Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 246

Tema: Jutarnje Mučnine

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moje iskustvo:
    svi su mi govorili - prva tri mjeseca i sve mucnine ce nestati... - bas cekala sam taj dvanaesti tjedan ko opsjednuta.... a nista se nije desilo... mucine za poludit
    i onda, u 16.tjednu u roku dan-dva apsolutna promjena... potpuno su mi prestale.... hrana dobila sasvim drugi okus.... pravo preobraćenje
    sjecam se kak sam stajala u jednom velikom trgovačkom centru , na odjelu voća - i mirisala, mirisala... neopisiv osjecaj
    i eto, danas, 24 tjedan kreće :D , kilice rastu

drzim vam fige, izdrzite

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo za utjehu svima koje muče mučnine.
    povraćala sam svaki dan do ovog tjedna, sad sam 13+6 i prije par dana su u potpunosti prestale :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam po tickeru 13+3. i dalje mi je non stop muka, ali ne povracam. no, vise se ne zalim, dobro mi je doslo, skinulo se jos 3 od onog silnog viska, a i zeludac mi je stisnut pa se nadam da me nece krenuti kao u prvoj. cijelo vrijeme me frka da se opet ne utovim, onih +20 nakon poroda mi je nocna mora.

a znam kako to ide, kad ti se u trudnoci jede, nema tu "nemoj, bit ce ti kasnije zao".

ZVONKICA

Početno

Dal je ikako moguće ili je koja od vas doživjela da joj malo teško u želucu već i 2 dana prije očekivane M?
    Ili od želje za trudnoćom već umišljam? :?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ZVONKICA prvotno napisa
    Dal je ikako moguće ili je koja od vas doživjela da joj malo teško u želucu već i 2 dana prije očekivane M?
    Ili od želje za trudnoćom već umišljam? :?
    O da, moguće je. Meni su mučnine počele 25 dana nakon menstruacije i nisu stale 3 mjeseca. užas.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moguće je, evo ja sam u ovoj trudnoći osjećala nekakvu nelagodu i napuhnitost sigurno tjedan dana prije očekvane m.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uh! Dugo sam se držala, ali jutros je ipak krenulo!
    Već sam bila sigurna da ih neće biti, ali je jutros nakon cjelonoćne patnje, uslijedio lagani ali prisutni rigoleto...
    Danas sam 8+5, a želudac mi je inače izdržljiv. 8)
    Sad ćemo vidjet koliko će trajat...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pronasla uzrok nenormalnih mucnina, povracanja i ostalog.....
    Naime nakon tri mjeseca od poroda /10/2005/ skontala sam da mi nije uredu nesto s stitnjacom - umor, lupanje srce, znojenje, podocnjaci, suha koza i nakon pretraga rekli da imam najvjerojatnije postporadjajnu hipotireozu, nisam koristila terapiju i sve je vremenom doslo u normalu samo od sebe. Rekli mi da ako dodje do nove trudnoce moram na preglede.Pocetkom 9 mjeseca ove godine ja ostala trudna. Tegobe pocele umor nesnosna, samo mi je bilo dobro kad lezim i spavam, povracanje i mucnine, za tjedan dana 1 kg manje... i odem na pregled stitanjace i sada sam na terapiji tjedan dana 50 mg Euthyrox pa od subote jos trebam povecati dozu za 25 mg. Meni je bolje, sada mi je povremeno malo muka. Ne povracam, zivnula, ne spava mi se, jedem.... :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

greska, krivo sam napisala, ne radi se o mg nego o mikrogramima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa
    Uh! Dugo sam se držala, ali jutros je ipak krenulo!
    Već sam bila sigurna da ih neće biti, ali je jutros nakon cjelonoćne patnje, uslijedio lagani ali prisutni rigoleto...
    Danas sam 8+5, a želudac mi je inače izdržljiv. 8)
    Sad ćemo vidjet koliko će trajat...
    Ja povlačim gornji navod.
    Muka mi je bila samo taj dan. I to znam od čega. Kupila sam bocu vode koja je imala odvratan miris i okus, sigurno je bila pokvarena... Jutro nakon toga sam rigala i od onda ništa... 8)

Sad kako bilo da bilo, mučnina nemam...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam trudna 6+3 i od petog tjedna mi se grozno spava.Samo bi se izležavala i spavala po cijele dane.Prsa me bole za poludit,sve mi smrdi a smrad cigarete nemogu podnjet.Dragi puši u drugoj sobi i svaki puta kad mi hoce dati pusu prvo mora oprati zube
    Tu i tamo mi dođe mučnina na mirise ali ne povraćam,nadam se da ce tako i ostati

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni su mučnine počele omdah na kraju 5 tjedna, i traju cijeli dan..

užasno za izdržati..
    ja nemogu ništa jesti, jedva se natjeram ujutro i to jedino mi paše kruh, sendvić i sl..
    ostalo ni primirisati.

kavu ne mogu podnijeti(inače se pilo po 3 dnevno).
    e da i strašno sam žedna uvijek..
    ko malo dijete sam, gdje god da dođem moram nešto piti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prve mucnine su pocele vec 7 dana prije ocekivane M..i to u nocnim satima sa obveznim povracanjem (3 puta) i onda je nastalo zatisje.
    S obzirom da stalno imam osjecaj viska sline u ustima tako mi i apetit radi 100 na sat, ali svaki put poslije jela slijedi faza tezine u zelucu, mucnine koja nakon nekoliko vremena prestane. Bilo je jos par susreta sa skoljkom ali to mislim da je bilo iz razloga sto sam mijesala hranu koju nitko normalan ne ni mogao spariti. Bila sam prije nekoliko u ducanu i kada sam vidjela onu kolicinu hrane na policama mislila sam da cu iste sekunde povratiti. Evo i sada mi je muka... (ali mene to cini sretnom )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo sa 17 tjedana se mogu pohvaliti da mi vise nije tako slabo kao nedavno. jos uvijek me odbija neka hrana, na drugu mi se dize zeludac i tako, ali to vise nisu one grozne cjelodnevne mucnine, nego tu i tamo neki bljesak :D

jos da sredim ove vrtoglavice i mantanja od niskog tlaka i na konju sam

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A di je onaj topik u kojem cure savjetuju sta uciniti da se rijesis mucnine, znam da je bilo nekih savjeta za gadne tekucine od raznih trava ali ne mogu to naci, skroz mi je glup ovaj pretraznik
    Ja sam u 17 tjednu, u prvoj trudnoci sam povracala do kraja petog mjeseca, cini mi se da ce se ponoviti , ako netko zna nek mi stavi link na to ili kakav savjet protiv mucnina. Moram raditi do kraja a bljuvanje me ometa u poslu.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj....ja sam bila među onim rijetkim sretnicama koje imaju mučninu čitavu trudnoću... rodit ću valjda sutra- preksutra i napokon ću se prisjetiti kako je to živjeti bez osjećaja da bi mogao povratiti svakog trena.

uf evo trud me hvata. ajme super je. barem na mučninu zaboravim za to vrijeme

@mina- ne bih baš eksperimentirala s travama. meni su bademi i kisela hrana (paprike i krastavci) ublažavali stvar kolko-tolko.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koliko se ja sjećam, većina se cura složila oko donat mg-a i badema.

bitno je hranu i piće konzumirati "kao vrabac".
    znači praktički, vodu na žlicu, a bademe grickati.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je banana bila jedini lek, na bademe mi je bilo grozno i pomisliti i svaki put ih izbacih.

proslo a da ni ne primetis, negde valjda u 4-tom mesecu.

uglavnom, nikada ne smes biti gladna i previse jesti i mesati namirnice.

banana cim otvoris oci, bana pre spavanja a ponekad i jedna usput nocu, dok se ode do wc-a. razlog je ne pregladneti do jutarnje banane.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prijateljica je pila one homeopatske kulice, ali ne znam sad kako se zovu.
    Zvala u Homeolab i savjetovali joj te neke koje je onda uzimala.

Možda da probaš s njima, ako ništa drugo ne pomaže.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja pronašla neki stari članak - pa možda vam olakša :

Mučnine štite *trudnicu i bebu

Dosad se vjerovalo da do mučnina dolazi zbog naglih hormonalnih promjena kod trudnica.

Jutarnje mučnine kod trudnica imaju zapravo zaštitnu ulogu jer sprečavaju probavu različite nezdrave hrane i apsorbciju toksina u ženin organizam. Do takva su zaključka došli znanstvenici sa Sveučilišta u Liverpoolu koji su analizirali 56 ranije provedenih istraživanja iz 21 zemlje. U prilog tome govori i činjenica da neugodne mučnine pogađaju oko 80 posto žena upravo u prva tri mjeseca trudnoće, a to je razdoblje najvažnije za razvoj fetusa.

Pokazalo se da žene češće povraćaju nakon konzumiranja šećera, ulja, mesa, alkohola i slične teške te često nezdrave hrane, a mučnine i povraćanje najrjeđi su nakon što su trudnice jele žitarice. Povraćanje bi stoga mogao biti prirodni mehanizam za zaštitu majke i djeteta od toksičnih tvari iz hrane, vjeruju znanstvenici.
    sigurna sam da je i ovo točno kao i lučenje hormona.

međutim cure moje drage ja ne da se hranim zdravo, nego jedem isključivo zdravo. integralno sve od kruha do tjestenie i riže. kuhano svaki dan, musli, kefir, jogurti, barem kilo voža dnevno natrpam u sebe i još toliko povrća. pijem samo cikoriju, vodu i svježe iscijeđene sokove, kavu ne, ne pušim, ne pijem niti mrvicu alkohola, ali evo ubiše me mužnine.

za 2 dana mi je 15 tjedana točno i evo ne popušta od 7 tjedna na ovamo. 24 sata mućnine !! ujutro i preko noći najgore.

baš danas zvala sveki i kaže ona s oba sina je imala čitavu trudnoću 24 sata mućnine.

ajme ako će tako biti i meni, bolje da me nema

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    međutim cure moje drage ja ne da se hranim zdravo, nego jedem isključivo zdravo. integralno sve od kruha do tjestenie i riže. kuhano svaki dan, musli, kefir, jogurti, barem kilo voža dnevno natrpam u sebe i još toliko povrća. pijem samo cikoriju, vodu i svježe iscijeđene sokove, kavu ne, ne pušim, ne pijem niti mrvicu alkohola, ali evo ubiše me mužnine.
    Slično je i kod mene, s tim da ja tu i tamo (vrlo, vrlooo rijetko) ipak pojedem neki junk. Poslije integralne riže s brokulom, kuhanih mahunarki i sličnih jela koja su mi redovito na jelovniku povraćala 150 puta, poslije musla iz eko uzgoja i domaćeg voća također, ali zato ni pizzu ni čips nisam povratila. :? Sve u svemu, nisam baš uvjerena u ovu teoriju o zaštitnom mehanizmu iako se mora priznati da dobro zvuči.

Dobra vijest je da sutra punim 21 tjedan i nisam povraćala već desetak dana!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne pije mi vodu ovo s obrambenim mehanizmom.
    zašto se onda ne povraća cijelu trudnoću? neke trudnice uopće nemaju mučnine.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam ih imala samo prva 2,3 mjeseca s tim da nisam povraćala.
    ali sam osjećala svaki miris na 100 metara...sve mi je smetalo. miris sapuna, praška, soka....grooooozno

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa
    Slično je i kod mene, s tim da ja tu i tamo (vrlo, vrlooo rijetko) ipak pojedem neki junk. Poslije integralne riže s brokulom, kuhanih mahunarki i sličnih jela koja su mi redovito na jelovniku povraćala 150 puta, poslije musla iz eko uzgoja i domaćeg voća također, ali zato ni pizzu ni čips nisam povratila. :? Sve u svemu, nisam baš uvjerena u ovu teoriju o zaštitnom mehanizmu iako se mora priznati da dobro zvuči.

Dobra vijest je da sutra punim 21 tjedan i nisam povraćala već desetak dana!
    e pazi sad ovo, vjerovala ili ne, evo danas idemo od ginice i velim ja mužu da mi stane pored dućkasa, reko ubijam za čips, hoću čips i gotovo, kojeg nisam valjda jela godinama, jednostavno izbacili smo te grickalice skroz.

i smažem nakon xy godina pola vrećice ja pol dragi i mućnina stala

pa čuj došlo mi je da poludim, reko kaj sad da počenem tretirati mućnine sa junk hranom, pa vrag će me odnesti

jupi za tvoju dobru vijest, držim fige da tak i ostane :D

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Bamsic prvotno napisa
    ja sam ih imala samo prva 2,3 mjeseca s tim da nisam povraćala.
    ali sam osjećala svaki miris na 100 metara...sve mi je smetalo. miris sapuna, praška, soka....grooooozno
    oooj ovo mi poznato, a tek što mi smeta moja vlastitia koža na licu, kad se umivam hoću povračati, pa daj recite :shock: :shock:

inače da, smiruje me miris alkohola, još jedan šok :shock: :shock:

nešto sam bila dezinficirala i skužim da mi paše miris alkohola, smiruje mi želudac, reko valjda zato kaj je skoro 100% sterilan

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

drage moje ja danas 5+6 i jako sam već nervozna jer me mučnina pere bez stanke.
    još nisam povratila al samo čekam čas.
    jer nemrem stalno jesti da bi želudac bio polupun i da mi nije muka.nisam gladna a kamen u trbuhu stalno.
    neznam jel bolje da ležim, hodam mučnina je stalno tu..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i meni ta teorija ne pije vodu.

generalno ne jedem junk food, i bilo mi je muka i da vidim fast food kioske itd.

medjutim, mesto koje nisam jela, jaku hranu, sarme, pecenje.. e to kad pojedem u gostima ili na svadbi nekoj bas mi je prijalo tada.

slatkise stvarno nisam mogla, ali slaninicu koju nikad nisam, tada da

ali, ponavljam, moj spas su bile banane, punoo banana

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    i meni ta teorija ne pije vodu.

generalno ne jedem junk food, i bilo mi je muka i da vidim fast food kioske itd.

medjutim, mesto koje nisam jela, jaku hranu, sarme, pecenje.. e to kad pojedem u gostima ili na svadbi nekoj bas mi je prijalo tada.

slatkise stvarno nisam mogla, ali slaninicu koju nikad nisam, tada da

ali, ponavljam, moj spas su bile banane, punoo banana
    aj probat ću banane..pašu mi lubenice...al mučnina non stop, S T A L N O

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, dal vas muči nervoza zbog konstantne mučnine, ja sam ponekad na rubu plača, pa na zahodu(,gleda on mene, gledam ja njega, al još nisam povratila),malo šetam po dvorištu ,pa na tv, uglavnom baš sam nervozna..

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    cure, dal vas muči nervoza zbog konstantne mučnine, ja sam ponekad na rubu plača, pa na zahodu(,gleda on mene, gledam ja njega, al još nisam povratila),malo šetam po dvorištu ,pa na tv, uglavnom baš sam nervozna..
    naravno da da.

baš bih voljela vidjeti tu ženu koja 24 sata trpi mučnine, vrtoglavice, svako malo baca iz sebe što god pojede, koju ubijaju migrene, koja se danima ili mjesecima pošteno nije naspavala, a koja usprkos svemu ima blaženi osmjeh na licu i mirnoću svetice

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala, bar znam da nisam jedina u muci.

srce75

Početno

ja sam 17.nedelja i jos uvek imam jutarnje mucnine.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    hvala, bar znam da nisam jedina u muci.
    nisi, nisi, ima nas

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj srce75 prvotno napisa
    ja sam 17.nedelja i jos uvek imam jutarnje mucnine.
    pa evo bome meni 15 + 3 i još ne ide na bolje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

oooj cure kad vidim ovo 15+3 ili 17 :shock:
    Ja sam tek 7+1 i vec mi je preko glave. Mucnina 0-24, bez povracanja, ali stalno tu negdje na ivici. I u prvoj trudnoci mi je bilo non stop muka, ali kao da je ipak milo manjeg intenziteta. Ne znam, nadam se da cu biti jedna od sretnijih, kojima su rano prestale. :/

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je prva trudnoća bila savršena, ni jednom mi nije bilo mučno, puna energije sve super. A sada umirem od kad se probudim, pa do navečer. I još imam malu njurgavicu koja svake 2 minute nešto traži i muža na brodu, uf...jedva čekam 2. tromjesečje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Arilu, tu smo negdje u 2 dana......i potpuno te razumijem. Zivjelo 2. tromjesecje! :D

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ili polazak u školu

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja pronašla neki stari članak - pa možda vam olakša :

Mučnine štite *trudnicu i bebu

Dosad se vjerovalo da do mučnina dolazi zbog naglih hormonalnih promjena kod trudnica.

Jutarnje mučnine kod trudnica imaju zapravo zaštitnu ulogu jer sprečavaju probavu različite nezdrave hrane i apsorbciju toksina u ženin organizam. Do takva su zaključka došli znanstvenici sa Sveučilišta u Liverpoolu koji su analizirali 56 ranije provedenih istraživanja iz 21 zemlje. U prilog tome govori i činjenica da neugodne mučnine pogađaju oko 80 posto žena upravo u prva tri mjeseca trudnoće, a to je razdoblje najvažnije za razvoj fetusa.

Pokazalo se da žene češće povraćaju nakon konzumiranja šećera, ulja, mesa, alkohola i slične teške te često nezdrave hrane, a mučnine i povraćanje najrjeđi su nakon što su trudnice jele žitarice. Povraćanje bi stoga mogao biti prirodni mehanizam za zaštitu majke i djeteta od toksičnih tvari iz hrane, vjeruju znanstvenici.
    bla, bla...
    ovo mi je jednako dobro kao i oni sto tvrde da su mucnine na psihickoj bazi , ja se recimo najbolje izrigam kad ujutro pojedem svjeze voce pa bilo ono i iz mog vrta. To sam skuzila u prvoj trudnoci, a trebalo mi je zato jer mi je to bilo normalno jesti ili piti za dorucak dok nisam bila trudna. Ovaj put sam se zabunila samo jednom, moram li napomenuti da smo si wc skoljka i ja bile najbolje frendice to prijepodne.
    Ovo sa bananama i meni pomaze, valjda zato sto banane i nisu neko voce nego vise krumpir po sastavu, jedino sto ja ne volim banane. Eh da i od badem isto super rigam i to tako kiselo da me grlo jos dva dana poslije pece. Dakle i opet individualno!

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Mimy prvotno napisa
    oooj cure kad vidim ovo 15+3 ili 17 :shock:
    Ja sam tek 7+1 i vec mi je preko glave. Mucnina 0-24, bez povracanja, ali stalno tu negdje na ivici. I u prvoj trudnoci mi je bilo non stop muka, ali kao da je ipak milo manjeg intenziteta. Ne znam, nadam se da cu biti jedna od sretnijih, kojima su rano prestale. :/
    ajme MImy ja danas 6+6 i isto si tak mislim da je već doooostaaa....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="Mrva
    ajme MImy ja danas 6+6 i isto si tak mislim da je već doooostaaa....[/quote]

Mrva razumijem te u potpunosti. Nekako se pomalo sazivljavam sa cinjenicom da si ne mogu pomoci nicim, i da moram istrpiti. Sta da se radi.
    Sestra od MM je trudna nekih dvadesetak dana vise nego ja. Imala je mucnine i povracala, i sad oko 10 nedelje joj prestale. Bebica sve ok. Blago njooooj!

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da, blago njoj!ja još nisam sigurna dal je sve ok prošli put sam imala spontani u 11 tjednu...
    tak da neznam...al nadam se da se ne mučim ovako badava

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sutra ulazim u 9 tjedan i već 2 dana su mi mučnine puno manje, ispovraćam se rano ujutro i onda sam cijeli dan super.
    :D
    Kad sam prošli put imala spontani stale su mi mučnine, ali i svi ostali simptomi, cice, pritisak u trbuhu, umor...
    Sad sam samo na mučnini, još uvijek mi je toplo oko srca kad me opere dobra vrtoglavica , bar sam na miru!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super Arilu, nakon 12 tjedna češ se super osječat!
    Baš mi je drago "vidjeti" te veselu i nasmješenu

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala, danas sam baš super!
    Ti nisi imala mučnine?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jesam neke čudne, popodne bi me uhvatile, ali bez povračanja. Užas, nisam mogla uopče funkcionirat od 4-8, i onda bi se skulirale. Sve je prošlo sa nekih 11 tjedana. A danas sam doznala da je beba 7 dana starija, pa pretpostavljam da je to značilo da su prestale s 12 tjedana.

Super da si bolje, još malo i eto ti drugog tromjesečja!!!

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

curke u svakoj svojoj trudnoći povraćala sam svaki dan.do 12 tjedna otprilike.
    osim u jednoj, kad sam imala spontani u 9 tj uopće mi nije bilo zlo.
    e, sad sam trudna i mučno mi je, al ne onako ludo kako je to uobičavalo bit svako jutro..sad sam tek ušla u 98 tj. i povratila svega 2 puta.al kroz cijeli dan mi je mučno, na mah.ima po sat,dva da mi čak bude dobro.
    sad sam se prestrašila da me možda čeka spontani, jer mi nije jako zlo iako me cice bole i dalje i mučnina je, al nije intenzivna...
    STRAH...

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

98 tjedan= 8 tjedan

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj Mrva, potpuno te razumijem. Ja vec gubim strpljenje. Ova mucnina me bas slomi. Znaci muka mi je non-stop, nema ni minute odmora. Jedino kad spavam mi je dobro. Ne povracam (iako jesam dva puta na silu, jer vise nisam mogla). A tek 8+1.
    U prvoj trudnoci mi je isto bilo stalno mucno, ali puno manje nego sada....onako vise kao neki ruzan osjecaj, i sve je bilo ok sa trudnocom.
    Tako da mislim da ne treba uopste da razmisljas negativno. Svaka trudnoca je individualna.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cure nemojte se brinuti, znam neke mamice koje nisu opce povracale ni imale mucnine cijelu trudnocu. Moram li reci da im jaaako zavidim, evo ja sam sad 19 tjedan i povracanje mi je prestalo prije tjedan i pol, mucnine imam jos uvijek ali ipak rjedje. To mi je ok, jer sam u prvoj trudnoci povracala 5 mjeseci, gubila kile, grozno. Zapravo bi bila jako sretna da nemam mucnine i da ne povracam, do sada se nisam udebljali niti kilu .
    Sjetila sam se da su neke cure pisale da im je kod mucnina pomagao jedino caj od đumbira. Pa ako netko zeli ukucajte u pretraznik, osobno nisam probala jer mi se rigalo na samo pomisao tak necega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •