Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 207

Tema: Ticino masa

  1. #101
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    crna boja se moze nabaviti u ducanu "sve i svasta" u stupniku kraj zagreba, ako ne mozes naci kupiti u SA nek ti neko kupi i posalje

    ja ne brasnim nista gustinom nego uvik koristim secer u prahu, moja dica ipak to jedu pa mislim da im je ukusnije ako nema unutra gustina

    s marcipanom nemam previse iskustva, a otkad sam otkrila ticino uopce ga vise i ne koristim, pa ti i ne mogu dati savjet

  2. #102
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Stvarno imaju crnu boju?! Tamo nismo pitali, priznajem. Hvala za informaciju. :D

  3. #103

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa

    Još nešto jako važno- ticino se brzo stvrdnjava na zraku. Nemoj da te to uplaši- dovoljno je na nekoliko sekundi staviti komad smjese u mikrovalnu i odmah će omekšati.
    Nemam mikrovalnu, mogu li držati u prozirnoj foliji dok radim?
    Koliko dana unaprijed mogu napraviti figurice?

  4. #104
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    hvala vam ljudi
    veceras idem u lov pa u zavisnosti sta uspijem uloviti, skontacu sta da pravim

    nadam se uspjehu

  5. #105
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Stvarno imaju crnu boju?! Tamo nismo pitali, priznajem. Hvala za informaciju. :D
    evo, vidi, ja od njih narucila i dobila
    http://www.sveisvasta.com/component/...category_id,6/

  6. #106
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Citiraj trinity prvotno napisa
    Citiraj Linda prvotno napisa
    Stvarno imaju crnu boju?! Tamo nismo pitali, priznajem. Hvala za informaciju. :D
    evo, vidi, ja od njih narucila i dobila
    http://www.sveisvasta.com/component/...category_id,6/
    Za koliko dana ti je došlo?

    Da li netko zna gdje se u Osijeku mogu kupiti boje?

  7. #107
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    nasla sam bojeeeee tralalalal i CRNU!

    kupila sam sve boje koje sam nasla...zelenu, zutu, plavu, braon, crnu i roza

    e sad, kako da napravim crvenu?
    jer crvene nije imalo...samo roza :/

    jos nisam ni pocela

  8. #108
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno


    Super! Sad me sram kako sam te bez razloga obeshrabrila po pitanju crne boje.
    Nemam pojma kako dobiti crvenu, ipak je ona osnovna boja. :?

  9. #109
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ma daj ne sekiraj se....ja stvarno nisam ocekivala da cu naci crnu...
    taman sam se bila obeshrabrila da necu naci nista aliiiiiiiiii

    palo mi je na pamet a umjesto crvene boje stavim sitno samljeveni caj od hibiskusa, on je crven

    mislite da bi to upalilo?

  10. #110
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Probaj. Ili mljevenu crvenu papriku, ali onda klinci ne mogu jesti.

  11. #111
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ako stavim hibiskus onda mogu jesti

  12. #112

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    29

    Početno

    Moze jedno pitanje, za vikend cu probati napraviti tortu s ticinom masom preko, i sad kako ja to prvi put pravim jedno pitanje za bojanje, jel vi kad bojate s bojama u prahu to bojate u kakvim teglicama ili kako? I kad se oboja treba odmah poceti modelirati? Hvala unaprijed cure

  13. #113
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Na migulicinom topicu ti je dosta pisano,ne znam sad koja je cura pisala (mislim da trinity), kad bojaš,ne moraš bojat u teglicama.Najbolje ti je obojat odmah kad topiš fruktozu,pa u nju stavit boju u prahu, ali to je dobro ako ti treba veća količina neke boje.Inače se dosta dugo treba mijesit ako stavljaš u bijelu osnovnu smjesu boju.Ali onda pazi,nemoj samo prah stavit,nego načiniš udubinu u smjesi, staviš 2-3 kapi vode i u nju malkice boje u prahu da se boja razmoči,a onda udri mijesit dok se boja jednolično ne umijesi po cijeloj smjesi.

  14. #114
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    cure torte su vam prekrasne
    ja sam crnu i bijelu naručila u sveisvašta ostale sam kupila u konzuma.
    sa crnom mi je bilo malo teže raditi jer treba staviti dosta pigmenta i onda mi se smjesa počne razdvajati :/

    tamazd ako želiš dobiti samo jednu boju onda je ubaci dok budeš pravila ticino, samo ne znam oćeš uspit ocijeniti koliko ti je pigmenta dovoljno s obzirom da radiš prvi put, meni je praktičnije ovako po malo dodavati da dobijem željenu boju samo treba puuuuno mjesiti

  15. #115

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    29

    Početno

    Ok cure, hvala. Sutra cu pokusati pa vam javim kako mi je ispalo. Ako budem imala problema znam di cu se obratiti.

  16. #116
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Koliko otprilike debela (tanka) treba biti masa na torti?

  17. #117
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    Citiraj -tajana- prvotno napisa
    Koliko otprilike debela (tanka) treba biti masa na torti?
    oko pola cm, ali kod mene obicno koji milimetar manje

  18. #118
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Hvala.
    Radim sve po receptu, ali mi "ljepilo" ne lijepi , šta krivo radim, jel' imao netko takav slučaj?

  19. #119
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    malo vruće vode+malo ticina, meni je sve ljepilo, doduše ja sam radila sitne stvari, možda ljepiš nešto veliko pa je preteško :/

  20. #120
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    otprilike 1x1 cm, mislim da to nije veliko, zato mi nije jasno :?

  21. #121
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj -tajana- prvotno napisa
    otprilike 1x1 cm, mislim da to nije veliko, zato mi nije jasno :?
    nije ni meni :?
    meni veće stvari super zaljepi, stavi više ticina i manje vode

  22. #122
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    krivo sam se izrazila
    meni i veće stvari od 1cm super zaljepi.

    ja baš sad radim shreka...

  23. #123
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj trenta prvotno napisa
    ja baš sad radim shreka...
    joj, ćeš staviti slike?
    još onako po fazama?
    naravno da ja to neću znat napraviti, ali bar da vidim, obožavamo shreka

  24. #124
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj trenta prvotno napisa
    ja baš sad radim shreka...
    joj, ćeš staviti slike?
    još onako po fazama?
    naravno da ja to neću znat napraviti, ali bar da vidim, obožavamo shreka
    je, stavit ću slike, samo te moram u startu razočarati, shrek se pretvorio u neko drugo stvorenje koje ne nalikuje na njega

  25. #125
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    kako dobiti smeđu boju (ja sam stavila hrpu kakaoa)?

  26. #126
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    ja kombiniram crvenu, zutu i zelenu boju

  27. #127
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    evo slike mog shreka
    ako se to može tako nazvati
    inače, torta je napravljena za mog starog koji puno puši, koliko ima godina toliko je i čikova na torti.
    http://picasaweb.google.com/trenutko/TortaZaStarog

  28. #128
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Preludo! Pukla sam od smijeha.

  29. #129
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ideja je više nego originalna.

  30. #130
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    trenta i ovdje jedan

  31. #131
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    ne znam da li ste vec pisale ali evo da pitam

    sutra cu zavrsiti sa prekrivanjem torte i na kojoj temperaturi da sacuvam tortu do nedjelje popodne?

    na sobnoj ili u frizideru?

  32. #132

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    141

    Početno

    Dižem topic s jednim pitanjem za vješte ticino- majstorice!
    Zanima me, kad hoću prekriti tortu, kako je prekrijem a da
    A) ostanu valovi sa strane
    B) sve bude "zaglađeno" sa strane?
    Mislim, ima li razlike u mekoći mase, temperaturi, može li se koristiti ona koja je već stajala, ili mora biti još topla?
    I još nešto: kad na ticino- pokrov stavljam ukrase od ticina, moraju li se ljepiti nečim ili se sami od sebe zalijepe na pokriv?
    Hvala!!!

  33. #133
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    ja lijepim vodom ili ljepilom koje sama napravim...

    masa je uvijek ista, ja obicno zagladim bocno sa strane

  34. #134

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    141

    Početno

    A dajte molim vas pogledajte ove torte, evo hrpa novih ideja za roćkase i slične manifestacije!!! Divne su...

    http://blog.pinkcakebox.com/category...children-cakes

  35. #135
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Evo mi smo do sada radili torte ali nikada nekog oblika, pa sam dobila volju i ja gledajući vas . Napravila sam prošli vikend probnu Barbie tortu, recept od frendice parfe torta- jaaako jednostavno. Mazala ju gore šlagom pa radila špricom haljinu isto od šlaga rozo-bijelo. I moram reći da sam za prvi put bila prezadovoljna, ali ja bih ovu ticino ili šečernu masu (ne znam jel postoji razlika).
    Znači pitanje je kako na parfe kremu (od jaja, vode i šlag) ili na sami hole staviti tu masu ili što da stavim na parfe kremu pa da na to stavim tu masu?...

  36. #136
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    Citiraj zajecka prvotno napisa
    ... Napravila sam prošli vikend probnu Barbie tortu, recept od frendice parfe torta- jaaako jednostavno. Mazala ju gore šlagom pa radila špricom haljinu isto od šlaga rozo-bijelo.
    evo baš sam na drugom topicu (Barbi torta) pitala za recept za parfe tortu i kako dobiti šlag u boji, kad ono ovdje se o tome piše

  37. #137
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Evo ne znam napamet recept za parfe, ali kad dođem doma javiti ću se.
    Uglavnom želatina se rastopi u vodi, samo žutanjci se mješaju sa šećerom (kuhaju?) i sve se izmiješa sa šlagom. Za čokoladnu u još vruće dodati čokoladu. Jaaako dobra i postojana krema.


    Rozi šlag sam dobila iz crvene tekuće boje , znači u čvrsti šlag sam sipala boju i malo mješala.

    Napisat ću cijeli recept navečer.

  38. #138
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    zajecka, hvala


  39. #139
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    PARFE BARBIE TORTA

    BISKVIT PO ŽELJI!

    PARFE KREMA:

    30g ŽELATINE U PRAHU i 15dkg ŠEĆERA otopiti u 6dcl hladne vode. Neka odstoji 1/2 sata.


    12 ŽUTANJAKA izmiksati sa 22 dkg (ja stavila 15dkg i bolje je) ŠEĆERA

    Otopinu sa želatinom staviti kuhati i prije nego prokuha dodati žutanjke sa šećerom. Prokuhati 10 min. Smjesa ne treba biti gusta.

    Podijeliti smjesu u dva jednaka dijela i u jedan ODMAH staviti 10dkg ČOKOLADE za kuhanje da se otopi.

    Kad se obje smjese ohlade u svaki dio dodati 6dcl (ukupno 1200ml) izrađenog SLATKOG VRHNJA (ja stavljala biljno).


    POSTUPAK IZRADE TORTE:

    Zdjelu za salatu (širi dio promjera biskvita) obložiti folijom, naslagati prvo jednu pa onda drugu kremu po želji. Gore staviti biskvit. Pokriti folijom i neka odstoji preko noći.
    Ujutro iskrenuti na tanjur.

    UKRAŠAVANJE:

    Kako moja zdjela nije bila dovoljno visoka za barbikine noge mi smo ih maknuli i zataknuli guzu u kremu. A ako želiš i noge onda ih prije izmjeriti sa dubinom zdjele.
    Izraditi šlag , premazati cijelu tortu, od ostatka šlaga bojala sam crvenom bojom iz Konzuma i nastala je roza. Špricom ukrasila haljinu, dekolte......

    pusa......

  40. #140
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Evo tek sam sad skužila da sam recept napisala pod ticino masu a ne pod Barbie tortu koji već postoji. Ah....Ako se može premjestiti, ja ne znam..

  41. #141
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Ali ponovila bih pitanje što se tiče ticino mase na ovoj mojoj torti, please pomoć !!!!!!

    Kaj da stavim ko podlogu na tortu prije te mase, znači na parfe kremu, negdje sam čitala kuhanu kremu??? kakvu????

    pusa curke......

  42. #142
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj zajecka prvotno napisa
    Ali ponovila bih pitanje što se tiče ticino mase na ovoj mojoj torti, please pomoć !!!!!!

    Kaj da stavim ko podlogu na tortu prije te mase, znači na parfe kremu, negdje sam čitala kuhanu kremu??? kakvu????

    pusa curke......
    Koliko se ja kužim u sve to, tićino nemože na parfe kremu, nemože na mliječnu kremu.

    Ticino mora ići na čvrstu tortu, biskvit i kremu, a parfe je lagan.

    Promijeni recept za tortu, pa stavljaj tićino !

  43. #143
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Hvala, sada vidim da je već postavljeno to pitanje, nego ako mi možeš napisati recept tvoje kreme kuhane na pari, vidim da si ju u tankom sloju namazala na mliječnu kremu od pudinga , pa bih ja to na šlag ili parfe.

    hvala puuuno :D

  44. #144
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Krema od jaja kuhanih na pari

    2 jaja i 20 dkg šećera kuhati na pari, kad je skuhano dodati 1 čokoladu.
    u toplo umiksati 25 dkg margarina.

    Ali nećeš to moći navući na šlag ili parfe kremu!

    Pogledaj ovdje, ima više o ukrašavanju

    http://www.kolaci.net/forum/index.php

    Imaš tu jako puno receptića koji su prikladniji za tićino

    Sretno

  45. #145
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Ipak sam ja tvrdoglavka koja ne odustaje, radila sam ovaj vikend Barbie parfe tortu ali za susjedu koja ju je šlagom ukrasila, i sebi izmišljenu tortu od pudinga, šlaga i keksa pa navukla Mousseline buttercream na nju i tada šečernu masu by Patty c..
    Sve je bilo na kraju OK jer torta nije bila za pokazivanje ali ova šečerna masa, lijepo se razvalja (na šečeru u pr.) ali kad ju hoću odvojiti o podloge raspadne se. Jel ja nekaj krivo radim?
    A čitala sam malo postove , iskustva su slična sa tom masom.
    Jel vi radite s tom ili nekom drugom masom? (znači za pokrivanje cijele torte)

  46. #146
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    sorry, znam da nismo na topicu o barbi tortama, možda ako se može ovih nekoliko postova tamo prebaciti

    zajecka za recept za barbi parfe tortu šaljem ti

    što mislite da li bi biskvit sa parfeom u kalupu za tortu izdržao da na njega stavim biskvit sa parfeom napravljen u kalupu za kuglof, tako bi stala barbika da joj ne moram trgati noge

  47. #147
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Prvi put sam i ja radila po receptu od Patty i nije mi bila baš elastična, vjerojatno sam negdje fulala. E a drugi put po receptu od Migulice i čini mi se puno bolja ili sam bolje zamijesila pa je bilo elastičnije.


    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=mrak+torta

    probaj s ovim, tu ima recept od Migulice!
    Meni je pola smjese ostalo! Bude je brdo, i da ruke otpadnu mijeseći!

  48. #148
    zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb u mom srcu
    Postovi
    168

    Početno

    Hvala, da mislim da ću probat s tim receptom, sličan sam našla na kolači.net i eto vidjet ćemo.......Samo ne znam Barbie mi je dosta velika pa tko će to pokriti, bum vidla pa šaljem fotke ak uspije..........

    Mamaduda po meni je to dosta veliko (visoko) i nestabilno. Znači na parfe kremu staviti biskvit, ona je tvrda ali meni se čini neuspjelo, ti probaj...
    Npr.mojoj zdjeli stvarno fali 2cm visine (dubine) da stanu noge, probaj naći (ja budem) takvu, puno će biti jednostavnije. Javi kako je uspjela......ali na topicu Barbie :D

  49. #149
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    od migulice je elasticnija masa jer nije samo secer, zelatina i voda, nego ima i glicerina, a ja stavim jos i mrvu biljne masti.

    meni nista ne puca,. od ispod dobro "pobrasnim" s secerom u prahu i radim s tim bez problema

  50. #150

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    141

    Početno

    Mogu li od ticina raditi figurice napr danas a na tortu ih ljepiti za 10-ak dana? Strah me da ne budu presuhe pa da ih ne mogu zaljepiti

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •