Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: U koliko vrtića prijava?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno U koliko vrtića prijava?

Bliži se vrijeme prijava za upis u vrtiće, pa da priupitam...
    mi smo se odavno odlučili za vrtić, bila sam i na razgovoru tamo, odluku smo donijeli, ali vidim da je dosta roditelja davalo prijave u dva ili više vrtića. Radi li se to "za svaki slučaj", ako dijete ne upadne u jedan vrtić, da upadne u drugi, ili ima neki drugi razlog?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

To se radi "za svaki slučaj"; mi smo našu curu upisali u 3,a sada mi je krivo da je nisam još u neki upisala, na listi čekanja je u onom vrtiću koji je ustvari bio i ostao naša želja pa će za sada krenuti u jedini u koji su je primili; ispada da smo napravili dobru stavr što smo je upisali na više mjesta, da nismo sad bi bili u totalnoj frci....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi dali prijave u (sad bih rekla SAMO) 4 vrtića:
    2 u kvartu gdje stanujemo, 2 u kvartu gdje ja radim.

dobili mjesto samo u jednom vrtiću pa nije bilo izbora gdje ćemo se i upisati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Au...
    Meni je psihologica u ovom (nadam se ubuduće) "našem" vrtiću rekla: ako oboje radite, neće biti problema s upisom. Nekako sam se pouzdala u tu izjavu, a sad kad vidim ovo, ne znam :/ da onda idem tražiti još neki vrtić?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ništa te ne košta da se upišite na još par mjesta; mi smo imali problema jer je moja cura rođena 30.12., a jaslice moraju krenuti 1.9. sa punom grupom, tako da nam je preostalo čekati ako netko odustane pa se tako mjesto oslobodi, ali u pravilu nitko ne odustaje jer se mjesečno plaća samo 80 kn išlo tvoje dijete u jaslice ili ne!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ima li neke razlike u gužvi između jaslica i vrtića?

Andrej će krajem ljeta navršiti točno 3 godine, po tome bi spadao u vrtić (psihologica mi reče da imaju "prijelaznu" grupu između jaslica i vrtića, i da onamo spadaju djeca od 2,5 do 3,5 godine).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može se znati koji vrtić na treešnjevci?može i na pp.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa da, s 3 god ide se u vrtić, ali djecu ne primaju u vrtić pa ni s 3 godine ako nisu skinula pelene.
    mislim da je veća navala na jaslice, tako su nama bili rekli jer jaslićkih grupa ima puno manje (pogledaj si malo i na popisu gradskih vrtića)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je psihologica u ovom (nadam se ubuduće) "našem" vrtiću rekla: ako oboje radite, neće biti problema s upisom.
    tako je i nama bilo receno, cak i ako ne radimo oboje : u tom vrticu do prosle godine nikada nije bilo neupisane djece (centar grada, staro stanovnistvo).

i onda, tras, bas proslo proljece je bila uzasna navala, i puno se djece nije uspjelo upisati, svi u soku... ja se ne bih oslanjala na to, nikako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Shvatila sam Samo sam sad malo u bedu, jer uopće ne znam u koji drugi vrtić da damo prijavu. Dobro, imamo još više od mjesec dana da se odlučimo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro, imamo još više od mjesec dana da se odlučimo...
    ja sam bar 6 mjeseci istrazivala vrtice prije odluke

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mali savjet: U vrtićima u centru grada manje su gužve i nema lista čekanja. Nakon upisa u takav vrtić lakše se prebaciti u željeni vrtić. U jednom takvom se prošle godine skoro ugasila jedna skupina jer nije bilo dovoljno djece. Nevjerojatno, ali istinito. Kako, nemam pojma :? :?

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mozda je razlog taj kaj mladi nemaju novaca za kupovinu stanova u centru pa tu zive pretezno stariji...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Au...
    Meni je psihologica u ovom (nadam se ubuduće) "našem" vrtiću rekla: ako oboje radite, neće biti problema s upisom. Nekako sam se pouzdala u tu izjavu, a sad kad vidim ovo, ne znam :/ da onda idem tražiti još neki vrtić?
    isto ovako je bilo i kod nas.
    tako da mi nije palo na pamet dati prijavu i negdje drugdje...
    stvarno... što bi bilo da smo izvisili :?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja ću dati u tri vrtića, za svaki slučaj, al nemam pojma u koja tri

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa taman imaš tri u Gajnicama

Ja još uopće nisam krenula sa vrtićem, katastrofa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Dobro, imamo još više od mjesec dana da se odlučimo...
    ja sam bar 6 mjeseci istrazivala vrtice prije odluke
    Pa ja sam na razgovoru u željenom vrtiću bila prošle godine u 10. mjesecu, dakle 7 mjeseci prije službenih prijava i odmah sam zaključila da je to - to i da ne trebam dalje tražiti. A sad naći još neki vrtić koji bi po svemu odgovarao, a naročito po lokaciji, čini mi se neizvedivim. Probat ćemo nešto smisliti, možda i nešto u centru grada (nema smisla blizu mog radnog mjesta, jer nemam pojma koliko ću još dugo raditi na tom radnom mjestu).
    Ako ima netko nekakvu preporuku, super!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

neću u gajnicama ni jedan

idemo u potočnicu (to mi je jedina opcija za sad i fakat bi bila presretna da tam upadnemo), a za ostale nemam pojme koje bi :/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I ja sam se isprepadala, računala sam da pored DV Vrapče ne trebam ništa više tražiti :/ . Molim stenjevečko-vrapčanske cure da me upute koji su pristojni vrtići još u blizini .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    idemo u potočnicu (to mi je jedina opcija za sad i fakat bi bila presretna da tam upadnemo), a za ostale nemam pojme koje bi :/
    Ja sam mislila da imam pojma za ostale, pa si me jučer bacila u razmišljanje, sad više nemam pojma

Ajd', držim vam fige za Potočnicu, držite i vi nama, pa možda dečki budu i u istoj grupi

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa

Ajd', držim vam fige za Potočnicu, držite i vi nama, pa možda dečki budu i u istoj grupi
    joj, baš bi se veselila :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cure, a jel netko ima info za onaj vrtić na knežiji, mislim da se zove "matija gubec", pokraj istoimene osnovne škole je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.vrticmgupca.hr/

ali, sanse za upis su vam male :/

Za upis djeteta u redoviti program u objekte na Knežiji pristiglo je 143 zahtjeva. Radi prostornih ograničenja vrtića nije bilo moguće udovoljiti svim zahtjevima - 62 zahtjeva nije pozitivno riješeno. U vrtić i jaslice primljeno je 81 dijete čije se prijave boravka odnose na adrese na Knežiji, čija su oba roditelja zaposlena Svi zahtjevi kojima po natječaju nije udovoljeno rješavat će se tijekom godine ukoliko se pojave slobodna mjesta, odnosno ukoliko se povećaju smještajni kapaciteti-

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    I ja sam se isprepadala, računala sam da pored DV Vrapče ne trebam ništa više tražiti :/ . Molim stenjevečko-vrapčanske cure da me upute koji su pristojni vrtići još u blizini .
    A jel DV Vrapče pristojan? Ja pojma nemam.
    Imaš još vrtiće u Gajnicama, za njih isto ne znam jesu li pristojni.
    U Gajnicama u vrtiću ima nekakva njemačka grupa u koju ide manje djece ali ne znam od koliko godina djecu primaju.
    DV Vrapče ima još jednu ispostavu u Stenjevcu u mojoj blizini. Inače svi klinci koje znamo iz parka idu u DV Vrapče - zapravo išli su jer su svi odustali od vrtića. Meni se sviđa dvorište tog vrtića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo za pocetak popis svih gradskih vrtica, s kontaktima:

http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&09

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi spadamo u M. Gubec i nismo tamo dobili mjesto :? ali smo upali na Srednjacima, isto je blizu.
    Možda je još i bolje tako - je da je zgrada dosta starija i park manji (ili nije?), ali je park na Srednjacima uređen i ograđen VISOKOM ogradom, što M. Gubec na žalost nema.
    Uveden je i video nadzor parka.
    andrea, probaj dati i tamo, niš te ne košta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za upis djeteta u redoviti program u objekte na Knežiji pristiglo je 143 zahtjeva. Radi prostornih ograničenja vrtića nije bilo moguće udovoljiti svim zahtjevima - 62 zahtjeva nije pozitivno riješeno. U vrtić i jaslice primljeno je 81 dijete čije se prijave boravka odnose na adrese na Knežiji, čija su oba roditelja zaposlena Svi zahtjevi kojima po natječaju nije udovoljeno rješavat će se tijekom godine ukoliko se pojave slobodna mjesta, odnosno ukoliko se povećaju smještajni kapaciteti-
    Je li ovo pravilo i u drugim vrtićima? Mislim, da imaju prednost oni koji spadaju u vrtić po mjestu stanovanja?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da
    zato mi nismo upali u jedan vrtic, jer ne spadamo u njega, a guzva je

prednost su:
    da tamo spadate
    da oba roditelja rade
    da je roditelj samohran
    da ima jos djece u obitelji, i da i drugo dijete ide u isti vrtic
    pa onda razne posebne potrebe, i socijalne kategorije.....

znaci, trebali bi prvo upisati djecu koja to zadovoljavaju, pa onda ostale.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, od svega što si nabrojala, ispunjavamo samo dva uvjeta: da tamo spadamo i da oba roditelja rade :/
    Vidjet ćemo... i probati s prijavom u još nekim vrtićima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to i jesu glavni i osnovni uvjeti, malo je djece koja zadovoljava ovo ostalo.

mi smo riskirali i uopce se nismo prijavili ni u jedan u koji spadamo, jer su svi katastrofa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i sluzbeno sa zagreb.hr:

Prioritet prigodom upisa u redoviti program mora se osigurati djeci žrtava i invalida domovinskog rata, djeci zaposlenih roditelja, djeci samohranih roditelja, djeci uzetoj na uzdržavanje, bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci iz obitelji s troje ili više djece, djeci koja žive u teškim socijalnim i zdravstvenim prilikama, djeci s teškoćama u razvoju, ako postoje uvjeti za njihovu integraciju u redovite programe, djeci u godini prije polaska u osnovnu školu i djeci roditelja koji primaju dječji doplatak.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

prednost su:
    da tamo spadate
    Ovo nije nigdje navedeno kao uvjet, možete se prijaviti bilo gdje u Zagrebu ako tako želite, jedino što će vam u nekim vrtićima možda reći da tamo ne spadate jer im je gužva i vjerojatno već u startu žele "obeshrabriti" roditelje... Ali nemaju vam pravo zbog toga ne primiti molbu. Rukovodite se sljedećim kriterijima:

Prioritet prigodom upisa u redoviti program mora se osigurati djeci žrtava i invalida domovinskog rata, djeci zaposlenih roditelja, djeci samohranih roditelja, djeci uzetoj na uzdržavanje, bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci iz obitelji s troje ili više djece, djeci koja žive u teškim socijalnim i zdravstvenim prilikama, djeci s teškoćama u razvoju, ako postoje uvjeti za njihovu integraciju u redovite programe, djeci u godini prije polaska u osnovnu školu i djeci roditelja koji primaju dječji doplatak.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nije problem sa predajom molbe - u svim vrtićima će primiti molbu, ali ako ima više zainteresiranih nego što ima mjesta, onda se primarno upisuju djeca koja stanuju u tom kvartu.

(Prošle godine sam ja predala molbu za jaslice u 8-9 vrtića, i svuda su mi kao razlog odbijanja naveli mjesto stanovanja. U jesen (negdje u 10. ili 11. mjesecu) su me zvali iz 3 vrtića da su se neka djeca ispisala i da sad imaju mjesta za nas. Doduše, puno je teže naći mjesto u jaslicama nego u vrtićkim grupama, tako da sa većom djecom ne bi trebalo biti toliko problema.)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi kada smo Janka upisivali u jaslice, prijavili smo ga u samo jedan vrtić u koji smo i htjeli da ide i to na Malešnici gdje je mlađa populacija, puno djece, premalo vrtića...I upao je od prve. Meni nije ni palo na pamet da ga prijavim u više od jednog, ali evo, mi smo imali sreće.

lsoln

Početno

u koji to vrtic ne moze trogodisnje dijete s pelenom i zna li netko ima li to neke zakonske osnove?
    cula sam nesto o tome al nikoga konkretno ne znam da su mu zbog toga odbili dijete...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moja prijateljica radi kao odgojitejica u vrtiću i za problem s pelenama na trogodišnjem djetetu znam od nje.
    sad, postoje li iznimke, ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lsoln prvotno napisa
    u koji to vrtic ne moze trogodisnje dijete s pelenom i zna li netko ima li to neke zakonske osnove?
    cula sam nesto o tome al nikoga konkretno ne znam da su mu zbog toga odbili dijete...
    moze u vrtic, ali ne u vrticku, nego ili u jaslicarsku, ili u prijelaznu grupu.
    na to je foska mislila, a ne da dijete ne moze uopce u vrtic jer ima pelenu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mishkica prvotno napisa
    prednost su:
    da tamo spadate
    Ovo nije nigdje navedeno kao uvjet, možete se prijaviti bilo gdje u Zagrebu ako tako želite, jedino što će vam u nekim vrtićima možda reći da tamo ne spadate jer im je gužva i vjerojatno već u startu žele "obeshrabriti" roditelje... Ali nemaju vam pravo zbog toga ne primiti molbu. Rukovodite se sljedećim kriterijima:

donedavno su se djeca u vrtice i skole upisivala po mjestu stanovanja, to je bilo logicno i normalno pa se vjerojatno zato nigdje kao uvjet ne spominje "spadanje negdje".
    pa cak i danas 90% roditelja koje poznajem upisuje djecu u najblizu odgojno-obrazovnu ustanovu jer je to tako, jer se to tako radi i niti im ne pada na pamet nekakvo biranje. i kad pricam kako smo mi birali vrtic, gledaju me kao da sam s marsa pala.

da, molbu mozes predati gdje god hoces. ali, cak i kad zadovoljavate iste ostale uvjete, prednost ce ipak uvijek imati onaj koji tamo spada po mjestu stanovanja i gotovo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo sto sam jos nasla:

OBAVIJEST o upisu djece u programe predškolskog odgoja i naobrazbe za pedagošku godinu 2006./2007. na području Grada Zagreba

II. DOKUMENTI UZ ZAHTJEV ZA UPIS

Roditelj ili skrbnik djeteta dostavlja dječjem vrtiću prema mjestu stanovanja:
    1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (dostupan u dječjem vrtiću ili u Attachmentu),

2. izvadak iz matice rođenih ili rodni list ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta,
    3. potvrdu o mjestu prebivališta djeteta i presliku osobne iskaznice roditelja,
    4. potvrdu o radnom statusu roditelja i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa.

III. PREDNOST ZA UPIS U REDOVITE PROGRAME
    Ukoliko dječji vrtić zbog nedostatka prostora ne može zadovoljiti sve zahtjeve roditelja za upis djece u redovite programe prednost će imati djeca:
    - roditelja žrtava i invalida domovinskog rata,
    - s oba zaposlena roditelja,
    - samohranih zaposlenih roditelja,
    - uzeta na uzdržavanje, bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi,
    - iz obitelji s troje ili više djece,
    - koja žive u teškim socijalnim i zdravstvenim prilikama,
    - roditelja koji primaju dječji doplatak.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Lutonjice na sta da pazim kad istrazujem vrtic. jesi li ti smjela tamo zavirivati u grupe kako koja teta radi sa djecom i sl. mislim, sta si sve preispitivala u tih 6 mjeseci. marko ce na jesen u vrtic i ja se toga jako bojim. pikiram jedan privatni vrtic ali ne znam koje sve dozvole trebam pitati imaju li :? nacelno mi je bitno jedino to da se tete zaista igraju sa djecom, da ih ne prisiljavaju ni na sta, i da na njih ne vicu ili ne daj boze da im padne na pamet da ih udare. na sta bi jos trebalo eventualno pripaziti??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo sam na www.zagreb.hr pogledala cijeli popis i onda odvojila one koji mi kolko-toliko pasu po lokaciji (a to je bio medvescak, centar, gornji i donji grad )
    pa sam prosurfala njihove sajtove, eventualno poslala par mejlova s pitanjima ako nisam nasla zeljene informacije na sajtovima
    i onda krenula na teren

one gdje me nisu uopce pustili unutra, sam ODMAH prekrizila s popisa

ono sto mi je bilo vazno:
    -da bude centralni objekt (da ima svoju kuhinju, svoju dvoranu, da je cijeli tjedan vecina strucnog osoblja tamo...)
    -da ima pravo, veliko dvoriste koje je dobro ogradjeno, i da su djeca svaki dan vani
    - jelovnik mi je bio bitan
    - mogucnosti nekakvih posebnih programa i aktivnosti
    - suradnja s roditeljima
    - neka opca nacela koja se slazu s mojim nacinom odgoja

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i znamo koji si odabrala

meni su (uz gore navedeno) iskustva forumašica i frendica bila dragocjena, tako da dobijem perspektivu roditelja čije dijete već pohađa vrtić.

za prvi izbor sam imala nekoliko jako oduševljenih roditelja, za rezervu su svi rekli "pa, ok je". iako mi je rezerva bliže poslu i baki, nisam se dvoumila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su (uz gore navedeno) iskustva forumašica i frendica bila dragocjena, tako da dobijem perspektivu roditelja čije dijete već pohađa vrtić.
    i to, ali moras jako dobro poznavati te ljude, odnosno znati koji su njihovi zahtjevi.
    jer, ja sam za jedan vrtic, koji mi je jako blizu i koji je meni STRAVICAN i ne bih nikad tamo upisala svoje dijete, od svih roditelja u lokalnom parku cula da je SUPER. a zasto je super? nemaju pojma, nisu razmisljali... zato sto se dijete nista ne zali...zato sto dijete voli tetu... zato sto je teta super brzo rijesila adaptaciju (citaj, rekla mami da dijete mora plakati i nek samo ona ide, da ce se dijete brzo smiriti)

ma isto kao i s rodilistem ("meni je u petrovoj bilo super!!!", "da, zakaj?", "pa ono, dali su mi drip, epiduralnu, sve je tak brzo bilo gotovo, a poslije sam se mogla odmarati bez bebe" ili "meni je merkur genijalan - ono, svaka soba ima svoju kupaonu i jako je cisto..." svatko ima svoje kriterije)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

podrazumijeva se

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što se tiče našeg prvog izbora, uopće nemam dvoumljenja - vrtić nam je pred nosom i još nisam ni od koga čula ništa loše o njemu, bila sam jesenas tamo na razgovoru, sve što sam vidjela mi se dopalo.
    A drugi izbor... još uvijek nismo sigurni. Razmišljamo o "Izvoru" (iako nam nije baš usput, ali nije ni predaleko), vidim da su komentari ovdje na forumu uglavnom jako pozitivni.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni hrana nije bitna jer ce dorucak jesti doma kao i rucak. znaci u vrticu ce jesti jedan medjuobrok pa to nije strasno.nije mi bitno da su svaki dan u dvoristu jer je doma stalno po vrtu, ili idemo u setnju i park. a on ionako nije pretjerano fizicki tip, lako se umara (na mene reklo bi se, meni su i stepenice too much). bitno mi je da je u samoboru. znaci ne bih bas vozila svaki dan u zgb, jer mi onda to sto je u vrticu nista ne znaci jer bi vrijeme za rad potrosila na voznju vamo-tamo.
    u biti, ja sam formalno nezaposlena, mm je slobodni umjetnik. oboje radimo doma. meni je dovoljno da je marko u vrticu 3-4 sata ujutro da ja mogu napokon poceti raditi. s njim stvarno ne uspjevam jer se ne mogu koncentrirati. e sad moj rad nije egzistencijano vazan za obitelj pa ga nisam zeljela davati u vrtic prije tri godine. ali mislim da je vrijeme doslo.
    iz svih tih razloga pikiram taj privatni. procitala sma da ga tamo mogu dati samo ujutro, njihov program mi se cini super, tj to je sve ono sta on i doma najradije radi. grupe su male, teta ima dovoljno. to je ono sto oni pisu, realno stanje jos nisam bila provjeravat
    a i nije mi nebitno sto mi se cini da ce lakse upasti u privatni jer sam ja nezaposlena. a taj mi je vrtic 3 km od kuce.

koje dozvole treba imati privatni vrtic??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam uopce gledala otkud si a u samoboru i nemas bas nesto za birati
    meni je lijepo ono dvoriste od vrtica kod gradne, ali mi je sam vrtic u losem sjecanju (ja sam isla kod bogumilca, pa smo u taj kod gradne isli kad su bili praznici i kad su spajali grupe, i tamo mi je bilo ruuuuuuuuuuzno).
    planiras onda u onaj montessori u rakovici ili u onaj neki u hrastini?

meni ce klinci ici ili u montesorri, ili onaj kod bogumilca.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a i ti si isla u vrtic u samoboru?? ja sam mislila da ti sa samoborom imas samo buducnost, a ne i proslost.
    mislim na rakovicu, ali taj je waldorfski. nisam ni znala da ima u hrastini.
    mene svi pljuju zbog montesorija i waldorfskog jer toboze da ce mi dijete uvijek bit "drugacije" jer je iz "nekog cudnog vrtica".

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •