Trudna 6-7 tj, mučnine strašne već 2 tjedna. Stalno sam gladna, a kad nešto pojedem kao da sam kamen pojela. Ne povraćam, samo imam nagon za povraćanjem i onda grlim školjku dok suze frcaju. Banane su mi pomagale par dana, a onda su mi se zgadile.
Trudna 6-7 tj, mučnine strašne već 2 tjedna. Stalno sam gladna, a kad nešto pojedem kao da sam kamen pojela. Ne povraćam, samo imam nagon za povraćanjem i onda grlim školjku dok suze frcaju. Banane su mi pomagale par dana, a onda su mi se zgadile.
žabica moja, isto tako i ja...
najgore mi je kaj sam zbog stalnog jedenja svaka 2 sata dobila 2 kg...a ionako imam 8 kg viška..uf..
bok!
kaj nema nijedne trudnice s mučninom il sve tako stoički podnosite..
svaki dan povraćam, non stop zlo, jela ne jela...
mislim da mi je sad vrhunac..![]()
meni su najgore mučnine po noći; svaka noć nespavanje između 3 i 7, jaka nesanica i mučnine. Ponekad mučnine stanu do podne, jučer su evo trajale cijeli dan.. nema pravila..srećom ne povraćam, ali zato mi je hrana vrrrlo odbojna i jako slabo jedem, tako da sam zasada u minusu kakve dvije kile..
Evo i mene sa nepromjenjenim stanjem. 9+4, mucnine 24 h, uglavnom bez povracanja. Za razliku od Thaia28, ja jedva cekam noc i odlazak na spavanje, jer jedino sam tad mirna i nije mi muka dok spavam. A spavala bi rado i popodne, ali uz dvogodišnjaka nije bas izvodivo. Uglavnom trpim, i nadam se skorom napretku nabolje.
Kod mene se stanje malo popravilo. Uopće ne povraćam, i zbog tog mi je jako drago, jer se užasavam povraćanja. Mučnine su se smanjile, ali sam totalno prestala jesti uobičajene stvari. Kad pojedem neku voćku tipa breskva, nektarina, crkavam od mučnine i žgaravice. U biti voće mi uopće ne ide.
He, he, stvarno je svaka trudnoća priča za sebe. Kod mene je bilo potpuno suprotno. Imala sam i mučnine i povraćanje u svako doba dana, jedino kad bih se dobro i sretno osjećala bilo je noću. Dok spavam ništa ne znam i dobro mi je. Kad bih se probudila, pomislila bih: O, ne, tko će dočekati noć da ovo prođe!thaia28 prvotno napisa
![]()
PAM, kao da sebe slusam....jedva docekam noc, a kad se probudim, samo mislim kako cu docekati sljedecu i odlazak na spavanje.
Utjesi me malo.....kad je prestalo? Ja se uopste ne sjacam u prvoj trudnoci kad mi je to proslo.
pam,mimiy obje potpisujem.totalno isto.blažena noć.samo kad idem na pi pi bojim se da mi ne počne mučnina,onda se dugo vrtim...
Žabica,a koliko si sad?
Ma ja sam sitno, nekih 8-9 tjedana. Čudim se da su se mučnine već stišale....
Neću te strašiti, ali nemoj se veseliti prerano...Žabica prvotno napisa
Ja sam bila 10-tak dana ko ptičica i evo sad u 11 tjednu opet sve ispočetka...povraćanje i cjelodnevne mučnine, uf, dosta mi je!
pa nije to tak sitno!sitno je4,5 tjedana!Žabica prvotno napisa
ja sam 9+1 i još je neizdrživo![]()
Uff, sad bih dala sve na svijetu da mi svaki dan bude muka, barem bih se tješila da je sve ok. Da, protiv mučnine i žgaravice pijem mineralnu vodu, pomaže....
Sinoć bila na hitnoj, prokrvarila. Dok sam došla do doktora krvarenje je prestalo, samo neki smeđkasti iscjedak konstantno zeza. Umrla sam od straha. Mislila sam da ću poludit od čekanja. Ipak s bebom je sve ok :D . Poslali me doma sa dijagnozom Ab imminens, preporučili mirovanje+ Dabrostoni.
Tješi me što puno žena ima ovakve ajmo reć smetnje, pa sve završi ok.
I sad si mislim, što im znači to mirovanje? Da ležim doma i ne idem nigdje?
pa čim ideš negdje, ne miruješ.Žabica prvotno napisa
opskrbi se dobrim knjigama i filmovima i parkiraj se u horizontalu.
A tako i jesam. Nisam se pomakla iz kuće od sinoć. Još da me okolina shvati, i da mi ne prepisuju da se foliram.
MOžda ih nećeš ni imati. Nije pravilo da imaš mučnine. Ja ih uopće nisam imala. S prvim nešto malo, a sad uopće ne. :D
Ja sam imala žestoke mučnine, po cijele dane (uključujući i po noći), prestale negdje kad sam ušla u 4. mj. Bez povraćanja. Odjednom sve stalo, više se ni ne sjećam kako sam se osjećala u mučninama... stoga, izdržite još malo, proći će brzo!![]()
ja isto imam mučnine, al počnu negdje oko 10 sati ujutro i smiri se oko 9 navečer. jučer sam prvi put povračala nakon što sam pojela sladoled ( užasnoo željeni).
dobro mi je kad ležim i imam oči zatvorene. čim se ustanem odma je zlo, vrtoglavica, loše u glavi i želucu, crnina pred očima.
a nemogu cijeli dan ležat, imam posla po kući, barem da skuham i operem suđe i veš al neide.
kako si vi umanjujete mučnine.?
pijem puno vode i jedem voća al baš ne pomaže..
nema tu puno pomoći..grickaj nešto da ti trbuuh nije prazan...Eva Maria prvotno napisa
već ćeš naći šta ti najbolje paše...
Bok svima!
Ja sam 15+4 i mučnine s povraćanjem mi traju već od 5-og tjedna. Ponekad poželim da me nema. Povremeno se pojavi dan ili dva kad mi bude bolje pa se ponadam da je gotovo, ali šipak, sve se ponovi![]()
Jedva čekam dan kada će te mučnine prestati da napokon mogu početi uživati u trudnoći!
teško ću te utješiti, osim da kažem znam kako ti je...ja sam danas 10 (tek) i traju,traju..rikikiki prvotno napisa
Pozdrav!
Mene mucnine prate jos od samog pocetka (sad sam 12+1), ali nista nije tako strasno kao moje reakcije na mirise. Bilo parfeme, dezodoranse, deterdzent... Tu sam ocajna. Takodje se vise i znojim, a htjela bih koristiti neki dezodorans, a moram i ves prati.Ima li neko prijedlog sta da koristim? Probala sam bas puno dezodoransa, ali nakon probe zavrse u smecu. A hrpa vesa ceka na pranje, dok ne nadjem adekvatan deterdzent.
![]()
Joooj, ovo razumem. Kupila sam juce neki novi "Coccolino", sinoc ga dodala pri pranju vesa, mm rasirio, a ja citavu noc hocu da svisnem od prejakog mirisa, i to sa terase, kroz dnevnu i trpezariju, do spavace sobe...kao pas tragac sam, sve i svi mi smrde...mis-pis prvotno napisa
![]()
Vishnja??? Pa kaj si ti trudna? Izgleda da sam to propustila, baš mi je drago, čestitam :D :D :D
Mis-pis, vishnja, i kod mene je isto. Čulo mirisa jako osjetljivo, a ljudi oko mene, ili smrde(bože me oprosti) ili se tako mirišu da ne mogu podnijeti. Zaista se trebamo educirati koja vrsta mirisa stoji kojem tijelu![]()
Hvala, draga.ideja prvotno napisa
![]()
Svi su iznenadjeni, jer nisam zvanicno objavila...
Bilo je svega - i na poslu, i nedoumica kod mm-a sta cemo i kako cemo, i straha da se ne zaletim sa objavom pa posle bude kao prosli put ()...
No, sad je hvala bogu, sve ok, ja sam zamalo pa 13., cekam ekspertni u ponedeljak, pa da vidimo ko nam se to sakrio u ovo malo stomaka...![]()
Izvinjavam se na ot.
I da se vratim na temu: odjutros mi smrdi i omiljeni parfem!
Samo voda, drage moje, čista prirodna voda, i neki sapunčić, bez jaka mirisa, što se brzo ispire. Joj, meni je znalo biti muka, tako sam htjela da povraćam, ali ne, samo osjećaj gađenja u grlu po vazda.
Radosno vam tvrdim, PROĆI ĆE.(sad smo skoro 20. sedmica i evo već je ok)
šta da vam kažem meni smrdi tableta raid za komarce koju inače ni ne osjetim...![]()
za mucninu banane su spas
a sta da vam kazem kad meni sve tako smrdi i kad nisam trudna.
jako sam osetljiva na mirise uvek
bilo muka, proslo, kao da nikad nije ni bilo mucnine,
proci ce, ali uz pomoc banana mnogo lakse![]()
Upravo zato trazim neki dezodorans protiv znojenja, a da nema neki miris. :? Tako i za ves. Mislim da kabas sad dobro zvuci.![]()
meni koja ne podnosim mirise najvise odgovara DM-alverde-calendula-roll on (narandzasti poklopac, staklena bocica)
nije los cak ni u alverde u spray-u (staklena boca, zeleni poklopac), taj mirise vise, ali je stvarno podnosljiv
Probacu. Vidis, imam ulje od calendule koje koristim protiv strija, a bas je prijatnog mirisa. Sutra pravac dm.
meni danas 10+2 i malo su minule mučnine, sad je već podnošljivo i živnula sam... :D
trudna sam 7,5 mj imam jutarnje, popodnevne, večernje i noćne mučnine.
Jao, mala_bubica! :shock: Nadam se da necu tvojim putem.
A evo mene na 11+1, tj po uzv 11+3. Proteklih par dana se bilo malo primirilo....bilo je podnosljivo, ali evo opet od prekjucer katastrofa, povracanje i sve ostalo![]()
U subotu bi trebala na more opet malo, pa se nadam da ce mi mozda biti tamo malo lakse.![]()
Kod mene isto mučnine u intervalima. malo ih nema, pa se onda vrate u punom zamahu... Još samo malo pa će proći, nadam se.
meni čim bude malo bolje prestrašim se da moždaviše ne kuca, jer mi se to dogodilo u 11 tjednu koji sam sada upravo...
meni je prva dva puta bilo očajno zlo i povraćala sam i od mirisa svježeg zraka.sad sam tek na početku a već mi je zlo ali još je to lagano,očekujem kulminaciju u narednim tjednima ak sve bude ok. s tim da sam se prvi put zdebljala 5kg(od kruha kojeg sam jela jer jedino mi od tog nije bilo zlo) a drugi put izgubila 5kg od silnog povraćanja.
sad bumo vidjeli...ništa nije pomagalo...samo ujutro sam mogla jesti a tako je i sada...ostatak dana mučnina...
Evo mene sa updateom, jucer uzas, ja mislim najgori dan do sada. Morala sam i sa posla otici, tako je bilo lose. Povracala tri puta i bila potpuno slomljena. Ima li kraja!?![]()
Molim savjet.
Radimo na bebi 4 mjeseca,i ovaj mjesec mi je sve nekako čudno. Mislim da mije ovulacija bila oko 10-12 dc, a jučer, 18 dc nakon odnosa imala sam smeđi iscjedak cijeli dan. Ujutro mi je bilo mučno, sinoć ponovo, pa i jutros. U isto vrijeme kad imam mučninu, javljaju se i glavobolje. Je li se kojoj desilo da su mučnine (u slučaju trudnoće) počele tako rano?
i meni je muka već danima,glavobolje,vrtoglavice ma opća slabost neka..pomislila ali nije test je negativan :/
meni su konačno stale u 4. mjesecu. :D
sad sam 5. mjesec (22 + 5) i tu i tamo mi se još zna desiti malo ujutro da osjećam, ali srećom brzo prođe.
da nadopunim,mučnine krenule u punom zamahu.i nije samo to,povraćam 1-4 puta na dan,totalno sam iscrpljena.u prvoj T je trajalo do 3,5mj,ali nije bilo ovako izraženo.sad mi je cijeli dan zlo.dajte cure neku ideju kaj da pojedem,nemrem ništ jesti,ništa mi više ne pada na pamet....
Sandra, kod tako čestog povraćanja moraš paziti da ne dehidriraš. Najbolje da se javiš svom doktoru jer postoji mogućnost da će ti trebati infuzija.
Meni su se mučnine smirile između 17. i 18. tjedna napokon 8) !!!
Ostala mi je još jedna smetnja - podrigivanje .... podrigujem gotovo neprestano i strašno me to iritira. Počelo je s oko 10, 11 tjedana i traje li ga traje. Jel tko ima takav problem?
Jupiii, mucnine su mi konacno prestale! :D
Sad sam 15. nedelja i vec jedno 7-8 dana uzivam u oslobadjajucem osecaju bonace u stomaku...![]()
I kod mene je ovo problem, ali u odnosu na ono mucno povracanje, podrigivanje mi dodje kao zabava...rikikiki prvotno napisa
rikikiki-ma pijem ja...voda može,pomalo,čašu po čašu kroz dan.svi sokovi mi se gade,pijem kamilicu pa mi smiri mučninu kad je najgore.
danas sam uspjela zadržati griz i malo juhe....prestrašno...
Meni je uvijek dobro pasao čokolino ili grisolino, to je jedino što moj želudac nije istjerao van. Probaj i čaj od mente popiti, on malo ublažuje mučnine, i izbjegavaj začine, ja sam skužila da me oni jako iritiraju, kao na pr. origano, klinčić i ostale "trave". Sol, vegetu i papar sam normalno mogla podnositi u hrani. Još mi je pomagalo jesti zalogaj po zalogaj ... doslovno par grizova ili par žlica i stop, pa za neko vrijeme opet tako malo da želudac barem nešto probavi. Nadam se da će ti to sve skupa ubrzo proći ... još se ježim kad se sjetim kako je meni mučno bilosandra23 prvotno napisa
![]()