Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 91

Thread: Pogačice bez kvasca

  1. #1

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default Pogačice bez kvasca

    4 dcl jogurta
    8 dcl brašna
    1 dcl ulja
    1 pp
    1 žličica soli
    sjemenke po želji (suncokret, mljeveni lan, sezam odozgo)

    Vaditi žlicom, oblikovati pogačice i peći na 180stupnjeva dok ne porumeni.

  2. #2

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Osijek
    Posts
    864

    Default

    jesi rječita

  3. #3

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    A šta bi ti. Jedemo ih svaki 4ti dan 8)

  4. #4

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Bijelo brašno? Jesi probala s integralnim? Pola-pola?

    Koliko sjemenki? šaka?

    Otkud brašno u dcl?

    E sad malo odgovaraj! 8)

  5. #5
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    vidi se da su ti se ogadile

  6. #6

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by aries24
    vidi se da su ti se ogadile
    Zašto to misliš? Ili još gore kako to pogrešno vidiš

    Za Astru:

    Ako ti je draže onda 2 čaše jogurta i 4 čaše brašna
    Eto zašto u dcl!

    Ja nikada nisam kupila bijelo brašno. Uvijek koristim polubijelo ili pola polubijelog pola integralnog. Čisto svejedno... Ne mijenja okus...

    Sjemenki po želji... koliko voliš... Šaka sjemenki od suncokreta je onak... optimalno.... Meni je super dodati i par žlica mljevenog lana i gore posuti sjemenkama sezama...

  7. #7
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Quote Originally Posted by aries24
    vidi se da su ti se ogadile
    Zašto to misliš? Ili još gore kako to pogrešno vidiš
    pa gle s koliko ljubavi i entuzijazma si opisala i nahvalila recept

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ne moram ja hvaliti... to ostavljam onima koji probaju

  9. #9

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    ZG
    Posts
    835

    Default

    Ja se spremam probati. Jel moram namazati sa žumanjkom prije nego natresem sjemenke, ili će mi se zalijepiti i bez toga?

  10. #10

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Ja sam pravila bez sezama, nisam ga imala, ali mislim da ne treba žumanjak, tijesto nije klasično, jako je vlažno.

    I da, pogačice su mljac!

  11. #11

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ne treba mazati.... možeš ih malo žlicom utisnuti u tijesto...

  12. #12
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Da prostite, ja nemam predodžbu kako to u konačnici izgleda.
    Vaditi ih žlicom i oblikovati (kako, u koji oblik) rukom?
    Možda se čini nevažno, ali rado bih pojašnjenje, jann, please 8)

  13. #13
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Ne treba, vidjela sam na blogu.

  14. #14

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default


  15. #15

    Default

    Mmmmmmljac!

  16. #16
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default Re: Pogačice bez kvasca

    Quote Originally Posted by Janoccka
    4 dcl jogurta
    8 dcl brašna
    1 dcl ulja
    1 pp
    1 žličica soli
    sjemenke po želji (suncokret, mljeveni lan, sezam odozgo)

    Vaditi žlicom, oblikovati pogačice i peći na 180stupnjeva dok ne porumeni.
    probala jučer, stavila 850 brašno, mljeveni lan i bučine golice, ispalo svaršeno, pogačice nestale u rekordnom roku, mljac...

  17. #17
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Nemojte me upucati, ali ..... to se može izmiksati, nemora se mijesiti, jel?!? Mozda je pitanje jako glupo, ali ja sam jako neiskusna po tom pitanju .... zasad

  18. #18
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Ja sam pravila jučer, pola grahama pola 850.

    Ono što me NAJVIŠE fascinira od svega, je da je tijesto umiješano za nekoliko minuta. Ono ... gotovo!
    Nema dizanja, čekanja, premjesivanja... zbilja expresno!

    Zgodno uz nareske, ili samo uz jogurt.

    cvijetak, ne moraš ni miksati, izmiješaš vilicom ili žlicom do kud ide, onda još samo malo povežeš rukom, čisto da se sastojci bolje prožmu.

    Misliš li, Jannocka, da bi se moglo staviti 1/2 PP?

  19. #19
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Da prostite, ja nemam predodžbu kako to u konačnici izgleda.
    Vaditi ih žlicom i oblikovati (kako, u koji oblik) rukom?
    Možda se čini nevažno, ali rado bih pojašnjenje, jann, please 8)
    može meni, ja plavuša

  20. #20
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by aries24
    Quote Originally Posted by AdioMare
    Da prostite, ja nemam predodžbu kako to u konačnici izgleda.
    Vaditi ih žlicom i oblikovati (kako, u koji oblik) rukom?
    Možda se čini nevažno, ali rado bih pojašnjenje, jann, please 8)
    može meni, ja plavuša
    http://kuchina.blogspot.com/

    Evo tu gledaj, odi 2,3 recepta niže.

  21. #21

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    http://kuchina.blogspot.com/2007/03/...kvasca_21.html

    U originalnom receptu ide 1pp na pola smjese. Ja sam sve udvostručila, a ostavila 1pp. Probaj....
    Ja sam danas pravila sa 2 jogurta, 1 vrhnjem, cca 1dcl ulja i brašna koliko je trebalo da dobijem smjesu od koje mogu oblikovati pogačice. Prije sam pravila po receptu pa sada već znam kako to otprilike treba biti. Stavila sam samo jeda pp.
    Niš se ne miksa, samo se izmiješaju svi sastojci.

  22. #22
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    super blog

  23. #23

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Tnx! Možeš i ti sudjelovati ako želiš

  24. #24

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    je l može bez ikakvih sjemenki?
    Nemam ništa u kući ...

  25. #25

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    Je l može bijelo oštro brašno?
    Nikakvo drugo nemam ...

    (toliko o zdravoj prehrani...)

  26. #26
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska
    je l može bez ikakvih sjemenki?
    Nemam ništa u kući ...
    Quote Originally Posted by Vrijeska
    Je l može bijelo oštro brašno?
    Nikakvo drugo nemam ...
    Mislim da može, ali hoćemo li onda govoriti o istim pogačicama?
    Baš probaj pa javi. Fakat nemaš što izgubiti osim sastojaka, utrošeno vrijeme je zaista zanemarivo.

  27. #27

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    A možeš i bez pogačica

  28. #28

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    Ne može bez pogačica! 8)
    Napravila sam ih ali su mi preslane ...
    Čak sam otišla i do dućana po graham i još-neko-brašno. Nije bilo sjemenki ...

  29. #29

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Pa kakva ti je to žličica

  30. #30

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    radila sam pola količine
    inače su moja sva jela neslana, no jučer sam bila dobre volje pa sam odlučila odmah malo više zasoliti - a kad ono preslane
    kod mene nema sredine

  31. #31
    Honey's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    D.Resa
    Posts
    1,961

    Default Re: Pogačice bez kvasca

    Quote Originally Posted by Janoccka
    1 pp
    Što je pp?

  32. #32

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    pp = prašak za pecivo

  33. #33
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Samo da pohvalim ovo, radim ih već peti dan (po pola količine, da ne bude :shock: ), jedemo ih umjesto kruha. Prvi put mi je bilo preuljasto pa sam prepolovila količinu ulja (stavljam maslinovo, ne znam je li to razlog) i, budući da MM ne voli sjemenke, u dio dodam parmezan. Samo bih napomenula da ih treba slagati na namašćenu tepsiju ili na papir za pečenje... mislila sam da se neće zalijepiti zbog svog tog ulja, ali ipak jesu.

  34. #34

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    Ja sam ih radila i s bijelim brašnom - čak su mi bolje

  35. #35
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska
    Ja sam ih radila i s bijelim brašnom - čak su mi bolje
    Daj recept!

  36. #36
    mala laia's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    648

    Default

    Odlični su!!!
    Radila sam sa maslinovim uljem i crnim brašnom, suncokretovim i bučinim sjemenkama i jednako kao i Vrijeska- presolila!
    Malo ću smanjiti količinu ulja, ali ostalo je sve predobro!!!

    Hvala na tako dobrom i jednostavnom receptu!

  37. #37
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska
    Ja sam ih radila i s bijelim brašnom - čak su mi bolje
    Ma ja to kao dijetalno. A i MM ih manje pojede ako stavim integralno brašno

  38. #38

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Quote Originally Posted by Vrijeska
    Ja sam ih radila i s bijelim brašnom - čak su mi bolje
    Daj recept!
    Umjesto crnog i inih brašna, staviš bijelo

  39. #39

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    istok
    Posts
    26

    Default

    stavim 4 čaše integralnog zobenog i 2 čaše jogurta,sol,pp,1 dl ulja i NEVALJA pa gdje griješim? već 2 dana pokušavam i ništa,unutra mi je mljeckavo. Stavim i šaku suncokretovih sjemenki,sve fino miriše ali je prijesno.Molim pomoć BRZO

  40. #40
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Evo, ja sam baš sada ispekla kruh - ono - klasika....domaći bijeli i ispao mi super (MM staržari sad u kuhinji viče - jos se puši, koliko još moram čekati? ), samo što se treba dizati pa premijesiti... Ovo mi izgleda kao izvrsna alternativa, baš ću isprobati! :D

  41. #41

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Wendy :/
    Jesi vidjela na slici kako to treba izgledati? Da probaš staviti obično polubijelo brašno? Peći na manjoj temperaturi? Praviti tanje pogačice?

  42. #42
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Da malo podignem.

    Danas za ručak radim ove super pogačice. Idu savršeno uz varivo od leće, koje i kuham.


  43. #43
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Kad su toliko hvaljene,moram ih i ja probat.
    Koliko komada ispadne otprilike s tom mjerom od 4dcl jogurta i 8 dcl brašna?

  44. #44
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Recimo 30-tak komada. Ovisno koliko velike praviš. Meni bude za 2 protvana, ona velika od pećnice.

  45. #45

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    može li se bez pp-a, ja to nemam niti ću imati kroz neko vrijeme

    sad je i jasno da nikada nismo napravili nijedan kolač

  46. #46
    Matilda's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    na turneji
    Posts
    3,232

    Default

    Umjesto pp-a stavi sode bikarbone.

  47. #47
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by wendy55
    stavim 4 čaše integralnog zobenog i 2 čaše jogurta,sol,pp,1 dl ulja i NEVALJA pa gdje griješim? već 2 dana pokušavam i ništa,unutra mi je mljeckavo. Stavim i šaku suncokretovih sjemenki,sve fino miriše ali je prijesno.Molim pomoć BRZO
    Stavi bar 1 šaku (ili 1 čašu) običnog bijelog brašna. Fali glutena....

  48. #48
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    cure, jel se ovo jede samo toplo ili mogu proć i za drugi dan ?

    i koliko dugo se peku ? koliko im treba da porumene, cca ?!

  49. #49
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    ODLICNE su.

    Napravila sam ih danas od tri jogurta po 180g, malo maslinogovog ulja, odokativno psenicnog integralnog + integralnog razenog brasna (mislim da je ispalo oko pola kile) i jednog praska za pecivo. Neizostavna je bila i saka obicnog bijelog ostrog brasna zbog glutena. Umijesala sam suncokretove sjemenke i mljeveni lan, a posipala sam ih ribanim parmezanom, crnim i obicnim sezamom te kimom.

    Mrak, mrak, mrak!

  50. #50
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    Quote Originally Posted by andrea
    cure, jel se ovo jede samo toplo ili mogu proć i za drugi dan ?

    i koliko dugo se peku ? koliko im treba da porumene, cca ?!
    može proć i za drugi dan. peku se dok ne porumene, ja ne gledam na sat. ali u svakom slučaju to bude relativno brzo. rekla bih, ne duže od 20-tak minuta.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •