Citiraj Ivana2 prvotno napisa
Naknadno se sjetih:
4. Učenici koji idu u boravak u prosjeku su slabiji đaci od onih koji ne idu. Djeca koja idu kući poslije nastave, uz pomoć roditelja organiziraju vrijeme za pisanje zadaće i učenje pa nauče sami planirati svoje vrijeme. Roditelji su angažiraniji oko škole pa djeca odmah mogu dobiti pomoć i odgovore. Kod nas djeca iz boravka redovito nemaju zadaću pa to nadoknađuju vikendom. To je odgovor na pitanje, kako odgojiti kampanjca.
Nemoj se ljutiti ali za ovo mislim da je čisto generaliziranje. Pogotovo za to da su roditelji djece koja ne idu u boravak angažiraniji oko škole.
Ja osobno svaki dan pregledavam što su radili u školi, razgovaram sa svojim djetetom, ako je potrebno nešto pišemo ili razjašnjavamo. Uporavo smo mi roditelji sudjelovali u projektu u kojem su djeca upoznavala svoj kvart, vodili smo ih u obilazak, slikali, radili zajedno s njima (u grupama po 4) plakat i prezentaciju za sat prirode i društva. Imamo još jedan projekt po grupama koji zajedno s djecom pripremamo za Dan škole. Djeca iz boravka redovito imaju zadaću samo što ona tu zadaću pišu u školi i tamo od svoje učiteljice isto dobivaju pomoć i odgovore ako im nešto nije jasno. Ništa ne nadoknađujemo vikendom a što nismo napravili preko tjedna. Sve ove postavke o umoru, dekoncentraciji, kampanjstvu djece iz boravka po meni ne stoje. I sama sam išla u boravak i čitav život sam bila super učenik, obožavala sam školu i nikakav mi šok nije bio prelazak iz boravka na nastavu od 5-6 sati dnevno.