ne znam cije je ovo korisnicko ime, ali iskoristit cu ga jer mozda nekome pomognem. ja sam ana.
citam rodu vec dugo, sve savjete za gljivice i e.coli sam doktorirala. nista mi nie pomagalo 6. mjeseci! e.coli u urinu i rodnici, nije radila neke vece probleme, ali na nju dodje superinfekcija gljivicama... u urinu je bila 10^4. ginekologinja bi samo rekla "ah, pa niste trudni, nece vam nista biti" da, ali kako da zatrudnim s bakterijom i ugrozim bebicu? ogorcena sam na medicinu, znaju presaditi organe, ali ne znaju ubiti bakteriju. doktorica o.p. mi je rekla "ali dok nije 10^5 nema potrebe lijeciti". sigurna sam da ste se i vi susretali s ovakvim glupim opravdanjima...

zelim vam reci sto sam sve probala:

3 antibiotika - cefaleksin tjedan dana, novocef 10 dana, ninur 7 plus 30 dana (udarna doza pa profilaksa)

caj MB bjelovar - za zastitu zene mjesec dana, pa onda zastita zene+za uroloske probleme jos mjesec i pol. plus kapi njihove za bubrege.

caj od preslice.

acidosalus - pila i stavljala u rodnicu, pila 6 tjedana uredno, dala 600 kn... urinokultura identicna, ni da bi se smanjilo barem! za rodnicu mogu reci da je dobro, olaksava problem uvelike, mislim da mi je gljivice uspjelo to rijesiti, i danas si stavim tu i tamo jednom-dvaput tjedno kad se sjetim, s aplikatorima je najbolje jer su to zivi laktobacili, ali imate i u vaginaletama, njima treba malo duze da se aktiviraju.

tinktura petrovica - za vrijeme acidosalusa - nista.

kupke - kamilica, kapi itd. prema preporukama.

deset dana uvin h forte caj.

toliko slavljena d-mannosa koja bi trebala pomoci vec nakon 3 dana, narucila iz amerike - nista, pila 10 dana.

kapsula i kapsula i praskova (encian, to mi se i svidja) brusnice, minimalno 2000mg dnevno i to 2 mjeseca (nikad s uvin cajem!) - nista.

c vitamina...

cesto sam pila istovremeno neke od ovih "oruzja"... nista, urinokultura ni makac. istina, nije se ni upala razvila, ali meni to nije doovljno.

ono sto mi je pomoglo je POST. postila sam na sokovima, svjeze iscijedjenim od voca i povrca. prema knjizi airole, ima na netu cak za skinuti s jednog foruma. 2 dana uvod - voce i juha od povrca, 7 dana iskljucivo na svjezim sokovima (za to vrijeme potrebno se klistirati svaki drugi dan) i onda 3 dana laganog vracanja na hranu - voce povrce... i danas dobijem nalaz - sterilan! :D

nadam se da cu pomoci nekome.