Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: otkaz ugovora o radu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno otkaz ugovora o radu

Ugovor o radu ističe mi krajem mjeseca. Ja ga ne bi produžila nego bi ostala kod kuće s djetetom. E sada, zanima me, ukoliko mi poslodavac produži ugovor, a ja ga odbijem potpisati, da li imam pravo na novčanu naknadu pri zavodu za zapošljavanje? Kako oni znaju tko nije potpisao?

GRGA

Početno

Nemaš pravo na novčanu naknadu. samo ako te otpuste kao tehlološki višak onda da, ali ako ti je sporazumni otkaz i istek ugovora onda ne. To sam saznala jer sam ja imala problema prije 3 tjedna s time.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste sigurne? kad se promijenio taj zakon?

meni je svojevremeno, 2003 istekao ugovor o radu, a nastavila sam primati naknadu porodiljnu jer mi je dijete bilo mladje od godinu dana.

a prije toga mi je u jednoj drugoj firmi istekao ugovor i normalno sam se prijavila na burzu i ostvarila rpavo na naknadu za nezaposlene. to je bilo 2002.

frogy, a da zamolis poslodavca da ti ne produzi ugovor i da se prije toga informiras na zavodu? ja sam skoro pa sigurna da imas pravo neka 4 mjeseca na naknadu.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako je sporazumni, onda nemas naknadu!
    ako je istek ugovora o radu, i ako si u zadnje dvije godine imala 9 mjeseci radnog staza (ne mora biti kod jednog poslodavca i ne mora biti neprekidnog), onda imas pravo nanaknadu.

GRGA

Početno

NEZNAM KAKO KOD NAS NA BIROU PRIHVAĆAJU OTKAZ KAO TEHNOLOŠKI VIŠAK ILI AKO FIRMA PROPADNE. JA IMAM 5 GODINA I 4 MJESECA RADNOG STAŽA U JEDNOJ FIRMI I NISAM POTPISALA UGOVOR PA SAD NEMAM PRIMANJA SA BIROA. A NA BIROU SU MI REKLI DA ŠTA NISAM MOLILA DA MI NAPIŠU DA ODLAZIM KAO TEHNOLOŠKI VIŠAK, ALI ONI NARAVNO NISU HTIJELI JER NEBI MOGLI IDUĆIH 6 MJESECI PRIMIT NIKOGA NA MOJE RADNO MIJESTO (UMIJESTO MENE). TAKO DA SADA NEMAM NIKAKVA PRIMANJA.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj GRGA prvotno napisa
    NEZNAM KAKO KOD NAS NA BIROU PRIHVAĆAJU OTKAZ KAO TEHNOLOŠKI VIŠAK ILI AKO FIRMA PROPADNE. JA IMAM 5 GODINA I 4 MJESECA RADNOG STAŽA U JEDNOJ FIRMI I NISAM POTPISALA UGOVOR PA SAD NEMAM PRIMANJA SA BIROA. A NA BIROU SU MI REKLI DA ŠTA NISAM MOLILA DA MI NAPIŠU DA ODLAZIM KAO TEHNOLOŠKI VIŠAK, ALI ONI NARAVNO NISU HTIJELI JER NEBI MOGLI IDUĆIH 6 MJESECI PRIMIT NIKOGA NA MOJE RADNO MIJESTO (UMIJESTO MENE). TAKO DA SADA NEMAM NIKAKVA PRIMANJA.
    dovoljno je da te netko prijavi 5 dana na odredjeno, i onda ti zadnja odluka o otkazu glasi: ZBOG ISTEKA UGOVORA O RADU. nakon toga se prijavi na ZZZ, pa ces dobivati naknadu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •