Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Mliječne kašice s voćem?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Mliječne kašice s voćem?

Evo zanima me jedan proizvod šta sam vidila na policama, a i u reklami u novinama. Mi ćemo za nekih 2mj početi nadohranu ma me zanima čisto... Radi se o kašicama jednog proizvođača čije ime neću ppominjati (tko zna zna To su neke mliječne kašice za umutiti sa voćem. E sad u šta to spada u mliječni ili voćni obrok, i je li uopće to šta valja?

E da pošto sam ljubitelj lubenice hoće li mi Zara moći sa 7mj lubenicu jesti ?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Mliječne kašice s voćem?

E da a frižider smo kupili tako što sam ja gledala da li može lubenica stati u njega a da budu još 3 police

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa evo ako ne znaš, te kašice sadrže ono mlijeko koje se ne spominje i šećer. ali klinci to vole, pa ti sad znaj :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Paaa... mliječnu limunadu dobiješ od limuna, vode i mlijeka u prahu, a po grimasi koju sada radiš - jasno je kakva su ti očekivanja od takvog napitka.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj Astralis prvotno napisa
    E da a frižider smo kupili tako što sam ja gledala da li može lubenica stati u njega a da budu još 3 police
    i nama je to bio najvažniji kriterij.

što se kašica tiče, osim što bih potpisala Davora na nekom malo razumljivijem jeziku ... to bih koristila valjda samo u slučaju rata, da moram bježati u podrum i nemam drugog izbora.
    ne može nikako biti prirodno ni dobro nešto što se od žlice praha, uz dodatak tekućine - pretvori u obrok!
    imaš sreću pa će ti dijete početi s dohranom u vrijeme najvećeg blagostanja na tržnici, pa što će joj umjetne prašine?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pravi biser nasla sam na kutiji Rizolina: "priprema se s mlijekom, a ako je beba alergicna na kravlje mlijeko-zamijeniti ga sa adaptiranim ili majcinim" (malo skraceno). Od navrsenog 4. mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj apricot prvotno napisa

što se kašica tiče, osim što bih potpisala Davora na nekom malo razumljivijem jeziku ... to bih koristila valjda samo u slučaju rata, da moram bježati u podrum i nemam drugog izbora.
    ne može nikako biti prirodno ni dobro nešto što se od žlice praha, uz dodatak tekućine - pretvori u obrok!
    imaš sreću pa će ti dijete početi s dohranom u vrijeme najvećeg blagostanja na tržnici, pa što će joj umjetne prašine?
    Ja sam isto uvijek za zgnječit voće/naribati. Bar se sjećam da sam tako hranila 10 godina mlađeg brata. Taj nije vidio kupovne kašice... Nikad takoreći bolestan nije bio. Ovo me čisto zanimalo šta je.

A voća će biti u izobilju da

Nego ne odgovori mi niko za lubenicu oće ju moći jesti sa 6-7mj Vidila sam na popisu za nadohranu da ide kasnije. Ali ja bi da je ona jede Uh mljac lubenica

Datum pristupanja
    Jan 2006

Ja sam isto uvijek za zgnječit voće/naribati. Bar se sjećam da sam tako hranila 10 godina mlađeg brata. Taj nije vidio kupovne kašice... Nikad takoreći bolestan nije bio. Ovo me čisto zanimalo šta je.

A voća će biti u izobilju da

Nego ne odgovori mi niko za lubenicu oće ju moći jesti sa 6-7mj Vidila sam na popisu za nadohranu da ide kasnije. Ali ja bi da je ona jede Uh mljac lubenica

Datum pristupanja
    Jan 2006

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih davala lubenicu sa 6-7 mjeseci, ne pitaj me zašto jer od jutros kopam i tražim te linkove u kojima sam pročitala kako lubenica sama po sebi nije alergena, ali je mogući okidač za neke druge alergije.
    ali, ne mogu to potkrijepiti, pa me nemoj ozbiljno shvaćati.

imat ćeš jabuke, kruške, šljive, breskve, marelice, trešnje, korabu, tikvicu, mrkvu... misliš da joj išta više treba.
    pa sve međusobne kombinacije...
    ih, ima da kuhaš do sljedeće sezone lubenica!

Datum pristupanja
    May 2006

I moje će dijete početi s dohranom za nekih dva-tri tjedna. Imam Apri primjedbu na ovo "blagostanje na tržnici". Moja mama uzgaja malo povrća u vrtu. Sva je sretna kako će njen mili i slatki Ivan jesti "njenu" mrkvicu i krumpirić. Ali, mora poprašiti između redova nekim praškom, jer ako to ne učini pojest će sve oni ružni veliki puževi i nećemo imati ništa. Luk ako ne opraši, pojedu ga neki crvi...itd.itd.. Namolila sam je jedva da ne praši ništa upravo zbog Ivana, kad dođu puževi, pobrat ćemo dio mrkvice, dio krumpira, dio brokule, dio tikvica, pa ću ih zamrznuti u manjim porcijama da imam za Ivana. A ostatak neka praši...
    Moja mama uzgaja povrće za naše potrebe. Pitam se što li čine i kako se rješavaju puževa, crva i ostačih štetočina oni koji uzgajaju za tržište?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Još sam pospana...krumpir neću zamrzavati . Iako ga striček **** sprema u flašicu, pa zajedno s mesom, ta kašica ima rok trajanja i po godinu dana. A sve to biološki i bez konzervansa. Za to on jamči svojim imenom! :/

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ljiljan@, dobro si me sjetila, jer i mi imamo isti slučaj..moram se raspitati na kakav način nam baka uzgaja povrće. Pouzdano znam da moja mama nikad nije ničim špricala povrće u vrtu..a ako se dogodilo da je i bilo nekih nametnika, to smo jednostavno bacili i kao da ga nikad nije ni bilo. Ne razumijem se puno u uzgoj povrća, ali valjda zdravi plodovi ovise o stanju tla u kojem su posađeni. Ipak radije biram bakino, nego ovo iz trgovine...jedino baš ako na placu nađem domaće, nešpricano..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Layla, provjeri. Ovi puževi su noviji nusprodukt domaćih vrtova, unatrag godinu - dvije. Ne možeš ih pobrati jer obitavaju ispod površine zemlje.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ljiljan@, svakako hoću, i to idući put kad ćemo ići kod bake.
    Imamo još malo manje od mjesec dana do početka dohrane, tako da stignemo.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi ćemo brzo početi sa dohranom, a ja sam još u dilemi mada mi u zadnje vrijeme vaga više vuče na te kupovne kašice.
    Ipak je nekakvo kontrolirano porijeklo u pitanju.
    Prijateljica mi vodi knjige nekom poljoprivredniku kome jabuke stoje u vosku 3 godine pa ih prodaje na tržnici. :?
    Nemam nikakvu znanu bakicu na tržnici niko mi ne garantira da jabuka za mog najdražeg nije ona iz voska ili možda s autoceste obogaćena svim otrovima :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo s jabukama u vosku - tek mi sad postaje jasno zašto su neke jabuke masne :? na dodir!!!
    I ja sam M.a.r.t.a razmatrala tu opciju kupovnih kašica i još je nisam odbacila. Samo me zbunjuje njihov dug rok upotrebe. To ne može biti bez konzervansa. Još važem jednu i drugu opciju, ali u nekoliko sam činjenica posve sigurna:
    - biološki uzgoj je utopija, nigdje na placu nisam vidjela mrkvu napol pojedenu od puževa, blitvu sa "izrešetanim" lišćem i crnim bubama po lišću, luk sa smeđim crvima itd. itd., a nisam ni sigurna da želim takav proizvod
    - ne vjerujem da uzgajivači čekaju sitne bube i crve i sprečavaju im pristup povrću i da imaju podzemnu stražu protiv puževa
    -GMO ne potječe od načina uzgoja, nego od sjemena, prema tome ako hrvatski proizvođač kupi austrijsko sjeme za mrkvu, najvjerojatnije ima i GMO mrkvu
    -sitna robna proizvodnja povrća (kumica s placa) je svakako zdravija negoli proizvodnja na veliko, ali tko ih može iskontrolirati da li su poštovale karencu???

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    To ne može biti bez konzervansa.
    Može, ali se obično ipak dodaje askorbinska i limunska kiselina. Kiseline stabiliziraju izgled. Ukuhavaju se UHT postupkom, sličnome onom za dobivanje trajnog mlijeka. Samom postupku baš ništa ne fali jer se tako stvarno zadrži puno više hranjivih tvari nego kod standardnog ukuhavanja. Kvaka je jedino u upotrebi makarsvakakvih zgušnjivača kako bi konačni proizvod sličio na kašicu, jer UHT podrazumijeva ukuhavanje tekućine.

Dakle, kupovne kašice su UHT voćni sok sa zgušnjivačem, zakiseljen askorbinskom i limunskom kiselinom. Odlično... u nuždi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    To ne može biti bez konzervansa.
    Može, ali se obično ipak dodaje askorbinska i limunska kiselina. Kiseline stabiliziraju izgled. Ukuhavaju se UHT postupkom, sličnome onom za dobivanje trajnog mlijeka. Samom postupku baš ništa ne fali jer se tako stvarno zadrži puno više hranjivih tvari nego kod standardnog ukuhavanja. Kvaka je jedino u upotrebi makarsvakakvih zgušnjivača kako bi konačni proizvod sličio na kašicu, jer UHT podrazumijeva ukuhavanje tekućine.

Dakle, kupovne kašice su UHT voćni sok sa zgušnjivačem, zakiseljen askorbinskom i limunskom kiselinom. Odlično... u nuždi.
    Hvala Davore! Čini mi se ipak manje zlo od konzervansa. A ovo - "u nuždi", od kada razmišljam čime dohranjivati bebu, čini mi se da sve što jedemo, jedemo u nuždi...bolje ništa, a nešto moraš!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hajd ne pretjeruj. Rađe razmišljaj kako ćeš se hraniti nego koja hrana ne valja. Ako ti neka namirnica nije dan za danom na stolu - neće ti ni posebno nauditi. Upravo kupovne kašice, mliječne formule i slična (gruba riječ) ti omogućuju dan za danom klopanje jednog te istog. Neću spekulirati o posljedicama, ali pogledaj malo oko sebe.

Kombiniranjem hrane na način da se uzastopce ne jede ista hrana je ujedno i najbolji način da ti se neka namirnica ne zamjeri. Pa kad dođe na stol, a ti se razgoropadiš - recimo na celer.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ovo s jabukama u vosku - tek mi sad postaje jasno zašto su neke jabuke masne :? na dodir!!!
    I ja sam M.a.r.t.a razmatrala tu opciju kupovnih kašica i još je nisam odbacila. Samo me zbunjuje njihov dug rok upotrebe. To ne može biti bez konzervansa. Još važem jednu i drugu opciju, ali u nekoliko sam činjenica posve sigurna:
    - biološki uzgoj je utopija, nigdje na placu nisam vidjela mrkvu napol pojedenu od puževa, blitvu sa "izrešetanim" lišćem i crnim bubama po lišću, luk sa smeđim crvima itd. itd., a nisam ni sigurna da želim takav proizvod
    - ne vjerujem da uzgajivači čekaju sitne bube i crve i sprečavaju im pristup povrću i da imaju podzemnu stražu protiv puževa
    -GMO ne potječe od načina uzgoja, nego od sjemena, prema tome ako hrvatski proizvođač kupi austrijsko sjeme za mrkvu, najvjerojatnije ima i GMO mrkvu
    -sitna robna proizvodnja povrća (kumica s placa) je svakako zdravija negoli proizvodnja na veliko, ali tko ih može iskontrolirati da li su poštovale karencu???
    Jabuke su masne jer se tretiraju voskom koji je po sastavu kao prirodni vosak koji luče jabuke (ne sječam se više kak se zove). Ima ulogu u sprečavanju isušivanja kožice.

GMO sjeme je prema mojim saznanjima (možda sam u krivu) zabranjeno u EU i kod nas. Dozvoljeno je samo u istraživačke svrhe.

Sitna roba kumica s placa mene osobno najviše plaši. Nad njihovom proizvodnjom nema nikakve kontrole, njihovu robu na tržištu također nitko ne kontrolira. Kemiju koriste šakom i kapom (ovo znam jer sam im prodavala kemiju), a kupcu se kunu u domaće i nešpricano.
    OT jedan tip mi je tražio sredstvo za salatu koje se NE VIDI! Majko mila!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I da, eko uzgoj je utopija. Eko uzgoj podrazumjeva korištenje određenih kemijskih sredstava, nije baš totalno bez kemije. S time da kod nas kad netko dobije eko certifikat-dobio ga je. Znači kontrola baj baj, sve na dušu proizvođača.
    Kaj mislite da Mavrović proizvodi dovoljno žitarica da proizvede kruh kojim opskrbljuje Konzum, Billu i ne znam koga još. Moš mislit...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

I moje će dijete početi s dohranom za nekih dva-tri tjedna. Imam Apri primjedbu na ovo "blagostanje na tržnici". Moja mama uzgaja malo povrća u vrtu. Sva je sretna kako će njen mili i slatki Ivan jesti "njenu" mrkvicu i krumpirić. Ali, mora poprašiti između redova nekim praškom, jer ako to ne učini pojest će sve oni ružni veliki puževi i nećemo imati ništa. Luk ako ne opraši, pojedu ga neki crvi...itd.itd.. Namolila sam je jedva da ne praši ništa upravo zbog Ivana, kad dođu puževi, pobrat ćemo dio mrkvice, dio krumpira, dio brokule, dio tikvica, pa ću ih zamrznuti u manjim porcijama da imam za Ivana. A ostatak neka praši...
    Moja mama uzgaja povrće za naše potrebe. Pitam se što li čine i kako se rješavaju puževa, crva i ostačih štetočina oni koji uzgajaju za tržište?
    I moja mama za svoju unuku sadi, plijevi... Ali ova suša joj nikako ne ide na ruku. Nešto je uspjelo izrasti i opstati unatoč puževima i baš kad je trebalo isčupati korabice, pogostio se zec Ne preostaje mi drugo, nego u voćarnu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto, zec je zdravo hranjen. U lov na njega !
    Ma mene u biti sve to nije zamaralo toliko. Znam da je umjerena mješovita prehrana rješenje protiv svih otrova koje konzumiramo. I živjeti smireno i zadovoljno. Onda se niti otrovi ne aktiviraju...
    Problem se javlja otkad sam rodila Ivana. To malo milo tjelešce - želim ga zaštititi od svega što bi mu eventualno moglo štetiti. Vjerujem da me svaka mamica razumije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •