steiner (waldorfska) mi je pored zgrade i kao dobili su ok ocjene od te carobne inspekcije a klinci su tamo skroz zadivljali i imaju super niski postotak klinaca koji kasnije idu u gimnazije i zapravo ekipa koja tamo salje klince ni sami nisu voljeli skolu pa kao zele klincima ponuditi nesto bolje a koliko vidim tamo je kompletna anarhija plus sto ucenici iz starijih razreda uredno duvaju iza skole od cega se meni dize kosa na glavi

najbliza internacionalna nam je u amsterdamu i u principu bi mogli platit skolarinu ali su mi i oni prekruti a nekako si razmisljam da mi je ok da ide u takvu skolu sa 12, kad zavrsi osnovnu skolu a ima nekih nizozemskih skoli kod kojih se dio predmeta predaje na engleskom a dio na nizozemskom sto je meni recimo ono sto zelim kao gimnaziju a za to ga moram negdje odgovarajuce oripremiti

sad ide u montesori igraonicu i odusevljena sam ali kako ja sama ne znam previse o metodama opce ne kuzim u cemu je razlika u montesori pristupu i tradicionalnoj skoli ako svi na kraju 3., 6. zavrsni 8. postoje drzavni ispiti i svi klinci moraju imati odredjeni nivo znanja a to montesori zadovoljava

njuskajuci po tim izvjestajima inspekcije naisla sam na zanimljiv podatak, skole iz koje samo 2-3 posto djece ide dalje u gimnaziju imaju cesto vise ocjene od skola iz kojih 50% djece ide u gimnaziju