Results 1 to 23 of 23

Thread: ~Lu muffins~

  1. #1
    josie's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    ZG
    Posts
    1,435

    Default ~Lu muffins~

    molim lijepo našu dragu Lu da recept onih božanstvenih muffina sa preljevom od čokolade, koji se sočno otapaju u ustima dok zaboravljaš na buku i razgovor oko sebe i jednostavno moraš zamrmljati već pri prvom zagrizu i ne prestajati do posljednjeg, zalijepi na ovaj topic jer više ne mogu živjeti bez njih!

    hvala

  2. #2
    Mirta30's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    1,966

    Default

    POTPISUJEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Nisam probala, ali sam pročitala riječi - muffin, čokolada, božanstveno, topiti u ustima...

    Na sunce s receptom! :D

  4. #4
    Irchi's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,219

    Default

    Nisam probala (jer mi "Montijevska vjera" trenutno zabranjuje ), ali izgledali su božanstveno . I ja hoćem recept za arhivu.

  5. #5
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Čitala sam o njima...želim ih iskušati...ajd...

  6. #6
    lara01's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    1,734

    Default

    a ja preklinjem recept za one druge .


    p.s.
    Bilo me sramota još i mafin probati kada sam se ubila u ovima, ali ako su tako fini (a ne sumnjam) večeras se sigurno peku.

  7. #7
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    hm,hm puno vam hvala na komplimentima one kocke su anekini nutella cheescake brownies moji trenutno omiljeni kolaci. a za muffine nema recepta tj mogu ovako otprilike nabacat...ja naime kolace radim po inspiraciji i trenutnom stanju frizidera:

    4 jaja
    4-5 zlica secera
    1 kantica riccota sira
    1 kiselo vrhnje
    pola kocke maslaca
    2-3 zlice kakaa u prahu
    oko 400 grama brasna (tj sipala sam dok je smjesa "pila" ali bilo je cca toliko mozda mrvu manje)
    200 grama cokolade sjeckane
    2-3 vanilin secera
    1 zlicica sode bikarbone ili 1 prasak za pecivo
    par zlicica nutelle

    maslac i secer,nutellu, onda jedno po jedno jaje, sir i vrhnje, brasno, kakao i na kraju sjeckanu cokoladu.
    kad su se ispekli premazala sam ih sa jos 10 dkg cokolade rastopljene sa kuglicom maslaca i 2 zlice vrele vode. i naravno tocka slaga za ukras al to zato jer mm misli da kolaci nisu kolaci ako na njima nema bar tockica slaga

    mislim da je to bilo sve ako se slucajno sjetim da sam ubacila jos nesto dopisat cu.

  8. #8
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    1 kantica ricota sira

    jel to 250 g???
    baš imam 1 takvu u fridžu

  9. #9
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    da

  10. #10

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Quote Originally Posted by Lu
    pola kocke maslaca
    :? :?

    Koji maslac? Ona mala kockica ili onaj od 25 dag?

  11. #11
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    25 dkg

  12. #12

    Default

    I to je za koliko mafina?

  13. #13

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    ispred monitora
    Posts
    355

    Default




  14. #14
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    I to je za koliko mafina?
    ona je donijela... tisuću komada, valjda :shock:

  15. #15
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    Quote Originally Posted by apricot

    ona je donijela... tisuću komada, valjda :shock:
    jer sam mislila da ces ih i ti jest

    nema ti kod mene koliko komada...ja trpam pa koliko ispadne ali imam kalup sa 6 vecih a bilo je 4-5 kalupa cini mi se.

  16. #16

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Na koliko i koliko pečeš? Čekam da korizma završi pa da se bacimo na slatko!

  17. #17
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    nemam pojma nemam onaj kolut koji oznacava temperaturu...samo sipku, puko mi kolut. ali to je negdi oko 160-170, a koliko dugo...gledam kad se onako raspuknu i narastu pa provjerim.

  18. #18
    Lea L.'s Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    73

    Default

    Upravo isprobano.FIINOOO!!!

  19. #19
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
    ovo su mi najbolji koje sam radila
    u dio tijesta sam stavila šumsko voće, ne znam koje je bolje

  20. #20
    josie's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    ZG
    Posts
    1,435

    Default

    Quote Originally Posted by aries24
    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
    ovo su mi najbolji koje sam radila
    u dio tijesta sam stavila šumsko voće, ne znam koje je bolje
    a moje nisi niti htjela primirisati

    doduše, nisu ispali toliko čarobni kao od Lu (ja sam imala čast probati ih), sigurno Lu nešto skriva, neki tajni afrodizijački dodatak

  21. #21
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    Quote Originally Posted by josie
    sigurno Lu nešto skriva, neki tajni afrodizijački dodatak
    da, to da si radila na primopredaji pa si bila umorna i gladna di ces bolji dodatak jelu.

  22. #22
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    ja sam najprije ispekla 1 turu, pa u 2. stavila š. voće, da bi onda skužila da su mi nekako bljedunjavi pa se sjetila da nisam metnula nutelu
    onda je 3. tura išla s nutelom i svi su mi super

  23. #23

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Jučer sam ih radila, danas probala i odlični su (sigurno su bolji još topli).
    Stavila sam 300 grama brašna i bilo je više nego dovoljno...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •