Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 91 of 91

Thread: Pogačice bez kvasca

  1. #51

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    evo ja debil za kolače (nemam ni mikser i ne znam napraviti ni biskvit ni palačinke) raadim te pogačice barem jednom tjedno. ja obožavam te stvari koje ne mogu ne ispasti dobro. a zamuti ih moja trogodišnjakinja. sad svugdje obavezno spomenem naše pogače, onako kao da sam to radila cijelo jutro

    e, inače, ja ne radim pogačice nego pogaču (da bude više), imam mjeru koliko mi točno treba da smjesa ispadne za jedan pleh, poslije samo slomim rukama

    ide odlično uz grahorice na salatu, variva, seitan na sve načine

    ma milina

  2. #52
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    super, sutra radim :D !

  3. #53
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Andrea, pečeš na 175C kao i kolače. I vadiš ih dok su još svijetlo smeđi, nemoj čekati da potamne jače jer budu tvrdi. I da, možeš jesti i sutra i prekosutra... Ali nikad ne dočekaju više od sutradan.

  4. #54

    Join Date
    May 2005
    Posts
    288

    Default

    Ja sam upravo spekla od pola smjese, polubijelo brašno i ulje pola maslinovo, pola sojino. Ali naravno zaboravila sam staviti prašak za pecivo i nisam impresionirana, nekako su mi premasni i pekla sam oko 25 minuta i čini mi se da su sirovi. Sve u svemu ne valja. Valjda zbog praška za pecivo.

  5. #55
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Za prvi puta najbolje napraviti na najjednostavniji način, da skužiš formu, a onda poslije kombinirati i eksperimentirati.

    Kora, definitivno zbog praška za pecivo. Pa od čega će se uzdići tijesto ako nema niti kvasca niti praška?

  6. #56
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Evo se upravo i moje peku. Kao prilog dinstanom kiselom kupusu i pireu od leće. Pola integralnog, pola bijelog brašna, unutra sjemenke suncokreta i sezama.

  7. #57
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Moje pečene ,još ne pojedene.
    Stavila 7 dl bijelog brašna i 1 raženog,žlicu lananih sjemenki
    ulje masinovo

    Uz to krem juha od brokule

  8. #58
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Kinder, mi danas iste juhe na meniju. I pogačice.

  9. #59
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default


  10. #60

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    isprobala (nestalo mi kruha,a ulovila nas teška glad) i presavršeno autorici

  11. #61

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    734

    Default

    I ja sam ih radila, onako usput kad sam nesto drugo pekla. Bas su fine!

  12. #62
    kole's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beograd
    Posts
    965

    Default

    Odlicne su, pravila sam i bez jogurta tj sa vodom i one su isto ok

  13. #63
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    a cekam da moja prva runda porumeni
    i jedva cekam da ih probam
    fakat ih je pisofkejk zamjesit

    ak mi prva runda dobro ispadne na drugi cu nabacat ribanog sira
    sigurno nece nevaljat

  14. #64
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    samo da velim da su savrseno ispale i planule
    ma, recept ko stvoren za mene koja ne voli radit s germom

  15. #65
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    muki ti sve sa par mjeseci odmaka spremas.

  16. #66
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dvije godine, čak

    a, evo, i ja došla po recept, nemam u kući kruha

  17. #67
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    gotove, pojedene
    a vi koje pravite od pola smjese, :shock:
    (i ja sam, slušajući vas)
    pola smjese nije dovoljno da se najede čovjek koji i nije baš gladan

    radila pola-pola, kukuruzno i pšenično brašno
    i stavila pola mjere jogurta pola kiselog vrhnja

  18. #68

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    ovo cu danas probati, odlicno mi je jednostavno.
    i da super blog.

  19. #69

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    jos jednom hvala za recept. radila, odlicni su.
    pravila sa 2/3 brasna 850 i 1/3 pcenkarnog, stavila semjenke sezama i bundeve.

  20. #70
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    evo i ja sam ih upravo napravila i ispekla, super su.
    umijesala sam suncokretove sjemenke, lan i bucine sjemenke

    odlicno! jedino cu im drugi put staviti malo vise soli, jedna zlicica cini mi se premalo.
    hvala Jannocka na odlicnom receptu!

  21. #71
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Mi ih jedemo redovito, uz variva i sl. Nosim ponekad na posao za gablec. Moj sin uredno sudjeluje u izradi - super jednostavno, baš pravi recept za stjecanje temeljnih vještina u kuhinji.

    Najbolja mi se pokazala kombinacija pola kukuruznog-pola pšeničnog brašna, ali nisu nam mrske ni u drugim verzijama (integralno, raženo...) jedino uvijek stavim udio (barem trećinu) i bijelog brašna.

  22. #72

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    dižem jer su mi ispale tako slatke da vam moram pokazati moja mala sunašca


    radila sam s pola kukuruznog pola običnog glatkog. Jedan dio sam ostavila kakav je a u drugi ubacila lana, sezama, suncoktera i buče. I to puno.
    Ovaj drugi je neusporedivo bolji, al dio familije štrajka kad vidi sjemenke.
    uzorak je napravljen onim nečim za brzinsko rezanje jabuke.

  23. #73

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    ajme blama, krivi link (al bar je na istu temu)
    daklem: mala sunca drugi put

  24. #74

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default


  25. #75
    tinaka's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Iza...
    Posts
    906

    Default

    Evo, radila i ja, ali bez sjemenki i stavila (slučajno) malo više ulja, ali ispale su super. Više ih nema (od ručka), tako da mislim da je to najbolja preporuka. A tako jednostavno napraviti!

  26. #76

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    115

    Default

    I meni uspjele!Radila od integralnog i crnog brašna,pola posipala sezamom a u pola dodala kim.

  27. #77
    bimba iaia's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Istra
    Posts
    820

    Default

    mmm...njam...i ja danas pravila...kukuruzni i polubjelo i kozji jogurt...pola slane (super s jogurtom), a pola slatke s lješnjacima...fino i ultra brzo i jednostavno

  28. #78

    Join Date
    May 2006
    Location
    Split
    Posts
    3,209

    Default

    Quote Originally Posted by tinars View Post
    ajme blama, krivi link (al bar je na istu temu)
    daklem: mala sunca drugi put
    Kako si napravila sunca

  29. #79
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ponovno me uhvatila manija ovih pogačica.

    Samo da kažem da su savršene i sa čisti kukuruznim brašnom. Npr. za one koje su alergični na pšenicu(imamo danas goste pa je gost alergičan na nju i kvasac, a htjela sam da i on proba). Stavila sam mljeveni lan i suncokretove sjemenke.

  30. #80
    darva's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    388

    Default

    I meni su bas odlicne. Stavila sam pola kukuruznog brasna a pola polubijelog. Super mi je ideja jer sam dobila vecu kolicinu kukuruznog brasna a za njega nema bas puno mogucnosti.

  31. #81
    sandra-zvrk's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jastrebarsko
    Posts
    887

    Default

    Upravo se peku pogačice. Pola smjese, 1/4 žganaca umjesto brašna , jedan dio s parmezanom drugi s kimom. Cijela kuća miriši i super su se digle.
    Jedva čekam kad budu gotove!

  32. #82
    sandra-zvrk's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jastrebarsko
    Posts
    887

    Default

    Fantastično!

  33. #83

    Default

    sandra-zvrk, vidjela sam ti na blogu tijesto za savijače iz pekača za kruh
    može recept?

  34. #84
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Dakle, navukli smo se na ove pogačice... radim ih stalno u različitim varijantama...
    Danas sam napravila od pola oštrog, pola prosenog brašna, savršeno!! Hrskavo, fino... ukusno..

  35. #85
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    ja radim bezglutenskuu varijaciju u veganskom smislu za mog klinca kao zamjena za kruh

  36. #86
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,335

    Default

    jel može kiselo vrhnje umjesto jogurta? ne da mi se po kiši ići u dućan

  37. #87
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    možeš i vodu

  38. #88

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    2,709

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    ja radim bezglutenskuu varijaciju u veganskom smislu za mog klinca kao zamjena za kruh
    S bezglutenskim običnim brašnom ili miješaš neke druge vrste brašna? Pliz, daj detalje.

  39. #89
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Ja napravila sada po receptu, dodala sezam, lan i zobene...nesto prefino!

    https://imageshack.com/i/0wq0aqj

  40. #90
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    Quote Originally Posted by mim View Post
    S bezglutenskim običnim brašnom ili miješaš neke druge vrste brašna? Pliz, daj detalje.
    mješaM PROSENO, RIŽINO, KUKURUZNO BRAŠNO KOJE SAMA DOMA MELJEM U KOLIČINI KOJA JE UKUPNO POTREBNA U POGAČICAMA, NE "VAŽEM" TOČNO BRAŠNASTI I GRISINOV DIO.
    BEZGLUTEINSKO BRAŠNO KOJE IMA ZA KUPIT BAŠ POD TIM NAZIVOM NE KORISTIM, JER IMA PUNO "ADITIVA" KOJE NE JEDE MOJ KLINAC


    ošlomi s velikim, ali neka.

    dodam samo bućine sjemenke.
    Last edited by jelena.O; 10.02.2014 at 07:03.

  41. #91
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    kaj mislite bi išlo da se stavi malo cimeta u dio??inače to je mom klincu većinom zimski kruh
    Last edited by jelena.O; 22.12.2015 at 18:48.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •