Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: U pomoc - moram na posao a beba od 4 mj. nece piti na bocu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno U pomoc - moram na posao a beba od 4 mj. nece piti na bocu

Nisam znala gdje da stavim ovaj post. Problem nije sa dojenjem nego surovom realnoscu gdje mama mora raditi dok je beba mala.

Naime moj Niko ce za dva dana napuniti cetiri mjeseca i dojenje nam super ide. On je velika beba, super sisa i dobro spava. Sve bi bilo savrseno da se ja ne moram za 3 tjedna vratiti na posao. MM ce ga cuvati i planirali smo da Niko pije izdojeno mlijeko dok sam ja na poslu, a ostatak dana i noci da sisa. Vec mi je i frizer pun mlijeka, ja se izdajam svakodnevno vec dva mjeseca.

Problem je sto Niko nece ni da lizne bocicu. Pokusajemo vec tjedan dana sa svim mogucim vrstama duda, pokusavam mu dati ja, pa kad to ne ide MM, kad je gladan, kad je sit, u jutro, popodne, navecer, ... ali ne ide.

MM kaze da ce ga hraniti na zlicicu, ali mi je tesko to i zamislit, ipak je on mali. Ja sam pod velikim stresom, na posao moram, zivimo u Francuskoj gdje je porodiljni dopust dug 10 tjedana (ja sam vec iskoristila sve mogucnosti za dodatna 2 mjeseca), a ja sam jedina koja zaradjuje u kuci

Imali tko kakav savjet, sve cemo pokusat !!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mozda da probate na spricu, stavis mu mali prst u usta (koji imitira bradavicu) i preko prsta kapas mlijeko iz sprice. U svakom slucaju zelim vam puno srece.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vidi ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396
    možda nađete način koji će bebaču pasati

sretno

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tonko, svakako vidi ovaj link koji je stavila MGrubi.

Hranjenje kapaljkom, špricom, šalicom, žličicom ili čašicom više zvuči kao SF (jer je relativno nepoznat većini ljudi) nego što je stvarni problem u praksi . Pokušajte, možda nešto od toga ipak upali kod vas.

Koliko ćeš ukupno biti odvojena od bebe?

Neke bebe izokrenu ritam dojenja pa više doje kad je mama doma, a manje doje kad mame nema.
    Ukupni broj dnevnih podoja može biti ok čak i onda kad je većina njih noću, a manje danju. Osobito je važno pratiti da li beba ima dovoljno mokrih i pokakanih pelena. Možda se sve nekako uhoda samo od sebe.

Ako se ipak odlučite za bočicu (kopiram dio teksta sa portala):

Odaberite bočicu s dudom koja je što sličnija prirodnom sisanju na dojci, tj. trebala bi biti mekana da ulazi duboko u bebina usta (duga "bradavica"), da iz nje sporo teče (uska rupa na dudici) i da ima široku bazu.

Bočicu je potrebno pravilno koristiti.

- dotaknite bebi usta dudom tako da ih širom otvori prije nego što joj je stavite u usta

- beba mora imati puna usta dude, tako da joj usne prekrivaju bazu dude, a čeljusti su širom otvorene

- prilikom hranjenja držite bebu u naručju kao da je dojite (majka neka drži bebu u naručju uz golu dojku i neka primjenjuje što više kontakta koža-uz-kožu)

- mijenjajte strane za svako hranjenje (kao što biste činili i za podoje)

- bocu držite što više vodoravno, tj. vrlo malo nakošenu, tako da gravitacija ne pomaže mlijeku da brže teče

- pravite povremene stanke tijekom hranjenja jer i tijekom podoja mlijeko ne teče stalno i ne teče uvijek istom brzinom

- pustite bebu da sama završi hranjenje (kad zaspi ili pokušava pustiti bočicu, ne tjerajte je da pojede još)
    Pokušajte kada beba nije pregladna. Neka hranjenje bočicom obavlja tata, a ti doji. Možda će bebi biti lakše pojmiti od koga može što očekivati.

Dok tata pokušava dati bočicu, nek ima u blizini nešto što miriše na tebe (tvoja majica, pidžama,... npr).

Umjesto da ga pokušava siliti da prihvati bočicu, neka stavi bočicu da bebi leži naslonjena pored usnica. Neka kapne par kapi tvog mlijeka na usnice, možda bebač bude htio otvoriti usta i prihvatiti dudu.

Nek dudica na bočici ne bude hladna, zagrijte je na toplinu tvog tijela.

Neka pokuša neke druge položaje. Neke bebe neće prihvatiti bocu ako se to pokušava u poziciji u kojoj inače doje. Pokušajte neki sasvim drugi položaj: u nosiljki, kolicima, u položaju kad je beba naslonjena leđima na tatina prsa (dakle obrnuto nego inače, i sl.)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure vi ste sjajne. Hvala puno. Nadam se da ce nesto upaliti pa da maleni nece biti gladan. A nadam se da ce tatina blizina i cuvanje pomoci da se ne osjeca napusteno od mame. Ja cu prvih nekoliko tjedana pokusati raditi minimalno sto mogu, to znaci da cu morat biti odsutna oko 6-7 sati iz kuce. Uf, nije lako ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadam se da će sve biti Ok i da ćete se priviknuti na novonastalu situaciju

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mala bocica od jogurta? kod nas ima onaj mali biaktiv od stajaznam, deci?
    ima malo grlo, i lakse je nego zlicicom
    drz te se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Taj porodiljni od 10tj. je katastrofalan. Zar oni ne znaju da mala beba bar do godinu dana, i duže, treba svoju mamu
    To je inače praksa u Francuskoj?
    Držimo fige da uspijete prebroditi ovaj period. Puno pusa hrabrilica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Majke koje doje djecu imaju pravo u toku radnog vremena otici sa posla kuci,podojiti bebu i vratiti se na posao.Tako je u Njemackoj,pretpostavljam da je i u Francuskoj isto,samo se moras dobro raspitati.
    Mislim da je zakon na vasoj strani .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam krenula na posao 6 mjeseci nakon poroda, a dojila sam još 7 mjeseci. Na poslu bi se izdojila jednom, negdje sredinom radnog vremena, a dojila sam prije posla, nakon posla, još jednom popodne, pred spavanje i jednom noću. Sve je to dosta dobro funkcioniralo i mislim da beba nije bila uskračena što se maminog mlijeka tiće. S dudicom isto nije bila na početku oduševljena ali se je nakon par pokušaja naviknula. Kao što je prije rečeno, mislim da je dobro da mu bočicu isključivo daje tata, jer on već zna da ti imaš sisu i da mu je možeš dati.
    Bilo bi idealno kad bi ti ga tata mogao dovesti na dojenje, ako ne svaki dan, onda barem ponekad. Ja nisam imala tu mogućnost, a mislim da bi mi psihički jako koristila. Velika je stvar da dijete ostaje sa drugim roditeljem, jer bi ti bilo sigurno puno teže da ga moraš ostaviti nepoznatoj osobi.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude OK ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I bit ce. Naravno da bebac nece da pije iz glupe flase kad mu je izvor zadovoljstva pri ruci. Bude to drugacije kad ti budes odsutna.

Postoji li kakva sansa da TM donese bebaca na podoj barem jednom tokom radnog vremena??

Uzgred ja sam kod obojice koristila spricu i funkcionisalo je besprekorno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ev ti i medelin web sa produktima koji su jako upotrijebljivi za izbirljive:
    http://www.medela.com/NewFiles/specialtyfdg.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •