Evo, splitala sam, a nek moderatorica zaključa br.2.
Ja jedem jabuku, a doručkovat ću oko 10.
Danas za ručak pravim musaku od karfijola.
Evo, splitala sam, a nek moderatorica zaključa br.2.
Ja jedem jabuku, a doručkovat ću oko 10.
Danas za ručak pravim musaku od karfijola.
ja sam gresnica...mea culpa...
ne vazem se do ponedjeljka, bila sam na putu i nema shanse da se svega pridrzavam - najvise sam ala na pitanju dva kolaca - jedan po svaki dan - drugo sam se suzdrzavala.
nisam jos isla na vagu.
Evo, čim se naljutim, kile vrcaju na sve strane. Nedovoljno za promjenu na listi, ali vaga pokazuje manje od 66, što se od poroda još nije dogodilo. Puna elana odlučujem da ću se pridržavati i rasporeda obroka (Uh-p-p) o kojem ste pod zadnje pričale. Nekako mi je praktičnije uh jesti za ručak, int.riža, kruh, ali si zato obećavam palačinke za večeru jednom tjedno.
Ako se večeraju uh, znači li to da ih taj dan ne smiješ za doručak :?
hello![]()
Evo mog jelovnika od danas:doručak bio pecivo sa light namazom.
Kava nakon 2 sata (pokušavam smanjiti kavu i paziti kad ju pijem).
Ručak svježi sir bez ikakvog povrća,nemam!!
Večera će biti leća i salata.
Inače slatko mi se puno manje jede nego prije :D
pusa.....![]()
He, he, a meni se lagano hlade ćevapćići s alternativnim prilogom (dinstani poriluk s kiselim kupusom i začinima). U nedjelju stajem na vagu pa kud puklo, možda se osvijestim pa prestanem griješiti
Ma, najgore mi je kad nemam dozvoljene hrane pri ruci, recimo neke zdrave UH za dorucak pa onda počne improvizacija koju slijedi glad i napokon prekršaji (uz racionalizacije tipa: najlošije je nejesti kad si gladan - pa hop u usta ono što je pri ruci). Treba se dobro naoružati dozvoljenim supstancama, mislim da je u tome ključ.
prijavljujem -0,5kg
i to je nešto (pala sam na pizza ispitu)
Obnavljam listu:
1. MGrubi (15 kg) 11,5 to go
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
5. Marinna (10 kg) 8 to go
6. AdioMare (15kg) 8 to go
7. cvijetak (10kg) 8 to go
8. Marinchi(10kg) 8 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10 kg) 3,3 to go
11. mikka (20 kg) 17 to go
12. Rene2 (17 kg) 16 to go
13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
14. taniaz (8kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 30 to go
16. skviki (15kg ) 15 to go
Neplanski sam danas popodne stala na vagu i pokazala je nevjerojatnih 80kg :D
Obnavljam listu:
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
5. Marinna (10 kg) 8 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
12. Rene2 (17 kg) 15 to go
i ja se vracam na pravi put...casna pionir...
Kod mojih staraca opet sutra neka fešta. Naravno da će biti svakakve fine papice i puuuno kolača, ali ja neću zgriješiti.
Otkako se strogo pridržavam pravila, sva sam ponosna na sebe i super se osjećam.![]()
ni ne usudim se stati na vagu. puca me pms, pojela sam jucer pol kutije leonidas pralina koje je sveki poslala mojoj mami![]()
i plazma kekse i statijaznam sta.
jel moguce da stres koci mrsavljenje? jela sam skroz montijevski uz minimalac crne cokse, a nista. btw, pred zivcanim slomom sam. ima li to veze jedno s drugim?
Mikka stres ti pomaže da lakše podlegneš iskušenjima, preporučam ti Antistress Cedevitu - mg i vitamin C, zdravo i efektivno.
Evo nakon mjesec dana ipak: :D![]()
![]()
![]()
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
5. Marinna (10 kg) 7 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
Ne samo da stres koci mrsavljenje, nego doslovce i deblja.mikka prvotno napisa
Kod stresa dolazi do lucenja hormona kortizola, a ako je stres dugotrajan, to jako nepovoljno djeluje na organizam opcenito, pa takodjer i na proces mrsavljenja (debljanje u trbuhu, poviseni secer, gubitak misicne/povecanje masne mase, itd.).
Mozda da probas neku aktivnost koja opusta? Jogu ili plivanje?
Hello!
Jučer jela leću nakon 10ak godina,jako fino moram priznati.
Napravila sam na gusto kao grah,luk,paradajz iz tetrapaka i začini.
Imam i za danas.
Sad me malo "brine"jer ja imam povišenu mokraćnu kiselinu a kod prehrane protiv gihta ne bi se smjelo jesti integralno,mahunarke,puno mesa,iznutrice,špinat,blitva...koma.
Ja ipak jedem ali me strah....da ne dobijem "napadaj",jer to navodno jako boli.
Curkeeeee,evo da se i ja pohvalim,krenulo je.Osla jedna kilica dole.I odlucila sam da se vise necu vagati svaki da,nego 1 tjedno.Jer kad vidim da vaga stoji i stoji budem u badu i dodje mi da odustanem.Trenutno sam u PMS-u pa s nakon njega bude sigurno otislo jos,jer po garderobi mi se cini da je to vise od 3 jadne kilice.
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
8. Marinchi(10kg) 7 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
voljela bi ic na jogu ali nema mi ko cuvati malog, sto je djelomicno razlog stresa. OT, ko vama cuva djecu kad idete nekud? pitam ove curke koje imaju bebe, jer ja sam u zadnje vrijeme skoro skroz sama s malim a on je postao uzasno zahtjevan.Elly prvotno napisa
moram se pohvaliti, danas nisam pojela nista slatko! :D !! ni kockicu crne cokse. odolila sam i nekim cokoladnim kolacima koje sam nasla rasprostrte u kuhinji, ne znam otkud. s tim da me jos pere pms. to je dupli uspjeh. ali sam jela jogurt sa susenim ribizlima za veceru, jel to ok?
mikka, daj mi reci za ovaj recept koji si napisala za celer u parmezanu, jel skuhaš celer prije? ako ne, šta nije tvrd?
mora se kratko izblanširati, ali narežeš ga dok je prijesan. Blanširane ploške ocijediš (možeš i osušiti papirnim ubrusom), umočiš u jaje, parmezan i na ulje.
Mikka meni ne da nema tko čuvati dijete nego nam je najbliža rdbina udaljena 300 km. (jedva dočekala da se pojadam), zajedno smo 22-23 h dnevno. Ima teških dana, no već smo se navikli.
Rene2,svaka cast,vec dugo ne grijesis.Samo treba izdrzati tjedan dana da prodje prva kriza i onda je sve lakse.Ja uopce vise nemam potrebu za slatkim, a u PMS-u sam.Inace bih potamnila sve slatko u kuci.Bas super osjecaj!!!
![]()
![]()
![]()
E, baš sam jučer pogriješila. bila sam na bakinom rođendanu, a mama je napravila prepreprefinu sarmu, pojela sam 4 sa šnitom kukuruznog kruha. Kad već griješim, onda makar nek uživam u tome. I poslije toga još 3 komada doboš torte.Marinchi prvotno napisa
Za večeru je MM pekao langošice, i to sam jela. Ali danas sve po starom.
E,pa svaka cast,4 sarme i jos 3 komada torte,Malo mi sline cure na tortu,ali ne puno.Bas sam se jutros pohvalila da nemam zelju za slatkim ali maloprije sam rucala i bas bih mogla nesto fino slatko gricnuti.
Kad se već ispovijedamo, evo i mog priznanja - Mađari me pokolebali (išli smo danas u shopping): burek (mini), cheeseburger, debrecinke s pecivom i šlag na kraju - dva kolača. Užasno se osjećam, jako tromo, a sad kad to vidim napisano ....![]()
Od večeras idem opet na lanac, čak sam i mamu molila da mi napravi sarmu bez riže i da te moje primjerke posebno označi.
ja ga ne blansiram, nego izrezem tanke kriske, pa prvo malo ispecem u tavici s obje strane, i onda zalijem sa smjesom jaja i vrhnja. malo odignem celer da jaja dodu na dno tave, pa pospem sa sirom, pa okrenem da se zapece s druge strane i pospem s jos malo sira. radim tako jer ne volim kad se poha u puno ulja, a ovdje stavis samo malo na dno tave da se zamasti.thalia prvotno napisa
marinna, kako uspijes otici negdje (sport ili sl.)? ko onda cuva bebu? jel ides opce ikuda?marinna prvotno napisa
Sport! Nemoj još samo pitati koju sam knjigu zadnju pročitala!
Živimo na moru tako da smo svaki dan vani u šetnjama i na kavicama ili kod prijatelja ili nam netko dođe. M spava od 19,00-7,00, posisa samo kroz san i uopće je dobra i zadovoljna beba. Samo me kućanski poslovi ubijaju, ne mogu ništa obaviti uz njega, kao što si rekla traži konstantnu pažnju, a kad spava budi ga svaki jači zvuk (mm i ja se često uhvatimo da šapćemo :/ ).
Jučer je bio prvi dan da nisam pojela ništa slatko![]()
Jogu mozes i kod kuce, ima masa odlicnih DVD-ova koje mozes kupiti.mikka prvotno napisa
Uh, uh. Upravo sam naletjela na recept za čokoladnu tortu koja se ne kosi našim prijateljem Montijem. Jedina joj je zamjerka što u nju ide skoro 0,5kg one 70%-tne čokolade :shock:
Ako nekoga zanima - stavit ću link ili recept (ipak sad nitko više ovdje ne voli slatko)
uu, daj preporuci neki, voljela bi probati ako stignem jer mali skoro opce ne spava preko dana osim ako neidemo van u marami. ono zaspe, pa se probudi za 15 min, taman kad se ja ufuram u obavljanje nakupljenih poslova. a navecer zaspe oko 23, pa do negdje 8-9, ali tada i ja s njim ubim oko.Elly prvotno napisa
evo iz knjige direkt: nedeljom moze desert nakon rucka. pa makar i bilo pol kile cokolade.
ja sam inace stala jucer na vagu i bilo je nevjerojatnih 75, sto znaci jos -2. :? :? ne znam na koju foru. necu jos raditi update dok se ne uvjerim da nije to bio samo takav dan. ako je istina.. ne usudim se veseliti unaprijed..![]()
Evo: http://www.coolinarika.com/forum/vie....php?pid=30611
Zove se dekadentna čokolada torta. Ako netko proba nek nam obavezno napiše dojmove, zanima me. I spominjala se jeftinija varijanta 70%-tne čokolade iz Lidla .... kakav joj je omot, kako da je prepoznam (realni budimo, s Lindtovom čokoladom bi se trošak čokolade popeo skoro na 100kn za samo jednu tortu)?
Cvijetak, imas ih dosta povoljnijih od Lindta - Swiss, Kanditova, Kraseva, Alnatura (dm-ova) itd. Prepoznat ces ih lako jer na svakoj (koju sam ja vidjela) je jako istaknut postotak kakaoa.
Inace, ja sam sad cementirana na 65 8)
Na svakom kilogramu visim po par tjedana, do Nove Godine bit cu ko nova![]()
ima i mousse od malina i cokolade, zvuci super. ide:
150g crne cokse (sto je puno manje od pol kile),
1 zlica slatkog vrhnja na sobnoj temperaturi,
4 velika jaja, odvojeni zut od bjel,
250g zdrobljenih malina (nekek si mislim da bi mogao ici i pekmez od malina sans sucre umjesto svjezih, posto ih nema), ili, npr. suseni ribizl koji je prefin![]()
-otopiti cokoladu na pari
-tucene zumanjke dodati u cokoladu, pa umijesati maline.
-bjelanjke u cvrsti snijeg, pa polako dodati smjesi
-ohladiti 4 sata u frizideru.
Krenuli ste u dobrom smjeru. Slobodno nastavite s dozvoljenim desertima - prepisanim, izmišljenim - whatever :D
Bit će da sam pred PMS, hm.
Bio je prosle godine onaj iz Vecernjaka (ili Jutarnjeg? nisam sigurna) koji je dosta dobar, ima nekoliko vjezbi, od pocetnih (kako disati, itd.) pa dalje.mikka prvotno napisa
Imam ga i cak i moja E ga jako voli, vjezbali smo s njim svako jutro.
Ne znam da li se sjecas, bila je ona serija DVD-ova: vjezbe Cindy Crawford, pa joga, pa pilates, itd.
Mozda mozes pogledati da li mozes preko njih (mislim da je ipak Jutarnji) naruciti.
Re: crna cokolada iz Lidla, ne znam da li mislimo na istu (ja u Italiji povremeno skocim u Lidl), ali marka je Fin Carre, cokolada ima 74% kakaa (cijena u Italiji je 0,65 Eura).I spominjala se jeftinija varijanta 70%-tne čokolade iz Lidla .... kakav joj je omot, kako da je prepoznam
Crni omot, omedjeno crvenim (ako uvoze istu takvu i u HR).
samo da se javim - od sutra radim i ponovno sam na montiju
zadnjih par dana griješim i osjećam se bljak - puna hrane, teška, skočili mi prištevi na bradi![]()
ok, rekla sam da ću jesti tortu, kolače.... - pa slavim i ja godišnjicu poroda![]()
ALI, sada trebam čišćenje
recepti su bili približeni montiju, ali ne 100%
Čoksa je od 125gi i ima crveno crni omot, s nekom kartom (tipa atlas) otisnutom. Ne mogu se točno sjetiti naziva, ali ima neki južnoamerički naziv, prema vrsti kakaoa od kojeg je napravljena. Nalazi se među običnim čoksama.I spominjala se jeftinija varijanta 70%-tne čokolade iz Lidla .... kakav joj je omot, kako da je prepoznam
Jutrić![]()
Prođe vikend...bila sam ja mislim 100% na Montiću.Taaaako sam happy da vam nemogu niti opisati.Nakon 100 godina meni se ne spava popodne nakon klope (što je vikendom bilo pod normalno ubiti oko na 1,5 h).
Večeram uglavnom oko 18:00,i onda oko 21:00 pojedem pola jabuke ili 4-5 badema.Ovaj vikend sam imala malo "nezdravije"doručke:kajgana,hrenovke,svježi sir...ali zato preko tjedna sama skoro uvijek na voću do ručka,rijetko na kruhu i đemu.
E sad me zanima slijedeće:danas doručak 2 grejpa.DAli za ručak koji je oko 12:00 mogu bio pecivo,sirni namaz i jogurt??Kruh bilo kakav nisam jela oko 5 dana,baš mi i ne fali ali danas nemam ideje za ručak na poslu i to mi je palo na pamet.
I još nešto:dali se smije uz grah jesti meso tj.kobasica npr??
Pusa
u prvoj fazi sir i kruh ne bi trebali biti zajedno, meso i grah bi kao dvije proteinske mogle biti zajedno
vesela sam (veselim se malom) ali otislo je 0.5 kg...nakon duge stanke i odrzavanju tezine, sad je krenulo...pomalo dolje.
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10kg) 5 to go
8. Marinchi(10kg) 7 to go
9. flower (8 kg) 3.5 to go
Bravo lola i flower :D
Ja se ne mogu time pohvaliti, budući da sam zgriješila u petak, odlučila sam da ću cijeli vikend normalno jesti. Pri tome sam se naravno ubila slatkišima.
Ali danas iz početka. Jedino je dobro, što su i kg na istom.
Ja pročitala na nekom forumu da sirni namaz i jogurt može sa bio pecivom.Pa sad....ja pojela![]()
flower i lola! Flower ti uskoro seliš na topic Monti - druga faza ili jedva čekaš pizze i lazanje?
Dok čekam da mi posude knjigu imam pitanje:
smiju li se jesti suhe smokve(kad me napadne želja za slatkim :/ )
i koliki je GI suho prženog kikirikija?
možeš, smokve su 35, a kikiriki 15antinica prvotno napisa
![]()
Elly prvotno napisa
e, da! tako je!
Kod mene u knjizi smokve imaju GI 40,a za suho przeni kikiriki sam se i ja pitala,onaj u ljusci ima 15,e sad da li mu oni svi fini zacini i suho przenje podignu Gi,nemam pojma,ako i da vjerojatno ne puno.
Pa i ovaj u ljusci je pržen suho (bez dodane masnoće), a začini su dozvoljeni po Montiju, čak što više.
Kuham leću prvi put u životu i čini se da će biti dobro!
I jest dobra, napravila sam kao grah, kuhana je za 1/2 sata. Čula sam i da se može napraviti bolonjez s lećom umjesto mesa.
Ajd nabaci recept za taj bolonjez ako znaš pliiiizmarinna prvotno napisa
![]()