Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: ja sam nova - molim pomoć

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno ja sam nova - molim pomoć

Dakle ovako, danas prvi put sam stavila platnene pelene. Ne znam točno što sam očekivala, ali sam malo zbunjena učinkom. Dakle, prvo mib fitted 2 i pol sata - skroz mokre. Onda rodina pusa 2 i pol sata potpuno mokre. Čak je kroz zaštitne malo bilo vlažno oko nogica. E sad ja sam očekivala da će možda ipak ostati pelene s vanjske strane suhe. Bar malo :/ Zašto je i kroz nogavicu zaštitnih prošlo??? Čini mi se ko da onda baš i nije nešto pametno 2 i pol sata držati bebu na potpuno mokrom :/ Pa da su bar iznutra malo suše.... I onda joj se još onako urezao trag - na leđima i oko nogica. Pliz uvjerite me da ih i dalje koristim. Sada ima na sebi pusu + uložak pa ćemo vidjeti. Prije nisam stavila uložak.
    Inače prvi dojam mi je bio predivno - zamislila sam sebe kako nakon nekih najlonskih gaćica ulazim u fine pamučne i kako je -Niki sad to sigurno fenomenalan osjećaj.
    A kako po noći??? Mi spavamo 12 sati, pampersica to izdrži, ova sigurno neće. Još jednom -uvjerite me da ih i dalje koristim. :?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja nisam baš više mjerodavna jer sam ti ispričala sve šta znam. ali evo; konačno sam se prije dva tjedna usudila "prenoćit" u platnenima. 10 - 12 sati u komadu. je, osjećaj je neobičan, ali kunem ti se da ljepšu i zdraviju kožu na guzi nisam mogla ni zamislit. štaviše, nekidan sam stavila jednokratnu na dva sata, zapalila joj se guzica :shock:
    valjda se koža odvikla, šta li :?

šta se tiče curenja zaštitnih, pobrini se da dobro uguraš pelenu ispod gaćica.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: ja sam nova - molim pomoć

Koalica, normalno je da je pelena mokra, treba upiti decilitar-dva mokraće. Jednokratne svu tu vlagu drže unutar pelene, u tom gelu, pa "zakamufliraju" količinu mokraće. Platnene pelene nisu savršene u smislu upijanja, nemaju čudotvorni gel. Ali kad uhvatiš malo prakse, naći ćeš i pelene koje ti se najviše sviđaju, i skužiti ćeš kako bolje namjestiti sve skupa.
    Neka te ne brine što je beba u mokrom. Bebina koža ima prirodni zaštitni sloj koji ju štiti od urina. U platnenima treba malo češće presvlačiti guzu, samo zato što platnene ne upijaju kao jednokratne. Ali to što jednokratne dulje i bolje drže, ne znači da guza nije izložena urinu, nego je izložena i urinu, i kemikalijama iz pelene. Opet platnene nose pobjedu.
    Kad smo mi prešli na platnene (sa 6 mjeseci) i ja sam jedno mjesec dana čekala da se odvažim provesti noć sa platnenom pelenom- nisam mogla vjerovati da će pelena izržati onih pol kile noćne jednokratne pelene. Ali je. Bez greške, svaki put. Moja Hana čak bolje noću spava u platnenima, a o mirisu da ti ne govorim...nedavno sam joj po noći stavila jednokratnu u nedostatku platnene, i nisam mogla vjerovati kako jednokratne smrde...dok ih koristiš, misliš da to urin smrdi, a zapravo smrdi spoj urin+pelena... sigurna sam da je bebinoj guzi bolje u mokroj, ali zato toploj, ugodnoj i pamučnoj peleni

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

fitted pelena ti nikad neće biti suha s vanjske strane
    probaj ju mijenjati češće i obavezno pazi da ti ni malo pelene ne viri van zaštitnih
    i malo manje stegni zaštitne

svi smo mi imali nezgodica, ubrzo ćeš ti to sve pohvatati
    ako joj koža nije crvena, sve je u redu, bez obzira što je mokra

noću bebe manje piške, al ipak moraš staviti nešto deblje, najbolje tetra pelenu kao uložak

sretno

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

NEMOJ ODUSTATI svima nam je trebalo da se saživimo sa pelenama,mi smo ih kupili prije nego se Lucijan rodio i onda samo dosta vremena kombinirali sa jednokratnima baš zbog toga što je kao bio mokar,sad sam baš ljuta na sebe sta nisam odbacila te glupe misli i komentare okoline,daj si vremena da se zaljubiš u njih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

češće ih presvlači - svakih sat, sat i pol

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja slično ko i Mayaa

ponestalo nam platnenih jer se oprane suše i jučer je siroče imal jednokratne (s kojima NIKAD, da se razumijemo, dosad nismo imali pelenski osip i crvenilo)

danas ujutro crvena, upaljena guza, skoro me hercklopf opalil!

odmah je i mene nekaj počelo peći.

valjda mu je duža promjena na platnene "pogospodila guzu".

e takva reakcija meni je recimo, i više nego dovoljan razlog za platnene.

i njemu su zaštitne ostavljale tragove, sad se trudim da mu ih malo labavije stavljam - bolje je i drže!

ostalo potpisujem cure

i dodajem da mu ni u jednokratnima guza nikad nije bila suha, uvijek mu je sve bilo zamrljano (dal' zbog kreme?)

a kak jednokratne smrdeee! fuj, katastrofa!

etc., etc.,...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne znam kaj bi dodala, sve su ti cure rekle 8)

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ok, evo pomogli su mi vaši savjeti i iskustva, iako moram priznat da još imam dvojbe. Inače već nakon mjenjanja prvih pelena sam skužila da ne smrde, poslije sam joj stavila opet jednokratne jer za sad imamo samo 3 platnene i tek onda sam vidjela kako smrde a da do sad to praktički nisam ni primjećivala.
    Što se tiče onog urezivanja mislim da su problem pelene a ne zaštitne gaćice. A bojim se ako joj manje stegnem da će procuriti na leđa ili oko noge. No dobro, sutra je novi dan, pelene se peru za sutra, pa ćemo isprobati opet nove kombinacije.
    Inače, mm me ubio u pojam kad je vidio kako je to mokro i rekao da će se Nika prehladiti jer je u mokrom. I šta sad s tim??? Može li se stvarno prehladiti??? :?

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    valjda mu je duža promjena na platnene "pogospodila guzu"

I ja potpisujem cure. Prvih nekoliko dana, pogotovo noci, mi je sve curilo, jer se nisam uhodala s namjestanjem covera, sad je super.
    Iako nam je guza malo crvena ovih dana, nema sanse da me to pokoleba i da se vratim na, omrazene nam - jednokratne!

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e, a krema??? Da ju stavim ili ne??? Inače sam koristila dječju mast jgl ili sudocrem kad bi dobila piknjice.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako je guza ok, onda ne moraš ništa stavljati

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e pa ja od danas mislim kako bebe u platnenima uče kontrolirat pišanje. jutros u 3,30 sam je išla presvuć jer se probudila i pjevala i ja je skidam a ona suha :shock:

polako, svi smo imali periode odustajanja u početku ali sad ih ne bi mijenjala nizašta

i neće se prehladit sigurno. kako smo mi prije 20 ili 30 i koju godinu dok nije bilo jednokratnih.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa
    Inače, mm me ubio u pojam kad je vidio kako je to mokro i rekao da će se Nika prehladiti jer je u mokrom. I šta sad s tim??? Može li se stvarno prehladiti??? :?
    A kako smo svi mi odrasli u tetra pelenama? I kako su djeca zdrava ostala dok nije bilo jednokratnih? To ti njega pitaj

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma ja si isto pokušavam objasniti, pa prirodnije su platnene, ali opet....zbunjuje me, logika mi kaže da ako je dijete u mokrom da se mora prehladit :/

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa kako naša djeca nisu prehlađena?
    Oo kada koristimo platnene (jedno 5 mj) samo jednom nam je curio nosić...
    po tom bi naša djeca u platnenima trebala biti stalno prehlađena!
    Stvar je u tome da oni jesu u mokrom, ali kad skineš cover unutra je sve toplo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo od negdje 3 mj. (sada 19 mj.) u platnenima i nikada još nije bila prehlađena, nema to veze s pelenama.
    Mokroća djeci ne smeta, počet će ti javljati kad joj bude smetalo, nekome s godinu, nekome s dvije, nekome s tri.
    Za noć možeš smotati tetru ili staviti dva uloška.
    Krema nepotrebna, suvišna, eventualno ako bude kakvog crvenila (pr. kad započnete dohranu) namazati na crvenilo.

Argumenti za skeptične: pamučno, ekološko, jeftino.

*** ljeto - nama idealno nositi samo fittedicu, bez zaštitnih, za po doma, u vrtu i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koalica, djeca (a ni odrasli) se ne prehlađuju jer je hladno, mokro ili kako već, nego zbog virusa i/ili bakterija s kojima su u kontaktu. Pa svi smo mi bili u platnenim pelenama i nismo se prehlađivali.

Pelenu možeš ostaviti malo labaviju, nemoj je jako stezati, ako dobro namjestiš zaštitne neće curiti. Mi smo počeli s 3 tjedna, s Kamarisovim pelenama koje su mu tad bie ogromne , puhalo je na sve strane, ali nije ništa curilo kroz zaštitne gaće.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ima još jedna stvar - pa nikako da mi se osuše pelene :shock: Od sinoć ih sušim, nemam sušilicu, a pretoplo je pa ni radijatori ne griju. Ima li neki učinkovitiji način da se posuše????
    Ovca_i_janje meni se isto čini super za po ljeti, onako da samo u njima trčkara (iako vjerojatno još neće trčkarati )

A jel istina, negdje sam čula, da pelenama treba nekoliko puta da se operu da bi dobile potpunu moć upijanja????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A jel istina, negdje sam čula, da pelenama treba nekoliko puta da se operu da bi dobile potpunu moć upijanja????
    da. mislim 3 puta.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koliko sam ja razumjela, mozes ih samo namakati 24 sata i to je isto nacin da dobiju svoju maksimalnu moc upijanja

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Pelenu možeš ostaviti malo labaviju, nemoj je jako stezati, ako dobro namjestiš zaštitne neće curiti.
    Ovako ja stavljam pelenu, nikada ju posebno ne zatežem i gotovo nikad ne procuri.
    Što se urinarnih infekcija tiče, veli moja pedica da su bile puno rijeđe dok su svi koristili platnene, a pelenski osip također.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa
    Pelenu možeš ostaviti malo labaviju, nemoj je jako stezati, ako dobro namjestiš zaštitne neće curiti.
    Ovako ja stavljam pelenu, nikada ju posebno ne zatežem i gotovo nikad ne procuri.
    Što se urinarnih infekcija tiče, veli moja pedica da su bile puno rijeđe dok su svi koristili platnene, a pelenski osip također.
    E, to kaže i naša pedica!

I mi nikada ne stežemo fitted pelene. Važno je da cover prijanja uz tijelo, a unutra se pelena može skroz labavo namjestiti. Takvo je barem naše iskustvo.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja to gledam najviše ovako: počela sam koristiti platnene uloške i preporodila se! A kako su oni platneni isto nemaju mogućnost da zadržavaju vlagu unutar, kao plastični ulošci. Al to mi ni najmanje ne smeta, jer je tako ugodno kad koža diše! Brijem da je i bebama takav osjećaj u platnenoj peleni....

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eto manje sam danas stegnula fitted i coverom dobro pokrila i nigdje nije procurilo, a bila je skoro 3 sata u njoj. Ali ubija me to sušenje, pa imam osjećaj da nikako da se posuše.........

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajme meni, umjesto trebalo je biti :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gle, što se tiče sušenja, ovih dana (bez sunca i bez radijatora) mi se suše cca dan i pol, u dnevnoj sobi na štriku. Tako da je meni minimum nekih 25 pelena, perem svaku drugu večer i 25 bi mi bilo na knap.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svakako dobar cover i to je to..
    što se sušenja tiče, sad će ljepše vrijeme, pa će sušenje ići brže..
    ja sušim na radijatoru i imam dosta fitted tako da.... a i ne presvlačimo se svakih sat vremena 8)

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A za što bi bile bolje recimo pocketice???? Da si kupim sad jedne pocketice da probam????
    Ionako mislim kupovati jedne po jedne - pa da vidim što mi paše (a i financijski trenutno nisam baš u stanju podnjet neku veću količinu)

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bojim se da pocketicama nećeš biti baš zadovoljna :/
    One drže manje od fitted, pogotovo jer ti je beba još mala i sigurno dosta piški. Meni su sad pocketice super, jer su cure prohodale, one ih manje sputavaju, a i sad manje piške. Ipak, u pocketice je najbolje da dodaš još neki tanji uložak, meni onda sigurno drže 3 sata, a sloj koji dodiruje kožu je suh, jer je takav materijal.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Aha, znači pocketice su nekako više za malo veće bebe. Jel tak???

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aha, znači pocketice su nekako više za malo veće bebe. Jel tak???

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Aha, evo još problema i nedoumica. Cure su mi danas na to skrenule pažnju - što kad N krene u vrtić??? Kako to rješavate vi kojima djeca idu u vrtić??? Koliko znam tamo moraju imati jednokratne. I što ako se guza navikne na platnene i onda u vrtiću/jaslicama stalno bude crvena???? :/
    Ma sva sam zbunjena, svako malo mi netko pronađe arrgument protiv platnenih :/

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja za vrtić polako stvaram zalihu AIO pelena, a do sada koliko sam skužila nitko nije imao problema s platnenima u vtiću, i ~~~~~~ da nemamo ni mi

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koalice kako misliš MORAJU imati jednokratne u vrtiću???
    pa zar nije sve isto kod presvlačenja, jedina razlika je što TI govanca svojeg djeteta nosiš doma, a svi ostali ih ostavljaju u vrtiću??

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa ne znam, nekako sam stekla dojam da se tetama ne da to skupljat pa jednostavno naruče jednokratne...uglavnom ne znam ni sama, mislila sam da beba mora imati jednokratne u vrtiću/jaslicama. Ako ne mora, onda sve 5. Neka se javi netko tko ima iskustva s vrtićem

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ooooo, ja o ovome nisam ni razmisljala... :shock:

Sad sam se malo zabrinula. Mislim tetama ne bi trebao biti toliki problem mijenjati AIO, ali ipak...Mame s vrtickim iskustvom, kako to ide? :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako te jako muči "mokrina" pamučnih pelena, možeš staviti sloj tankog mikroflisa do kože (isti mikroflis nalazi se u pocket pelenama) pa će biti suh.

Mi imamo raznoraznih vrsta pelena i osim što mi je jednostavnije (brze) koristiti AIO I pocket, ipak nekako preferiramo pamučne, prirodne pelene.

Za cijelu noć nama izdrži ili fuzzi bunz sa 2 mikrofibre i 1 frotirni uložak ili fitted pelena s uloškom plus vuneni cover. To su sigurne kombinacije za naaajteže "pišače", za manju bebu vjerojatno ni ne treba tolika količina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •