cappy prvotno napisa
Vidim da se puno pisalo o ovoj temi, sve ću pročitati no većinom su postovi stari pa vas tražim friškija mišljenja. Imam prvašića ove godine, do naše male područne škole imamo nekih 20-25 min hoda, bez pješačkog...U kući do nas žive baka i deda koji bi teoretski mogli ispratiti i dočekati dijete,zapravo mislim da bi ga barem u 1.razredu trebalo voditi skroz do škole, kako zbog činjenice da nema pješačkog tako i zbog vječnog selskog problema da su ulice pune pasa koji lajući iskaču iz dvorišta ili zaigrano skaču po prolaznicima, ali kako je bakin odgovor uglavnom" a budemo nekak..." vidim da bi to radili nevoljko i s pritiskom...Ja radim u V.G. i u školi u koju inače naša djeca kreću od 5. razr. ove se godine otvorio boravak tako da sam u dilemi da li da ga upišem tu u školu. Da li je učiteljica ista koja im predaje nastavu ili druga ? Kako dijete ide u vrtić, vjerujem da bi to lako prihvatio, onda se pak pitam jel bi bilo ispravnije da tih par sati bude doma, slobodniji, bez nametnute strukture, a opet vjerojatno za tv-om ili slično, sumnjam da bi sam radio kreativne stvari...
Ne znam jel djeca u toj školi idu van na igru, ima dvorište oko škole, ali npr. školska djeca uvijek tjelesni imaju u dvorani, a ne vani...Možda mogu i otići do škole pa s nekim tamo vidjeti za sve detalje?
Dajte, molim vas, mišljenja i iskustva...