Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 246

Tema: Jutarnje Mučnine

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ali meni se hrana nekad toliko gadi da je ne mogu jesti a trebala bi radi normalnog razvoja bebe. Onda se slijedeći dan nažderem da nadoknadim izgubljenu snagu, pa mi se opet povraća..al barem nikad ne povratim.
    Najgore mi je kad čujem svekrvu koja je po starohrvatskom običaju uvjerena da moram jesti za dvoje sad kad sam trudna!! Užas!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni mučnine počinju ujutro nakon što nešto stavim u usta. Dignem se, super se osjećam, pojedem tost ili nešto i onda počinju. Još nikako nisam povratila ali stalno imam osjećam da su mi kamenja u stomaku. Međutim, ima dana kada mi je dobro, kao npr. jučer i onda sam se sinoć lijepo najela salame, sira... navečer i to je bio 1. put da jedem salamu (onu zimsku) s tim da sam pojela 3 fete salame i cijelu noć sam imala osjećaj da me guši ta salama, da stoji negdje na vrhu želuca i da bi se spasila da mogu povratit. Više mi to neće past na pamet.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Garfy
    meni je zimska u trudnoći postala zakon, nema mi marende bez nje, al sam zato poslije toga žedna.........
    Jednostavnije se najesti salame nego si npr.skuhati jaje - ko će to dočekati, ujutro me glad hvata i to kakva..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a sam isto ujutro gladna ko vuk. Čini mi se da bi pojela...uh. i najdem se ali onda mi počinje mučnina. Nešto između mučnine, težine u stomaku i žgaravice. Još malo i proći će, samo da sve bude ok s bebicama.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene evo već tjedan dana ne pušta mučnina...ali najgore mi je što imam začep i užasno sam naduta
    Jedem i pijem sve što bi moglo potaknuti crijeva, ali uzalud...ne mogu i gotovo

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure, zbog djelovanja progesterona usporava se rad crijeva..još ako pijete utrogestane-opstipacija zajamčena.
    Znam za neke koje u višim fazama trudnoće nisu mogle po 10 dana na wc! :?

Puno voća,juhica,a manje sendviča, i bit će bolje.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ne jedem tešku spizu, dapače...jabuke, vodu, mlijeko+žitarice (to me inače uvijek protjera, jel'te ), prepečenac, tikvice, juhicu, opet jabuke...
    A probava - nikakva... stomak boli ko da sam kamenja u sebe nabacala...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam imala mučnine 24 sata dnevno.... nasreću nije trajalo dugo, u 13 tjednu su prestale.... nisam ih stavrno mogla ničim ublažiti jednostavno kako su došle tako su i otišle...

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u 13 tjednu :shock: ajooj, bellissima, nimalo me to ne tješi ne znam kako ću izgurat

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj prvo sam mislila kak je super meni ni traga mucninama... no situacija se pogorsava iz dana u dan... prvo su pocele jutarnje, a sad su cjelodnevne.. slaba sam i iscrpljena i svaki dan jos radim jer me strah za posao, a doktor je naredio strogo mirovanje... jel ima netko kakav savjet kako se rijesiti tih mucnina, ima li kakvih tableta mozda za ublazavanje te tezine u zelucu?

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj Noklica potpuno te razumijem. Meni mučnine (povraćanje) počne od trenutka kad se ujutro ustanem i traju cijeli dan dok ne legnem. Cure na forumu su rekle da doktor u ekstremnim slučajevima daje reglan tablete, meni nije rekao je da moram na infuziju jer ako doista sve povraćaš povratit ćeš i te tablete. Iskreno od srca ti želim (i svim drugim curama) da mučnine čim prije prestanu.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam se donedavno žalila kako nemam mučnina, ali evo jučer poslijepodne za poluditi od glavobolje i mučnine-povraćala do ponoći. Samo (ovo je sad malo gadljivo) nije to neko tipično povraćanje, kiselina itd, nego se samo vrati pojedeno gotovu u originalnom obliku :shock: .
    Jutros ista stvar. Povratila sam čini se i dabroston pa me sad strah...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jesu kod vas te mučnine konstantne, svaki dan? Mene su do sada mučile, danas ne, pa se malo brinem :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni su mučnine počele u 6 tjednu, i do kraja 4 mjeseca moja relacija bila je krevet WC školjka , katastrofa, još sam pila dabroston koji još više izaziva mučnine.Bila sam već na rubu snaga, ali sve prođe...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zaboravila sam reći da sam konstantno povračala svaki dan, od 3-7 puta, iako nisam imala više što, jer jela sam jako malo...nisam smjela otvoriti frižider već bi bila u WC-u

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a cure kad se u bit najranije po vama mogu pojaviti mučnine? vidim nekima sa 6, 7 tjedana...pretpostavljam da prije ne ili?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pojavile sa sa 7. tjedana (točno 1.11.) i trajale do 25.12 - umirala sam, završila u bolnici i tamo me spasili sa Torakanom u infuziji. Nedavno sam čula da se Torakan može dobiti i u ljekarnama ali ne znam u kojem obliku vjerojatno kao tabletice. I mislim da treba recept.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja imam eto jedno ludo iskustvo.. Naime, moji zive na moru i sad sam kod njih.. kad me muz vozio k njima ujutro sam se probudila i povracala standardno da dusu ispustim.. onog trena kad smo prosli Sv. Rok i kad sam osjetila miris mora, meni postalo momentalno bolje.. nevjerojatno.. i sad sam vec 2 tjedna na moru i opet sam super.. a 13 tjedan mi je... i u ned nazad za Zabreg na kontrolu i tocno znam kako ce svako jutro pocinjati.. ponekad to ima ocito i veze sa klimom (barem sam si ja to tako objasnila Iako, jutros sam recimo dusu ispustila radi jednog obicnog - kroasana

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je isto zlo. Čim se zbudim moram ići povraćati, ali nemam kaj pa se samo naprežem, kašljem i malo povratim sline. Onda je neko vreme mir, pa opet. A i većina hrane mi se gadi.Opće nebrem jesti povrće.
    Danas sam kupila Bio band narukvicu. Nadam se da bu prošlo.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Danas sam kupila Bio band narukvicu. Nadam se da bu prošlo.
    Kakav je to narukvica. I mene pere mučnina, pa bi sve probala, samo da prođe.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su mučnine počele u 7.tjednu i trajale do 13.tjedna. To mi je bilo najgore razdoblje trudnoće. Nisam podnosila nikakve mirise i ništa nisam mogla ni jesti. Izgubila sam 3-4kg u tom periodu. I mučnine su trajale po cijeli dan, zajedno s povraćanjem. Prosjek je bilo jednom dnevno povratit, a nekada i 2 puta. MM mi je kupio narukvicu protiv povraćanja al nisam primjetila nikakva znatna poboljšanja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To je narukvica koja ima neku kuglicu koja pritišće neku točku na ruci. Nosila sam ju jučer cijeli dan, ali mi nije ništ pomogla! Inače imaš o toj narukvici na internet stranici, mislim da je www.biobands.com ili tak nekak. Jako dobra reklama. 100 kn dođe u ljekarni.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da onda neću bacati novac. Nema mi druge nego čekati da prođe samo od sebe.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    To je narukvica koja ima neku kuglicu koja pritišće neku točku na ruci. Nosila sam ju jučer cijeli dan, ali mi nije ništ pomogla!
    potpisujem.
    100 kn bačeno u vjetar 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure drage, ne znam da li ima veze s narukvicom, jer kad sam ju nosila prvi dan nije mi pomogla ama baš ništ!, ali evo, od utorka je meni bolje. Sad sam u 13. tjednu.
    Nosim narukvicu skoro non stop, osim kod spoavanja. I povraćam samo ujutro, ono uobičajeno, čim se probudim, malo sline.
    Ne znam da li ima veze s narukvicom, ili se baš poklopilo s razdobljem kad mi je bolje, ali mogu skoro sve jesti!!!
    Dobro, danas sam posle ručka povraćala, ali mislim da je to zato jer sam se malo opustila- janjetina, krumpir, salata, pa posle Twix i na sve to sok od jabuke!!! :D
    Nije ni čudo da mi je bilo zlo.
    Nadam se da će ovo razdoblje potrajati!!!!
    No, neki vele da je to na psihičkoj bazi, ali ja baš ne vjerujem, jer ak mi se prije povraćalo čim sam počela jesti, a sad jedem skoro sve i u koje god doba dana, onda baš ne vjerujem da je to zato jer vjerujem u čarobne moći narukvice.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma mislim da će prije biti da si došla do kraja razdoblja s mučninama. Meni su u prvoj trudnoći prestale i ranije, negdje u 11. tjednu.
    A i sad primjećujem lagano poboljšanje, a ulazim u 9. tjedan. Kad bi bar to bilo to. :D

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su mučnine počele negdje u 6-om tjednu danas sam ušla u 14 i još uvijek traju,nedavno me netko ohrabrio i rekao da je imao mučnine cijelu trudnoću :/

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Glede mog poboljšanja od neki dan - brus
    Već dva dana hoću crknuti. A taman sam bila odlučila iza Gospe ići raditi, sad ni sama ne znam kako će to sve biti. I opet sam u fazi da mi ne paše voda, a teško i neka druga tekućina. Koma.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je isto bilo tak. Na par dana se sve smirilo, a onda sam opet, ko za kaznu kaj mi je malo bilo dobro, povraćala i imala užasne glavobolje od tih mučnina.
    Ja još uvijek nosim svoju narukvicu, za svaki slučaj, jer ne znam da li je ona zaslužna kaj mi je bolje ili sam sad u takvom razdoblju, ali VEĆ 6 DANA MI JE SUPER!!!!!!!!
    Danas sam čak jela pržene lignje s tartarom!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo da i ja nekaj velim...
    ja sam u 9 tjednu...oko 4. su pocele mucnine ali sam brzo skuzila ako ujutro dok se ustanem jedem da mi neije muka...ako odem na posel bez jela mi je grozno i ne mogu zaustaviti mucninu...Sad mi je sve ok...uopce ne osjetim da sam trudna osim kaj su mi dojke napete ali i to manje osjecam jer sam skuzila da moram stalno nositi grudnjak...cak i dok spavam...

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma meni je isto: jela - ne jela, spavala puno ili malo, kako god okreneš nije mi dobro. Malo živnem tek poslije podne, a do onda me pored mučnine pere i vrtoglavica. Imala sam namjeru sutra ići na posao, ali odgađam to još do ponedjeljka. Nadam se da će me do onda barem pustiti vrtoglavica, mučninu bih još nekako podnijela. :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su evo sad u 6 tjednu pocele mucnine, sve mi smrdi, pogotovo hrana intenzivnijeg mirisa, zlo mi je ujutro, popodne, navecer, a opet me i hvata glad!
    I inace mi je zeludac bio osjetljiv na mirise, pogotovo rano ujutro, ali sad...zivi uzas...

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj SSR prvotno napisa
    Meni su mučnine počele negdje u 6-om tjednu danas sam ušla u 14 i još uvijek traju,nedavno me netko ohrabrio i rekao da je imao mučnine cijelu trudnoću :/
    evo ti moj slučaj:
    mučnine su mi počele sa nekih 5+ i to gadne (naravno ne samo mučnine,nego i sve druge "lijepe" stvari vezane za prvo tromjesečj - malaksalost, mantavice zbog niskog tlaka, gađenje hrane&pića, čak i vode, povraćanje na svaki čudan miris..)
    Mislila sam da neću preživit kako je nekad gadno znalo bit, svaki minut bio mi je dug ko godina. I tako 2-3 mjeseca. Ali oko 15+ stanje se naglo poboljšalo...nemam ni sad baš nešto snage (ni približno ko prije T) ali sam avion u usporedbi s onim u prvom tromjesečju 8)

Ne želim vam reći "proći će" jer mi je to najviše dizalo živce kad su meni govorili dok sam "crkavala"...naravno da će proć (uostalom sve na ovom svijetu je prolazno :/)
    Sve što mogu je da vam vibram ~~~~ ~~~~ ~~~~ da izdržite kao što nas je puno to već izdržalo jer malo koju sretnicu je to zaobišlo.
    Neka vam snagu daje misao da to sve trpite radi vaših malih

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja opet ponavljam da se meni čini da su mi narukvice i umeboshi šljive pomogne. i sad čim mi počne biti zlo odmah pocuclam jednu tu kapsulicu od šljive i bude mi dobro.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa
    ja opet ponavljam da se meni čini da su mi narukvice i umeboshi šljive pomogne. i sad čim mi počne biti zlo odmah pocuclam jednu tu kapsulicu od šljive i bude mi dobro.
    A gdje si nabavila te kapsule?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da li je normalno da u 14tj ponovo imam mučnine?? i neću ih nazvati jutarnjima jer ni je konstantno zlo...ako sam gladna zlo mi je, ako sam se prejela zlo mi je, ako osjetim miris hrane zlo mi je...
    više sam luda...

kad će to prestati?? imala sam mučnine do 9tj i prestale su, sad su se vratile još jače.. jel ima nešto što mogu uzimati protiv toga? neka hrana/piće??

a jedino od čega ne povraćam je suha hrana - voće ne mrem ni vidjet...
    sad se već brinem da mi dijete ima traume od takve hrane

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čitam ovo i smijem se. Muka mi je cijeli dan, također mi sve nevjerojatno smrdi, a smeta me čak i pogled na neš prljavo u kuhinji..

Al istina je da se to zaboravi i da se kasnije čovjek smije sam sebi.

Npr, imam bisere iz prošle trudnoće, tada sam se rasplakala, al kratko nakon toga se svaki put smijem kad se sjetim. Naime, doručkovala sam nešto, prisilila se da pojedem zapravo, i otišli mm i ja prošetati po friškom zraku, da mi bude lakše. Odjednom mm ispusti dimni signal (a bio je prilično daleko od mene) i meni u sekundi cijeli doručak izleti po travi! A još je to trebalo i čistiti da si naši psi ne omaste brk. Tad sam se rasplakala ko kišna godina (mm se brzo nacrtao pored mene, zagrlio me i vrlo ozbiljnim glasom obećao da neće više nikad ). A sad mi idu suze od smijeha kad se sjetim toga!

I da, kad važem, naravno da bi sto puta radije izabrala da se tako odvratno osjećam po cijeli dan, ali da unutra netko raste, nego da se niš ne događa. (ali znam, u trenutku kad mi je frka i ja kukam i prigovaram, ne razmišljam ovako "trijezne glave".. :/ ).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citam vas i sad znam da ne pretjerujem! Ma kakve jutarnje mucnine, meni to traje cijeli dan, ne povracam, ali mi se onako grci zeludac, sve mi smrdi, cijela kuhinja, ciscenje ne pomaze..
    Najgore mi je sto jos ne smijemo nikome reci, do prvog pregleda a ja bi tako s nekim to podijelila!
    Sva sreca da se tu mogu malo izjadati!

Sto se moze, zivjeti i cekati da prodje 8)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da malo podignem temu sa svojim mucninama koje traju vec mjesec i pol. ali ne jutarnje, nego cjelodnevne. sad sam oko 10 tjedna valjda i rikavam. zlo mi je konstantno, vrti mi se u glavi i tako to, jedino ne povracam. nikad. jos se brinem za klinca, uglavnom sama, a zivim na 3. katu bez lifta pa mi je zivot fenomenalan u zadnje vrijeme. kad mu kuham dize mi se zeludac, a sta ces, dijete mora jesti

mislim da sam smrsavila kojih 2, 3, 4 kile otkad mi je slabo, sto i nije lose, jer iz prve trudnoce vucem jos 10 viska
    hvala bogu bar mi se ne jede slatko kao u prvoj, jer rezultat je bio +30 kila prije, a +20 nakon poroda :/ .

imam jedan "problem": u prvoj t sam imala grozan zatvor, i kada sam prvi put isla obaviti nakon tjedan dana sam mislila da cu se raspuknuti :bljak:, dozivljaj koji ne zelim nikome. sada imam situaciju s plinovima, skupljaju mi se tako da me boli zeludac, i kao da imam neki polu-proljev (sorry ).

zanima me ima li jos koja slicnu situacion?
    sve ne znam jesam li pokvarila zeludac ili se to desava, kako zatvor tako i ovo.
    dankes in advance.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Isto i ja već mjesec dana!

imam jedan "problem": u prvoj t sam imala grozan zatvor, i kada sam prvi put isla obaviti nakon tjedan dana sam mislila da cu se raspuknuti :bljak:, dozivljaj koji ne zelim nikome. sada imam situaciju s plinovima, skupljaju mi se tako da me boli zeludac, i kao da imam neki polu-proljev (sorry ).

zanima me ima li jos koja slicnu situacion?
    sve ne znam jesam li pokvarila zeludac ili se to desava, kako zatvor tako i ovo.

Imam iste probleme kao i ti . Sad sam 15. tjedan i još imam mučnine, a stolica ili je ima ili i je nema danima. Probala sa suhim šljivama ali od nh mi se povraća na sam miris. Silim se piti što više tekućine i jesti voća, pa mi je koji dan malo bolje! Probaj žvakati hranu beskrajno dugo, piti negazirano samo izmedu obroka da se ne nagutaš zraka. Naravo ne jesti nikakve kupuse, brokule, karfilol, grah i grašak.
    Sad sam počela piti po jednu Activiu jogurt svaki dan pa me vjetrovi barem više ne muče, a i probava se pomalao regulira. Još samo da prestanu mučnine i super!
    Držim fige!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tnx

i ja jedva cekam da prestanu mucnine, ovo je stvarno too much. uvijek zvacem hranu dugo, to je kod mene tako oduvijek, najsporije jedem od svih i onda sam uvijek morala pospremati stol (tko zadnji pojede, posprema stol ).
    gazirano ne pijem uopce, tek malo mineralne svake prijestupne. od tekucine pijem uglavnom vodu i jogurt, ponekad kavu ili neskafe da bas ne padnem u nesvijest od niskog tlaka.
    povrce jedem jedva jer mi se na njega dize zeludac. s vocem je malo bolje. meso mi isto neide, a ni riba bas previse. svaki dan moram razmisljati po pola sata sta bi pojela a da mi se ne povraca na samu pomisao.

ah, slatke muke :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam u početku imala stalne mučnine pa sam se žalila
    sad više nemam mučnine nego 7kg viška (21tj.) jer sam stalno gladna
    Uglavnom, opet nisam zadovoljna..eh mi žene..

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam imala problema s mučninom i svakodnevnim povraćanjem do 16 tjedna. Bilo bi mi draže da u sljedećoj trudnoći nemam mučninu! Povraćala sam više puta na dan bez obzira bilo jutro, podne, večer ili noć. Najbolje mi je bilo kad sam spavala
    Ali sve to prođe, a bebica dođe!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa
    Ja sam imala problema s mučninom i svakodnevnim povraćanjem do 16 tjedna. Bilo bi mi draže da u sljedećoj trudnoći nemam mučninu! Povraćala sam više puta na dan bez obzira bilo jutro, podne, večer ili noć. Najbolje mi je bilo kad sam spavala
    Ali sve to prođe, a bebica dođe!
    ...pa se naježiš kad netko pita kad će nova beba.

Ja povraćala do kraja 7.mj. (hiperemesis gravis), i na vodu i na hranu, u sva doba dana i noći. Već dio toga razdoblja bila na tabletama ili infuziji... Nije bilo hrane koja mi se nije gadila, a nakon tih 7 mj. sve postalo fino pa i slatko koje ranije nisam mogla smisliti pa se se nutella jela žlicom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

joj, meni su mućnine počele u 8 tj. ali na način da bi se samo napela kao za povraćanje...a ništa, užasan osjećaj i tako već dva tjedna, dok polako nisam skužila šta mi paše, a šta ne...inače, ne mogu si zamisliti popiti kavu, sve mi smrdi čak i moji omiljeni parfemi, nevjerojatno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mikka evo nas opet zajedno na nekom topicu o hrani samo ne znam kaj bi nam Monti na ovo rekao. Zezam se.

Meni je muka od početka, gadi mi se skoro sve, grozno mi je bit gladna jer mi se vrti i opet mi je zlo, a kad pojedem (malo ili mrvicu više, kad uspijem a da mi se ne gadi) opet mi bude zlo.
    U jednom momentumi se činilo da se mučnina smanjuje, ali to je bio trenutni zez, evo već dva tjedna opet pakleno patim. U 12.om tjednu sam, ne smanjuje se. NAdam se da ću preživjet još koji tjedan.

No, najgore mi je kaj mi sve smrdi.
    Na poslu kupili onaj odvratni Lahor za ruke pa se rušim dva sata nakon pranja ruku.
    Sad mi smrdi tj ide na živce onaj miris Baby Love za tuširanje klinaca - valjda sam se zasitila.. morat ću malo promijeniti u npr Niveu ili tako nešto, ipak mi je mali stalno pod nosom .
    Roba iz sušilice mi je bljak, bez obzira na mirisne maramice.. najdraže mi je pomirisat pelenu sa štrika (kad se fino posuši na vjetru).
    I tak.. ugl, mirisi me ubijaju, mučnine mi najviše smetaju kad moram vijesti pročitat, a spasila sam se kad je mali savladao penjanje po stubištu pa ga ne moram teglit na 3. kat.

A za zatvor, odnosno, malo pretvrdu stolicu, niš mi nije pomoglo, dok mi mama nije napravila fini domaći pekmez od šljiva. Sad je lakše..

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sad cete reci "ova nije normalna" ali ja vam zavidim na tim mucninama !!! Ja u prvoj trudnoci nisam imala ni M od mucnina, dapace imala sam od pocetka pojacan apetit i u 9 tj. morala sam na kiretazu. U drugoj trudnoci povracala sam od prvog dana, sve mi se gadilo i smrdilo...spasile su me B6 tabletice. Sad kada sam po treci put trudna umirem od straha jer u 6 sam tjednu a jos nista od mucnina. Koliko god ja bila u krivu one su meni znak da je sa mojom bebom sve u redu. Tako da slobodno posaljite meni malo !!!

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su mučnine počele negdje sredinom 5. tj., i to kakve...stvarno, ja sam nekad mislila da to neću preživjeti. Od jutra do mraka, doslovno. Čim u jutro otvorim oči moram se ispovraćati da bih mogla staviti četkicu za zube u usta i popit utrogestan. To jutarnje povraćanje mi je bilo najgore jer nisam imala hrane u želudcu, pa sam povraćala nešto zeleno što smrdi po bolesti, fuj! Hranu nisam mogla vidjeti ni nacrtanu, a pet puta dnevno sam morala smisliti što da jedem, jer ako sam gladna opet mi je zlo. Onda nešto pojedem, pa mi je opet zlo i tako tjednima. Čak mi se i voda gadila. A od silnog povraćanja već sam i krv povraćala. Ma stvarno užasno, ne bi to nikome poželjela. Izgubila sam 3 kg u prvim tjednima, poslije se nisam ni htjela vagati. Onda sam od dr. dobila reglan sirup/tablete, ajd to mi je malo pomoglo, nisam povraćala 5-7 puta dnevno već samo 2 puta. Onda sam u 10. tj. prokrvarila, i to dosta jako,i završila u bolnici, pa mi je valjda od tog šoka mučnina prestala na 2-3 dana. Znalo mi je biti još zlo u bolnici, ali su mi davali reglan jer nisam smijela povraćati zbog naprezanja da ne bi opet pokrvarila (svejedno jesam). Sada sam u 13. tj, više mi se hrana ne gadi jako, ali nemam ni nekog apetita, mučno mi je samo kada sam gladna, ali hvala Bogu ne povraćam više.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su mučnine prestale u 15tj. Onda sam se žalila na njih, no sad mi i nedostaju
    ovako mi se otvorio apetit i natukla sam 7kg (22tj), stalno sam gladna, pojela bih valjda sve što se ne miče

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joj, meni pocinju sve jace i jace, cjelodnevne........

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •