Da li se prije punkcije daje lokalna ili opća anestezija? Kakva su vaša iskustva?
Da li se prije punkcije daje lokalna ili opća anestezija? Kakva su vaša iskustva?
ja na žalost nisam dobila niti jedno niti drugo. hrabro sam stisnula zube i raspali.
prije sam popila knavon i normabel koji je btw počeo djelovati kad je sve bilo gotovo.
Zavisi od mjesta do mjesta, i od toga da li je stimulirani ili prirodni postupak. Opcu mozes dobiti u Splitu koliko ja znam.
Da... oviso koliko imaš folikula.
Obično za jedan ili dva ne daje se nigdje ništa osim u CITO- Split. Tamo ti daje lokalnu anesteziju u grlić i malu inekciju u stražnjicu. U svakom slučaju, odalami te pa nemaš pojma ni gdje si ni šta si... a najmanje koji je to čovijek između tvojih nogu. Može i kompletna uspavanost ali ne treba.... lokalna je 8)
Na VV daju inekciju apaurina i sredstvo za bolove u takvoj koncentraciji da bi bilo bolje da ne daju ništa. Obavezno uzeti pripremnu šaku tabletica prije punkcije.
Na SD ne daju ništa.... osim ako ih ne zamoliš. Šibnu ti inekciju u venu, metalni okus u ustima. Malo boli ali nemaš snage za bježanje jer si poluoduzeta. Nakon toga te sestra polegne na ležaj i brani ti micanje jedno vrijeme.
U Mariboru te uspavaju, ali budiš se vrlo brzo. Nema posljedica anestezije.
perkica, u zadnje vrijeme na SD nisu davali niti injekciju. rekli su da ih nemaju![]()
. to ti je naše zdravstvo. zato je meni dr.Bauman pjevao kod punkcije. ajde barem nešto. samo da nije tišina.
Nemoj me zezat??? Nemaju inekcije.....pa to je strašno. Možda sam ja vrhunska kukavica, ali bole me punkcije i ne želim im ni blizu a da mi mozak radi. Možda je tome krivo loše iskustvo sa VV, pa dobijem grčeve pri pomisli da me opet netko kopa na živo.
Bez ikakva sredstva?!!! Čekaj... je li to samo u prirodnom sa jednom stanicom ili i inače kod večih punkcija?
ja sam bila na klomifemu. punktirali su mi 4 lijepe oocite. i to mi je bila prva punkcija u životu. možeš si zamisliti situaciju. ja lijepo zamolila čovjeka da mi pjeva, i on stvarno počeo pjevati. preživjela ja i bez injekcija. nisam ti niti ja neka hrabrica.
Helena28, na IVF klinici dobiješ in. u venu i to te omami, nekad više, nekad manje, osjećaj za mene super, poput 3-4 dcl crnog vina![]()
potpisujem tiki_i, na IVF poliklinici onako si polubudna ali taj miks koji ti daju te omami i odagna svaki strah i većim dijelom bol, osjećaš samo lagano pikanje dok rade punkciju i poslje spavaš mirno nekih dva sata.
Nije strašno stvarno, ako si tamo nemaš se razloga plašiti punkcije![]()
Možda sam kukavica ali ne mogu ni zamislit punkcije bez ikakve anestezije :shock: . Svaka čast curama! Ja sam na Citu uvijek dobila nesteziju. Kod stimuliranog opću i zaista kratko traje i brzo si budna i onda ako zatražiš dobiješ nešto protiv bolova i pjevajući ideš kući. Kod prirodnog sam isto dobila lokalnu i to jednu u guzu i drugu u cerviks tako da stvarno ne osjećaš bol. Na citu uvijek daju anesteziju jer kako kažu žele da se žene ne muče.
garfy, ma sve se preživi. meni je doktor pjevao, biologica me je držala za ruke i tako sam preživjela sam. ako treba i ponovno ću. bitno da ne traje dugo.
Cure, jel zna koja kako ide s anestezijom u Petrovoj?
Ja sam u Petrovoj uvijek imala opću anesteziju, punkciju bi uvijek prespavalaaenea prvotno napisa
![]()
Snješka, hvala![]()
Idem u prirodnom ciklusu..jel i za njega ide opća? Možda će zvučat čudno, ali rado bi izbjegla potpunu anesteziju. Imam traume![]()
Ja sam radila na IVF-u, u prirodnom ciklusu (1 folikul) i nisu mi dali nista posto je bila samo jedna. A osim toga, ni ja nisam popila nikakv apaurin ili sl. posto mi je doc bio obecao anesteziju, a onda me uhvatio na prepadaenea prvotno napisa
. Ja sam ti strasna kukavica, od svega padam u nesvjest (cak i kad vadim krv) i umrla sam od straha, ali stvarno nije bilo nista strasno. Eto mozes misliti kad cak ni ja nisam pala u nesvjest
!
Ako imas jedan folikul, mislim da ti je osjecaj najpriblizniji kao kad ti neko malo grublje radi Papu. I traje vrlo, vrlo kratko. Ja sam odlezala 15ak min poslije, mada sam odmah poslije bila spremna ici kuci.
Sretno!
I ja sam na Citu bila u stimuliranom postupku sa 19 js na punkciji pod totalnom anestezijom i super je prošlo,a na VV su mi jednom punktirali 26 js samo sa 1tramalom i 1 apaurinom,još je bila i hiperstimulacija,i Jukić je skoro plakao sa mnom.Na kraju sam se od boli onesvijestila.Nikad više ne bi na punkciju u stimuliranom ciklusu bez anestezije.
Wonderwoman, hvala!![]()
Ja, u biti, uopće nemam blagog pojma što me čeka (prvi put), ali nekako si mislim da mi je bolje malo stisnut zube nego kasnije tjednima imati onakve stravične glavobolje..Valjda ću bit dovoljno hrabra tražit da me ne uspavaju![]()
U Banjaluci se dobija opšta anestezija, osim ako pacijentica ne želi drugačije
Nisam bila nikada u prirodnom ciklusu :/ pa ne znam,aenea prvotno napisa
ali u svakom slučaju uvijek možeš odbiti anesteziju
Nadam se da ću ipak u Merkuru dobiti opću i sve lijepo prespavati![]()
traži, ako ne daju reci da ideš malo na HZZO pitati kako oni to ne plaćaju anesteziju ... predloži da platiš, pa ćeš račun refundirati od HZZO-, ne daj se smotati na račun novaca, lažu a troše na gluposti poput drip-a šakom i kapom da ne možeš odbiti
Evo ovako: ja sam danas bila na punkciji u Merkuru i dobila opću anesteziju tako da nisam ništa osjetila. Sad me malo boli, ali nije strašno. Sav strah koji sam osjećala bio je neopravdan.[/b]
Zaboravila sam napisati ono najvažnije: oplodili su šest folikla i nadam se da će se embrići dobro ugnjezditi u maternici
Pa zar se MPO radi i u Merkuru?
U Merkuru rade punkciju, a oplodnju i transfer u VV
Helena, reci molim te radi punkciju na Merkuru i kako si zadovoljna tretmanom, jesi li dobila ili kupila lijekove?
Super zadovoljna sam tretmanom u Merkuru. Punkciju mi je radio prof. Podobnik, a lijekove sam dobila jer mi je ovo prvi put i nemam još 38 godina
Helena,
evo odlučila sam te zamoliti nešto.Nezgodno mi je o imenima na forumu,pa ako mi možeš pomoći ovako,preko pp.Ja sam već odradila 6 ivf-ova u Petrovoj.I nekak mi se hoće nešto promijeniti.Predložen mi je prof.Podobnik,no navodno on ivf radi u svojoj privatnoj klinici.Daj mi molim te reci,kako si došla do njega u bolnici?Mi smo se mao raspitivali i poručeno nam je da dođemo kod njega u kliniku.Sad sam malo zbunjena...no to je valjda samo tipično skupljanje love.
Uopće mi je koma kad se sjetim love koju ću iskrcati privatno...no kad sam već odlučila...idem.Napiši mi malo ,molim te o njegovom pristupu,kakav je,kak radi...?
Tebi želim sve naj,nej i nek se bebači ugnijezde.
Hvala
I sad sam poslala poruku,a ne pp...sorry,al svejedno te molim za pomoć.
Ja radila na Merkuru 2 stimulirana IVF i 2 iz prirodnog ciklusa.
U stimuliranima dobila opću anesteziju i naravno niš nisam osjetila a u prirodnom prvom dobila injekcju pretpostavljam valiuma ili normabela...i opet je bilo "mozak bay-bay", a sad u drugom prirodnom sam bila "na živo"...čist onak da probam...sportski...hehehe Malo je boljelo al niš strašno! Dobro, bio samo jedan folikučić..pa zato nije bio problem. No sa bolnicom, osobljem i doktorom sam prezadovoljna!