko od toga....ali u vrtićima se barem poštuje zakon, koji je danas , na sreću, ipak na strani djece. (ne tako davno i mene je učiteljica čupala za kosu....danas joj to ne bi palo na pamet-na poslu, a unuku sigurno čupa)

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, da ne bi bilo zabune, ovo se odnosi samo na one koji imaju takve stavove-njihova djeca ipak neće dobiti batine u vrtiću, a kući hoće, na to se misli (oni koji to ne prakticiraju, hvala bogu....)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, linolina, pa ne možeš tako generalizirati.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Joj, linolina, pa ne možeš tako generalizirati.
    :?

Pa baš ne generaliziram, ne znam jesam se dobro izrazila-
    oni koji ne tuku djecu-ne tuku nikad , oni koji tuku-tuku kući, a djeca im neće dobijati batine od teta, kao ni ostala djeca. Zaključak je logičan (netko ga je dao prije mene).
    :?
    Gdje je generaliziranje? Pa znate da takvih roditelja a čini mi se da je prije bilo još više, samo računam....kad se sve zbroji, to ispada tako (ne zahvaljujući tetama ).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislila sam na ono gore o bakama... da djeca ništa ne nauče i dobiju od baka batina. I ispada da tete djecu ne udaraju smao zato da ne dobiju otkaz.

Ja se nadam da mi nismo neki rijedak primjer: no ja sam zaista sretna s tetama moje djece. Tople su, vesele, nekad više, nekad manje razgovorljive, kao i ja uostalom ... ali djecu vole.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Mislila sam na ono gore o bakama... .
    Pa objasnila sam ispod, to se odnosi samo na one koji tuku, a ne na one koji to ne rade, naravno, zbog njih bi statistika sigurno bila takva.
    A glede teta-roditelji se mogu bar umiriti time, ako već briju da ima svakavih itd., tete koje ja poznajem osobno-vole djecu, i fakat se pitam kako bi izdržali taj posao da ih ne vole...mislim, kao što je jedna teta napisala ovdje, da bi se to brzo razotkrilo nakon par godina, jer bi same ispalile od muke.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kad sam počela čitati temu najprije mi je bilo smiješno, a što ju čitam dalje sve mi je tužnije
    i iako sam mislila da neću napisati ni riječi...evo, samo imam pitanjce za sve one koji vjeruju u tu teorije zavjere propuha... kako to da taj isti propuh koji razboli vašu djecu ne razboli tetu? ona ode negdje izvan sobe...ili zna kamo da ga usmjeri---ili imate već neki treći način??? :/ :shock:
    stvarno ljudi, dajte se uozbiljite.... na koji način bi se nešto poput propuha moglo kontrolirano koristiti kao način smanjivanja broja djece u grupama?

i za nn24...tebi je netko od stručnih osoba rekao, napisao u dijagnozi...da je laringitis tvog djeteta posljedica propuha u vrtiću? :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja vas ne kuzim. ili stvarno ne zelite citati neke dijelovi ili vam se neda?!
    pa meni je jedna TETA sama rekla da je MORALA stvarati propuh! i meni je prica isprva bila nevjerojatna
    ovime zatvaram svoju pricu
    a vi vjerujte i radite sto zelite
    i da nebi bilo zabune i ja radim u pedagoskoj djelatnosti tak da znam sve o generaliziranju, a samo sam iznijela svoje iskustvo radi kojeg sam sad ja napadnuta umjesto nekih drugih
    htjela sam drugim dati do znanja da obrate pozornost ako se to MOZDA dogada u vasoj blizini i nista vise (ah da, i trenutno se ispucati radi mog slucaja)
    ispricavam se ako sam nekog uvrijedila a govorila sam samo za moj vrtic a ne sve vrtice ovog svijeta (tako da se samo jedna zena slobodno osjeca prozvanom s moje strane)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nn24...u tvojim postovima se vidi prilično generaliziranje i pišeš o množini... a tek sada na kraju govoriš da se odnosi na jednu osobu

a ta osoba koja ti je rekla da je to MORALA raditi samo govori o samoj sebi ako je nešto takvo doista i provodila... nikakav ravnatelj ne može biti odgajatelju čitavo vrijeme u sobi i kontrolirati da li taj prema njegovom nalogu radi propuh... ajme, čak ne mogu vjerovati koliko ovo apsurdno sve zvuči i dok opisujem ovak teoretski :/

i ako je to govorila osoba iz nekog drugog vrtića otkud ti to da se isto to radilo i u vrtiću tvog djeteta? :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav svim tetama koje rade u vrtićima.
    Imaju moju punu podršku jer rade veliki posao.
    Brinu o našoj djeci i odgajaju ih većinu vremena kada mi nismo s njima.

Toliko.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne bi vjerovali ali tete na faxu uče jedan predmet koji se zove "metodika predškolskog odgoja". između ostalog iz tog predmeta moraju znati kolika je propisana kvadratura, terase, sobe dnevnog boravka, kupaone itd. a ovisno o tome koliko je djece u tom prostoru. ali to je ovdje nevažno. između ostaloga se naglašava da GORNJI PROZORI SDB-a UVIJEK moraju biti otvoreni. ja bi vam savjetovala da zamolite tetu da vam dopusti provesti bar pola sata u igri s djecom u grupu vašeg djeteta. i neka pri tome svi prozori budu zatvoreni.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samo da upadnem sa svojom pričom. Pouzdana i istinita jer je iz neposredne blizine. Ima teta koje pokupe virozu (konkretno znam za crijevnu virozu prije par mjeseci i nedavno gripu i prehladnu) i onda ne odu na bolovanje nego i dalje rade - s djecom. U jednom vrtiću znam barem takve 2-3 tete. One to ne rade s namjerom d zaraze djecu, ali ipak rade. I onda se uvrijede i naljute kad im kažem da je neodgovorno što bolesne idu raditi i tako prenose zarazu.

Tako da nisu samo ostala djeca kriva, ni zločeste tete koje namjerno zaraze djecu. Ima i onih neodgovornih teta koje "niemaju dana bolovanja" i ponose se s tim, a pokupe svaku virozu koja hara i "paze" na djecu pod temperaturom i antibioticima.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

možda bi ona i išla na bolovanje da ju nije strah ne produžavanja ugovora ili sl. vjerujem kako im je baš super i ugodno raditi tako bolesnima. ne trabunjajte bezveze ako ne znate pozadinu toga o čemu pišete. ja ih znam dosta koje jednostavno ne smiju na bolovanje ako žele zadržati posao.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj kookolo prvotno napisa
    možda bi ona i išla na bolovanje da ju nije strah ne produžavanja ugovora ili sl. vjerujem kako im je baš super i ugodno raditi tako bolesnima. ne trabunjajte bezveze ako ne znate pozadinu toga o čemu pišete. ja ih znam dosta koje jednostavno ne smiju na bolovanje ako žele zadržati posao.
    kookolo, ako nisi primjetila na ovom forumu je razina komunikacije na malo višem nivou, molim te da izjave kao ovu gore boldano sačuvaš za neka druga mjesta. hvala.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

po vašim postovima to nikako nisam mogla primjetiti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ove 3 tete za koje ja znam se boje se gubitka posla jer imaju staža u tom istom vrtiću preko 15 godina i odavno ugovore na neodređeno.
    Jednostavno je takav mentalni sklop... Jedna od tih je (na žalost) i moja svekrva. Jednako se pnaša i prema vlastitom unuku - imala je gripu i silom htjela k malom i ljubit ga i sliniti i kihati po njemu. U to isto vrijeme je radila. Imala je gripu, povišenu temp, pila antibiotike... I to nije prvi put od kad ja znam. Isti slučaj je i s dvije njene kolegice. Jer "ja nemam dana bolovanja, pa ne budem nisad išla, samo radi gripe"

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

e to su onda stvarno slučajevi za razmatranje..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

što je najbolje/najgore - to su zaista dobre tete koje super rade s djecom, trude se, doma rade i pripremaju hrpu stvari koje onda nose u vrtić... tete s puno iskustva i cijenjene u svojoj sredini i onda takav gaf :?

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako je otvoren prozor, "zašto je otvoren", a ako nije , onda "zašto nije, ovdje smrdi (jaslice)"!
    Reći ću iz osobnog iskustva iz rodilišta (dakle, s bebom starom dan, dva, tri), da je medicinska sestra otvarala prozore svaki dan nekoliko puta (dijete je rođeno 15.02., dakle, zima)baš zbog zdravlja mama i djece..
    Nije dobro da se ne otvara prozor u sobi u jaslicama sa 10 - 15 djece...isključivo zbog zdravlja..
    Grijanje u vrtićima je jače nego po stanovima...tamo NIKAD nije hladno, a djeca se ne prehlađuju zbog luftanja, već zbog virusa i bakterija, koje luftanjem upravo i smanjujemo...
    Djeca, najčešće u vrtiće dolaze i preobučena (štrample, body, majica, trenirka..)
    Sve u svemu, da, ima boljih i lošijih teta, nažalost, kao i u svakom poslu, ali mišljenja sam da roditelji koji stvarno vjeruju da bi tete svjesno i namjerno radile propuh s ciljem da se djeca porazboljevaju, ne bi trebali voditi djecu u vrtić..i trebali bi se odlučiti za neki vid privatnog čuvanja..Jer ono što mi, kao roditelji mislimo, kako se osjećamo, djeca znaju, rekli im mi to ili ne..Ako mi ne prihvaćamo vrtić kao dobro mjesto, ni djetetu nikad ne može u potpunosti biti dobro...

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

anin izvrsno!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo, ja sam htjela rec nesto slicno ko anin. virusi i bakterije su uzrocnici bolesti. i tu su manje odgovorni roditelji krivi za tuđe bolesti jer salju svoju bolesnu djecu u vrtic.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citam i ne vjerujem...
    Pa ne dobiva se upala uha, grla, whatsoever od propuha, nego od virusa i bakterija. Koje btw mrze propuh i prozracivanje.
    Kod nas doma su prozori uvijek otvoreni, osim kad je cica zima. A i onda prozracujem svakih sat vremena.

Sto se tice baka koje tuku unucad - to je mamina odgovornost. Po mom iskustvu, bake ih tuku jedino ako to rade i mame, odnosno s maminim znanjem.
    I iako ne kaznjavam dijete batinama, smatram da ruzna rijec tipa Sram te bilo, glup si, nista ne mozes napraviti kako treba, itd... nanese vecu stetu od udarca.
    A to vec nisam sigurna da tete ne rade.
    Tj. sigurna sam da K. tete to ne rade
    Nakon par interakcija znas jel osoba ima kratak fitilj il nema, kakvi su joj stavovi, sto ocekuje od djece...

I slazem se s anin. Ako roditelj ne prihvaca vrtic, baku, dadilju... kao dobre, nece ni dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno hm...

.ma, ne bih se ja uzbudjivala oko ovog posta, da samim njegovim ispisivanjem nije temu ucinilo famom..da je uvod napravljen na nacin da je predstavljena jedna osoba koja kje takvo sto napravila, ajd i nekako, ali ovo...meni se isto cini strahovito nebuloznim pisati na ovaj nacin. Inace, kao odgajatelj primjecujem veliku dozu nepovjerenja prema osobama koje najveci dio dana provedu s djecom...ne mora se raditi iskljucivo o meni, pratim dogadnja njna u vrticu. I sad , ne bi me to mucilo, da najvece nepovjerenje i sitnicavos ne dolaze uglavnom od ljudi za koje ja primjetim da ne prakticiraju odgojne mjere prema svojj djeci na onoj razini na kojoj to od odgaajatelja ocekuju.
    Primjerice, ako se pojavi netko i zali na propuh jedan dan, a sutra na zagusljivost, radi se o roditelju djeteta koje u jaslice dodje s napunjenom nocnom pelenom i pod izlikom da je sad upravo putem piskilo..a svi razliku izmedju ta dva punjnenja znamo....
    Karikiram, ali samo da oslikam situaciji.
    I ovo sto sam ja sad napisala jest gemeraliziranjnje, ali iznosim ga kao protutezu...nemojte biti toliko nepovjerljivi prema ljudima koji vam se brinu o djeci...po djetetu cete najlakse vidjet je li sretno u toj okolini i onda nema greske.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •