Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: napredna beba ?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno napredna beba ?

U 30 tjednu trudnoće sam. Prije neki dan sam bila na ultrazvuku i makar je do sada veličina bebe bila u proporcijama sa tjednima sada je odjednom veća za tri tjedna. :? Nije mi jasno. Da li je bebica tako naglo izrasla ili postoji mogućnost da su doktori na uzv ipak pogriješili.
    Do sada sam dobila 10 kg i mislim da doktori sumnjaju na trudnički šećer. Sutra idem na pretrage. Mislite da bi zbog šećera beba mogla tako naglo izrasti? Da li je netko od vas imao sličan slučaj?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Taman u to vrijeme su i mene preplašili da je beba veća za dva tjedna.
    Na kraju se rodio sa 3,5 kn i 50 cm.
    Imala sam i problem sa kilama: skupila sam punih 16 kg. Dr. me non-stop slao na djete, testiranje šećera, bla, bla, bla.
    Nisam jela u ogromnim količinama, pila sam puno tekućine i jela puno voća.
    Na kraju, poslije poroda, još u bolnici otišlo mi je osam kila, a doma u roku od tri-četiri tjedna još toliko, i to znojenjem, pogotovo navečer, tako da sam u noći po nekoliko puta morala mijenjati ručnik ispod sebe.

Ne znam koliko su nam slučajevi slični, ali samo da znaš da i nije sve onako kako se čini i kako doktori kažu da je.

Drž se i vibram da nema nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma i ja se nadam da su se malo preračunali. Iako da i bude velika nema veze, zdravlje prije svega. Hvala na vibrama.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam puno slučajeva da bi doktori rekli da je beba velika, a kad se rodi, ispadne da su pogriješili. Zato, ne brini puno. Što bude, bit će. Kažeš 1o kg.!? Pa ja sam u 31 tjednu i dobila sam 10 kg. Ne vidim razlog za paniku. Radila sam test na šećer, ali ne zbog kilaže, već zato što sam završila u bolnicu( drugi razlozi); a oni to tamo rade rutinski, i bilo je sve ok. Ne brini. A ako beba i jest veća..... nisi jedina. Sve je to normalno i da se riješiti.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i moja je 2 puta bila puno iznad granica za svoje dobe a na zadnjem pregledu 34+4 je imala 47 cm i 2,5 kile.......al ne mogu oni točno odredit.....

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anja je na svakom uvz-u bila najmanje tjedan dana veća, i rodila se velika, dva dana prije termina, 4300g i 54 cm

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je u 29. tjednu ginic rekao da je mi je beba velika, oko 2kg...prije toga sam radila test na gestacijski dijabetes i sve bilo ok. Otada svaki put beba velika, beba prevelika....Rekli su na UZV da ce beba biti king size (ovim rijecima).
    I ja sam se ukupno udebljala 16kg, znaci dosta, i kad sam mjesec dana prije termina zavrsila u rodilistu na cuvanju trudnoce, napravili su test i imala sam gestacijski. Ali to ne znaci nista jer pola cura koje su samnom lezale na cuvanju trudnoce je po njima, tj. po UZV, imalo "preveliku bebu".

Miskovic je imao 4kg i bio 54cm dug kad se rodio...

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prija mi je u 34.tj.i dr.joj je rekao da beba ima samo 1600 g pa je jako zabrinuta.Ima li još takvih slučajeva?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su obje bebe uvijek bile vece od onog što bi se očekivalo po tjednima trudnoće. Nisam imala gestacijski šećer. Rodili su se s 4640 i 5200.
    To me uopce nije zabrinjavalo jer je sve ostalo bilo ok.
    Glavno je da su mi dječica zdrava (sada su po kilaži jedanki svojim vršnjacima).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene je moj gin. izludio s tim. Beba velika, beba velika za svoju dob. Izgleda da ste ranije začeli itd. Rodit cete ranije. Nakraju sam prenjela dosta i beba je imala 4 kg uopce ne prevelika.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mamalui, uzv nije 100% pouzdana spravica. a mozda lijecnik niti dobro ne tumaci mjere.

vec sam pisala da mi je u 20-om tjednu lijecnik rekao da cu roditi krupno dijete (preko 4 kg). i taman pred kraj trudnoce, ja u strahu koliko je narastao... 3 dana pred porod, kaze opet taj isti lijecnik da cu roditi minijaturnu bebu, ispod 3 kg.
    dijete je rodjeno sa 3620 gr, dakle najnormalnijom tezinom - niti premalo, niti preveliko.
    nemoj brinuti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala vam svima na odgovorima i savjetima. Ne brine mene previše, nego samo želim vidjeti u koliko su se slučajeva doktori zabunili.
    Pa i oni su samo ljudi!

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Prija mi je u 34.tj.i dr.joj je rekao da beba ima samo 1600 g pa je jako zabrinuta.Ima li još takvih slučajeva?
    Znam da ovaj slučaj ne spada u napredne bebe ali nisam htjela otvarati novi topić pa još jednom ako je netko imao sličan slučaj nek se jevi pa da utješim prijateljicu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga tonina kad sam bila u 30 tj. rekli su mi da je beba jako mala, bila sam jako zabrinuta. Na sljedeću kontrolu opet isto (u trudnoći sam dobila 22 kg pa mi je to bilo malo čudno) i još su mi rekli da ću sigurno roditi prije termina (ali kako ako je beba toliko mala??????).
    Međutim rodila sam 5 dana poslije termina a mala je imala 3030 i 48 cm.
    Nek tvoja prija uživa u trudnoći,

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pozdrav svima,

kolegici su sa prvim djetetom rekli kod zadnjeg uzv pregleda pred porod da joj je dijete imalo 3,5 kg, a malena se rodila sa 2,8 kg.
    Ultrazvukom se ne može točno odrediti težina.

za sve mame i bebice

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Morate imati na umu da se tezina na UZV iskazuje na temelju statistickih vrijednosti vezanih za duzinu bedrene kosti, opseg glavice i trbuha... pa je i vjerojatnost pogreske (prije odstupanja bebe od statistickog prosjeka) moguca.

Eto kada sam bila na UZV u bolnici u 34. tjednu dr me uvjeravao da sam krivo racunala i da je prema Ivanovoj velicini moja trudnoca ustvari 38. tjedana (sto bi bilo vrlo nezgodno za objasniti MM jer sam ta 4 tjedna bila na putu ). I tako Ivan se rodio 2 dana prije termina s 4.630 g i 55 cm i nastavio u tom tempu do dan danas.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: napredna beba ?

u 36 tjednu na ultrazvuku beba mi jebila teška 1800 g i danima nakon toga sam bila jadna i tražila u čemu sam pogriješila da je beba tako mala

na kraju, dečko se rodil u 43 tjednu trudnoće carskim rezom težak 4700 i 53 drugi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •