Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567
Pokazuje rezultate 301 do 313 od 313

Tema: Koliko nas priželjkuje vaginalni nakon carskog?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

aaa neki linkovi ne rade jer su ispred njih iz nekog razloga forum.roda.hr.. kopirajte link i izbrišite ovaj prvi dio, danas ne smijem više izbaviti s posla da to ispravim!

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Danchi, ti si moja vječna inspiracija

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala ti

meni su odent i liliana još više probudili svijest i dali hrabrost da krenem naprijed i pomažem drugim ženama. i pravi je gušt to raditi

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A bila bih luda kad bi pomišljala na porod kod kuće? Iskreno, toliko me doktori frikiraju, tjeraju mi suze na oći one njihove kute, miris bolnice, ma sve - mogu reći da sam ja vjerovatno jedna od onih koja istinski mrzi bolnice - ali gledam ih kao nužno zlo. Imam poznanicu koja je nakon 3 carska imala 2 homebirtha, sve je završilo dobro, pa sam malo sa njom pričala...uf divim se ženama na toj hrabrosti - a ja ni sama ne znam što bi kako bi - mrzim što sam prevelika kukavica da se izborim za sebe - ali previše me strah da se bebi nešto ne dogodi.
    roza, s obzirom na sve što si prošla u životu, mislim da se ja osobno nikada ne bi, a ni tebi ne preporučam, odlučila na porod doma.

ne kužim partyku i ostale koje te, sa tvojom tužnom povijesti, ohrabruju na porod doma.
    shvaćam da te doktori frikiraju, frikaju i mene, kamo li ne tebe.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da nitko ne odlučuje umjesto roze, nego smo njoj iznesle činjenice koje stoje i potrepljene su dokazima i iskustvima. roza ima svoju pamet, i odlučiti će što ona želi na osnovu svega, mi znamo samo virtualnu rozu a samo ona zna svoju totalnu povijest i ono s čime se ona osjeća ok, uostalom kao i svi mi. rodin forum je edukativan, iznosimo činjenične informaicje, a na pojedinca je da odluči što i kako želi. to jest i bit informiranog izbora.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nitko ne odlučuje umjesto roze, nego smo njoj iznesle činjenice koje stoje i potrepljene su dokazima i iskustvima. roza ima svoju pamet, i odlučiti će što ona želi na osnovu svega, mi znamo samo virtualnu rozu a samo ona zna svoju totalnu povijest i ono s čime se ona osjeća ok, uostalom kao i svi mi. rodin forum je edukativan, iznosimo činjenične informaicje, a na pojedinca je da odluči što i kako želi. to jest i bit informiranog izbora.
    danci, svaka čast na svim činjenicama koje ste vi iznijele, nitko nije rekao da one ne stoje.
    osvrnila sam se na post partyke sa prethodne strane (ne znam kako višestruko citirati pa ću klasičnim načinom:

"RozaGroza, ne bi bila uopće luda. Ustvari i Michel Odent je pričao o tome kako žene odlaze u rodilište za svaki slučaj ako nešto pođe po zlu, a da su puno veće šanse da će baš tamo poći po zlu zbog svih medikaliziranih i nehumanih standardnih postupaka (drip, jako svjetlo, nepoznati ljudi, pregledi u trudovima, prokidanje vodenjaka, povlačenje placente) i svašta nešto što ometa fiziologiju poroda.
    Danas porod kod kuće u Hrvatskoj postaje sve češća i realnija opcija i mnoge žene se odlučuju na to. No nažalost ta opcija nije legalizirana u smislu da nije protuzakonita, ali da nije ni regulirana zakonom pa da naši doktori i babice ne smiju prisustvovati porodu kod kuće. No žene se snalaze na razne načine i dolaze im babice ili iz Austrije ili iz Italije, ovisno gdje žive pa što im je bliže. "

dakle, mene je zasmetalo što mi ovo zvuči kao nagovaranje žene koja je izgubila troje djece, na porod kod kuće. a to smatram jako neodgovornim.
    to je sve što sam i mislila i željela reći sa prethodnim postom.
    nikako osporavati vaše citate i linkove jer ih nisam detaljno ni proučila.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

podržavam Pinky, mislim da je neodgovorno podržati i pričati Rozi o kućnom porodu ili VBAC-u kad cijeli forum zna što je prošla...također znam da je Roza pametna žena i da će napraviti onako kako je najbolje za nju i dijete...ali isto tako se ovdje mogla naći neka sirotica koja bi ostala impresionirana vašim informacijama pa bi odlučila na temelju toga što ona želi, a ne ono što je najbolje nju...

nadalje, danči skidam ti kapu što si se odlučila pomagati ženama no ono što me osobno smeta je to što stalno netko ubacuje linkove sa američkim i engleskim istraživanjima...(ja ću se bazirati na engleska jer sam osobno vezana njima, a i zato što ako u SAD platiš onda ti je dobro, ako ne onda si u banani što se tiče zdravlja)...
    također napominjem da navedene tekstove nisam niti namjeravam pročitati...

dakle, stalno se ubacuju linkovi sa tim istraživanjima (u ovom slučaju o VBAC-u), a nitko ne misli o tome da su ta istraživanja napravljena u uvjetima inozemnog zdravstva, konkretno engleskog koji je daleko daleko iznad hrvatskog...vjerujem, dapaće sigurna sam da engleski doktori puno bolje sašiju ženu nakon CR nego naši doktori tako da je onda kod njih VBAC sasvim prirodna stvar...možda u nekim segmentima medicine prednjačimo (kao što je nedugo onaj doktor probudio mladića iz kome), ali ginekologija i porodništvo nam je katastrofa...(kao da to nije dovoljno pa nas još i Milinović unazađuje )

upravo zbog tih engleskih istraživanja sam ja izgubila svoje dvoje dječice u 30 tt jer moj tadašnji gin je rekao da ne trebam nikakvu terapiju s obzirom da engleska istraživanja...dakako da je zaboravio na činjenicu da je naša postnatalna skrb katastrofalna i da je u Engleskoj normalno da prežive bebe rođene oko 26 tt, a u RH je to jako jako rijetko...kad je naknadno čuo da sam uz terapiju rodila rekao je da je to nemoguće!! također napominjem da nisam jedina kojoj je tako obilježen život, upravo ovdje na djelu Roditelji anđela tipkaju neke od mojih bivših cimerica koje su također zbog eng. istraživanja izgubile dječicu, a kad su se makle do tih istraživanja ostale trudne...jedna je upravo pred porodom i želim joj svu sreću...

dakle, tek kada se naše zdravstvo izjednači sa recimo engleskim koje je stvarno odlično onda se mogu ubacivati ovakvi linkovi i davati ženama relevantne informacije...sve prije toga je totalni apsurd

hejena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage moje evo mene sa mojim uspješno odrađenim vbac-om
    Bio je daleko od prirodnog ali svakako bolje nego carski.. sve je što je moglo išlo je krivo.. nakon redovnog pregleda zadržali me u rađaoni jer je "porod krenuo" (otvorena 3cm, bez trudova), dobila odmah klizmu, pa prokinuli vodenjak i dali drip, i za 6h rodila sam svoju curicu 3670gr i 50cm (još i uz epiziotomiju )
    Kako god bilo sretnija sam nego da je bio opet carski i sretna sam da je sve završilo i da smo ja i moja curica zdrave

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Hejena, neizmjerno mi je drago zbog tebe i zbog tvoje bebice

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga Hejena, žao mi je što vam je sve išlo krivo, ali zato mi je drago da si zadovoljna!

@boxica, treba provjeriti točno gdje su rađene studije, izašli su u US/UK znanstvenim časopisima na engleskom jeziku, ali to ne znači da su rađeni u tim zemljama. Ovako na brzak je nešto u Japanu, Skandinaviji, Kanadi... Časopisi su ugledni i na jeziku kojeg zna većina ljudi pa eto, zato je 'lakše' doć do njih, ali svaka tražilica (tipo pubmed) ima studije iz CIJELOG svijeta jer svaka studija koja se objavljuje mora imat barem prijevod sažetka na engleskom jeziku. English is the new Latin

Zdravstveni sustav nema veze sa rezultatima u ovom slučaju, jer rezultati kompariraju korištenje određenih lijekova na ishod poroda odnosno ishod poroda općenito. Nema nekih velikih razlika u prenatalnoj skrb (ja sam kanađanka pa znam), osim da npr u tim sustavima možeš birat što i kako želiš i da nikom ne pada na pamet da te ospori (tu mislim informiran izbor i mogućnost primalje) i da se vaginalni pregledi u trudnoći redovno i svima rade više-manje samo kod nas.

a da ima velikih razlika u neonatalnoj skrbi, nažalost to si iskusila i sama
    određene studije zaista znaju zabrljati stvar, to znam i na svojoj koži. naime, Hannah studija rađena u Britaniji 2000. godije je razlog zašto sve žene koje čije je dijete na zadak u xy tjednu rađaju skoro pa isključivo CR-om, a ta studija nije baš dobro rađena i puno drugih studija su pobile njene zaključke, ali eto još se koristi kao mjerodavna. Na dnu ove stranice ima linkova na druge studije / komentare drugih institucija o problemima sa tom studijom.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pobjegao mi je post, Hejena htjela sam reči još da mi je drago da ste ti i malena dobro i da je pravi maleni slatkiš Usprkos svega, kako si se osjećala kad si skužila da si sama rodila svoje dijete?

I da podijelim s vama jedan novi slideshow ovdje autorica je The Feminist Breeder, aktivistica, glazbenica, studentica prava, mama, ovo joj je drugi porod, prvi je bio CR, drugi bolnički VBAC i evo treći doma.

hejena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala
    Osjećaj? ..zvuči kao fraza ali doslovno je tako - osjećaj je neopisiv!
    Prvo što sam mislila pred kraj da više ne mogu i da se trebam pozdraviti od svih dragih ljudi.. i odjednom u sekundi nakon što sam ugledala to malo čudo na sebi osjetila sam toliku navalu adrenalina, euforije i sreće da sam imala osjećaj da bih mogla trčati i preskakati ogromne planine i da mi ništa na svijetu nije nemoguće!! Smijala sam se i nisam mogla prestati smijati se i govoriti kako je prekrasno sve, pa barem 1h.. a još sljedećih 14-15 sati nisam mogla ni oka sklopiti dok nije malo popustio taj adrenalin Bila sam neizmjerno ponosna na sebe i svog muža
    Usporedba sa carskim? bolno je i jedno i drugo.. (uzevši u obzir epiziotomiju) ali sve bi dala za ovaj osjećaj nakon vaginalnog poroda.. nekoliko sati nakon poroda mi je kroz glavu prošlo kako mi je strašno žao što je to moj zadnji porod (za sada smo tako planirali da je dvoje djece dosta) i kako bi jako voljela to proživjeti barem još jednom!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mogu li uokviriti to što si napisala? ajme da se topim pa da se topim. nevermind, postala sam lokvica! to mora biti prekrasan osjećaj, znati da si SAMA nešto napravila i držati onaj mirisan smotuljak...kad se samo sjećam mirisa mog Sebastiana kad se tek rodio, ma koji parfem to je bilo nešto nalik božanskog parfema

samo mi je žao što ti nije prošlo bez epiziotomije i dripa

a za treće dijete, moja mama kaže da treće jednostavno dođe samo, iznenadno do tada, uživaj sa tim malenim smotuljkom i u četveročlanoj obitelji

Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •