Imala sam e.coli kad sam bila mala, negdje prije dvadeset i kusur godina i tada me gnjavila par godina. pila sam antibiotike i uvin caj,al moja mama misli da mi je tada najvise pomogao svjeze iscjedjeni sok od cikle, mrkve i jabuke. Moguće je da se dogodilo to da je tijelo od soka samo stvorilo dovoljno jak imunitet te se riješilo bakterije na neželjenom mjestu.
Nakon, dakle, više od dvadeset godina prije par mjeseci mi se stara prijateljica vratila i opet me muči. Imam je 10*5 pa mi je liječnica dala neke antibiotike,ali pošto sam više alternativno nastrojena i odgajana, moj tata mi je dao i čaj koji bi mi trebao pomoći. Čaj je od preslice, koprive, troskota, šipka i breze i pijem ga litru dnevno. Trebao bi se piti neprekidno 3 mjeseca da bi se organizam potpuno očistio od bakterije, a ja ga evo pijem već mjesec i pol. uskoro ću dati urin na kontrolu pa ću znati i je li mi pomogao. Nekako više vjerujem da bi mi čaj pomogao nego antibiotici jer već imam iskustva pa znam da se e.coli teško može pobijediti samo tabletama. Inače, čaj je dosta dobrog okusa i ne smije se zaslađivati,ali je i takav dobar pa je čak i meni koja volim samo slatke čajeve, dosta ukusan.
Jednako tako je jako dobro piti i čaj od kukuruzne svile jer je to pomoglo jednoj mojoj rodici koja je muku mučila. Ja samo nekada taj čaj popijem jer ne stignem, al ću ga nastojat baš aktivno piti barem nakon ture od 3 mjeseca one mješavine trava.