Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Porod nakon mirovanja u trudnoći

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Porod nakon mirovanja u trudnoći

Pozdrav svima! Evo me u 36. tjednu trudnoće i lagano me počela hvatati panika zbog poroda. Razlog tome je mirovanje što strogo što malo ležernije kroz cijelu trudnoću od samog početka. Vrhunac su bile eventualne šetnje od sat vremena oko zgrade nakon kojih sam bila slomljena. U 26. tjednu napravljena mi je i serklaža nakon koje sam jedno duže vrijeme i strogo mirovala... sad sam se malo opustila ali opet je ili ružno vrijeme pa se ne krećem ili ne izlazim zbog gripa i viroza ili jednostavno zbog lijenosti... U svakom slučaju nakon jednosatnog hoda ja sam doslovno slomljena i sve me boli, kičma, zdjelica... užas živi... i sad si mislim na koji način da izdržim porod, mišići su mi atrofirali, disanje mi je loše i općenito sam loše... nadam se da kad porod krene da onda na snagu stupa neko drugo uzbuđenje, da adrenalin skoči i da ću na taj način zaboraviti na sve ostale boljke koje me muče... Molim vas, bivše trudnice, koje ste odgulile dobar dio ili cijelu trudnoću u krevetu i na mirovanju vaša iskustva i malo utjehe jer me užasno strah!!!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U prvoj trudnoći sam bila na strogom mirovanju zadnja 4 mjeseca, nisam mogla preći 100 m, a da se ne srušim od bolova, a rodila sam, od početka trudova do izgona za 4 sata.
    Ne brini se, kad dođe do toga bit ćeš puna energije

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam mirovala od pocetka trudnoce sve do 7 mj,samo sam lezala cak sam na pocetak bila u bolnici,onda sam nastavila mirovanje doma..onda kad se u 7 mj uspostavilo da nema vise razloga za mirovanje,pa sam lagano krenula u setnjice, ali naravno i odmarala sam, i u 8mj taman kad sam usla u 36tj trudnoce,onda sam se pocela malo vise kretati, posto sam znala da jeokda porod krene od 37-42 tj ..i tako tog vikenda smo se setali u maksimirskom parku jedno 1.5 sat vremena, i2 dana kasnije krenuo porod. bila sam dobila 25kg zbog tog mirovanja, u katastrofalnome stanju, i jos na to,prva trudnoca ..i kad sam dobila lagane trudove oko 10:30 navecer misla sam da cu tek ujutro roditi,sudeci po svemu sta sam pricala, ali sam na kraju rodila u 1:30.
    ja bi ti preporucila da kad napunis 37tj da krenes u setnjice dnevno, i hopsaj na lopti ako je imas, da se bebac lijepo namjesti u zdjelici..zelim ti najljepse iskustvo zivota evo ja imam4 mj da sam rodila, i jos se svakog dana prisjecam porod, kako je bio najljepsi dan,,zaboravi strah

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad ste me utješile... a budem se prisilila od 37 tjedna na svakodnevne šetnje (ali iskreno čovjek se tako jednostavno ulijeni, još mrzim zimu pa mi je skroz tlaka)... loptu nemam, a valjda će se malecka smjestiti... sad mi je jako jako visoko; navodno od 37 tjedna se počinje spuštati...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma super, nema veze sta nemas loptu, samo lijepo vjezbas polazaje koje te opustaju, npr. mozes na sve cetiri, da malo opustis leda itd.
    kuzim da ti se po zimi ne da, meni je hvala bogu bilo u 8 mj pa sam naravno bila van svaki dan.. setaj barem po doma sto vise..ja ti iz srca zelim da ti sve bude kako se zamislila i lijepse..sretan ti bozic

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U trudnocama sam mirovala, osjecala sam se lose, bez snage. Ali su porodi bile super
    Bez brige, sve ce biti ok

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam nakon mirovanja rodila na stolčiću.
    znači čučala sam i hodala, nisam ležala puno. tiskala na lijevom boku pa onda na stolčić pa nazad i tako.

preuzme te valjda adrenalin, nešto, ali ne brini se zbog toga.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Joj, hvala vam cure na utješnim riječima... jučer sam išla glasati u školu koja je vrlo blizu zgrade gdje živim, poslije sam napravila djir oko škole i došla doma slomljena... i naravno, opet se zabrinula kako će onda izgledati moj porod... ali vidim da ste vi to prošle ok, pa nema razloga da meni ne bude... thx!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Nina Z prvotno napisa
    Joj, hvala vam cure na utješnim riječima... jučer sam išla glasati u školu koja je vrlo blizu zgrade gdje živim, poslije sam napravila djir oko škole i došla doma slomljena... i naravno, opet se zabrinula kako će onda izgledati moj porod... ali vidim da ste vi to prošle ok, pa nema razloga da meni ne bude... thx!
    ma da, al sad nosiš te dodatne kile, vodu, bebu u trbuhu.
    a onda to priroda malo drukčije uredi.

ne brini, sve će bit ok

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mirovala oba puta, nisam imala snage ni za šta. I evo, dva dečka u potpisu.
    Kako su ti cure već rekle, priroda se za sve pobrine.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Baš krasno da sam našla ovu temu. Ja tkđ. moram mirovati, li ne ležati trudnoću. Sad sam u 35.tj. i divim se svojoj prijateljici koja je rodila u vodi dečkića od 4,2kg i išla je na one žestoke trudničke vježbe negdje do 35.tj.
    Ja pokušavam šetati i obavljam lagane kućanske poslove, a uskoro ću i masažu međice. Vi koje ste već rodile, imate li kakav savjet oko vježbanja? Može li mi netko usporediti porod nakon svoje trudnoće u mirovanju i bez mirovanja?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam isto na strogom mirovanju zadnjih 3 tjedna otkad sam završila u bolnici na tokolizi zbog trudova u 23. tjednu. Sada sam na 26+4 i prošli tjedan sam samo izašla iz stana na pola sata i nakon toga me cijeli dan bolio trbuh i mislila sam da ću ponovno završit u bolnici, ali smirilo se.

Htjela sam na trudnički tečaj krenuti u prvom mjesecu, ali kako ću roditi u petrovoj ne mogu pohađati njihov tečaj jer treba doći 13 puta, a ne smijem sjediti.

Malo me plaši da li ću znati što i kako treba na porodu i prije poroda pošto propuštam taj tečaj. Tolko sam troma da se jedva uspijem popesti na stol na kontroli i sa njega sići

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma mislim da možeš bez tečaja... od mojih frendica gotovo ni jedna nije išla na tečaj i sve je prošlo ok... da ne kažem da prije takvi tečajevi nisu niti postojali... malo si pročitaj o disanju na internetu ili ako imaš knjigu kakvu i to je to... ja sam skužila da postoje 3 vrste disanja: u pretporođajnom dobu kad se javljaju trudovi, kod izgona kad su trudovi jaki i česti i postoji nekakvo disanje kad imaš nagon za tiskati a ne smiješ još... ali i oni tamo ti pomažu...
    ja sam jučer bila na kontroli, 11.01. skidaju mi serklaž i onda mi je doktor dao opciju: da ostanem u bolnici do kraja ili da idem doma i od doma na porod... i sad sam u dilemi...
    u bolnici mi je loše biti iz razloga što si više vezan za krevet, dakle još ću se manje kretati... i općenito bolnica me ubija, ali opet imaš svu skrb, tamo su mi pri ruci doktori...
    a opet s druge strane ako odlučim doma čekat porod i ako moram svaka 2 dana tam ići na ctg, uzv i sl, padne snijeg slučajno ni to mi baš nije zgodno... ali kuća je kuća, opušteniji si, komotniji...
    uopće nisam pametna što napraviti...

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Maya,
    Pošalji nekog po knjigu o trudnoći i čitaj internet, imaš puno dobrih savjeta. Ja sam si kopirala od kolegice What to espect iz Algoritma. Super mi je, iz tjedna u tjedan opisuje što se događa s bebom, na što trebaš obratiti pažnju, koje pretrage možeš očekivati...Ima sve od A doŽ! Ja nisam otvorena niti nemam kontrakcije u ovoj trudnoći, ali ipak moram mirovati, valjda zbog prethodnih pobačaja, pa radim samo Kegelove vježbe i tu i tamo pokušavam vježbati disanje, iako mislim da će mi na porodu biti najbolje prepustiti se intuiciji. Postoji i dvd Mi smo trudni 1 i 2, pa tamo isto imaš prikazane vježbe, ali to su one vježbe na lopti koje su vrlo intenzivne i sigurna sam da ih mi ne smijemo raditi.
    Ja kanim od 35.tj. izvoditi masažu međice i nadam se da će mi pomoći, a onih zadnjih par tjedana ću još i vježbu bicikl, spajanje ruke i koljena u ležanju na leđima i možda malo njihanja na lopti. Mislim da ako moraš ovako strogo mirovati da onda zbilja trebaš samo ležati, neka ti se bebica rodi živa i zdrava.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam proležala početka trudnoće i kraj. rodila sam prije vremena, u 34 tj s 20 kg viška. i sve je bilo ok. nastojala sam štediti snagu za trudove, između njih sam odmarala, disala i slušala što mi babice kažu.
    radila sam kegelove vježbe samo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam hard-core mirovnjača, ležim neprekidno od 20-og tjedna sad sam 36ti (samo odlasci u wc i tuširanje jednom dnevno i jedem u krevetu sve obroke), idem na preglede, to je sve skupa 10 minuta gibanja - crknem jer nemam kondicije, mišići svi atrofirali...stanje totalna koma. Užasno se brinem kako ču izdržat porod, iako me doktorica uvjerava da če sve biti dobro.

Svejedno ja sam preplašena, ktome imam i kila ko omanji kit, zatrudnila sam jako brzo nakon prošle trudnoče iz koje nisam izgubila niti 1 kilo, i sad se tu nakupilo a barem 13-14 od ove, rađam s trocifrenom brojkom

Sve žene koje su mirovale pišu o nekim šetnjama, laganom pospremanju itd. Jel ima neka koja je baš odležala 17-18 tjedana bez gibanja, samo odlasci na wc? Eto ja jesam pa me zanimaju iskustva, dobra!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Roza, ja sam odležala gotovo 25 tjedana, zadnjih desetak krevet-WC, s tim da mi u bolnici nisu dozvoljavali niti pranje kose 2 tjedna. A tuširala sam se krišom s infuzijom Prepara na stalku :/.
    Dobila sam do poroda (sa 34 tjedna) 22 kg sala!

Rodila sam brzo i bez problema ako se izuzme nalijeganje doktora na trbuh zadnjih x trudova kod tiskanja (uz drip).

Problemi su nastali poslije dolaska kući jer se nisam mogla jednostavno popeti do stana na 2. katu, otići u šetnju s kolicima (nemamo lift), obavljati najobičnije kućanske poslove, a dijete od 2.5 kg mi je bilo kao olovo. Kondicija mi se vratila tek za nekih 7-8 mjeseci, možda i više.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bibai thanks, malo si me ohrabrila. Nadam se i ja da ču u ključnom trenutku odnekle izvuč neku rezervu snage

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam odležala cijelu trudnoću - bila sam na početku malo manje nekretnina, ali zadna 4 mj. totalna (krevet, wc). Porod je prošao bez problema (ni meni nije bilo jasno od kuda mi tolika snaga, ali priroda radi svoje ).
    Ali zato kad sam s klincima kenula u šetnje, nije bilo stajanja... Ko lavina!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Brijem i ja da budem nakon več mjesec dana lakše hodala. Nakon prošle trudnoče gdje sam isto ležala 15 tjedana sam nakon 3 tjedna išla na Sljeme...valjda ču u ovoj isto tako...samo da prođe taj porod dobro!!! Ali dam ja i zadnji trun snage za mišića

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam mirovala od 4 mj do kraja, samo do wc-a, tuširanje jednom u 3 dana, toliko mi je loše bilo. imala sam cerclage, na tokolizi bila 7 tj intravenozno, ostalo na usta. kad su mi sa 37 tj i 2 dana skinuli šav i dalje sam trebala mirovati. rodila sam sa točno 39tj, ravno iz kreveta u rađaonu, bez ikakvih tečajeva, vježbi i šetnji. vodenjak mi otišo u 11.10 u 15.30 sam počela trudove osjećati, dobila drip i u 20.28 rodila. najbitnije je da pravilno dišeš, budeš disciplinirana i slušaš kaj ti govore i sve bu ok

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

prošlu trudnoću odmirovala cijelu, ok lagane šetnje dopuštene, ali kondicija 0. POrod je super prošao,adrenalin radi svoje, izvučeš i zadnji gram snage-što reći nakon 19 sati trudova, 2 sata pokušavam biti budna jer mm mi pravi društvo, i onda stigne mrva i budeš još budna do ponoći, tako da je prošlo više od 24 sata bez spavanja. Međutim poslije je bilo problema, beba nije spavala, pa stalno nošanje, nunanje,to me je dotuklo. Trebalo mi je 3 mjeseca da dođem sebi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

stvarno je jako utješno sve ovo čitati... cure hvala puno što ste podijelile svoja iskustva... javit ćemo se i mi koje čekamo porod kad sve prođe i podijeliti i svoja iskustva kako bi nekom drugom ova tema ulila snagu i omogućila odlazak na porod bez straha...
    ja sam sad ušla u 38. tjedan i evo već 2 dana navečer kad legnem šoraju me lagani trudovi (valjda su to trudovi), nisu pravilni i nisu jako bolni, a i malena me navečer nenormalno lupa... sve se nekako nadam da možda ovaj tjedan već završim u bolnici... pusa svima

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Problemi su nastali poslije dolaska kući jer se nisam mogla jednostavno popeti do stana na 2. katu, otići u šetnju s kolicima (nemamo lift), obavljati najobičnije kućanske poslove, a dijete od 2.5 kg mi je bilo kao olovo. Kondicija mi se vratila tek za nekih 7-8 mjeseci, možda i više.
    Ovo potpisujem, samo sam ja skupila snagu kroz 4-5 mjeseci. I trudnoću prije sam mirovala - dizala se samo do wc-a - završilo spontanim. Natukla kile i u sljedeću problematičnu trudnoću ušla debela i onemoćala. Jedva sam disala nakon 10 min hodanja. Za porod sam imala snage - ne znam od kud mi. Prokinuli mi vodenjak i 8 h kasnije ugledala svog dečkića
    I nakon 6 mj. opet ostala trudna. Trudnoća super, porod isto i oporavak brz....zapravo se nisam imala od čega oporavljati. :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dogurala sam do 33+3, zasad sam samo uloživa za vršak prsta, što je zadovoljavajuće s obzirom da sam se u međuvremenu selila. Uglavnom ležim, tu i tamo namjestim krevet, stavim veš u mašinu, pobrišem stol i te neke sitne radnje, ali nakon minute aktivnosti jedva dođem do zraka. Teška sam si, teško se okrenem s boka na bok, dobila sam 14 kg što je na mojih početnih 50 velika razlika u kilaži. Umori me i tuširanje, oblačenje... izađem jednom tjedno ako moram nešto obavit, gegam se polako, imam lift u zgradi pa mi nije teško sići. Čak sam i obavila tečaj, malo je muž išao sam, malo skupa, ali u svemu dobro je prošlo. Ako izdržim još 3-4 tjedna pa ću se malo više aktivirat.
    Samo me strah poroda prije 36. tjedna...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam ležala prva 4 mjeseca bez da sam smjela na noge ustat. jedva i do wc-a i opet natrag u krevet. sve su mi donosili u krevet. pijem normabel koji me dodatno zatupljuje i to mirovanje mi je bilo psihičko ubojstvo. samo ležim i tovim se. ako mrdnem i zaboli odmah panika. sad sam u 25. tjednu i doktor je rekao samo lagane šetnje pola sata i opet nazad.ja ne mogu ni sić do vanjskih vrata, a kamoli se šetat. strašno sam se udebljala, nisam nizašta, da ne govorim da ne mogu kruh podignut ni tri krpe složit da mi ruke ne otpadnu od bolova. ako malo prohodam trbuh me ubija nisko ko da ću rodit. ne znam kako ću izdržat do kraja al kao što moja mama veli izgleda da će svi morat rodit umjesto tebe :D nemam snage ni žlicu dići, sva sam mlitava, bljeda ko mrtvac. i tako sve do kraja trudnoće. nikakve obveze ne smijem imat, nikakve brige ni stres. a kod mene sve suprotno. mene isto žiiiivo zanima kako ću ja rodit kad dva koraka nemrem prevalit preko kuće, muž me gura ko tačke jer mi srce lupa ko ludo ako sama počenm hodat malo duže. užas živi. znam da svi govore o nekim hodanjima, šetnjama i vježbicama al bogme ja na to ne smijem ni pomisliti. ne mogu ni na tečaj. i mene je strah kako ću bebu izgurat i to sve izdržat bez neke jake droge koje će mi muž nadam se prošvercat :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •