-
Bambus
Sigurno su sve mame tijekom babinja nadobivale hrpicu cvijeća - zadnji poklon koji sam dobila je vaza puna vode i pretpostavljam nekakve želatine sa tri bambusa!?!?!?!
8)
Kako se bambus uzgaja - trebam li ga presaditi u kalenicu- za sada mu promjenim vodu jednom tjedno -mm smatra da će uskoro kreketati žabe u dnevnom boravku
Pa molim vas savjet s obzirom da mi je baš fora ta vaza a i Lana je oduševljena biljkama
-
Bambus ti se može držati u vodi skoro dovijeka, ali moja mama ga je uspjela i zasaditi u zemlju. Sporije napreduje, ali se drži već jako dugo. Čitaj dvije godine.
-
držimo ga u malo vode koju mijenjam jednom tjedno...i već dvije godine je super
-
-
Moja mama je svoj bambus držala nekoliko godina u vodi (mislim 3-4) i vodu mijenjala kad se sjetila,ali sigurno ne rjeđe od jedanput mjesečno. Na kraju mu je očiti prifalilo hranjivih tvari pa je poblijedio i prestao rasti i neke su se stabljike počele sušiti. Na kraju ga je bacila jer joj je dosadio.
-
inače babus voli ustajalu vodu,što nije za čuditi kad se sjetimo gdje raste(močvare)tako da ja mom vodu ne mjenjam nego samo kad malo upije mrvicu nadolijem,s tim da sam ja moje stavila u visoku vazu,do pola stavila kamenje,prekrila sa kamenjem korjen babusa jer on voli da mu je korjen na mračnom i tako brzo raste,pušta nove listiće da to nije normalno!
-
Hvala - imam još jedno pitanjce :? - da li bambus cvate ili će samo rasti ovi zeleni listovi - i treba li ga podrezivati ( očekujem da naraste) ali vjervtno sporo raste pa me to samo tako zanima
-
ja imam dva svaki u svojoj vazi...jedan se poceo susiti a drugi je o.k :/
ovo sa korijenom nisam znala
a vodu im nisam cesto mijenjala...zaboravim
-
samo mu korjen podreži na koso da bolje uzima vodu,i stavi u kamenčiće da bude na mračnom,inače on cjeli nek bude na svjetlu i da on će puštati zelena izdanke(LISTOVE)
-
Ja sam bambus dobila od mame kada sam rodila L. :D (skoro 3 godine)
Jos uvijek lijepo raste i napreduje (u vodi). Nisam tako azurna u mijenjaju vode. Jedino sto sam ga nedavno premjestila blize balkonskim vratima (citaj svjetlu) pa su listovi sada svjetlozuti). Nadam se da ne rikava. Bilo bi mi zao.
-
ovo sa kamencicima nisam niti ja znala hvala na savjetu,a sto se tice mijenjanja vode i ja to radim samo kad se sjetim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma