Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 109

Tema: Kako do svjetlosti u stanu?

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

[quote="Vrijeska"]Je li kažnjivo (i zašto nitko po tom pitanju ništa ne radi) zatvaranje balkona?

Da ako je bez dozvole. Netko treba pozvati inspekciju.

Zapitajmo se na što bi naši gradovi sličili kada ti zakoni ne bi postojali. Na žalost sve više postoji nelegalno zazidanih loggia, PVC stolarije raznih vrsta na starim zgradama, improviziranih nadstrešnica, satelitskih antena, klima uređaja, ...užas!
    Mene najviše ljuti što su takve stvari uglavnom pod motom "baš me briga za susjeda, okolinu, prolazinke, cjelinu zgrade..." ili "ako je on mogao mogu i ja"
    Stambene zgrade se grade za nepoznate korisnike i stanovi se projektiraju za idealni prosjek potreba. Ako to kolektivno stanovanje, u kojem bi se trebali poštovati nekakvi zajednički interesi i modeli ponašanja, nekome ne odgovara neka si kupi plac i gradi kuću po želji.

A za više svjetlosti u stanu makni zavjese ako ih imaš.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kao sto rekoh, ne mora biti kaznjivo.
    evo kod nas npr. je isto jako popularno sve sto ste naveli, a u planu je dozvoljeno da se zastakljuju balkoni, s tim sto to ne mozete da uradite na ulicnoj fasadi zgrade u centralnoj zoni, ali mozete na dvorisnoj i mozete i na jednoj i drugoj fasadi ako zivite u nekim malo daljim kvartovima.
    ipak, mora da se postuje arhitektura zgrade, materijali, i sto je najbitnije, svi stanari bi trebalo da zastakljuju balkone na isti ili jako slican nacin.

e, sad, sprovodjenje planova je totalno druga prica...

mozda se javi neko ko poznaje generalne planove hrvatskih gradova...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ma anita, pa ne napadamo te, bas mi je zao sto se se takvom osjetila

samo smo na ovo posebno osjetljive, jer nam je struka

zamisli reci mo da si svatko probusi prozor na mjestu na kojem mu pase, svatko stavi drugaciju roletnu i druge boje, netko nadoda malo zida, netko doda balkon, sagradi se kat vise i sl - na sto bi zgrada licila?

kuzis, zamisli da netko na tvoju skladbu, nadoda par nota - jer mu tako pase?

samo sto su nasa djela vise uporabne kategorije, pa je stav prema njima drugaciji ali nije da ne boli
    Nije mi struka, ali potpisujem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="keska"]
    Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Nalost sve više postoji nelegalno zazidanih loggia, PVC stolarije raznih vrsta na starim zgradama, .... , satelitskih antena, klima uređaja, ...užas!.
    zato se izbjegava projetirati lođe uopće,
    a trebalo bi u projektu biti predviđeno jedino mjesto za klima uređaj, za satelitsku ..... da bude reda
    ne može se očekivati od stanara da ne prilagođavaju stan svom zahtijevu, a danas bez klime je ljeto čisti užas

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto na novoj zgradi kod nas su predvidjeli da se mogu zatovotiti lođe, i pola ih je zatovrilo pola ljudi nije. Obzirom da su lođe, ne izgleda uopće loše što su neke zatvorene. Međutim, naravno da se našao specijalac koji je svoju lođu zatvorio smeđom stolarijom na ganc novoj zgradi, iako su vi ostali bijelom. I nije stavio prozor sa roletom, nego obični pa iznutra žaluzine što samo po sebi ne izgleda loše, ali u cjelini izgleda katastrofalno.
    Mislim da se arhitektu kad prođe pored te zgrade
    E sad, drugi je problem kad je slučaj kao kod Anite, svi zatvore balkone, stave nadstrešnice, a ona zbog toga nema svjetla. Nemoguća misija bi bila sada ići to ganjati i prijavljivati baš svakoga inspekciji, jer bi je valjda izbacili iz zgrade.
    I onda opet po sistemu prilagodi se: jedino joj ostaje rješenje da i ona sebi stavi prozor negdje.
    Ali po tom istom sistemu prilagodi se: i ovi na navoj zgradi bi se trebali prilagoditi i ne stavljati smeđe prozore ako svi imaju bijele.
    Zakon je opet priča za sebe, inspektori da se prihvate posla imali bi kaj raditi 16h na dan, ali se ne prihvaćaju i onda onaj koji jedini poštuje zakon na zgradi gdje ih 80% ne poštuje - ispadne budala i jer je to nauštrb njegove obitelji.

Pita mene mama prošle godine: kakve boje prozore da stavi - pa valjda iste kao i ostali (svi novi su pvc bijeli, a stari drveni smeđi, za pretpostaviti je da će svi jednoga dana zamijeniti te stare).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj keska prvotno napisa
    A za više svjetlosti u stanu makni zavjese ako ih imaš.

ajde, jasno mi je da netko zbog sigurnosti ili postivanja susjeda govori protiv preinaka ali estetski dozivljaj prolaznika???!!!
    to mi je slicno kao kad se ljudima gadi vidjeti sisu majke koja doji...

a jos da se da neki ok savjet...

slazem se sa mgrubi... potrebe u stanovima nisu nuzno zadovoljene (iako se ne slazem da je nemoguce bez klime, dapace )
    i najlakse je govoriti s visoka - kupi si ovaj stan, izgradi si kucu, jos bolje - mozda da se odseli u vilu od stakla negdje u los angeles, na plazi - pa ce imati dosta svjetla... ali samo nek ne dira zid svog stana a ponajvise zbog zgranutih prolaznika kojima je estetski vrhunska prosjecnost draza od pokusaja dizanja kvalitete zivljenja njihovih sugradjana... djizus!

i ponavljam, da je pao neki ok savjet... mi tu mozgamo a sve sto anita treba napraviti je skinuti zavjese...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

estetski doživljaj prolaznika u mom gradu je jako bitan, jer sigurno ne bi mogli svi skupa zarađivati na tituli najuređenijeg grada, da nam po fasadama visi što se tko sjeti staviti.
    Uostalom onda nam niti arhitekti ne trebaju, dosta ti je građevinarac - i udri, sklepaj, bitno da je kvaliteta življenja onoga tko živi unutra zadovoljena.
    Ja se ne mogu oteti zgražanjima kada prolazim pored nakaradnih rješenje, potekla ona od arhitekta ili vlasnika prostora.
    I na kraju kad smo kupovali kuću, sa gnušanjem smo odbjali i pomisao na kupnju onih gdje su dograđivani kvadrati a bez ideje i smisla cjeline. Neke su imele i duplo više kvadrata od ove koju smo kupili, i bile su bliže centru - ali bile su nam , jer dogradi, probuši, zazidaj, nadozidaj bez ideje cjeline - obično ne izgleda nikako. A takvi prodavatelji su se obično razbacivali kvadratima, ima 250m2 sa svim nadozidanim dvorišnim šupicama .... A dvorišta 150m2 i to asvaltirano.
    No dobro, nekome se valjda i to sviđa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    bitno da je kvaliteta življenja onoga tko živi unutra zadovoljena.
    da... to mi se cini prvo...
    a ti mislis da to gradjevinarci mogu bolje od arhitekata?

no, dobro... idem ja odavde... (pre)visoko mi drustvo... brr...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim da je kavliteta življenja i izgled izvana (pa i iznutra) jednako važan jer jedno+drugo čini kvalitetu življenja, odnosno da je to nerazdvojivo, jer ružno je čak i na selu vidjeti ružne građevine, a pogotovo u gradovima gdje prolaze stotine i tisuće ljudi pored toga.
    Ali ovo što Anitu muči - meni je poseban problem; svi su radili na zgradi preinake, i sad će jedan stanar na svoju štetu poštivati propise. Nema logike.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako netko želi stambeni prostor po svojoj zamisli,nek si sagradi kuću....

baš me zanima kako bi reagirali španjolci kad bi netko preuređivao gaudijeva dijela ili bečani kad bi netko natandrčio klimu na hundretwasserove zgrade

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ako netko želi stambeni prostor po svojoj zamisli,nek si sagradi kuću....
    pa da je to tako jednostavno i jeftino (ako nemaš nasljeđenu parcelu) tko bi uopće kupovao stanove
    a i kredit je lakše dobiti za stan, nego prvo kredit za semljište, pa kredit za nacrte , komunalnu i građevinsku, pa tek onda kredit za gradnju :/
    lakše je ako se kupuje novogradnja, pa dok je još u tijeku izrada nacrta se može bezbolno intervenirati u raspored stana

ali kad si ograničen visinom kredita i trenutnom ponudom tržišta .. realno gledajući
    a s druge strane vrhunska arhitektura mora biti zaštićena kao i sva kulturna baština
    no jako je malo vrhunske , a puno više prosječne arhitekture :/
    ako pričamo o prosječnosti, jedan prozor manje-više neće utjecati na tu prosječnost
    teško je projektirati zgradu s ciljem da stanarima bude bolje (npr. svjetlo) pa staviš "puno" prozora ili velike prozore i onda dođe investitor i počne kvocati kako su ti prozori skupi, da ih je puno vrsta, pa ti kaže da je već po jeftino kupija 26 istih prozora pa ih ti moraš uklopiti.... :/
    bez stanara je kuća neživa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gle ja sam proleterka gole guzice koja se veseli naslijeđenom babinom stanu

oni ljudi koji imaju više love nek si projektiraju i kupe kuću

a da ja smatram da je prekrajanje zgrade stare 40 godina najblaže rečeno neprimjereno,to je moje mišljenje

ajde još unutra ,no i tu pretjeraju,ali kad počnu po vani....

ima jedna slika iskopat ću je ,pa me zanima što ćeš reći na taj uradak

zgrada ravnog krova ,a na krovu obiteljska kuća

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako pričamo o prosječnosti, jedan prozor manje-više neće utjecati na tu prosječnost
    istina to što kažeš, ali onda barem da se pazi da ne staviš crni ako su ostali prozori bijeli, da bude u nekoj ravnini sa ostalima, da ne oštetiš fasadu na 30 cm okolo, ili ako se ošteti da se unaprijed dogovoriš sa majstorima kako će se to popraviti ( a većinom ostane ona siva žbuka, koja je kao popravak, a ostala fasada žuta npr.) itd, itd.
    Kužiš, da se taj prozor uklopi koliko toliko, no većinom se naprave preinake kojima se još i ošteti nešto na vanjskom dijelu zgrade, ili odskaču totalno od ostatka.
    Eh, i to je bio jedan od razloga zašto smo se preselili u kuću, previše su nas živcirali ostali stanari i to što svatko vuče na svoju stranu, ma hoćeš se dogovoriti za čistačicu, pola kaže platiti ćemo, pola kaže sami ćemo čistiti ...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kužiš, da se taj prozor uklopi koliko toliko, no većinom se naprave preinake kojima se još i ošteti nešto na vanjskom dijelu zgrade, ili odskaču totalno od ostatka.
    .
    e pa upravo iz toga razloga je potreban lokacijska dozvola i izmjena građevinske dozvole
    da preinake radi projektant (najbolje onaj koji i je projektira tu zgradu) - arhitekt, jer je školovan i za adaptacije i interpolacije...., da bude sklada

faca od arhića bi to mogla projektirati ne samo da se uklopi u postojeće stanje nego da i završi na naslovnice arhičkih časopisa, a i može pokupiti nagrade

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti šumom a ja živicom

nećemo se nikad složiti

ja i moja majka smo spriječile devastaciju naše zgrade,a najbolja ideja tog susjeda je bila da skela ide iz našeg stana :shock:

on je od onih koji misle da sve može kupiti i da onaj koji ima više love više vrijedi

no eto preračunao se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="MGrubi"]
    faca od arhića bi to mogla projektirati ne samo da se uklopi u postojeće stanje nego da i završi na naslovnice arhičkih časopisa, a i može pokupiti nagrade
    pod uvjetom da se susjedi slože

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma naravno da ima dobrih i losih intervencija, makar i jedna i druga bila izgradnja kuce na krovu viseporodicne zgrade.
    evo jedan potpuno stilski razlicit objekat na na vrhu zgrade, a poznato je arhitektonsko delo.
    to je npr. to: falkestrasse

kontraprimer je jedna zgrada u samom centru beograda na cijem ravnom dvovodnim krovom.

treba razlikovati i obim intervencije kao i arhitektonski znacaj zgrade, i ambijentalni znacaj kraja, pa prema tome moze da se zna da li treba dozvola ili ne.

najgore je ovo sto je napravio anitin komsija - koliko sam shvatila, osim sto je onemogucio ulazak svetla u anitin stan, zeznuo je i hidroizolaciju.

u "nasim" uslovima nisam bas za neku prestrogu arhitektonsko-urbanisticku policiju, ali neke stvari moraju da budu sprecene.

maria, bravo sto ste se suprotstavili!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bez susjeda nema dozvole
    kažnjivo je raditi projekt za izvođenje bespravne gradnje

OT : slavni arhić je adaptirao svoju kuću (malo je destruktivan) pa je čitavo susjedstvo napravilo pobunu, da je klasičnu (starinsku) kuću pretvorio u ruglo ... primirili su se kad je kuća dobila pohvale pa su dolazili studenti i razni arhit-turisti gledati je i slikati, pa su onda odjednom postali ponosni na svoju poznatu ulicu u kojoj se nalazi ta "nakaradna" kuća
    kasnije je taj arhić projektirao muzej u Bilbaou
    http://www.artlex.com/ArtLex/m/image....bilb.1.lg.jpg
    http://www.buildersbooksource.com/bo...0810969076.jpg
    http://www.guggenheim-bilbao.es/ingl...l_edificio.htm

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    kontraprimer je jedna zgrada u samom centru beograda na cijem ravnom dvovodnim krovom.
    kontraprimer je jedna zgrada u samom centru beograda na cijem ravnom krovu se nalazi potpuno divlja, neprojektovana, ruzna kuca sa dvovodnim krovom.

slucajno sam obrisala pola recenice. :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

najgore je ovo sto je napravio anitin komsija - koliko sam shvatila, osim sto je onemogucio ulazak svetla u anitin stan, zeznuo je i hidroizolaciju.

u "nasim" uslovima nisam bas za neku prestrogu arhitektonsko-urbanisticku policiju, ali neke stvari moraju da budu sprecene.
    !
    ima osnovu za tužbu i da joj plati popravak fasade i zida općenito
    dakako to znaći rat sa susjedom
    prijava građevinskoj inspekciji bi završila rješenjem o rušenju i kaznom, samo kad i tko bi došao rušiti na tu lokaciju .. ne znam ... nije politički interesatna...

komunalni redari bi trebali raditi svoj posao, a za njim i inspekcija, pa bi bilo reda
    a ne samo kad nekome glavonji zatriba koji teren pa sruši sve isprid sebe da "vidi more" :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kontraprimer je jedna zgrada u samom centru beograda na cijem ravnom krovu se nalazi potpuno divlja, neprojektovana, ruzna kuca sa dvovodnim krovom.

znam tu sliku
    kao i rasvjetni stup koji uredno prolazi kroz ostavljenu rupu kroz dva balkona na novosagrađenoj višekatnoj zgradi negdje u ZG , ajme onima na 2 katu, imaju besplatnu rasvjetu čitavu noć .. i mušice

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemrem naći sliku

zgrada sa ravnim krovom i onako natandrčene 3 ili4 normalne kuće jednokatnice

ko da ih je moj marko nalijepio

tko nađe plaćam kavu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jessssss :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gdje su moji prozori otišli!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš sam te se sjetila, i mislim si kako je ova moderatorica dobra, inače smo dobili opomenu kad smo s auta od 5000€ skrenuli s teme na auto od 8000€.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

anita, šišaš prozore, izgradi si kuću na krovu!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    jes vala.
    pogled sa brankovog mosta.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma anita, pa ne napadamo te, bas mi je zao sto se se takvom osjetila

samo smo na ovo posebno osjetljive, jer nam je struka
    Kad kazes da vam je struka, onda kuzim malo vise takvu reakciju. Ma sve ok...

Ja kad imam neki problem, uvijek krećem s putanjom razmišljanja:
    1) Možda postoji način da se to riješi, idem istražiti--- ne znam ništa o tome, pitati ću razne ljude i stručnjake
    2) NE može se ipak.. ok, naučit ću živjet s tim ili otići

Nikad nisam voljela ovaj stan. A izgleda da se to neće uskoro niti promjeniti. :/

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Anita i mi smo bili u stanu u kojem nam je bilo lijepo, ali su nas živcirali susjedi, stepenice, parkiranje (posebna priča, jer mjesta je bilo kao u priči za parkiranje) očitno nismo bili za stan ... promijenili, i sada nam je super, svaki puta kada smo u dvorištu s klincima, onako se i zaključimo kako je to to što smo trebali i htjeli.
    Ako ti stan ide na živce, promijenite ga.
    Mi smo čak bili i poreza oslobođeni do 90m2 (druga nekretnina), tako da stvarno nije bilo razloga da ga ne mijenjamo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim da smo mi totalno tipovi za kuću, ALI! Ako kupimo kuću tu negdje u okolini VG npr... onda ću se pretvoriti u danonoćnog vozača djece, a bit ću odsječena od gradske okoline (frendica mi se odselila samo 35 km od VG i kaže da su je susjede napale što nedjeljom vješa veš... ) i dostupnosti svega što nam treba.
    U zg... kuće su ili na nekon fancy mjestu (čitaj - nemamo love za tako što) ili također nedostupno i predaleko. A u biti.. možda totalno griješim. Prosvjetlite me!

Nego, takva investicija bi me natjerala da intenzivno razmišljam o poslu opet, a mislila sam malo stati. Jer kad počnem, nema me više. Odem u svoj film u svakom smislu i to nije fer prema djeci. (iako mi prestrašno fali taj "film")

Dvorište bi nam spasilo živote. Imala bi toliko više trenutaka kad mogu duboko disat jer se djeca negdje igraju... na zraku... vjerojatno je život puno jednostavniji uz kući i vjerojatno ćemo imati kuću kad će djeca biti prestara da im to više uopće bude bitno.
    Tada ću imati vrt koji će tražiti dodatnu pažnju i bit ću ljuta na to, ali nema veze, zaposlit ću vrtlara koji će biti komad i promatrat ću kako se znoj slijeva niz njegove mišiće umjesto u nebo. U njega će se zaljubiti moja kćer, a on u mene. Time će se zapečatiti moj odnos sa kćerkom i sav moj trud bit će preko noći upropašten. Vrtlareva žena opaki je komad, bavi se aerobicom i umjesto njega ponekad sadi ruže. Jednom će se strašno ogrebati i MM će to vidjeti, te će joj zamatati ruku u kupaoni. Kako sam ga ja prije toga ispilila što nije tražio povišicu da platimo vrtlara i vrtlarku i ostale kućne pomagače - bit će toliko isfrustriran da će je jednostavno morat posexat. Kako je Liam, naš sin, bio zaljubljen u vrtlarku, time je zapečaćen i odnos sina i oca, a također i naš međusoban radi te prijevare.

Bolje da ostanemo u stanu bez svjetlosti.

p.s. Danas mi je very, very bad day!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ti si slobodni strijelac po zanimanju koliko kužim, a TM radi ... ?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

LOL

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ti si slobodni strijelac po zanimanju koliko kužim, a TM radi ... ?
    Ja sam skladatelj. Ulijecu mi poslovi i sad, ali oni bitni, masno placeni i iscrpljujuci ulijecu kad svom agentu javim "tu sam"... a to jos ne mogu uciniti radi bebaca. Znam da ce mi biti zao ako proleti ovo bebasto vrijeme, a da ga nisam bila prisutna i svjesna, a ne planiram imati vise djece jer mislim da moji kapaciteti ne idu preko toga, zato nekako zelim "upijati" ove trenutke koji ionako tako brzo prolaze.

A mm je dipl.in.el. i radi sasvim normalan posao kakav normalni ljudi rade. Nekim je cudom nabasao na mene i dan danas se pitamo zasto se tako ludo volimo kad smo apsolutno razliciti. Zato nam valjda nikad ne ponestaje strasti... jer nikako da skroz skuzimo jedan drugoga.

Kvragu.. sad kad sam pocela ovo pisati, odljutila sam se od njega.... sto ste mi napravile!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jeste gotove?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, da pokusam pomoci aniti
    da bi povecali svjetlost u stanu, ponekad mogu pomoci mali trikovi:
    -obojati svu stolariju (znaci prozore i vrata)u bijelo (ili u svjetlije boje)
    -zidovi i namjestaj svjetljih boja
    -zavjese maknuti (ma koliko se neki smijali tome )

bitno je dobro se osjecati u stanu
    a meni osobno, jedan od najvaznijih priroiteta je sunce, kad ga imas, mozes se od njega i ograditi, ako ti je prejako, ali kad ga nema, onda ga je tesko dovesti

zivjela sma pirje par godina u stanu koji nije bio pretjerano osuncan, i ajde, ljeta su bila ok,al falilo mi sunca uvijek i odkad smo u drugom stanu - gustam

a moja sveki, koja zivi i dalje u tom stanu - njoj takva mala kolicina sunca potpuno odgovara i kaze da ne voli osuncane stanove jer se vidi svako zrnce prasine...

eto, to je jedina prednost neosuncanog stana

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da
    ako zelis svjetlo u tamniji dio stana, mozes sagraditi zid od staklene opeke, to zna biti efektno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vračam se na svjetlost u stanu...

a što misliš o strateški raspoređenim ogledalima?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vesso prvotno napisa
    vračam se na svjetlost u stanu...

a što misliš o strateški raspoređenim ogledalima?
    i da
    ako zelis svjetlo u tamniji dio stana, mozes sagraditi zid od staklene opeke, to zna biti efektno
    Oba prijedloga vrrrlo zanimljiva!! :D

Zrinka.. a kakva je ta staklena opeka?

A sto se ogledala tiče, wow, toga se nisam sjetila!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaš ovdje:
    http://www.ctu.hr/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da to su one staklene "ciglice" koje sam ja spomenula ... s tim da sam ja mislila da bi se mogle neravnomejrno rasporediti na tom zidu, da ne mora biti baš cijeli komad zida od toga, kužiš ono jedna tu jedna tamo.
    A netko je spomenuo i neke cijevi za provođenje svjetlosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita, i ja imam problem sa slabom (čitaj nikakvom) svjetlošću u stanu. Naš glavni životni prostor je jedan dugi tunel s otvorom samo na jednu stranu.
    Prije useljenja sam birala namještaj i nisam razmišljala o svjetlosti ...
    Sada bih sve ispočetka (samo ne želim više ulagati u ovaj prostor) ...
    Moj prijedlog ti je da svakako ništa ne radiš na svoju ruku (a ponajmanje bušiš vanjske zidove i stavljaš prozor tamo gdje mu nije mjesto :shock: ), nego da platiš arhitektu/dizajneru unutranjeg prostora koji zasigurno ima pametnijih ideja od mnogih nas ovdje kojima to uopće nije struka, nego sve što znamo je pročitano u časopisima ....

Zrinka ti je dala nekoliko ideja (to su ideje stručnjaka ), vjerujem da bi se u tvom stanu od 90 kvadrata moglo još štošta popraviti da ti stan dobije toliko željenu svjetlost.
    Ja bih još nadodala da ću (ako mi se sreća osmjehne) svoj novi stan ili kuću namjestiti namještajem svijetlih boja (pa čak i bijelim!), parket javorom ili skično, a ne u hrastnu ili boji trešnje i sl. kao što sada imam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj mi imamo skroz suprotni problem, a to je da su nam svi vanjski zidovi kompletno u prozorima - staklene stijenke, i ta svjetlost je zaista nekad "prenaporna" - jedva se uspjemo obraniti, što je za Belgiju čudno.
    Zavjese je nemoguće staviti, svugdje su oni "stores", ali i oni su nekako translucidni. Mislim da ovi Belgijanci pate od manjka svjetla pa im je arhitektura takva da je sve hiper, ali ekstremno, ostakleno.
    Još će sad početi oni dugi dani (barem do 11 navečer bude dan) , a Petra nema šanse da zaspi dok se vani ne smraci...
    i sorry na off topicu

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zrinka za zavjese i potpisujem sve tvoje prijedloge.
    Anita A-Z vidim da si otvorili i temu "Rušenje zidova" na ovom forumu i to je sigurno isto dobar put do svjetlosti.
    Vjerujem da se može dosta poboljšati sadašnja situacija samo ne ovako djelomično opisno već kad se vidi prostor i tlocrt stana.
    Ne želim da zvuči "s visoka" ali to je posao arhitekta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

staviš jednu, dvije staklene cigle, a na suprotni zid ogledalo ... vjerujem da se ta 1 cigla ne bi ni skužila na fasadi s vanjske strane.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

staviš jednu, dvije staklene cigle, a na suprotni zid ogledalo ... vjerujem da se ta 1 cigla ne bi ni skužila na fasadi s vanjske strane.
    Mislim da ne bi ni tri, četiri , a bilo bi veličine omanjeg prozora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •