Citiraj moia prvotno napisa
Citiraj sorciere prvotno napisa
ja pronašla neki stari članak - pa možda vam olakša :

Mučnine štite *trudnicu i bebu

Dosad se vjerovalo da do mučnina dolazi zbog naglih hormonalnih promjena kod trudnica.

Jutarnje mučnine kod trudnica imaju zapravo zaštitnu ulogu jer sprečavaju probavu različite nezdrave hrane i apsorbciju toksina u ženin organizam. Do takva su zaključka došli znanstvenici sa Sveučilišta u Liverpoolu koji su analizirali 56 ranije provedenih istraživanja iz 21 zemlje. U prilog tome govori i činjenica da neugodne mučnine pogađaju oko 80 posto žena upravo u prva tri mjeseca trudnoće, a to je razdoblje najvažnije za razvoj fetusa.

Pokazalo se da žene češće povraćaju nakon konzumiranja šećera, ulja, mesa, alkohola i slične teške te često nezdrave hrane, a mučnine i povraćanje najrjeđi su nakon što su trudnice jele žitarice. Povraćanje bi stoga mogao biti prirodni mehanizam za zaštitu majke i djeteta od toksičnih tvari iz hrane, vjeruju znanstvenici.
bla, bla...
ovo mi je jednako dobro kao i oni sto tvrde da su mucnine na psihickoj bazi , ja se recimo najbolje izrigam kad ujutro pojedem svjeze voce pa bilo ono i iz mog vrta. To sam skuzila u prvoj trudnoci, a trebalo mi je zato jer mi je to bilo normalno jesti ili piti za dorucak dok nisam bila trudna. Ovaj put sam se zabunila samo jednom, moram li napomenuti da smo si wc skoljka i ja bile najbolje frendice to prijepodne.
Ovo sa bananama i meni pomaze, valjda zato sto banane i nisu neko voce nego vise krumpir po sastavu, jedino sto ja ne volim banane. Eh da i od badem isto super rigam i to tako kiselo da me grlo jos dva dana poslije pece. Dakle i opet individualno!