Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: trafostanica

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno trafostanica

...sveki je jutros dobila poziv susjede koja u njenoj odsutnosti prima poštu da
    se treba javiti u roku 8 dana HEP-u jer će u protivnom oni smatrati da imaju njen pristanak za gradnju trafostanice u njenom dvorištu!...ja sam zvala mamu koja je pravnica i ona tvrdi da je to zakonski nemoguče...problem je što večeras nemamo to pismo,susjeda će nam ga ujutro faksirat pa ću znat o čemu se točno radi( vrag mi ne da mira pa moram odmah pitat)...moja mama tvrdi da vjerovatno traže pristanak na gradnju trafostanice u blizini njene kuće,međutim susjeda kaže da je sveki jedina dobila to pismo iako tamo ima puno kuća kojih bi se tako nešto također ticalo i samo je njena označena žutom bojom štogod to značilo...ona naravno ne želi to dopustit,čak ni u slučaju naknade koja ionako vjerovatno ne bila bogzna što...kakve su nam šanse da ovo spriječimo bez obzira da li se radi o njenom zemljištu(u tom slučaju,pretpostavljam dobre) ili ne,ali u blizini kuće?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mama ti je dobro odgovorila, to je ne moguće.Tvoja sveki je nešto krivo skužila.
    Da li je sveki primila preporučeno to pismo, i ako je koga je potpisala?
    Ako je potpisala susjedu bilo bi dobro da se javi u Hep, pa da ih obavijesti da dostava nije uredna.
    Najvjerojatnije se radi o izgradnji u bližem susjedstvu, pa traže njezin pristanak.
    Na njezinom zemljištu to ne mogu nikako sagraditi, osim ako je ne izvlaste, ili ako im nekim drugim pravnim institutom ona ne dodjeli to pravo, tako da za to nema osnova da se bojite.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...da,tako mi je i mama objasnila,ali mi se pitamo zašto je ona jedina dobila taj poziv kada oko njene kuće ima još najmanje desetak kuća i sve su vrlo zbijene na tom području...šta se trafostanica njih ne tiče?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda još dobiju, a možda ih se ne tice-ovisi o udaljenost gradnje sa susjednim česticama.
    Sad mi možemo ovako svašta nagađati kad ne znamo sadržaj dopisa.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...istina,samo mogu nagađat...hvala ti...javim sutra točan sadržaj pisma...al baš mi je grozno zbog bilo kakve mogućnosti trafostanice u blizini kuće,pogotovo zbog djeteta...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Shvacam te, laku noc....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...hm,ovo postaje sve čudnije...u pismu je dakle navedena čestica zemljišta koje je moja sveki JEDINA vlasnica,a u pismu je hep navodi kao suvlasnika!..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

provjeri podatke na katastar.hr

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...je,bila sam na katastru...dobili smo i tlocrt čitavog kvarta i svekine čestice...nakon šta smo ga pregledali skužili smo da jedan mali dio njenog zemljišta izlazi na,kako bi to rekla,na javni put,odnosno nekakvu tratinu uz cestu...zbog toga je oni valjda nazivaju suvlasnikom...pa ne misle valjda stavit trafostanicu na cestu?!...uostalom,ona tada ne bi mogla otvorit vrata od dvorišta!...uglavnom,izrazili smo im neslaganje s tim pa ćemo vidit dalje..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno trafo

Nije mjerodavavan katastar nego vlasničke knjige dakle stanje u gruntovnici koje moze biti vrlo vrlo razlicito od katastarskog.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: trafo

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    Nije mjerodavavan katastar nego vlasničke knjige dakle stanje u gruntovnici koje moze biti vrlo vrlo razlicito od katastarskog.
    Slažem se, al na žalost katastar još uvijek nije u Zg. usklađen s gruntovnicom, pa pokazuje realnije stvarno stanje zemljišta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trafo

Katastar je ažuriran ali kod bilo kakve kupoprodaje, služnosti i sl. ugovori se rade prema gruntovnici kako god tamo stanje bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Trafo

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    Katastar je ažuriran ali kod bilo kakve kupoprodaje, služnosti i sl. ugovori se rade prema gruntovnici kako god tamo stanje bilo.
    Pa na zalost mislim da baš i nije tako.Slažem se da je jedino gruntovnica mjerodavna za upis vlasništva, ali imaš u praksi jako, jako puno primjera da se vlasnici nikad nisu upisali, ili da je zemljište nacionalizirano i taj upis izvršen, ali nikad deposedirano, pa su tada stvarni vlasnici navedeni kao z.k.korisnici, a svako ko se imalo razumije u z.k. shvaća da se radi o vlasništvu koje se treba provesti.Normalno je da se tada obracaš za služnost korisnicima jer ne možeš"drštvenom vlasništvu"A da ne pričam o usklađenju k.č. i z.k.č.Al to su već pre teške teme, ajmo mi o necem lijepšem što nas trenutno više interesira.

i

onda i He

, a

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uh,ovo na kraju se nešto zalomilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Gruntovnica

Gle, mi za HEP za Grad i sl. radimo te ugovore o služnosti i rješavamo imovinsko-pravne odnose i svi se ugovori rade prema stanju u gruntovnici.
    Društveno vlasništvo je u pravilu vlasništvo Grada Zagreba osim ako zemljište nije u postupku povrata ili nešto slično.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vjerujem da kao pravnica i sama znaš da u pravu ne postoji "u pravilu"tj. pretpostavke, kod vlasništva. Kad smo već tako daleko pravno otišli onda jedno hipotetsko pitanje:Što u situaciji kad je zemljište nacionalizirano, i upisano društveno vlasništvo, ali nikad deposedirano pa su stvarni vlasnici upisani kao z.k.korisnici na predmetnom zemljištu, i nikad nisu sukladno Zakonu o vlasništvu i dr...izvršili brisanje dr.vl. ,dok Katastar jasno pokazuje njihov posjed bez prekida sve ove godine, a isključivo načelo povjerenja u z.k. još nije stupilo na snagu,da li i onda sklapate ugovor s Gradom, kao pretpostostavljenim vlasnikom "društvenog vlasništva". Takvih primjera ima još.Zato je u svim takvim i sličnim situacijama nužno provjeriti i stanje na katastru, koji nije odraz vlasništva, već samo stvarno stanje na zemljištu koje uveliko može pomoci u utvrđivanju vlasnika, a ne pretpostavljanju.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vjerujem da kao pravnica i sama znaš da u pravu ne postoji "u pravilu"tj. pretpostavke, kod vlasništva. Kad smo već tako daleko pravno otišli onda jedno hipotetsko pitanje:Što u situaciji kad je zemljište nacionalizirano, i upisano društveno vlasništvo, ali nikad deposedirano pa su stvarni vlasnici upisani kao z.k.korisnici na predmetnom zemljištu, i nikad nisu sukladno Zakonu o vlasništvu i dr...izvršili brisanje dr.vl. ,dok Katastar jasno pokazuje njihov posjed bez prekida sve ove godine, a isključivo načelo povjerenja u z.k. još nije stupilo na snagu,da li i onda sklapate ugovor s Gradom, kao pretpostostavljenim vlasnikom "društvenog vlasništva". Takvih primjera ima još.Zato je u svim takvim i sličnim situacijama nužno provjeriti i stanje na katastru, koji nije odraz vlasništva, već samo stvarno stanje na zemljištu koje uveliko može pomoci u utvrđivanju vlasnika, a ne pretpostavljanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •