-
inseminacija molim iskustva gdje i kako
Pozdrav svim curama! Molim vas za savjet za svoju sestru u vezi inseminacije. Ne znaju ni sami od kud bi počeli, endokrinolog joj je rekao da bi im to bilo za sad najbolje rješenje (ona ima duge cikluse, ali ima ovulaciju, NM je radio spermiogram, nije baš sjajno). Ona ima 34, a on 44g. i ne bi htjeli gubiti vrijeme da ih vozaju okolo sa različitim odgovorima....
Zanima me:
1) gdje se najbolje javiti (SD ili VV, također koje su privatne poliklinike)
2) koji doktori su za preporučiti i kolko se čeka za prvi razgovor (dal je važno imati neka poznanstva)
3) kolko puta se može ići
4) kako dugo se čeka za prvi pokušaj
Unaprijed hvala za odgovore. Znam da se o tome pisalo, pročitala sam neke teme, ali voljela bi ako mi netko može na jednom mjestu dati osnovne odgovore!
Svima vam želim da što prije ostanete trudne!
-
Evo samo kratko. Inseminacija se u pravilu radi 3x, nakon toga se kreće na IVF. Prije inseminacije trebala bi vidjeti jesu li joj prohodni jajovodi, jer inače ins. nema smisla - to se radi pretragom rtg ili UZV HSG - i to može napraviti privatno da ne čeka.
Kome se najbolje javiti - ili na VV ili na SD. Svi doktori su joj tamo OK. Ne znam koliko se čeka prvi razgovor, može bit i do mjesec dana, ali nakon prvog razgovora može rel. brzo u postupak inseminacije. Ono što se čeka je stimulirani IVF, to zna trajat i godinu dana.
Privatno - u ZG- u ima IVF Polikliniku, ako su u mogućnosti, ja bi im savjetovala nek' se jave i tamo i u državnu bolnicu, pa neka malo budžetiraju između besplatnih postupaka i čekanja i plaćenih i nečekanja. Po meni prvi korak može biti javit se dr. Tomiću u IVF Polikliniku, vidit će se treba li se što od dijagnostike još napravit, a u paralelci se javit i na VV ili na SD. Uvijek sa svim doktorima otvoreno, svi su oni navikli da se parovi liječe i tu i tamo jer tko bi te liste dočekao, to može samo neka mladica od 20+ godina
.
Nadam se da ovo pomaže.
-
ja sam na SD. inseminaciju sam radila nakon svih pretraga i hsg-a. meni se je to otegnulo na godinu dana, ali nije nužno da tako dugo traje jer meni je dr.Bauman dao pauzu od pola godine nakon hsg-a pa je zato tako dugo potrajalo( dao nam je šansu da probamo prirodno). mislim da broj inseminacija nije ograničen, ali to će ti bolje znati cure koje se baš kuže u te stvari. ja sam ih imala 2.
o SD mogu reći sve najbolje, a vjerujem da je i u ostalim bolnicama tako.
sigurno će ti se javiti i cure koje su na VV.
sretno tvojoj sestri!
-
Vidiš... Nek' ubrzaju to i krenu prvo privatno, a nek' se isto odmah nakon tog razgovora obrate u bolnicu. Nakon HSG-a ne treba, s obzirom na njene godine, čekat 6 mjeseci, a i s obzirom na produljene cikluse ionako će u terapijama imat velike obrtne momente (i ja imam produljene, skroz je drugo koliko postupaka može ugurat u godinu dana žena sa ciklusom od 28 i žena sa ciklusom od 35, tu se manipulativni prostor dodatno smanjuje). Privatno može HSG uradit vrlo brzo - to se radi 8.-10 dc., mislim da bi već u sljedećem ciklusu mogla na inseminaciju, ako joj budžet to dopušta. Nek' ide fast trackom, zbog godina.
-
Da, toliko je meni isto nekako trajalo od prvog dolaska do prve inseminacije na VV-u - prvo androloška obrada MM, pa ja HSG.... Ja sam mu se javila 2002.-ge, u svojoj 32.-goj... I zato - obavezno i privatna klinika paralelno, što će gubit vrijeme, za ženu je vrijeme kritično u ovome.
-
Mislila sam reći - skoro godinu dana mi je to trajalo na VV-u - od dolaska do prvog postupka. Ali, ja sam isto tako nezahvalan pacijent - zeznuti su ti za MPO ti dugi ciklusi, teško je naštimat postupak, najbolje je uvijek kad si "šprancast" pa je i doktoru lakše.
-
ina33 ja sam krenula sa 30,5 godina pa je valjda išao na varijantu da još ne "gori". zato kad sam krenula u postupke od svibnja do rujna prošle godine išlo je turbo! 2 inseminacije i 1 ivf. krenulo je žestoko. pitam se što će mi sada smućkati kad stigne inkubator.
-
Cure od srca hvala za odgovre, baš ste brze!
Još jednom vam svima želim da što prije uspijete na ovaj ili onaj način!
-
teave,nagovaraj sestru nek što prije krene.Dani su nam ko minute.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma