Neznam gdje bi drugo stavila ovu temu, nadam se da ovdje i pripada. Naime, ja sam u 32. tjednu trudnoće i planiram pohraniti matične stanice iz pupkovine svojeg djeteta.

Prije godinu dana sam isto učinila i s prvim djetetom. Odlučili smo iz više razloga da pohranu napravimo u Institutu EccoCell-Cellavie u Grazu. Rodila sam u Rijeci, gdje bez obzira na Milinovićevu uputu, ne rade probleme oko izuzimanja matičnih stanica za strane institute i sve je prošlo ok. I matične stanice ovog djeteta sam mislila pohraniti u istom institutu. Ali tu dolazimo do problema. Predstavnik EccoCella me obavjestio da oni sada pripadaju nekakvoj europskoj grupaciji laboratorija, neznam ponoviti ime, sukladno čijoj politici oni mogu pohranjivati krv samo ukoliko su prethodno sklopili ugovor s konkretnim rodilištem, a za što moraju imati odobrenje ministarstva, što njima u Hrvatskoj nije moguće dobiti. E sada, čini se da zbog te gluposti ja nemogu pohraniti stanice drugog djeteta u navedenom laboratoriju. Molim Vas da mi pomognete, da li ste se i vi susretale s istim problemom, i što ste učinile. Da li postoji neki drugi laboratorij, koji je ok a da ne radi probleme oko pohrane. Naime, Rebro mi je zadnja solucija iz više razloga, a sada i iz tog jer sam jako ljuta na sve ovo.