Jako sam zahvalna svima koji mi pruzaju podrsku.Zaista od sveg srca NE ZELIM ni jednom roditelju da kroz to prodje.

Lori,
samo obazrivo da se ne skine naglo temp.Mene je strah jer par minuta nakon tusiranje je Nikola dobio fras...sta se zapravo desilo ne znam.Verovatno nema veze sa tim.
KAzu da je problem sa febrilnim kod naglog skoka i naglog pada, zato je najbolje odrzavati nizom temp. ne dozvoliti da predje 38.
Nikola je imao sa dva meseca temp.do 39 i to celu noc, onda dva puta nesto bezveze nakon vakcine...i sad ovo kad ja prakticno i ne znam kolika je bila.Svekrva mi kaze da je u tom uzrastu i moj suprug imao, i da je posle isto znala temp.ici i preko 39 ali se hvala Bogu nikad nije ponovio fras.

Lulleca,
kazu da je rizican period od 12 mes do 5 god ali koliko sam ja "pokupila" po forumima skoro sva deca su imala u drugoj godini zivota.
Mi sada u kucnoj apoteci imamo pored febriceta,na koji nismo reagovali, Brufen , diazepam, volteran cepice.
Naravno vise necu bezati no od prirodnog nacina skidanja temperture, osim alkohola jako dobro skida krompir, jeste li culi za to?Znam to po sebi jer sam pre par godina imala visoku temp. i nisu lekovi skidali, vec mi je pomogao krompir a to Nikoli nisam ni probala jer sam znala da nece dozvoliti da mu to stoji na nozicama...sada bih mu na silu drzala samo da mogu vratiti vreme unazad.

I jos jedan oprez, nama se sve to, i pojava temp. i njen rast i spavanje i fras odigralo u par sati.Nije da smo se borili po ceo dan sa visokom i da nismo mogli skinuti.Jednostavno nas je sve to iznenadilo.

Nadam se da sam ja bar jednoj mami pomogla...jos jednom cure hvala vam na podrsci !!!