Zna li netko gdje se može nabaviti/ kupiti/ naručiti ticino masa za torte?
Zna li netko gdje se može nabaviti/ kupiti/ naručiti ticino masa za torte?
Što je to?![]()
Ako dobro mislim to je smjesa kao od marcipana, ali bez badema koja se može mijesiti, razvaljati,kao plastelin i s njom se može prekriti cijela torta i/ili raditi različite ukrase.
Ja sam lani radila, bio je recept na mamamami.
Ide hrpa šećera u prahu, a ostalo sam zaboravila. Boja se s tekućom bojom za hranu.
Ako bi sama radila potražim ti recept.
Ne znam da li si vidjela torte koje izgledaju kao da su obučene u marcipan- potpuno glatke, u raznim bojama... to se dobiva tom masom. Mogu se raditi razne figurice i oblici. Ma, predivne su.
Pogledaj: http://www.sugarcraft.com/catalog/no...cess/46188.jpg
aleksandra70vanja, molim te da mi napišeš recept, ali dosta mi je hitno, pa te molim da to bude danas.
Sad sam zvala u onaj dućan- masa je jako je skupa i koštala bi koliko i cijela torta (oko 200kn), pa se slastičarka koja će peći tortu ponudila da će sama napraviti ticino masu, ali da joj potražim recept.
Hvala![]()
ajme divote, što bi vid dao za ovakvu tortu-dvoracLinda prvotno napisa
![]()
http://www.kolaci.net/forum/viewtopic.php?t=128
Evo i recept za cijelu tortu koja bi bila idealna za tvoju curicu.
Ja sam lani radila nešto slično, ali ne znam staviti slikice, isto sam kupila figurice jagodice bobice.
Samo što tu ide želatina, znam da je mnogi ne vole, ni ja je inače ne koristim, a umjesto glukoznog sirupa ja sam stavila ječmenog slada.
I ta masa je slatka za pozvizdit, ali nama je služila samo kao ukras, uglavnom smo je svi maknuli na stranu i jeli tortu bez nje, pogotovo smo to radili djeci.
Jel'da?
Mi ćemo imati Fifi.![]()
Megi mi svako malo spomene tvog Vida- daj mu pošalji jednu pusu od nje!
Pisale smo u isto vrijeme- aleksandra, hvala!![]()
Ovaj zadnji post je bio za anek.![]()
hoćuLinda prvotno napisa
![]()
..a što se tiče torti, ja moram isfurati kako znam i umijem neku gusarsku tortu, jer si on to jako želi; znači nešto "čokoladno i opasno", s gusarima, blagom, brodom, mapom.. mislim da ću se ove godine sama upustiti u avanturu oko torte, neću naručivati.
i ja sam prije pola godine radila tortu s tim pokrovom:
http://public.fotki.com/Trinnity/ana...60916_128.html
joj isla automatizmom...
mislim da je ovaj link ok
http://images115.fotki.com/v681/free...jpg?1158825414
i ja san andrei radila za rodendan tortu sa tom secernom pokrivkom, ali to vam nije ticino masa, ona je nesto drugo. inace je skroz lako za radit sa tom secernom masom, ja san koristila boju u prahu i dovoljna je kolicina na vrh noza pa zato pazite ako cete radit s njom
trinity, daj pass
wow, predivna je! moja je ispala nekako bas kvrgava pa me je sram stavit slike![]()
ja imam i kupovne ticino mase i mogu reci da su meni obje mase vrlo slicne, ova kupovna mi kao ima neku aromu i mrvu mi je vise gumirana, a ova domace izrade je sladja (puno secera u prahu) i brze mi se susi.
torta je radjena krajem ljeta i posto je bila velika uopce nije mogla u frizider, ali nije se susila ispod "kore" koja je nakon nekoliko dana nalikovala slatkom rozom gipsu, moglo se lijepo kuckati po njoj.
vijek trajanja je duzi kupovnoj smjesi.
dobro, lutka je kupovna, nju nisam radila, da ne bi bilo zabune :D
Lutku nisam ni skužilasve ostalo je preprepredivno!!!
Moram i sama to jednom probati. Stvarno svaka čast!
Trinity ti si 8)
A što ti tek dijete ima lijepo ime![]()
i hvala na komplimentima, ja sam inace totalni amater po pitanju izrade torti, ali za svoje klince me nekako uhvati zelja...
evo, sinku za zadnji rodjendan: http://inlinethumb30.webshots.com/26...600x600Q85.jpg
Ma, daj, uopće ti ne vjerujem, to ti nekog profića masno plaćaš!![]()
I'm impressed.
Baš ću pofotkati našu Fifi kad bude gotova- živo me zanima kako će ispasti.
forumašica sa mama-mami, paty C, je na svom blogu opisala kako se radi ta masa
http://pattycakes.blog.hr/![]()
Trinity, jesi sama radila i te boriće? Kako, plzzzz?trinity prvotno napisa
ne, borici su plasticni, kao i autici i ograda, to se vidi
cesta je obojana s crnom jestivom bojom, a trava (kokos brasno s zelenom), ostalo su jestivi slatkisi, cok. bomboncici i karamele
Evo kako naša baka radi torte :D
One bebe su od ticino smjese!
http://public.fotki.com/suzyem/
Meni se ne otvara, a baš bi htjela vidjetitrinity prvotno napisa
the webpage cannot be found
Linda, bila bih ti zahvalna za recept, sliku i upute Fifi torte. Ja bih je Marti napravila ovo ljeto za rođendan.
Anek, ideju za gusarski brod imaš ovdje
http://www.tomtomklub.com/torta_gusarskibrod.html
Za sad ti mogu samo opisno reći da se zapravo radi o torti na torti. Da pojasnim- donji dio će biti kockasti (čokoladna torta) i sav posipan zelenim kokosom (travica) a na toj travnatoj podlozi će biti druga torta (od kesten rolade) u obliku Fifine glave, od ticino mase.tinkie winkie prvotno napisa
Napisat ću recept naknadno zajedno sa slikom.![]()
zvuci zanimljivo, jedva cekam vidit gotov uradakLinda prvotno napisa
uh evo opet, novi linkovi:aleksandra70vanja prvotno napisa
http://home-and-garden.webshots.com/...30461852VBSKFy
http://home-and-garden.webshots.com/...30461852vfymya
je, moj ledeni vjetar, joj sad su i mei zaslinila usta, a nemam kome radit kolac....
evo recepta:
LEDENI VJETAR
Bijela kora:
9 bjelanjaka
30 dag šećera
1 žlica jabučnog octa
Krema:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
2,5 dl mlijeka
4 žlice oštrog brašna
3 vrećice vanilin šećera
1 margarin
i još trebate:
3 slatka vrhnja (~1 litre)
3 vrste voća (ja kombiniram banane, jagode, kivi, ananas, marelice, breskve...šta se nađe trenutno)
Priprema kore:
Istuće se čvrsti snijeg, doda šećer i ocat. Peći u velikoj tepsiji 1 sat na 150°C na aluminijskoj foliji (namastim tepsiju, pa stavim alu-foliju koju namazem margarinom i pospem brašnom).
Ohlađenu koru odvojiti od alu-folije i prerezati na 3 dijela.
Priprema kreme:
Mlijeko se stavi da prokuha, a onda u to dodam umućeni žumanjak sa šećerom i brašnom dok se ne zgusne (slično kao puding).
U ohlađenu kremu doda se margarin i pjenasto izradi.
Posebno istući čvrsto slatko vrhnje.
Složiti sve 3 puta: bijela kora, žuta krema, voće, šlag (u tankom sloju da slučajno ne kliznu slojevi - meni se desilo lani kad je bilo jako vruce, a slag se nije sčvrsnuo pa mi se kolač razbježao po frižideru). Sve na kraju premazati šlagom.
Malo pitanjce -
ova 3 vrhnja idu u kremu
ili je to šlag koji spominješ kao zaseban sloj?
vrhnja ne idu u kremu, to je taj poseban sloj, ja ne volim onaj biljni slag iz tetrapaka (hopla, hola, i sl.) nego koristim ili prasak iz vrecice (njami, ali se brzo susi pa kolac teba brzo pojesti) ili slag od m.m. (vindijin, dukatov, ljubljanske mlekarne...) koji teze umutim da bude cvrst (pa mi se razbjezao), ali okus mi je ok, a vlaznost ostaje danima (to je za one koji sporo trose kolace)
Da se malo i mi hvalimo tortama od ticino mase: http://public.fotki.com/mirnazg/torte/
mimazg - torte su prekrasne .
Odmah sam dobila apetit za njupanje kolača![]()
Pitanje: jesi radila sa kupovnom ticino masom ili je domaće radinosti ?
ova od krštenja je prekrasna!!!
Kako si napravila papučice i stopice??
Ima za kupiti male soknice koje su navučene na plastični kalup.Na taj kalup sam stavila masu, oblikovala šlapicu, osušilo se i polako skinula.tinkie winkie prvotno napisa
Kalimero ticino je kupovni. One ružice su od domaćeg marcipana.
I ja si mislim kud sam otvarala ovaj post, a na dijeti sam![]()
mimazg, prelijepe su ti torte, ruze prekrasno radis
Super ideja, ne bih se nikad sjetila !!!!mimazg prvotno napisa
Kap što sam obećala, evo naše torte Fifi:
http://public.fotki.com/vvedrana/oujak-2007/
Fifi je na kraju bila od marcipana, a ne od ticino mase, ali i od nje bi bila vrlo slična i ne izgleda mi jako komplicirano za napraviti.
Osim što je bila lijepa, torta je bila odlična- donji dio čokoladna torta, a gornji rolada od kestena. Ne znam recept, jer nisam autorica, ali ako ste zainteresirane, saznat ću, pa napišem.
Ova druga torta skromnijeg dizajna je moje djelo.![]()
fifi odlicno izgleda, ali ja nikad neuspjevam dobiti bijeli marcipan, po difoltu mi je zut, kako to?