u pravu si, al ton ti je pogrešan, kako bi daddycool rekao!

naprosto me ponijela nepravda, jer su majke totalno neosvještene da time zapravo čine nesreću svom djetetu... jednostavno misle da je to njihova opravdana opcija!

pa kad me netko pitao da li stvarno mislim da ovdje ima majki koje bi naštetile svom djetetu, rekao sam bez puno dvojbi da ima... a vjerujem to iz razloga jer mnoge majke uopće nisu osvještene čime se sve šteti djetetu, pa bez rezerve doživljavaju kako je iskorištavanje djeteta u manipulacijama prema drugom roditelju, njihovo legitimno pravo, a totalno isključuju osjećaj posljedica na dijete! Doista vjerujem da nisu uopće svjesne toga i nebi bilo loše o tome pustiti glas...

isto tako vidim da u današnje vrijeme ljudi olako ulaze u brakove, a još lakše u rastave i opet su potpuno neosvješteni nesagledivih posljedica rastava za njihovu djecu... da je umjesto gotovčevih, lambaševih i inih u medijima kakva kampanja makar u vidu ovakvih kratkih dramatičnih upozoravajućih intermezza u vidu "Tears of the Father", u pauzama između žutila, pa da se osvjesti javnost... mislim da bi se kretali u

morate položit ispit za vožnju, položit maturu, majstorski ispit, položit diplomski, magistarski, branit doktorat, morate proći zaručnički tečaj, trudnički tečaj, ali za onu najkompleksniju i najodgovorniju životnu ulogu - Roditeljstvo, ne morate imati nikakve kompetencije, vještine niti potrebna znanja!

i mislim da je to velika greška društva što se o tome nedovoljno priča, nedovoljno educira i nedovoljnom ozbiljnošću pristupa i osvještava... meni je totalni nonsens da se za Posvojenje djeteta mora praktički ishodit doktorska disertacija i sva sila psiholoških testiranja budućih posvojitelja, a za biološke roditelje ne treba proći čak niti bar edukativni dvotjedni tečaj, da se makar u natuknicama dobije širina obaveze i odgovornosti! Jer nema je svatko usađenom, niti životnim putem stečenom...

uh šta sam se raspričo, morat ću se premjestit na filozofski kutak tamo je carstvo nebesko u toleranciji, ovdje će me tweety opet zaključat...