Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Polip

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Polip

Na ginekološkom pregledu ustanovljen mi je polip veličine zrna graška,i preporučena kiretaža, sva sam u komi dosada svi nalazi uredni.Ako je tko imao ili ima sličnih problema volila bi da mi se javi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala 2 put. Mislim da je nastao kao posljedica tretiranja klomifenima, nisam sigurna - ja sam sa podpomognute. 1. put su mi ga skinuli histeroskopijom jer je bio veći (nisu kiretirali, nego sam ipak išla na tu operaciju jer je važna kao dijagnostička metoda da se vidi unutrašnjost maternice - ima li kakav septum ili tako nešto zbog mojih problema s neplodnošću, pa su mi usput skinuli i taj polip). Drugi put je polip bio manji, pa mi je priv. ginićka dala dabrostone par ciklusa, da se endometrij zadeblja i da polip ode u krvarenju, jedino što su mi ti dabrostoni malo poremetili ciklus. Polip ti može doći i od bakterija, opasan, a nakon što ga skinju (barem je to tako sa histeroskopijom), šalju ga ipak na analizu. Ali, ako žena ne može postić trudnoću, onda se u pravilu mora odstranit, jer polip, za razliku od mioma, djeluje kao spirala i odbacuje plod. Naravno, ovo su ti sve pravila, ima žena koje rode s polipima, septumima itd. Kao i onih kod kojih 20 godina ne uspijeva IVF, niti prirodno, unatoč tome što su ona i njen muž po onome što liječnici mogu vidjeti potpuno zdravi. Ako ti je savjetovana kiretaža, ja bih otišla i to skinula. Sve ti ovisi jesi li rodila ili nisi, ako nisi i imaš problema s plodnošću, onda ti je bolje otić na histeroskopiju da ti usput vide kako izgleda maternica. Sretno, to nije nikakav big deal za ukomirat se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, ako je veličine graška, mislim da je prevelik za tretman dabrostonima.. Idi i riješi to, bit će ti to sve OK. Nisam nikad bila na kiretaži, ali mislim da možeš tražit nekakvu anesteziju, više o tome bit će ti na trudnoći ili na podpomognutoj.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na savjetu.Ja sam ti rodila,u trudnoći sam dobila polip prvo veličina prosa,pa se povečao na veličinu graška pa je otišao i sada nakok 4 godine od poroda opet,i ginička se čudi da je došao i to kao veličina graška.U trudnoći sam dobila streptokoke i morala mirovati skoro četiri mjeseca možda je opet došao streptokok ,neznam.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure ja ugodno iznenađena išla na ginekološki da sam mirna da vidim dal polip miruje kad :shock: :shock: :shock: :shock: nema ga više :D :D :D :D :D nisam mogla vjerovat sam od sebe otišao a rekla mi prije da je mala vjerovatnost da ode

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •