Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: proljev, povracanje, temperatura

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno proljev, povracanje, temperatura

Cure help...znam da je naslov gadan, ali kod mene je situacija upravo takva.
    Lovro ima 3 godine, ove jeseni je krenuo u vrtic i od tad smo skoro svaki mjesec na zaraznoj....
    Sto da radim vise?
    U nedjelju smo zavrsili na infuziji jer je povracao imao proljevi i visoku temp.
    Onda su nas u pon,. pustili, terapija nista, nalazi sve u redu, obicna prehlada.
    Jucer navece 3x povacao, pa trazi jesi i pisti (mi mu dajemo caj i dvopek - dijetalno) i nakon par sati sve povrati. Jutros super volje, opet pojede krisku kruha i povrati i ima proljev, sad ima temp. 38. Dala sam mu prolife i Dalsy sirup za skidanje temp. Zvala pedij., on veli ako stanje se ne smiri do navece opet zarazna........... ali u zaraznoj sam bila prije 3 dana pa zar mu nisu tad mogli prepisati terapiju, ne kuzim...do kad ovako ?
    Inace Lovro je napredan (ne ne hvalim svoje dijete neko tako mi vele tete u vrtickoj grupi i pedijatar) najvisi je i najkrupniji u grupi, vesel, zaigran, znatizeljan, obozava djecu....... ali ove bolesti me ubijaju, ja sam svaki ali bas svaki mjesec od 10. mj. 2006 10 dana na bolovanju.... mislim da cu dobiit otkaz jer radim u privatnoj firmi...prvo je bilo ma ,a sad cijeli top management sizi jer naravno posao nije obavljen.................
    ma fucka mi se dodje mi da dam otkaz, pokupim malog i odselim na more i budem uciteljica u nekom malom mistu ali zivot i muz su mi tu u zagrebu, tako da nista od mog sna.
    No salu na stranu ja sam ocajana, od 10. mjeseca idemo na pretrage i sve ok, a on svaki mjesec kuri ili je prehlada ili je upala uha ili zelucana viroza.... jeste li vi imali takvih iskustava i kad ce tome kraj, sto da uopce cinim? Vrtim se u krug pedijatar- zarazna - lijecenje doma - odlazak u vrtic - i tako sve u krug

Vidjet c sad kad se proudi dat cu mu rizu i ako i to povrati idem u zaraznu, od jucer navece 20h je 4x povratio uz obilan proljev, jadni moj mali.,.....dajem mu vodu i sipkov caj i opet povraca.
    help

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemam ti šta za reći pa ti se mogu isto malo žaliti
    meni curka sada ima 2 god. i 8. mjeseci, krenula je u jaslice u devetom mjesecu i ja sam SVAKI mjesec na bolovanju i to barem po tjedan dana
    da ne uskoči svaki mjesec teta čuvalica po isto tako barem tjedan dana bila bi preko pola mjeseca na bolovanju
    u veljači je bila tri tjedna doma, prizdravila, krenula u ožujku opet u jaslice, bila četiri dana i evo, danas tj. petak smo već na bolovanju
    nisam još ni pospremila sve sirupe, lijekove i sl. od prošle bolesti, a opet mi trebaju
    dobila temp., sva je nikakva, popodne opet idemo kod pedijatra, opet čekaonica pa vađenje krvi pa eventualno zarazna pa ovo pa ono..
    čini mi se da mi se život sveo na skidanje temperature, ispiranje nosa, kapanje fiziološke, davanje antibiotika i hodočašćenje po ordinacijama

na poslu su naravno 'oduševljeni'
    mm bio do sada na bolovanju ravno jedan dan, njegov posao se uvijek čini nekako važniji od moga
    ..i sad ti imaj karijeru i obitelj..ma dajte molim vas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa katastrofa, barem nisam jedina... i moj muz je bio jedan dan i to s malim prenocio u zaraznoj, jer samja bila prehladjena, ali moj ne ide na bolovanje zato sto od njegove place zivimo...eto........... ali ovo ....................koma mi je mog malog gledati, ma svu djecu koja su bolesna........ali bas svaki mjesec.....ne znam ne mogu kriviti vrtic za to, ali tako nekako ispada vrtic - zaraze... ah sto cemo nista,,,,,

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ista priča i kod nas, nikad kraja tom začaranom krugu - 2 dana jaslice - pa onda jednom temp. drugi put nos, treći put proljev, četvrti put kašalj, peti put sve ispočetka i tako od 9. mjeseca prošle godine. Posao me ne bi ni vidio da nemam bake koje uskaču. Očajna sam već da se osjećam toliko jadno da sam na rubu snaga...i sve čekam kad će proć. Jučer sam kupila Petrovićev med za dizanje imuniteta pa se nadam čudu...

Vibram za sve nas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma šta reći..i ja sam poluluda...Jan je prije dva tjedna imao gripu, onda je tri dana išao u jaslice pa dobio crijevnu virozu+temperatura pa je onda opet tri dana bio ok i evo danas dođem s posla oko 14 sati (u međuvremenu nije išao u jaslice) i osjetim da mi je topao kad ono temperatura 38!
    Više ne znam što učiniti..hvata se za uho pa sam nekako sve bliže zaključku da ima, opet, upalu uha!
    Ako ovako bude i sutra idem u zaraznu jer želim da mu vade krv da vidimo što ga muči...
    btw. anima na temu petrovićevog meda-i mi ga klopamo već par tjedana a već duže vrijeme smo na colostrumu s probioticima od childlifea i eto vidiš!
    Ali držim fige da vam med izbilda imunitet!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

očito crijevna viroza
    netko je nositelj virusa u grupi, ako na zaraznoj nisu izolirali salmonelu ili sl., nema terapije osim simptomatske (skidanje temp; rehidracijska sol; tekućina; hrana )

djeci se više ne preporuča samo dijetna hrana nego nešto što ih zatvara - pa čak i čokolada dolazi u obzir; dakle ako dijete može normalno jesti i ako želi jesti daj mu po izboru, žlicu, dvije, koliko može

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure mi smo zbog tog lezali na zaraznoj!
    To je takozvani rota virus, pazite da vam ne dehidriraju i nemojte se zacuditi ako to potraje.
    Kod nas je trajalo 11 mucnih dana,D je cijelo vrijeme piskio na guzu doslovno!
    Drzite se!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma kako god zvucalo, sad mi je malo lakse kad citam ovakve postove... da nismo jedini...
    kod Lucije u kartonu na pedijatriji datumi 1.2., 20.2., pa 8.3. sa istim simptomima... visoka temperatura, koja se tesko skida, malaksavost... uglavnom nije joj nista ali joj je svasta
    ona se jadna izlijeci, taman dodje do sebe, par dana u vrtic i ponovno doma...
    pedijatrica nam sad savjetuje ostajanje doma mjesec dana dok ove viroze prodju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mali isto lezao na zaraznoj ...rota virus, ja nisam 2 tjedna radila jer sam i ja od malog pokupila, i vec me bila grizla sasvjest em losa sam mama, em losa radnica i tako stalno..... i dodjem u pon. ovaj na posao i dobijem otkaz u total sam komi

Nisu mi direkt rekli da je zbo bolovanja i sto me pola mjeseca ima i pola nema, ali izmedju redova dalo se naslutiti...imam li ikakvu pravnu zastitu, pisala sam na pravo, ali mi nitko nije odgovorio

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I kod nas je ista situacija samo što smo mi doma već mjesec dana i više. :shock: Samo da nam ti mišeki ozdrave

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •