Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 313

Tema: Koliko nas priželjkuje vaginalni nakon carskog?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

roza, mislim da puno toga ovisi i o tvojoj građi, meni je doc rekao da je do 3800 gr. za moju konstituciju OK za VBAC (slične smo konstitucije)
    osim toga beba kasnije može usporiti pa možda ipak ima šanse za vbac

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja brojim 31. tjedan i sad već ozbiljno razmišljam o izboru rodilišta, da ne kažem primalje i doktora.
    dakle, svima koje priželjkuju vbac, a nalaze se u sličnoj dilemi kao i ja, toplo preporučam varaždin. telefonski sam razgovarala s primaljom E. gotovo pola sata i još uvijek ne vjerujem koliko podrške sam dobile od nje. ona me uputila na dr. j. kojeg sam zvala, a koji mi se prvi put javio sms-om . nakon nekoliko razmjenjenih sms-ova razgovarali smo više od 15 minuta. ne mogu vam opisati taj normalan, ljudski pristup kakav se rijetko sreće u životu. totalno sam zbunjena, emocije su mi nekontrolirane, hormoni valjda u totalnom kuršlusu jer istovremeno razmišljam o tome što bi bilo da sam znala za njih prije nešto više od tri godine i što bi moglo biti kroz dva mjeseca.
    prvi puta od prvog poroda osjećam da sam dobila upravo ono što sam tražila: nevjerojatnu podršku za prirodni porod nakon carskog, tračak samopouzdanja i nade.

sad mi još samo preostaje da nađem doulu koja je raspoloživa u 8.mjesecu ponude molim na pp

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno se ispričavam na off topicu, ali roza tek sad ti vidim potpis i NE MOGU VJEROVATI da ignoriraš postojanje ZPD-a 2004.
    pinokijica urgiraj!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

viš, viš, to mi nije palo na pamet

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    ja sanjam o jednom vaginalnom!!! sve prosla osim izgona i zavrsila na carskom. znam sta me ceka i jedva cekam opet upitala sam dr. koji me operirao kako roditi drugo, a on rece na carski, no vidim da su opcije jos otvorene. dijagnoza:uska zdjelica
    Ovako otprilike je i kod mene. Ne mogu reći da bih se veselila vaginalnom porodu. Strah je preveliki i nekako vjerujem svom docu.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    iskreno se ispričavam na off topicu, ali roza tek sad ti vidim potpis i NE MOGU VJEROVATI da ignoriraš postojanje ZPD-a 2004.
    pinokijica urgiraj!
    Pa tko bi vas sve polovio nakon 2004 ...jedva sam se uspjela ubaciti na ljetne trudnice, da skužim tko je tko i o čemu se piše...
    Ajd baciti ću pogled, ali ako ništa ne skužim i dalje ću se praviti da vas ne vidim...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza, sastavit ćemo kratki manual za tebe

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    ja brojim 31. tjedan i sad već ozbiljno razmišljam o izboru rodilišta, da ne kažem primalje i doktora.
    dakle, svima koje priželjkuju vbac, a nalaze se u sličnoj dilemi kao i ja, toplo preporučam varaždin. telefonski sam razgovarala s primaljom E. gotovo pola sata i još uvijek ne vjerujem koliko podrške sam dobile od nje. ona me uputila na dr. j. kojeg sam zvala, a koji mi se prvi put javio sms-om . nakon nekoliko razmjenjenih sms-ova razgovarali smo više od 15 minuta. ne mogu vam opisati taj normalan, ljudski pristup kakav se rijetko sreće u životu. totalno sam zbunjena, emocije su mi nekontrolirane, hormoni valjda u totalnom kuršlusu jer istovremeno razmišljam o tome što bi bilo da sam znala za njih prije nešto više od tri godine i što bi moglo biti kroz dva mjeseca.
    prvi puta od prvog poroda osjećam da sam dobila upravo ono što sam tražila: nevjerojatnu podršku za prirodni porod nakon carskog, tračak samopouzdanja i nade.

sad mi još samo preostaje da nađem doulu koja je raspoloživa u 8.mjesecu ponude molim na pp
    jao, presretna sam
    tako mi je drago!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja, a bojim se veseliti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    Ajd baciti ću pogled, ali ako ništa ne skužim i dalje ću se praviti da vas ne vidim...
    nemoj bacat pogled nego se baci na predstavljanje u okviru našeg topica. u kroničnom smo nedostatku s curama i nemoj da te počnemo ganjati po forumu. okani se pokvarenog mljevenog mesa. pusti bilu, vidiš da ih je snašla Božja volja. predstavi nam princezu.
    trenutno pišemo o tome kako se zpd-ići inate
    ups...ili ne pišemo,aaaa to ih telefonski ogovaramo, a hvalimo ih na ovom elektronskom papiru

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tweety, luda si sto posto! Obećajem post na ZPD kad princeza zaspi...ili sutra ujutro, kad stignem... Olakšavajuća okolnost je što neke od cura s ZPD znam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

samo se ti veseli! i planiraj.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

baš volim kada odišeš optimizmom
    ljepo momze kaže VESELI SE I PLANIRAJ

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja iskreno jedva cekam pricu s poroda da vidim kak je sve ispalo.pocelo je jako dobro pa se nadam da ce i zavrsiti kak si ti zelis. cak sam dosla u iskusenje da i ja vec pocnem skupljati brojeve telefona erike i ostalih, al sam se skulirala jer je drugo u planu za jedno dvije godne 8)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

momze, mirta i šnapi

cak sam dosla u iskusenje da i ja vec pocnem skupljati brojeve telefona erike i ostalih, al sam se skulirala jer je drugo u planu za jedno dvije godne
    a oko nas toliko neplaniranih beba 8)

lut, zaboravih napisati da te primalja e. svaki put spomene. te iva ovo, iva ono, iva je ovako, iva je onako već si legenda, a šta će tek biti kad dođeš u va po treće

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj zezat
    ajoj tak se bedasto osjećam

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ajoj tak se bedasto osjećam
    nemaš razloga za to. sve sami superlativi

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

momze, mirta i šnapi

cak sam dosla u iskusenje da i ja vec pocnem skupljati brojeve telefona erike i ostalih, al sam se skulirala jer je drugo u planu za jedno dvije godne
    a oko nas toliko neplaniranih beba 8)
    ja sam ti jedna od onih prizemnih osoba koje stoje s dvije noge na zemlji i planiram i previse. sva sreca da je MM protuteza. on kaze da moja djevica u podznaku gazi znak neopeterecenog vodenjaka!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da malo oživim ovu našu temu: ja sam riješila svoje dileme oko VBAC-a (pogledajte potpis ). Ako vas zanima kako je to izgledalo, evo priče: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...365&highlight=

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza, jedva sam čekala tvoju priču jer sam znala da je posebna. super mi je što si cijelo vrijeme bila fokusirana i zapravo došla do kraja. potajno se nadam da ću, ako ne uspijem u namjeri da imam vbac, uspjeti doći ovako daleko kao i ti.

inače, dr. j kod kojeg sam dva puta otišla na kontrolu mi je (znajući da ide na godišnji) u povijest bolesti napisao "pacijentica zainteresirana za VBAC!" tako da odmah svima bude jasno.

roza, jesu tebi uzv-om provjeravali debljinu šava od prvog carskog?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza, jesu tebi uzv-om provjeravali debljinu šava od prvog carskog?
    Jesu, na svakom UZV-u. Imam vrlo pedantnog doktora, koji je svaki put pogledao kako je šav, iako je rekao da u samom porodu može biti svašta. Spominjao mi je razne vrste trudova, one dobre i one loše, koji krivo stežu maternicu (ne sjećam se svih detalja) i koji mogu izazvati puknuće na mjestu prošlog reza. Ali je uvijek naglasio da sve ovisi o tome kako porod krene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, mi cekamo (ne)planiranu bebu
    razlika izmedju nje i blizanaca, rodjenih carskim, bit ce 18 mjeseci.
    nisam jos sa docom pricala o porodu, ali negdje imam info da bi trebao biti carski??

inace, carski mi je, uz izuzetak glavobolja od spinalne, ostao u prilicno dobrom sjecanju.

ni sama nisam sigurna kakav porod, ovaj put, zelim. :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kako oni znaju jel zena ima usku zdjelicu ili ne?

meni moj doktor kaze da imam usku zdjelicu, ali da ćemo probati normalno.
    bebi je predviđena neka prosječna težina i veličina.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    nisam jos sa docom pricala o porodu, ali negdje imam info da bi trebao biti carski??
    sve ovisi o tome što je bio razlog za prvi carski, kakav je tijek trudnoće i kako će započeti porod.

Citiraj Yuna prvotno napisa
    kako oni znaju jel zena ima usku zdjelicu ili ne?
    nisam sigurna, ali mislim da to vide na uzv.
    i zapravo nije uska zdjelica sama po sebi indikacija za carski već disproporcija zdjelice i bebe.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram priznati,koliko god to nepopularno bilo,da sam nekako i ovaj put priželjkivala carski.Jedini razlog je bio taj da znam kako to izgleda i da bi mi bilo lakše ponovo proći kroz carski jer znam kako je ,šta me čeka,kako to ide i sl. Jednostavno,imam iskustvo carskog.
    Neki dan sam napravila kobnu pogrešku.Pogledala sam, koliko sam mogla,snimku carskog na internetu.Inače nisam gadljiva i sve mogu gledati ali ovo mi je bilo previše.Nisam mogla pogledati do kraja,zapravo pogledala sam samo početak.Sada više ne želim na carski.
    I cure, svaka nam čast! Ono proći i sutra se dignuti na noge plus sve ostalo... Kapa nam dolje.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mama marela, ja se nadam da ces se ovaj puta odluciti za vbac, ukoliko je to moguce.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mama marela prvotno napisa
    Neki dan sam napravila kobnu pogrešku.Pogledala sam, koliko sam mogla,snimku carskog na internetu.Inače nisam gadljiva i sve mogu gledati ali ovo mi je bilo previše.Nisam mogla pogledati do kraja,zapravo pogledala sam samo početak.Sada više ne želim na carski.
    Ako želiš znati kraj
    izvade ti maternicu van, zašiju ju, i onda ju vrate unutra. Mislim da ni ovo nisi htjela znati, ali bilo je jače od mene.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ako želiš znati kraj
    izvade ti maternicu van, zašiju ju, i onda ju vrate unutra. Mislim da ni ovo nisi htjela znati, ali bilo je jače od mene.
    :shock:

ja sam gledala samo slike, film neću sigurno!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako želiš znati kraj
    Fuj,bljak!Tako mi je drago da taj dio nisam vidila.
    Što je najgore sada me vuče da pogledam.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mama marela prvotno napisa
    Ako želiš znati kraj
    ajme ovo ni u snu nisam mislila da rade :shock: bome svaka nam cast!!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prijavljujem da je Ponoccio jutros rodila zdravu malu curicu - vaginalnim putem - u rodilištu u Varaždinu :D :D :D

Bravo za mamu

Početno Re: Koliko nas priželjkuje vaginalni nakon carskog?

ja ga ne priželjkujem, nakon dva carska, barem ne u hrv. iako sam čula da vani npr eng forsiraju žene da rode vag. bez obzira

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    Prijavljujem da je Ponoccio jutros rodila zdravu malu curicu - vaginalnim putem - u rodilištu u Varaždinu :D :D :D

Bravo za mamu
    cestitam! i jedva cekam pricu

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:D uspjeli smo iako mi se čini da sam ja najmanje zaslužna za sve ali to mi uopće nije važno.

moram priznati da me ponijela rijeka lijepih iskustava u zadnje vrijeme i nekako ja nisam htjela biti ta koja će prekinuti lanac sreće...

onima koje si žele isto držim fige do neba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D uspjeli smo iako mi se čini da sam ja najmanje zaslužna za sve ali to mi uopće nije važno.
    ma nemoj!
    a nama je momze rekla da si bila baš prava i hrabra i mi joj vjerujemo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pinocchio čestitam, tebi, obitelji i ekipi

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ma nemoj!
    a nama je momze rekla da si bila baš prava i hrabra i mi joj vjerujemo
    ja cu samo potpisati tweety i reci da je pinnochio itekako zasluzna da je porod prosao kako je prosao.
    niti u jednom trenutku tijekom trudova nije spomenula bilo koju drugu mogucnost osim VBAC-a. tri puta je odbila dolantine, apaurine, epiduralnu...
    i savrseno je odradjivala trudove i suradjivala.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pinocchio da sad ne trazim po postovima zasto je ono prvi porod bio carski? uska zdjelica?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pinocchio da sad ne trazim po postovima zasto je ono prvi porod bio carski? uska zdjelica?
    srednje obilno krvarenje, sitna beba (2340) i da stvar bude najbolja nisam se otvarala (sad sam se expresno otvorila i došla u vž otvorena 10 prstiju )

e, da, još su sumnjali na neki prsten na grliću koji će bebi onemogućiti prolaz kroz kanal. ma, splet nesretnih okolnosti...

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja si jako želim vbac u drugoj trudnoći (mislim, nisam još trudna, ali ne bi željela ostati na jednom djetetu) i iskreno se nadam da ću uspjeti.
    Prvi put sam rodila na carski jer sam prenjela 7 dana i nije bilo naznake za nikakve trudove. Trudnoću mi je vodio doktor koji je jako dobar prijetelj od mojih i ustvari on me "naručio" na porod. Prvo su mi dali gel, ali od toga nije bilo ništa, otvorena sam bila svega cm i to još dosta prije termina. Nakon nekih 6, 7 sati čekanja da se porod pokrene rekao mi je da idem na carski jer mi ne želi davati drip i mučiti mene i bebu. I tako ja nisam ustvari ni osjetila trudove...
    Informirala sam u trudnoći o porodu i prenešenoj trudnoći, ali očito ne dovoljno jer da sam onda znala neke stvari koje znam danas mislim da ne bi pristala na carski. I mislim da uopće nije bilo potrebe požurivati porod tim više što je s bebom bilo sve OK. Ali eto, čovjek uči dok je živ i upravo zbog toga što nema nikakvih fizičkih zapreka mislim da bi idući put mogla iskusiti prirodan porod.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajoj Iva

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a je li kome palo na pamet da su ti krivo izračunali termin

ajde da nisi imala vezu, vjerojatno bi te izmučili na mrtvo sa dripom, pa od dva zla ovo je možda manje

ali dan danas mi nisu jasne te indukcije reda radi, bez nekih drastično vidljivih problema

isto kao i kod mene, malo žešče savjetovanje za indukciju, samo prosvjetljenje mi je dalo snage da se othrvam tome

mislim ne tjera te nitko nožem, ali ta "savjetovanje" su obično tako neugodna i autoritativna - da će se rijetko koja prosječna trudnica i pomisliti pitati zašto?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    Ali eto, čovjek uči dok je živ i upravo zbog toga što nema nikakvih fizičkih zapreka mislim da bi idući put mogla iskusiti prirodan porod.
    that's the spirit! toplo se nadam da ćeš uspjeti u svojem naumu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pinocchio, drago mi je da je bilo tako prekrasno

A ja se i dalje nadam, ovaj put VBA2C-u. Jednom, kad prestanem dojiti, i ako zaboravim kako je naporno imati više od jednog zahtjevnog djeteta .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedva cekam pricuuuu! :D
    Ja jos nisam ni trudna ali si strasno zelim vbac!
    Stoga obozavam takve sretne price i nadam se dozivjeti nesto slicno.
    No kad dodem u bolnicu,bojim se da ce na svaku smetnju predlozit carski. Najbolje da rodim doma...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    No kad dodem u bolnicu,bojim se da ce na svaku smetnju predlozit carski.
    moguće. toga sam se i ja bojala. mislim da je jedini lijek kombinacija informiranosti i motiviranosti.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    a je li kome palo na pamet da su ti krivo izračunali termin

ajde da nisi imala vezu, vjerojatno bi te izmučili na mrtvo sa dripom, pa od dva zla ovo je možda manje

ali dan danas mi nisu jasne te indukcije reda radi, bez nekih drastično vidljivih problema

isto kao i kod mene, malo žešče savjetovanje za indukciju, samo prosvjetljenje mi je dalo snage da se othrvam tome

mislim ne tjera te nitko nožem, ali ta "savjetovanje" su obično tako neugodna i autoritativna - da će se rijetko koja prosječna trudnica i pomisliti pitati zašto?
    A znaš ono, pa doktor si je super sa starcima, on zna što i kako je najbolje i sl. Ma ja vjerujem da je on i htio sve najbolje samo što se moja i njegova percepcija najboljeg očito bitno razlikuju. Tada me uhvatio me na prepad, ali drugi put (kuc-kuc u drvo da se ne ureknem ) ću odmah na početku razgovarati s njim o tome i reći mu svoje želje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je, vjerojatno je u kolu rutine u kojem se ta stara generacija ginekologa vrti, učinio što je smatrao boljim za tebe.
    ne kužim zašto rade takve drame (koje nerijetko završe i sa posljedicama), oko toga hoće beba ostati par dana više ili manje u trbuhu. Pa mislim, bila je 9 mjeseci. Ok, povećava se vjerojatnost mekonijske plodne vode, ali svejedno.
    Tko zna bih li se i ja othrvala tome, da nisam, od svih mogućih ginekologa, na jednoj od amnioskopija naletjela na dr. Jukića. Koji mi je staloženo rekao, da je sa bebom i sa mnom trenutno sve u redu, i da ako ja želim možemo pričekati. Uz redovite kontoriliranje. Baš mi je došao kao dar u tom trenutku, i olakšao da donesem odluku.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja priča je završila ovako

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=47053

i nadam se da će sličnih priča, ali s jednako tako sretnim završetkom, biti još na ovom topicu .

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •