Samopouzdanje gradimo razumijevanjem, strpljivošću i iskazivanjem ljubavi na nadirektniji i najotvoreniji način- pusama i čarobnim riječima "volim te", sto i više puta na dan...
Otkad smo saznali da čekamo drugu bebu, od prvog trena smo činili sve da se starije dijete ne osjeća ugroženo ili, nedajbože, manje vrijedno od bebe. Uvijek nam je na prvom mjestu jednakost između njih i poticanje na međusobno uvažavanje i razumijevanje.

Na Megici se vidi da pršti od samopouzdanja, jer je prihvaćena, voljena i njezina osobnost nije ni na koji način ugoržena.

Linda je malo povučeniji tip, ali i ona već sad ima jako dobro razvijenu svijest o sebi i svojim željama, pa mislim da niti kod nje samopouzdanja ne manjka.
Citiraj babaroga prvotno napisa
Nasa ribica se u nekim situacija vrlo dobro postavlja ali ima i situacija di se povlaci ,na svoju stetu nazalost!
Mislim da u ovome ulogu igra i neka urođena crta. Npr. Megica je k'o malo ciganče, totalno besramno dijete, uvijek prva u redu, ali ne silom, nego na neki svoj poseban način... a Lindica e već drugi tip- ona se neće toliko truditi, nego je više tip male tužibabe koja očekuje pomoć sa strane.
Ma, ne brini, samo ti voli i pokaži to svojoj ribici u svakoj prilici i bit će sve OK. Neka djeca su jednostavno takvi tipovi da se povlače. I ja sam takva, pa mi je zati drago da je bar Megica drukčija, a za Lindu ćemo još vidjeti.