Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Rušenje zidova

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Rušenje zidova

Ovako... ja bih srušila mnoge zidove u našem stanu i sagradila nove nekako pametnije. Imamo ok veličine stan (97m2) koji je tako bezveze raspoređen da je dosta prostora neiskorišteno (predsoblje) i sve mi je nekako puno zidova i vrata ... ja bih sve to malo pojednostavila. Često dođemo kod ljudi s manjim stanovima u kojima se toliko ugodnije osjećam radi boljeg rasporeda... sve je nekako na okupu...

Pa prije nego to krenemo raditi.... rado bih čula vaše savjete. Zanima me koji su sve načini rušenja - da to ne traje predugo. Kako ste zaštitili ostale djelove stana od prašine? Koju firmu-zidare preporučate? itd...

I vi koji imate prostor da vam je spojena kuhinja i dnevna soba - molim vas da mi kažete nedostatke toga i da li biste to mijenjali da možete ili ste zadovoljni?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi živimo u potrkovlju kuće mojih roditelja. sve super, osim kaj je hodnik ili predoblje kako što veliš 3x3 sa 5 vrata, veliko i neiskorišteno. a imamo spojenu kuhinju-blagovaonu sa dnevnom. u onako ravno.
    meni je to super, jer su moji imali razdvojeno sa također tim velikim hodnikom, pa sam si željela ovako.
    e sad, sve se vidi - to je malo nezgodno (pogotovo sad kad je tu diejte pa ili ne stignem ili mi se ne da čistiti), ali imam perilicu pa sve sklonim tu.
    ali kad dođu gosti, stalno sam s njima, a ne da odem u drugu prostoriju i kuham kavu...

očito sve ima svoj + i / 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je super kada su kuhinja, blagavaona i dn. soba ustvari jedna velika prostorija....

Kako zaštiti ostatak stana? kupiš onaj najlon za pokrivanje, dobro ga učvrstiš i nadaš se da ćeš poslije imati malo za čistiti

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa

očito sve ima svoj + i - 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nikad nisam požalila što sam spojila kuhinju i dnevnu - sad samo žalim da sam ih ipak razdvojila šankom.

ne želim da onaj koji je u kuhinji bude izoliran od ostatka obitelji, kao da je u kazni. meni je kuhinja bitan dio kuće.

jedino što bi moglo smetati su mirisi, ali ja ionako opsesivno luftam nakon kuhanja. a kad po cijelom stanu miriši npr. kolač, mmm, to volim.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..e ovako,anita draga-ruši zidove-to ti je super!!!..mi srušili zid između velike i male kuhinje i napravili kao šank s crvenim granitom gore..i osim što izgleda jako efektno i prozračno-dobije se dojam full većeg prostora.. i baš si gledam kako bi srušili i nasuprotni zid od te veće kuhinje tj. između nje i dnevne sobe..tako da dobijem skroz spojen prostor..a prašine..uhhh..ma ko' u priči je bilo..možeš ti zatvarat vrata od drugih soba ali prašina nađe svoj put..čak su mi ormari u sobi a koji su bili skroz zatvoreni bili puuuni prašine...a mi smo u istoj turi i pločice mjenjali nakon skidanja starih i zalili podlogu s novom pločom i izolacijom..ma šta da ti velim..bilo je pravo gradilište..ali se na kraju isplati..-zato hrabro u rušenjeee!!!!!!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao da je u kazni

tako ja
    pa ih natjeram da su svi troje sa mnom u kuhinjičici
    mm nešto kao pomaže
    m. otvara ormare i vadi sve van.
    s. mjesi ili rezucka sa mnom

dok me ne iživciraju
    pa ih opet potjeram sve van

ja otišla off..
    treba paziti samo na nosive zidove
    sve ostalo možeš rušiti

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo rušili zid, jer smo smanjivali sobu, a povećavali kuhinju.... ja sam tad bila trudna.... došla doma nakon rušenja, MM kaže da nikad neće zaboraviti izraz mog lica, skoro sam se onesvjestila! Tad sam bila toliko očajna da sam mislila da se to više nikada neće moći popravitit
    Za mene, nikad više rušenje zidova.... ok, da se recimo ne mora u tom stanu živjeti dok ga se adaptira al inače
    Imala sam osjećaj, danima poslije da mi je prašina u svakoj pori, svakoj rupici, ma koma.... al nemoj da te obeshrabrim, ipak sam bila trudna

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, koma je živjeti u stanu koji se adaptira. Sjećam se te ludnice. Također iz trudnoće.. i onda smo stali. I sve je ostalo kako je ostalo.

Ali da... smislit ću ja da kad mi starci odu na vikendicu, da se preselimo u njihov stan dok traju radovi. Pametna ideja!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih, ako je ikako moguce, stvari iz ormara (pogotovo robu, posteljinu, rucnike i slicno...) spakirala i iznijela iz stana. nema sanse da u stanu ostane a da poslije ne treba prati...

mi smo isto rusili i zidali i zivjeli istovremeno. nije bilo lose... mm bi rusio zid cijelo popodne (poslije posla), ja bi dosla s posla u 23, uzela kariolu (tacke, kolica, kako se vec kaze) i krenula voziti van... super fitness za kraj dana

kad dogovaras posao, vidi tko ce i kako voziti gradjevinski otpad.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ja bih, ako je ikako moguce, stvari iz ormara (pogotovo robu, posteljinu, rucnike i slicno...) spakirala i iznijela iz stana. nema sanse da u stanu ostane a da poslije ne treba prati...

mi smo isto rusili i zidali i zivjeli istovremeno. nije bilo lose... mm bi rusio zid cijelo popodne (poslije posla), ja bi dosla s posla u 23, uzela kariolu (tacke, kolica, kako se vec kaze) i krenula voziti van... super fitness za kraj dana

kad dogovaras posao, vidi tko ce i kako voziti gradjevinski otpad.
    ..ooo:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sujedi će biti oduševljeni,a još ako i izmještaš zahod......

btw ovo je samo moje mišljenje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Od prošlog rušenja zida jedan susjed sa nama ne razgovara, tako da...

Iako, uvijek je frka kad MI radimo nešto.... a ostale nitko ne dira jer zajedno ispijaju kavice po cijele dane...

Da, imaš pravo, možda ću uštediti još koje "Dobar dan.. Dobra večer...."... 8)

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nosive zidove i zidove u kojima su instalacije ne smiješ rušit.....u nosivim zidovima možeš izrezat rupu (veličine sobnih vrata), ali ne srušit cijeli zid...

Zid se ruši tako da negdje pri dnu sa hilticom izbušiš veću rupu i onda sa velikim čekićem polako razbijaš i oblikuješ otvor kakav želiš...ja i tata razbijali zid kad smo MM i ja sređivali stan....

SRETNO!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    sujedi će biti oduševljeni,a još ako i izmještaš zahod......

btw ovo je samo moje mišljenje
    ....uvijek originalna maria...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

¨mi smo rušili, dograđivali dio garaže, puno posla, pomažu najloni, i sve , apsolutno sve stavi u najlonske vreće, pa i olovku
    imamo spojenu kuhinju, dnevni i blagovaonu i zadovoljni smo, jedino šank fali , ali bude uskoro

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nama je isto sve spojeno i zadovoljni smo.
    mrzimo vrata tak da imamo samo ona neophodna, i to klizna. najveća greška nam je bila kaj smo ih uopće stavljali ; da pojasnim, mi smo neko vrijeme živjeli bez vrata jer smo čekali da ih naprave i to nam je bilo najmirnije razdoblje - ko god je došao otišao je čim mu se pripišalo jer je svima bio bed - a čak ni oni najčeličniji ne mogu dulje od sat-dva

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Niste imali ni vrata od wc-a.... ?
    Dobra fora!!

Samo neka mi se svekrva najavi, odmah ću maknut vrata od wc-a... kao farbam ih na balkonu.... pa da vidimo! I dat ću joj da puno, puno pije!

Šalu na stranu... mi smo vrata neka micali radi preinaka u stanu i bilo je divno bez njih i neka nismo ni vratili...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ni od wc-a ni od kupaone!
    jedino kaj nas je nerviralo su bila neprestana zapitkivanja rodbine: kad bu vam više došla ta vrata?!?

sad imamo novu foru; nemamo blagovaonu ni stol

i nema ručkova, ni vecerica kod nas - ko nas je željan nek nas zove....i kuha

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je super što i je dnevna i kuhinja spojena!uglavnom ne kupim nepotrebno smeće po njoj,u perilicu odmah uvalim prljavo suđe i sudoper mi je uvjek čist!bila sam kod kolegice koja ima odvojenu kuhnju,i dok sam ja sjedila sa njenim mužem čekajui da ona donese kavu i sok prošlo pol sata a ja je ni vidila,zato ja ovako imam sve na oku!kad kuham otvorim prozor,upalim napu,a ako se nešto i osjeti kuhano,BAR SE KUHA!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imamo spojenu kuhinju, blagavaonu i boravak ... to nam je bio uvjet i svaki stan i kuću kad smo kupovali, odmah smo gledali da li se može spojiti. Ako ne može - dvojka.
    Preživjeli smo jedno rušenje zida dok smo bili podstanari, ajme meni ... apsolutno sve iznesi iz stana, jer se prašina uvuče u najmanju poru.
    Mi smo odnijeli sav namještaj i stvari u spavaću, ali živjeli smo i dalje u tom stanu - tako da to ništa nije koristilo. Jedino da zabarikadiraš sve plahtama i najlonom, poljepiš svaku rupicu oko vrata selotepom, i tako ostaviš stvari, ali vi se iselite dok to traje. Kad se vratiš - očistiš dio stna gdje se radilo, i ove stvari vratiš na mjesto. Bitno je da se ta vrata ne otvore niti 1 put.

Planirali smo još staviti staklena klizna vrata između kuhinje i boravka, baš kad nešto smrdi da mogu zatvoriti, ali još ćemo neko vrijeme pričekati.

Sad smo renovirali kuću odmah prije useljenja, i to je super. Jedino kaj je MM bio mjesec dana na voltarenima, ali u tih mjesec dana smo srušili par zidova, izvadili betonsku glazuru u kupaoni (stavljali podno grijanje), promijenili svu stolariju, struju, novu vodu, kanalizaciju, premjestili kupaonu u sobu, a kuhinju u kupaonu, stavili izolacije i glazure, postavili parkete, malo pogletali i pofarbali - i uselili za Božić kad tako piše crno na bijelo, čini mi se da imam muža čarobnjaka

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:shock: sad si MM-a bacila u drugi plan!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

premjestili kupaonu u sobu, a kuhinju u kupaonu
    i mi to planiramo. voltareni, kazes? uh

kakvo imate grijanje? jasad imam problem koncepcije.. sad imam dva bojlera a mislila sam imati jedan. pa mi je netko savjetovao da ostavim dva... pa sad ne znam opet

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imali smo u stanu jedan kombinirani, i nismo bili zadovoljni jer je napravljen dvocjevni sistem, i nitko nam nije rako kakvo je to sr., trebaš čekati par minuta da ti dođe topla voda.

Sad smo napravili "trocjevni" (ako se tako kaže), jedan bojler+rezervoar, i tako imaš toplu vodu čim otvoriš pipu+isti pritisak u kupaoni.
    Košta jednako kao da kupuješ mali+veliki bojler, a ipak imaš ovako samo jedan, manje održavanje i taj rezervoar (ima i tih malih ekspanzionih posuda od 50l, naša je velika).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

+ kupaona podno grijanje - zakon :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliki vam je stan, tj kolika je udaljenost od bojlera do potrosaca? meni je sad kuhinja na kraju svijeta, u buducem rasporedu ce kupaonica biti nesto blize, ali ce biti mala, pa mi je zao staviti u nju jos i bojler.

sadasnji bojler je u kupaonici velikoj koja ce postati kuhinja.

ak me tko kuzi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kuća je:
    - bojler u podrumu
    - na jednoj strani kuće kupaona
    - na drugoj kuhinja
    - tlocrtno nije tako velika kuća, poluetažna je, ali opet udaljena je kupaona od kuhinje nakih 7,8,9 m

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kupili i pumpu kao da cirkulira ta topla voda stalno po cijevima, probali isključiti nakon godinu dana, cirkulira voda jednako kao i kad je uključena pumpa , znači uopće ne treba pumpa

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi imamo spojenu kuhiju, blagovaonu i dnevnu sobu. Iz dnevne sobe su jos i stepenice za sprat. Kako je vec receno sve ima svoj ++ i --. Mi smo u proslom stanu imali kuhinju na jednom kraju a dnevnu na drugom kraju stana - nepraktivno. Sad je sve zajedno!! Meni je nekako interesantnije i familijarnije kad je sve spojeno - svi smo na okupu.

Problem velikih predsoblja: Vidjela sam na nekoliko mjesta da su ljudi spojili predsoblje i kuhinju (razdvojeno sankom). Vrata od ostalih soba su premjestili tako da je predsoblje ostalo samo sa jednim vratime (osim ulaznih). Meni je izgledalo fantasticno - najkoristeniji prostor u stanu.

Sad da malo uzurpiram post (sorry):
    I mi imamo (osigledno) taj dvocjevni sistem za toplu vodu. Kad otvoris toplu ... dobro se naceks dok to postane toplo! Ima li neka druga mogucnost osim stavljanja exstra bojlercica u kupaonu. Pumpe ili sta vec?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

trebalo bi pitati majstora kako sad to preraditi da odmah curi voda

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kuhinja+dnevni i nikad nisam pozalila.. ako puno kuhas, mozda uloziti i u dobru napu; mi cesce luftamo nego ukljucujemo napu jer je preglasna

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i naša napa je preglasna, kad kupujete gledajte razinu buke
    No, kad je uključimo - od cuga se otvaraju vrata

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moji starci imaju veliki stan u kojem su porušili dosta zidova pa tako i onaj između hodnika i boravka. Je krasno i veliki je prostor, ali problem je što su sad u "hodniku" stol i stolci. Kada uđeš nemaš di staviti stvari, zmazane cipele itd. nego moraš klapsati do drugog, malog hodničića i usput sve zmazati. Obzirom da već neko vrijeme živim u kući na selu, sve više uviđem prednost predsoblja kao "zmazanog" dijela kuće. A i izolira od zvukova s ceste/stubišta.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam doktorirala na adaptaciji stana. Daklem mi smo mjenjali sve strujne instalacije u stanu (u zgradi punoj armiranog betona) štemalo se tjedan dana da se zgrada tresla do temelja. Nakon toga smo MM i ja sve te rupe sami krpali i gletali. Nakon toga smo skinuli sve prozore u dnevnom boravku s kojih smo gulili staru boju šmirglali ih i ponovno farbali (dakle nismo imali prozore 2 tjedna ali bilo je ljeto pamtim samo jednu žestoku oluju ). Onda smo rušili zid (ako nije nosiv nije problem) kako bi spojili kuhinju i dnevni boravak. Na kraju smo razbili cijelu kupaonu, pomicali vrata od kupaone kako bi vešmašina stala iza njih i počupali sve parkete i stavljali laminate.
    Za vrijeme svih radova smo u tom stanu i živjeli. Bilo je strašno i to iskustvo ne bih ponavljala :/ . Od prašine češ se teško zaštiti pogotovo ako se radi o grubim radovima, tako da je moj savjet da sve stvari koje možeš i koje ti neće trebati odneseš k nekome.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

NE, ja sam doktorirala adaptaciju
    zanat sam izučavala gledajući starce kako rade vikendicu
    probna praksa je bila njihova adaptacija stana
    a onda sam se prihvatila svog
    od nacrta nadalje
    naravno majstori su radili
    jednosobni stan sam pretvorila u dvosobnu garsonjeru s walk in closetom (vrata su ulazna, kupaonička i ona od garderobe)
    dobro, onda nisam imala bebu
    ovih dana završavamo adaptaciju "velikog" stana
    krenulo od nacrta
    preko rušenja djelova nosivih zidova
    ma sve novo

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da malo podignem topic, jer jako je zanimljiv...
    mi isto sad renoviramo kuću , i planiramo srušiti dio nosećeg zida, naravno, vrlo smo oprezni i svi nam prepuručuju polukružni otvor(tzv.KUBA), ja to jaaaako ne volim, ali izgleda da nemam izbora ,
    a između kuhinje i dnevne sobe planiram napravit šank, ali nemam ideja kakav???? :/ ?pa vas molim za hrpu ideja, od čega, koliko velik, zapravo ću sazidati ogroman prolaz u kuhinju i ostaviti prostor za šank?!
    help meee

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za nisivi zid je svejedno bušila polukružno ili ravno, bitno je da se izvede greda (nadvoj) iznad otvora, pa je u biti lakše napraviti pravokutan otvor

8)

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MGrubi, jel ti to znaš stručno ili samo misliš? daj mi neki argument da ga serviram mom mužu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

razlog je jednostavan: zid (koji nije armiranobetonski) u sebi nema nikakvu armaturu (željezo) da preuzme naprezanja
    sva vrata ili prozori imaju armiranobetonski nadvoj (min 20/20cm) koji djeluje poput mosta, same cigle ne mogu premostiti ništa osim ako su slagane lučno, što nije slučaj kod već zidanog zida, one su tu poslagane u redovima
    dakle: prvo se probije otvor s tima da se probije više za 20cm i šire u gornjem dijelu s osloncima na postojeći zid min 15 cm(kao s
    debelo slovo T), onda se ubaci armirani nadvoj (može biti predgotovljene gredice od FERT stropa - onaj cigleni) da bude most, i dalje se otvor završi, kod polulučnog otvora se mora postavljati oplata, armatura i onda betonirati

(vidi moj profil)

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa

ne želim da onaj koji je u kuhinji bude izoliran od ostatka obitelji, kao da je u kazni. meni je kuhinja bitan dio kuće.
    Mi imamo odvojenu kuhinju i meni je to super. Moj prostor za meditiranje. I volim kuhati u miru. I prolistati časopis baš za kuhinjskim stolom. Kad se zaželim obitelji odem k njima. Iako oni češće dođu k meni, ustvari upadaju stalno. 8)
    I kad se kuha manje se šire mirisi + imam napu i prozor u kuhinji.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MGrubi, a kako se pravi nadvoj? odakle se ulijeva beton ?to ne znam kako riješiti... :/
    izvini ako te davim, lai stvarno ne bih htjela imati luk , a vidim da sis e ti uživio/la

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MGrubi, imaš PP

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mora biti AB nadvoj, može biti i željezna traverza što je za ovakve slučajeve adaptacije dosta elegantno i čisto rješenje.

kolika je širina zida?
    kolika "rupa" treba biti?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

apricot, imaš i ti PP :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove